Anasayfa Sorular ve Cevaplar Kızımın Velayetini Alabilir miyim?

Kızımın Velayetini Alabilir miyim?

Yazar: Editör

SORU: Merhabalar eşim ile bir yıllık evliyiz her ikimizinde ikinci evliliği(eşim ilk eşiyle boşanıp tekrar evlenmiş) ancak eşimin ilk eşinden velayeti kendisinde olan 9yaşında bir kızımız daha
var geçtiğimiz hafta bir kızımız daha oldu ancak eşim daha öncede söylediği gibi hastaneden döndüğümüz gün eşyalarını akrabaları ile toplayıp çocuğumuda alıp evini terk etti.bu ilk
defa olmuyor devlet lojmanlarındayım ve sürekli bu durumda olmaktan utanç duyuyorum ayrıca eşime yada kızıma nebir dayak aldatmam evime karşı ihmal vs hiçbir gerekçe yoktur sürekli eski eşi ve ailesinin çok fazla ailemize girmesinden beni eski eşiyle kıyaslayıp çevremize ve bana pişmanlığını geri dönme isteği içerisinde olduğunu söylemesi ve kızımızı bana karşı olumlu
yetiştirmeyip saygısızlığı vs konularda yapıcı olmaması nedeniyle çıkan tartışmalar sebebimizdir ben askeri personelim eşim ise ev hanımı şu an babasının evinde ve kardeşininde eşi ile
birlikte toplam 8 kişi yaşıyorlar bense ne ekonomik nede sosyal anlamda bebeğimin orada iyi bakılıp büyütülemiyeceğine inanıyorum daha çocuğumu kucağıma bile alamadan sadece süt
emicek anne sevkati gereği gibi sebebler dolayı bu acıyı yaşamak istemiyorum bu durumda mahkemeye başvursam cocugumun velayetini alabilirmiyim acaba (ayrıca eşimle tanıştığımızda boşanmış oldugunu söyleyerek uzunbir süre benide kandırarak birlikte olduk kızınıda cok sık benım evıme getirerek birlikte yasadık ancakögrendiğimde artık duygusal anlamda gerı donulemez bır
baglılıgım oldugundan vazgecemedım acaba bunu ıspatlamam halınde faydası olurmu) ılgınız ve yardımınız ıcın sımdıden cok tesekkur ederım ıyı calısmalar

CEVAP: Merhaba,
Öncelikle boşanma davası açtınız mı bunu yazınızdan çıkaramadım.
Velayet konusunda aşağıdaki linki tıklayarak bilgi alabilirsiniz. Şunu eklemek isterim ki anladığıma göre müşterek çocuğunuz çok küçük. Burada çocuğun fiziksel ve ruhsal gelişimi ön planda tutulacağından, bebek anne bakım ve şefkatine muhtaç olduğu ön plana çıkacaktır. Çocuğun bebek oluşu taleplerinizi zorlaştırıyor. Bu yüzden profesyonellik gerektirdiğinden bir avukata müracaat etmenizi öneririz.

Çocuğun Velayeti Kime Verilir?

BU YAZILARA DA GÖZ ATABİLİRSİNİZ

20 Yorumlar

semra çelik 15 Mayıs 2012 - 21:03

mrb ben evli 3 cocuk annesiyim eşim ile her ikimizinde 2ci evliligi her ikimizinde ilk eşlerden olma cocukları var,, (benim ilk eşimden 8 yaşında bir kızım var.ilk eşimle dini nikahla bir evlilikten oldu kızım ve bizde nikah olmaması nedeniyle kızımı benim babamın üzerine kardeşimmiş gibi kayıt ettik 7 yıl sonra bir babalık davası açarak kızımı kendi üzerimize aldık.dicem şuki ben şuanda birbaşkası ile resmen evliyimve resmi nikahlı eşimden de 2 oglum var kızım bizimle yaşıyor ve ben velayet davası açmak istiyorum bir başkası ile evli olmam kızımın velayetini almamda bana engel olur mu cvp veren saygıdeger avukat lara tşk borç bilirim lütfen beni aydınlıga kavuşturun.

Cevapla
efendi 15 Mayıs 2012 - 21:11

SORU:ilk evliligimden 13 ve 16 yaşlarında 2 kızım var boşanma sırasında velayet anneye verildi ancak anne velayeti kötüye kullanıyor eş dotst tan duyumlara göre cocuklarla ilgilenmiyor ve 13 yaşında kızımın ahlakını bozacak şeyler yapıyor bu yaşta cocugun aklına nişan sokmuş ve nişanıda yaptı elimde deliller de olmasına rahmen birşey yapamadım cünkü nişan suç teşir etmiyormuş kanunda ben cocuklarımın velayetinin anneden alınıp babaya verilmesini istiyorum bu konuda ne yapabilirim yardımcı olurmusunuz.vcp için tşk

Cevapla
özlem 31 Mayıs 2012 - 07:11

mrb ben eylül ayında boşandım eşimle sorunlarımız vardı bana oğlumun velayetini ona vermem dahilinde boşanacağını söyledi protokol yaparak velayeti verdim resmen boşandıktan 20 gün sonra araya tanıdıkları koyarak eşim tekrar birleşmeyi istedi oğlum 3 yaşındaydı bende verdiğim için pişman olup tekrar gittim resmi nikah için 10 ay beklememiz söylendi yaptıramadık birleşmeden sonra tekrar sorunlarımız başladı yaklaşık 7 ay nikahsız yaşadık ve ben 21 mayıs ta oğlumu da alarak annemin evine geldim eşime tekrar geri dönmeyeceğimi velayetin onda kalmasın fakat oğlum biraz daha büyüyene kadar bakmayı teklif ettim eşim ailesinin baskısıyla oğlumu zorla aldı zorla diyorum çünkü oğlum bana sıkı sarılıp ağladı gitmek istemedi götürdüler öylece oğlum ağlıyor bende göremiyorum şu an bir işe başladım oğlumu babadan alabilir miyim lütfen yardımcı olun

Cevapla
özlem 31 Mayıs 2012 - 07:13

mrb ben eylül ayında boşandım eşimle sorunlarımız vardı bana oğlumun velayetini ona vermem dahilinde boşanacağını söyledi protokol yaparak velayeti verdim resmen boşandıktan 20 gün sonra araya tanıdıkları koyarak eşim tekrar birleşmeyi istedi oğlum 3 yaşındaydı bende verdiğim için pişman olup tekrar gittim resmi nikah için 10 ay beklememiz söylendi yaptıramadık birleşmeden sonra tekrar sorunlarımız başladı yaklaşık 7 ay nikahsız yaşadık ve ben 21 mayıs ta oğlumu da alarak annemin evine geldim eşime tekrar geri dönmeyeceğimi velayetin onda kalmasın fakat oğlum biraz daha büyüyene kadar bakmayı teklif ettim eşim ailesinin baskısıyla oğlumu zorla aldı zorla diyorum çünkü oğlum bana sıkı sarılıp ağladı gitmek istemedi götürdüler öylece oğlum ağlıyor bende göremiyorum şu an bir işe başladım oğlumu babadan alabilir miyim lütfen yardımcı olun

Yazının Tamamını Okumak İçin Tıklayın: https://www.eyvahbosaniyorum.com/kizimin-velayetini-alabilir-miyim.html#ixzz1wQfK7bOZ

Cevapla
sezen 01 Haziran 2012 - 07:09

protokolla oğlumu babasına verdim geri alabilirmiyim daha çok küçük 4 yaşında lütfen yardımcı olun

Cevapla
muhammet 09 Ağustos 2012 - 20:20

ben iki senelik evli bi bayanım eşimle sık tatrtısmalarımızdan dolayı bosanmayı düsünüyoruz 1 yasın da bi kız çocugumuz var acaba velayet kime düşer anneyemi babaya mı

Cevapla
Dicle 03 Eylül 2012 - 08:07

merhaba benim 7 aylık bir kızım var esimle siddetli gecimsizlik artı ailesininde piskolojik baskısı var sabredemiyorum artık ve bosanmak istiyorum
cocugum mama yiyor ve calıstıgım icin calısma saatleri icerisinide babaannesi bakıyor bosandığım taktirde cocugumun velayetini alabilirmiyim?

Cevapla
gülcan !!! 14 Eylül 2012 - 00:01

mrb benim 2yaşında 1 kızım var babasıyla aynı evde yasıyoruz ama hıc nıkah kıymadı ben ayrılmak ıstıyorum fakat kızım nufusta babasının uzerıne kızımı alamamaktan korkuyorum velayet davası acsam kızımı alabılırmıyım ltfen yardımcı olun sımdıden tşkkrler…

Cevapla
aynur karakaya 18 Eylül 2012 - 12:54

meraba benim 1.5 yaşında bir çocuğum var ve babasıyla boşanacağız ama benim ne bir evim ne de bir işim var bu durumda çocuğumun velayetini alabiliirmiyim ve babası gerçekten pis işlerin insanı şimdiden teşekkürler

Cevapla
gülcan_ 02 Kasım 2012 - 18:18

Mrblar ben bır evlılık gecırdım ılk evlılıgımden cocugum yok ıkıncıde ise evlılk dısı bır kızım var kızımn babasıyla 3yıla yakın bır sure aynı evde yasamakdurumunda kaldım 3yılın sononda ılışkımız dayanılamayacak bır hal aldı oylekı saygı bıttı va sıddet vardıı nıkahımız olmadıgı ıccın babası kızımın velayetını aldı nufusta uzerıne gecırıp kızım suan 2 yasında ben ıse 1.5ay once kızımı babasına bırakarak evden ayrıldım sıgortalı bır ıse gırdım ve bır ev tuttum kızımı babaannesıne bırakmıs babası ve saglık sorunlarndan dolayı bakabılecek duru mda degl babannesı benm durumum babasına kıyasla daha ıyı suan maddı acıdan.kızıma ıyı bır gelecek saglayacagıma ınanıyorum dava actgm taktrde kızımın velayetını alma sansım nedr yardımcı olurmusunuz ?

Cevapla
bülent özdemir 27 Kasım 2012 - 18:28

eşimle ben boşandık ve cocuğumun velayetini o aldı. ben tekrar evlendiğimde cocuğumun velayetini alabilimiyim birde ben boşanmak istemiyorum boşanma davasını açtı itirazda ne kadar başarılı olabilirim benim haklarım nelerdir şimdiden tşkler

Cevapla
nurten 17 Aralık 2012 - 06:03

merhaba sorunumu sizinle paylaşmak istiyorum 8senelik evliyim.2tane çocuğum var oğlum5yaşında kızım 8 yaşında eşimle sürekli tartışmalarım oluyor.sabretmeye çalışıyorum ama olmuyor.artık beni istemediğini söyldi.boşanıp anne evine dönebilirim ama ben ayrı ev açmak istiyorum bunun içinde belirli bi gelirim yok.çocuklarım bana verilip eşimden belirli bir maddi yardımda talep etme hakkım varmı.çocukları bana vermez diye çok korkuyorum çok karışık duygulardayım yardımcı olurmusunuz.

Cevapla
mustafa KARA 05 Ocak 2013 - 15:57

merabalar ben ikiyıllık evliyim ve bi kızım var biz kaçarak evlendik (5) ay ayrı evde kaldık sonra ben askere gittim geldim aradan (20) gün geçti eşim benden ayrılmak istedi ama ben hala onu çok seviyorum ama eşim beni sevmediğini istemediğini söyledi resmi nikahımız yok o arada onu yapamadık askerden izine geldim nikahı kıyalım dedim istemedi dmm dedim bende askerden gelince ayle içi güzelbişey yaparız dedim istemedi ama kızım benim üzerime nufusa kayıtlı aslında ben hiç ayrılmak istemiyırum ama eşim istiyorr beklediyorum işimi yoluna sokim evimizi tutim yeniden kendi hayatımıza bakalı o hayır diyorr ben çocuğum yetim büyüsün istemiyorum nolur bana yardımcı olun bu şekilde kızım daha beni benim siyememişş (1) aylıktı ben askere giderken

Cevapla
caner 25 Ocak 2013 - 07:39

mrb ben caner 4.5 yıllık evlıyım 4 yaşında kızım var eşimle görücü üsulü evlendeik ben ikinci evliliğimi yaptım ilki 4 ay sürdü imam nikahı ayrıldık bu ikinci evliliğime gelince eşim sürekli sorun çıkarıyor 5 yıldır sürekli kavga ediyoruz eki sorunlar yüzünden 5 yıldır sabrediyorum artık olay farklı bir boyut aldı boşanmaktan başka bir çare yok şayet karşılıklı anlaşarak boşanırsak kızımın velayetini alabilirmiyim maddiyat konusuna gelince ben asgari ücretle çalışıyorum ve allaha şükürler olsun hiçbir maddi sıkıntım yok kendime ait evim var bunlar göz önünde bulundurulurmu?

Cevapla
YUSUF 24 Mayıs 2013 - 19:08

slm.ben yusuf babamın imam nikahlı eşinden olan çocuklarının biri gerçek annesinin üzerine diğeri annemin üzerine yapılmış.annemin haberi olmadan..babam öldü..ve çocuğun gerçek annesi çocuğu kendi üzerine almak istiyor.çocuk 10 yaşında bu durumda nasıl bir yol izlememiz gerekiyor..okul vs.. işlerde sıkıntı yaşıyoruz yardımcı olabilirseniz çok sevinirim..

Cevapla
esen yasar 10 Haziran 2015 - 15:41

Merhabalar esimle mutlu bir evliligimiz vardi fakat erkek kardesiyle takilmaya basladi onunla.beraber kotu aliskanliklarida.beraberinde geldi esrar alkol gibi ve 4 aylik bi kiz bebegim var kendisiyle kullanmis oldugu maddelerden dolayi kavga ettik ve beni bebegimden ayirdi babamin evine.getirdi. iyilikle istedm getirmediler bebegim emiyor. Ama sütümden mahrum kaliyor ayri oldugunuz surece Bebegimi geri alabilir miyim

Cevapla
recep alan 31 Temmuz 2015 - 08:30

Esimle soslemeli anlastik ben evlendim 8 yasinda kizim var annesinebiraktim ve annesi evleniyo sehir disina ben kizimi almak istiyorum boyle bi hakka sahipmiyim nafaka vermiyorum ama kizimin butun ihtiyaclarini karsiliyorum bana davayi acarsan geriye donuk butun nafakalari alirim diyo ve nafaka balatirim diyo oyle bisey olabilirmi tsk

Cevapla
nergis culha 26 Ağustos 2015 - 13:08

Merhaba ben 1 senelik evliyim ve 6 aylık bir kiz bebegim var babasiyla bosanmadik ve çocuğu mu bana göstermiyor ne yapabilirim bebegim emiyor

Cevapla
kenan şimşek 07 Şubat 2016 - 19:46

eşimden 8 ay önce boşandım 5 yaşındaki kızımın velayetini mahkeme annesine verdi fakat kızıma iyi bakamıyorlar kızımın velayetini alabilirmiyim

Cevapla
Nazire 19 Ağustos 2016 - 08:35

Merhaba lar 16senelik evliliğim var ama 4 senedir ayriyiz ama resmi bosanmadik kocam hic yardım etmiyor kızımı kendi uzerime almak istiyom nasil ala bilirim kızımı kullanıyor ve tehdit ediyor kızın vekaletin alırım ve göstermem diye kendi evi yok kendisi zor geçiniyor bizi bakamıyor ne yapmam gerek cevap verirseniz çok sevinirim çok teşekkürler ben yabancı vatandasiyim

Cevapla

Yorumunuzu Bekliyoruz !