Anasayfa Evlilik Psikolojisi Kıskançlığın Kıskacından Kurtulun

Kıskançlığın Kıskacından Kurtulun

Yazar: Psikolog Beyhan Budak

Daha önceki yazılarda kıskançlık ne olduğundan ve kıskançlık sebeplerinden bahsetmiştik. Kıskançlık neredeyse her insanda mevcut olan bir duygudur. Özellikle romantik ilişkilerde kıskançlık çoğu insanın en azından bir kere hissettiği bir duygudur.

Kıskançlığı ikiye ayırabiliriz; sağlıklı olan kıskançlık ve sağlıksız olan kıskançlık olarak.Sağlıklı kıskançlıkta, ortada eşinizi/partnerinizi kıskanmak için açık ve net kanıtlar mevcuttur.Örneğin, eşinizin cep telefonunda, başka bir insanla yapılan uygunsuz içerikli mesajlar bulabilirsiniz ya da eşinizi dışarıda bir ortamda başka bir insanla çok samimi bir şekilde görebilirsiniz.Bu durumda hissettiğiniz kıskançlık gerçek bir sebebe bağlı olan normal bir duygudur.

Kıskançlık Nedir?

İkinci olarak bahsettiğimiz sağlıksız kıskançlıkta ise, kıskanmak için eşinizin bir şey yapmasına gerek yoktur. Siz, eşinizin herhangi bir davranışından, ya da gerçekte problem oluşturmayacak bir tutumdan eşinizi kıskanabilirsiniz. Bu duruma örnek vermek gerekirse, eşinizin yaşanan bir aksaklıktan dolayı eve geç gelmesi gerektiğinde, sizin bu durumdan bambaşka anlamlar çıkararak kıskançlık yaşamanız gösterilebilir.

Sağlıksız kıskançlık, ikili ilişkileri, hem kıskanan hem de kıskanılan için çekilmez hale getirir. Kıskanan insan, yaşadığı endişe, korku, öfke duygularının ateşinde kavrulurken, kıskanılan eş ise hayatının devamlı kontrol edilmesinden, kendisine karşı duyulan güvensizlikten ve kısıtlanmaktan dolayı psikolojik problemler yaşayabilir.

Kıskançlıktan Kurtulmanın Yolları

  • İlk olarak kıskançlığınızın türünü belirlemelisiniz. Yaşadığınız kıskançlık sağlıklı bir kıskançlık mı yoksa sağlıksız kıskançlık mı? Bunu belirlemek için, eşinizi nelerden kıskandığını düşünmeli ve gerçekten ortada ilişkinizi tehdit eden bir durum var mı değerlendirmelisiniz.
  • Eğer ortada eşinizi kıskanmak için net kanıtlar olduğunu düşünüyorsanız, bu durumu eşinizle konuşmalı ve birlikte bir çözüm yolu bulmalısınız.
  • Eğer ortada ciddi anlamda bir kanıt yok ve siz hala yoğun bir şekilde kıskançlık hissediyorsanız, yaşadığınız kıskançlık büyük ihtimalle sağlıksız bir kıskançlıktır.
  • Sağlıksız kıskançlık yaşayan kişiler, yaşadıklarının sağlıksız olduğunu belirleyerek ilk adımı atmış olurlar.Durumu tespit ettikten sonra, hangi durumların, sizi kıskançlığa sürüklediğini belirleyin.Bunlar, eşinizin başka bir erkekle/kadınla konuşması, eşinizin o gün eve geç gelmesi ya da sizin eşinizi telefonla aradığınız zaman telefonun meşgul çalıyor olması gibi durumlar olabilir.
  • Sağlıksız kıskançlığınızın sebeplerini belirledikten sonra, belirlediğiniz sebeplerin üzerine düşünüp, ana sebepleri bulabilirsiniz: Örneğin, eşinizin herhangi bir karşı cinsiyle konuşması gerektiği için konuştuğunu ve sizin bu sebeple eşinizi kıskandığınızı varsayalım.Bu durumda kıskanmanızın ana sebebi, sizin temelde eşinizin sizi yeterince çekici bulmadığı için herhangi bir insanla sıradan meseleler için konuşurken bile o insanı sizin yerinize tercih edeceği korkusu olabilir.

Kıskançlıktan Kurtulmanın Yolları

  • Bir an için aklınızdan geçen kıskançlık sebeplerine dair en kötü senaryonun gerçek olduğunu varsayın. En kötü ihtimalle neler yaşarsınız? En kötü ihtimalde yaşayacağınız şeyler gerçekten çok mu korkunç?
  • Aklınızdan geçen olumsuz senaryoları düşünüp, “bu durumu başka birisi yaşasaydı neler düşünürdü ve nasıl değerlendirirdi?” sorularını kendinize sorun.,
  • Olumsuz ihtimallerin yanında olumlu ihtimalleri de aklınıza getirin.Sonuçta karşınızdaki insan bir düşman değil, değer verip sevdiğiniz eşiniz.En azından bunu hak ediyor olmalı.
  • Evlilikler güven üzerine kuruludur.Siz eşinizi gerçekten kıskanacak bir sebebi apaçık görmediğiniz müddetçe eşinize inanmak zorundasınız.
  • Sonuç olarak, kıskançlığın temel içgüdüsü ilişkiyi kurtarmak olsa da, aşırı kıskançlık durumunda evlilik ve ilişki içten içe kendini tüketir ve sonunda ayrılık kaçınılmaz olur.Aşırı kıskançlığın temelinde, çoğu zaman, özgüven eksikliği, yetersizlik ve kişilik problemleri yatabilir.Eğer kıskançlığınızın ilişkinize zarar verdiğini düşünüyor ve bunun kendi başınıza baş edemediğinizi düşünüyorsanız acil bir şekilde psikolojik destek almalısınız.

Kıskançlıktan Kurtulmanın Yolları Videosu

BU YAZILARA DA GÖZ ATABİLİRSİNİZ

171 Yorumlar

BUĞLEM_HÜMA 07 Ağustos 2012 - 02:58

Misafir teşekkür ederim yorumlarınız için.Onun ailesi değil benim ailem karşı çıkmıştı, aramızdaki statü farkından ötürü.Fakat zamanla çok sevdiler ve el üstünde tuttular.Onun ailesiyle büyük sorunlarımız oldu.Bu yüzden mahkemelik etti ailesi onu.Bu benim hayatımda yaşadığım en büyük rezillikti.Büyüye gelince, ben büyüye inanırım zira Kur’an da da geçer.Benim de aklıma gelmedi değil, günahlarını almak istemem ama yapmış da olabilirler.Yaptılarsa da günahları boyunlarına.Biz boşandık zaten.Yapacak bişey yok bu saatten sonra.Ama bir hocaya gitmeyi düşünüyorum.Sadece merak ettiğim için.Herşeyin hayırlısı…

Cevapla
zeynep 23 Ağustos 2012 - 10:03

slm bnde tam tersine eşimi kıskanmıyorum.ama onu sevmediğimden deyil onu sıkmamak için.eşimse tam tersi.eşim aşırı derecede kıskanç.bundan dolayı güveni yok bana karşı.napcamı bilemiyorum herşeyi denedim ama olmadı.enson evlilik danışmanını düşünüyorum.eşiminki sağlıksız kıskançlık.3 yıllık evliyim severek evlendim ve şimdi evlilikten kurtulmak istiyorum.eşimi seviyorum ama yapamıyorum .hep gözünün önünde olmamı istiyo,hep onun duygu ve düşüncelerini olsun istiyo.yani 4 duvar arasında esir hayatım var kısaca.ne komsu ne aile ne gezme ne tozma hiç biri yok .hep kontrol altındayım.güvenmesi için bi çocuk yaptım oda fayda etmedi.evimi eşimi çocumu seviyorum ama kısançlına ve takıntısına dayanamıyorum.allah rızası için yardım istiyorum

Cevapla
özlem 24 Ağustos 2012 - 06:34

mrb.ben özlem bana lütfen yardım edin. eşimle 8 yıllıdır evliyiz 2 çocuğum var eşim beni çok severek ve çok zor aldı yeni evliyken eşimi hiç kıskanmazdım ama zamanla çok kıskanmaya başladım. ablalarında annesinden bile beni sevdiği halde onlara daha fazla ilgi gösterdiğini her dediklerini yapdığını onlara davrandığı gibi bana davranmadığı düşünüyorum ablaları ona sarılıp öpse bile kıskanıyorum eşime göre güzel bakımlı çalışan hoş bir bayanım neden bu kadar kıskanıyorum bi anlam veremiyorum bellki ailesini sevmediğim için mi bilemiyorum lütfen bana yardımcı olurmusunuz.

Cevapla
ayşe 28 Ağustos 2012 - 14:35

slm be ayşe burdaki tüm yorumları okudum aynen bende olanlar nişanlıyım ve cok hatta aşırı kıskanıyorum nişanlımı bu yüzden hep tartışıyorum kırıyorum nişanlımı onu okadar cok seviyorum ki kaybetmekden korkuyorum beni cok seviyor benden başka düşüncesi yok varı yogu benim cok güveniyorum asla ihanet etmez bunuda biliyorum ama yinde cok kıskanıyorum uykularım kacıyor ltf bana yardım edin ne yapmalıyım???

Cevapla
almilaburçin 08 Eylül 2012 - 12:51

aslında kıskanmak gerçekten saçma ama ben de duramıyorum birine bakar diye bile dışarı çıkarmıorum ailesiyle aram hiç iyi değil evlenmeden önce böyle değildim bian çok değiştim çok güzel bi bayanım eşimi kimse yanıma yakıştırmaz hatta neden bian bu kadar değiştim anlamıyorum keşke hiç evlenmeseydim çok mutsuzum

Cevapla
dilruba 16 Eylül 2012 - 11:53

selam
Almiraburçin aynı durum bende de söz konusu.Bende bir buçuk yıldır evliyim.Evlenmeden önce bu saçma sapan düşünceler vardı ama bu kadar sıkıntılı değildi.Evlendikten sonra birden düşüncelerim değişti.Evlilik psikolojisi olsa gerek.Daha takıntılı bir hal aldı.Çok şükür başkalarına bakması benim için büyük bir şey değil.Hatta yanında ben yorum yapıyorum şu kadın çok güzel,ne kadar bakımlı diye.Ama benim tek sorunum aile yakınlarından bir kızı kendime takıntı haline getirmem.evlenmdedn önce bu kadar abartmıyordum ama şimdi kızı görücem diye kendime resmen eziyet çektiriyorum.Tatillerde karşılaşmayalım diye köşe bucak kaçmaya çalışıyorum.Tek problemim bu.Bunun nedenini o kişiden kaynaklı galiba.gözüme batacak hareketleri olması.Beni rencide edecek anlamsız konuşmaları ve annenin davranışları ,laf sokmalar.Bana bunlar çok ters.Ve bu yü<den de benim bunlara cevap vermemem.İnsanlarla laf dalaşına giremiyorum çünkü.Yapım böyle.Şimdi kıza gıcık oldum hatta ailesine.Eşimin teyzesi görüşmeden de olmuyor tavrımı koydum ama anlamayacak şekilde gurursuz yapıdalar.Küssem bile aynı davranışları sergilerler.Bu kıskanmak mı yoksa öfke,nefret her neyse böyle bir duygu mu anlamadım.Başka akrabaları da var eşimin kızları var ve çok kariyerleri yüksek kıskansam onları kıskanırım diyorum kendimce.Ama onlar için aynı şeyleri düşünmüyorum.Allah aşkına sizi biri daha tanımadan eşiniz resminizi kuzenine gösterse "Bak ne kadar güzel bir bayan,ne kadar iyi" diye tebrik mi edersiniz inşallah mutlu olursunuz diye yoksa "görcez görcez" diye gereksiz laf mı sokarsınız.Daha bunun gibi bir sürü nedenini anlayamadığım hareketler.Eşimde gözü var desem güya düşüncelerine ters.Ben mi kıskanılıyorum anlamadım gitti.Ama sağlıklı kararlar almak konusunda bir psikoloğa başladım.Aile terapisti.En azından içinde bulunduğum durumu netleştirim diye düşünüyorum.Bu sinir bozucu durumdan nasıl kurtulurum çaresini arayacağım.ilk seansımı daha yapmadım.Ama kendimde gelişme hissedersem buradan geri dönüş yapacağım.Çünkü bir çok kişi bu tür ciddi sorunlarda psikoloğa gitmeyi ya gereksiz buluyor, aklına gelmiyor ya da maddi sıkıntı yaşıyor haklı olarak.İnşallah fayda görürüm ışık olurum
Allah o ya da bu şekilde sıkıntıda olan herkesin yardımcısı olsun kalben…

Cevapla
ayşe 02 Ekim 2012 - 15:59

merhaba ben ayşe bende aynı dertten muzdaribim daha şimdi tartıştık eve geldim eşimi öyle çok seviyorumki anlatamam hep benimle olsun isterim ama benim şu yalnış anlamalarım yok mu ama benim sorunumun tedavisi belli bei kıskanmadığı için öyle yapıyorum eskiden deli gibi kıskanan adam şimdi hiçbir şeye karışmıyor ne kıyafetime nede gittiğim yerlere iyice saldı 7 yıllkı evliyiz ne yapacağım ben bilmiyorum seninle yolculuk bile zevkli değil diyor herşeyi sorun yapıyomuşum,kendime güvenmiyormuyum aldatılmaktan mı korkuyorum yoksa gurur mu bu bilemiyorum yazıları okudukça he bu aynı ben dediğim çok kişi var kurtulmak istiyorum bu kıskançlıktan yardım edin…

Cevapla
bahar 05 Ekim 2012 - 08:13

adım bahar evliyim 1 çocuk annesiyim bemde problemim aşırı kıskançlık eşimle armda 13 yaş fark var ben 23 yaşındayım eşim 34 yaşında o beni kıskanacağına ben onu kıskanıorum hemde öle böle değil aşırı bi kıskançlık ufakcık olayı buyutup taaa ayrılma noktalarına kadar kaç kere geldim birbirimizi çok seviyoruz ama ben onu baktığı kalktığı yemek yediği gittiği her şeyden kıskanıyorum çok bunaltıyorum bu kıskançlığımdan kurtulmak için kendime neler yapmadım yeminler ettim. sözler verdim olmuyor olmuyor olmuyor birtülü olmuyor. kurtulamıyorum ne olur aramızda bunun üstesinden gelen arkadaşlar varsa yazsın napıcam yoksa eninde sonunda bu kötü huyum yüzünden ayrılacağız ben ayrılmak istemiorum yardım edinn lütfen admin

Cevapla
..... 09 Ekim 2012 - 13:07

merhaba ;

Benim 3 senelik bir beraberliğim var.4 ay önce sözümüz oldu 5 ay sonra düğünümüz olacak… sözlüm normalde kıskanç bir insan ve gerçekten çok aşırı kıskançlıkları vardı yanlız söz yüzüğümüz takıldıktan sonra bu kıskançlık dozu daha fazla arttı ve budurm hem beni hemde sözlümü çok yıpratıyor.sürekli benden şüpeleniyor bi anlık sinirle söylenmemesi gereken sözler ve hakaretler ediyor siniri yatıştıktan sonra hatasını anlayıp özür diliyor yanlız söylediği sözleri yüreğimden çıkarıp atmak çok zor ben çok seviyorum biliyorum oda çok seviyor ama bu durum herkese yansıyor ve dışardaki kişiler ilişkimiz hakkında hep olumsuz düşünüyor ben onu kaybetmek istemiyorum lütfen bana yardımcı olurmusun ne yapmam gerektiği konusunda

Cevapla
pelin 15 Ekim 2012 - 21:48

slm cvplarınız cok guzel benım sorunuma da cvp yazarsanız sevınırım ben 7 yıllık evlıyım eşimi çok sevıyorum aslında kıskanç bırı degılım ama esıme guvenmedıgımden kıskanıyorum aslında evllıgımızın ılk yıllarında basladı bu sorunlar esım eskı sevgılılerını aramıştı bır kac tane msj yakaladım o gun bugundur herseyden nem kapıyorum tel elımden hıc dusmuyor her an onu takıp edıyorum o da sıkıldı artık bu kadar kısıtlanmak zourna gıdıyor aslında o da benı kıskanıyor ama benım kadar ksıtlamıyor serbesttım yanı ama bende sıkıldım artık cok bunaldım hiç yapmak ıstemedıgım seylerı yapıyorum.Aslında ben kendımde bır sorun goremıyorum esım bana karsı cok soguk davranıyor ama dısarda cok neselı kıbar sevecen yanı benım yanımda oldugunda daha ıyı bırde karsısındakı bır bayansa 180 derece donuyor ben onu sevıyorum ve onu mutlu etmek ıcın elımden gelenı yapıuyorum yanı ben oyle dusunuyorum o benım hep gururumu kırıyor ben artık kıskanmak ıstemıyorum. cunku o hata yapıyor ben uyarıyorum veya soruyorum kendını haklı cıkarmak ıcın elınden gelenı yapıyor sonunda ben kıskanç oluyorum yoruldum artık ne olur yardım edın ne yapmam lazım…

Cevapla
nil 29 Ekim 2012 - 19:34

bende kıskaclık konsunda cok dertliyim 1 yıl önce nişanlandım nişanlım ile aynı okuldan mezunum önceden ilişki var yani şu an askerde beni hastalık dercesinde kıskanıyor beni çok seviyor bensiz hiç yapamıyor ama elide olmayan kıskanclıktan dolayı beni üzüyor yıpratıyor o anda gözü dönüyor ama sonrasında cok pişman olyor kendisine cok kızıyor düşünüyorum acaba aramızdaki mesafeden dolayı mı oluyor die ama yanımda oldugundan beri hep aynı benim yanımdan hiç ayrılmaz sözümdende hiç çıkmaz tek sorun kıskaclık aramız bozulacak die korkuyorum bni kimseyle paylasamıyor kaybetmekten korkyor ölürüm die sokaga bile cıkatmıyor insaları sevmiyo bna zarar vrirler die bu durumlar beni çk yıpratıyo ne olur mail atın bna ….

Cevapla
pelin 01 Kasım 2012 - 15:39

nil bence nişanlın seni çok seviyor ama kıskançlık huyu hiçbir zamn değişmez çunku o onun elınde olmadan yaptığı seydır bende cok kıskancım her ne kadar bu kıskançlıktan kurtulmak ıstesemde kurtulamıyorum yanı degışmez ama senı sevdıgınden emın olabılırsın çunku sadece seven ınsan kıskanır bence evlendıkten sonra sende onu kıskanırsın ben hıc kıskanç bırı degılım ama esımı cok kıskanıyorum

Cevapla
cadı 07 Kasım 2012 - 11:54

eşim beni çok aşırı kıskanıyor ne yapmalıyım bu yüzden bni hiç bir er göndrmiyr annemlere bile kendisi şuan askerde evden dışarıya ıkamıyrm ne yapmalıyım

Cevapla
naz 11 Kasım 2012 - 13:36

bede çok kıskancım ama elimden gelen bişe yok kocamı çok seviyorum napim onu herkesten kıskanıyom çünkü o bana hiç ilgi vermiyor ben çok güzeldim ve şimdi hiç güzelim kalmadı ben anlamıyom hiç kıskanç deyildim ama şimdi çok kukancım çümkü oda bunun farkında ama benim yanıda olmamda bile farkı yokbenden çok sıkılıyor ama ben onun yanından ayrılmak istemiyom ve çok mutsuzum

Cevapla
burcu 14 Kasım 2012 - 07:31

ben 6 yıllık evliyim bende cok kıskanc bi insanım asırı hatta esimin işe gitmesini oradaki kızlarla kadınlarla konusmasını bakmasını bile istemiyorum bende kafamda senaryolar yazıorum kime gittin kiminle oturdun seviştin mi aklım sürekli onda napıo ki kim var yanında die napcamı bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim

Cevapla
cicek 14 Kasım 2012 - 09:55

slm,
6 sene sevgiliydik, ben internette,facede,maillerde bir çok şey yakaladım her seferinde inkar etti. gerçek hayatta hiç bişey yoktu hepsi sanal ortamda. unuttum önemsemedim evlendik ama şimdi hiç bişey olmasa bile güvenemiyorum hep eskiler geliyor aklıma.kuruntu yapıyorum bişey yok diye kendi kendimi durmaya çalışıyorum ama yok içimdeki kötü düşünceleri atamıyorum eşimi de huzursuz ediyorum sürekli acaba var ? yanımdayken hiç bişey yok ama gözümün önünden ayrılırsa hep aklım onda ufacık şeylerden kavga çıkarıyorum ne olacak bilmiyorum psikolojik tedavi mi olsam 🙁

Cevapla
aydan 02 Aralık 2012 - 12:59

kızlar niye bu kendimize güvensizliğimiz karsımızdakini dev yapıp kendimizi cüce yerine koymaya ne gerek var !
seven insan kıskanır evet ama elinde yeterince bulgular varsa mantıklıdır. kafada bişeyler kurup onu akşam eve geldiğinde eşe kusmanın ne anlamı var kendimizi küçültmekten başka.
yeni uğraşlar bulun kendinize ismek, halk egitim merkezleri kurslarına gidin kafanızı baska seylere verin. Durup durup sevgilinize sarmayın.
Çünkü kıskandıkça daha çok uzaklaşıyorlar sizden ve o kafanızda kurduğunuz kadınlara daha çok yaklaşıyorlar öyle düşünüp kasmayın. Bende sizin gibiydim ama topladım kendimi şimdi o beni kıskanıyor aynı öğütleri ona veriyorm şimdi 🙂
Hala sizinse tadını çıkarın 🙂

Cevapla
almilaburçin 07 Aralık 2012 - 23:00

🙂 merhaba arkadaşlar yine ben geldim eşimle ayrı yaşıyoruz artık tamamen koptuk bugüne dek boşuna kıskanmışım adamın umrunda değil kimse yanıma yakıştırmaz onu bunuda iyi bilir ama olmayınca olmuyor güven olmayınca evlilik yürümüyor kıskanıp kendimi boşuna yormuşum adamım hala aynı kıskansan evde yiyip bitirsen nolacak ki değişen birşey varmı yanında bile çaktırmadan gözü kayan erkekler biz olmayınca neler neler yapmaz bıraktım kendime düştüm çünkü o baktıklarından daha güzel olduğunuzu kanıtlayın en güzel kıyafetleri giydim attım kendimi kuaföre dışarda yanımda kudurdu millet bakarken o deli oldu :)) her kadın güzeldir ve güçlüdür dünyaya bi kere geliyoruz belki çok sevdik ama bi kere o güven yokmu o olmayınca olmuyo onlardan çok var ama bizden yok… erkek işte kim olursa olsun gözleri illaki düşüyor erkeklerin bi sözü vardır hergün aynı yemek yenmez … maymun iştahlılar…

Cevapla
almilaburçin 07 Aralık 2012 - 23:04

dilruba arkadaşım bazen hiçbirşey düzelmiyor aynı sorun hep bizdede vaardı öylelerine sesini çıkar derim bende eşimin kuzeninden çok çektim bu konuda ama dişiliğimi gösterince bidaha ne adımı andı nede eşime yaklaşabildi

Cevapla
zilan 17 Aralık 2012 - 01:37

Herkese selam arkadaşlar…
Aşağı yukarı birçok kişinin yorumlarını okudum…Benim de 7 yıl süren bi ilişkim vardı, bir çok sebepten dolayı ayrıldık(hiç de kolay olmasa bile)…ilişkimin son iki yılı can çekişmelerle geçti, aslında hala birbirimizi sevdiğimizi biliyorum-en azından ben şıpsevdi biri değilim- herneyse 2 yıl can çekişti ilişki demiştim, kendisi yabancı uyrukluydu, anne ve babasını ard arda kaybetti onları göremeden sonraki 2 yıl bize zehir oldu…bana o kadar ilkili alakalı olan adam, beni çok seven adam ilgisiz bi hale bürünüverdi, sanki anne-babasının acısını bana bağladı, beni bi sebep olarak nitelendirdi. depresyonda olduğuna emindim ama psikolojik destek almasını sağlayamadım, dinlemedi beni…sonra facebook tan olur olmadık kadınlara olur olmadık şeyler yadığını gördüm…onun için buna aldatmak diyemezsiniz, ama bu aldatmaktır emin olun! sonra ayrılmaya kalktım ama ağladı zırladı neyse affettim ama ilgisizlik bi süre sonra devam etti…sonra tabiki ben artık nasıl güveneyim bende güven falan bitti. en son herkes memleketine gitti ve şuan birbirimizle görüşmüyoruz. 7 yılın sonu böylece geldi, beni de kıskançlık yaptım ama artık yakaladığım facebook mesajlarından sonra takip etmeye başladım. bunaldı hasbam. sizce haksız mıyım? bu aldatılmak değil midir? aldatmak fiziksel midir sadece? neyse işte 6 ay kadar ilaş kullandım ağladım zırladım ama geçiyor. uzakta olunca daha kolay oluyor tabiki. bu arada şu dikkatimi çekti, der yananlar hep hanımlar malesf..Size sesleniyorum hanımlar lütfen güçlü olun, kendinizi salmayın…hem fiziksel olarak hem ruhsal olarak..kendinize yatırım yapın her konuda..kendinizi besleyin geliştirin dimdik durun ki kimse sizi yıkamasın…biterse de biter bu sizi korkutmasın. Özgüveniniz eğer yerindeyse inanın ki basit kıskançlıkları küçümseyeceksiniz! Mantııklı olun, zekice davranın diyorum ben. Yani ben artık yeni bi ilişkim olursa böyle yapacağım. Bi de en başından kendinizi salıp hemen bağlanıvermeyin..Biraz tedbirli olun…Herkese sevgiler arkadaşlar.

Cevapla
damlaa 21 Aralık 2012 - 21:03

benimdee sorunum kıskançlık .. hemde aşırı derecede kendimi yıpratcak şekilde egerki bu durumu buraya yazmazsam sanırım sabaha çıkamıcam .. Erkek arkadaşımla 1,5 senedir birlikteliğimiz var şuan için herşey yolundaa bu zamana kadar bir çok tartışmalarımız oldu sorunlar yaşandı ve çözüldü ama ben şunu anlıyorum ki geçmişii aslaa silemiyorum.. Yani onun geçmişinde takılı kalmışım otobüse bindigimde yürüdügümde yanındayken yani en ufak bir boşlukta geçmişteki hayatını düşünüp kendimi kuruyorumm ve en kötüsüü onları bugünde yapabilirmi ihtimalini düşünüp deli oluyorum.. hayır o degil çocugada ızdırap oldum süreli sorun çıkarıyorum onu okadar çok seviyorum ki benden gitmemesii içinn canımdan can verebilirim fakat konu kıskançlık oldumu kendi ellerimlede bogabilirimmm onun başka bir kadını düşünme ihtimali bile beni deli ediyorr yada slmlaşması .. bensiz gezmesi yemesi içmesi ne bileyim işte bencilce davranıyorum bu şekilde bir ömür geçmez ve biz yakın zamanda evlenmeyi düşünüyoruz fakat bu durumu oda dile getiriyor onu bazen bunalttıgımı böle yapmamam gerektigini güven olmazsa olmucagını sölüyor .. ve an acısıdaa o bana çook güveniyorrrr ve ben ona hiç güvenmiyorum lütfen banaa yardım edin ben napayımmmm napayım yaaa napayımmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm :((((

Cevapla
rabia 27 Aralık 2012 - 23:44

merabalar bende 23 yaşındayım ve sevgilime karşı aşrı güvensizlik var hergün neredeyse kavga ediyoruz o bişey yapmasa bile ben akşama bişey çıkartıorum ve o da bu durumdan bıkmış durumda hep ona aşalağıyıcı sözler söylüyorum 3 seneden beridee beraberiz ama bana karşı ıyı butum olumsuzluklarıma rağmen ıuı olmuo çalışo tabi arada patlıo ben ona güvenmek istiyorum brde şöyle bir drum var ben üniverste mezunu o lise mezunu bu durumda arada bizi zedelıo ne yapmalıyım

Cevapla
uzgun kiz 29 Aralık 2012 - 22:57

merhabalar.
okuyan herkesten ve ozellikle uzmanlardan yardim istiyorum.

benim sorunum esimin benden once yasamis oldugu bir iliski ile alakali. bu kiskancligimin nedeni de bu kadinin esimin yengesi olmasi.

evlenmeden once biz esimle cok iyi iki arkadastik ve gecmiste yasadigi tum iliskileri biliyordum. onceleri yengesi ile yasamis oldugu bu iliski beni rahatsiz etmiyordu cunku ben o donemlerde oldukca kendine guvenen bir insandim. esimin bana olan askindan da emindim. fakat aradan gecen zaman, dogum sonrasi kilolarim ve bebek yuzunden kendi sosyal yasantimdan ve isimden kopmus olmam beni kendine guvensiz bir kadin haline getirdi maalesef..

bahsi gecen yengehanimla akrabalik iliskileri dahilinde sik sik bir araya geliyoruz. bu kadin benim herseyi bildigimi bilmiyor tabi o sebeple esime oldukca rahat davraniyor… son zamanlarda yaptigi diyetle oldukca fit bir goruntu kazanmis olmasi benim kiskanclik hissimi daha da arttiyor tabi. aslinda kadin bana cok iyi davraniyor ve ozunde iyi biri fakat oldukca fevri ve rahat biri..

ornegin bizimkiler gecen gece ictiler ve bu hatun o kafayla basladi dans etmeye.. benim esimde bunun poposundan gozlerini alamadi tabi.. gidip gelip makas almalar sarilmalar sakalar.. hatta ben olmasam yastik kavgasi yapacaklar o derece.. tum bunlarin bende olusturdugu kiskanclik duygusu esime kizginlik olarak yasiyor ve ona olan sevgimi yok ediyor.. ona anlatmaya calistigimda ben sorun cikaran biri oluyorum ve bana kesinlikle hakvermiyor..

arada herseyi bildigimi belli etmeye calisiyorum kadina..mesela “ben esimi tum gecmis iliskilerini bilirim” felan diyorum.. hatun bana demez mi “ben olsam katlanamazdim herseyi bilmeye, sana helal olsun” diye.. ne yapacagimi bilmiyorum.. esime onlarla gorusmeyelim diyemiyorum zira dayisini cok seviyor ve bize madden cok iyilikleri dokundugu icin kendimi cok borclu hissediyorum dayisina karsi ama bu kiskanclik hissiyle de basa cikamaz hale geldim. biz bunlarin evinde yatiya misafir olarak kaldik bir hafta ve bir gece hatun bizim yanimizda kocasinin ustune uzandi oksuyor saclarini felan.. bizimkinin ici mi gidiyor veya esimi kiskandirmak icin mi boyle rahat davraniyor anlam veremiyorum. ben omrum boyunca kimseyi kiskanmamis biri iken simdi icinde bulundugum durum kendime olan ozguvenimi daha da yerle bir ediyor. bu arada hemen belirtmeliyim biz yurt disinda yasiyoruz ve bu aile bizim gidip gelecegimiz bir uzaklikta yasiyorlar. aslina bakarsaniz onlardan baska bir akrabamiz ve dayanagimizda yok buralarda..

kisaca ne yapacagimi bilmiyorum.. esimin o kadina baktigi gibi bana bakmasini, onunla ilgilendigi gibi benimle ilgilenmesini istiyorum fakat ben kiskandikca ondan uzaklasiyorum ve dolayisiyla o da benden uzaklasmakta..

buradaki uzman tavsiyelerinden birini uygulamaya calsitim mesela.. esimle ayrilmayi hayal ettim ama yavrumuz aklima geldi. bunu hayal etmek bile beni mahvetti zira ben bosanmis bir ailenin evladiyim ve bunun acisini cok cektim. isin kotusu tum bunlarin yani sira bu kadinla olan fiziksel benzerligimiz. tip olarak birbirimize cok benziyoruz ve ben artik bu yasadiklarimdan sonra esimin benimle ona benzedigim icin evlendigini dusunuyorum. onlarla birlikte iken koltukta benim yanim bossa gelip oturmuyor bile yanima.. tum bunlar bana mi oyle geliyor… hepsi birer tesaduf mu ayirdina varamiyorum. lutfen disaridan bir gozle fikrinizi yazar misiniz?

ve tabi uzmanimizdan ricam bu kisitli bilgilerle kiskanclik turumun saglikli olup olmadigini soylemesi..

sonuna kadar okuyan herkese tesekkurler..
fikir ve ogutlerinizi bekliyor olacagim.

Cevapla
seren 01 Ocak 2013 - 14:54

merhaba 21 yasındayım ve 2 seneden beri bir ilişkim var 3 üncü senemize giricez ve sözlüyüm sevgilimi çok aşırı kıskanıyorum ve içimde öyle bi his var ki asla bu hisden kurtulamıyorum sevgilimi kaybetmekten cok korkuyorum ayrılacagız diye üstelik böyle de bi durum yok kendi kendime morelimi bozuyum işte bilmiyorum ne yapacagım lütfen bana yardım edın saygılarımla…

Cevapla
cok kıskancım 02 Ocak 2013 - 12:53

ben 1 yıllık ewliyim daha yeni evlendim anlıyacagınız… bende cok kıskanc biriyim yasımdan olsa gerek cok takıntılıyım yasım 18 cok kücük yasta evlendim aslında pişman degilim ama esimi cok sevdigimden o ne yapsa kıskanıyorum hep benimle ugrasmasını istiyorum benle ilgilenmesini istiyorum o ise hayatını futbola adamış bi insn bide facebookta cok zaman geciriyo okey oynaması beni deli ediyo kızlarla sohbet etmesi falan bu beni cok kuskulandırıyo aslında kötü bi maksatı yok maksat eglenmek ama ben bunu bildigim halde cok kıskanıyorum? esim benle evlenmeden önce bi nişan gecirmiş severek nişanlanmışlar ama olmamıs ayrılmışlar ayrıldıktan bir sene sonra biz görücü usulüyle evlendik. aklımda sürekli o kız var onu unutamadımı diye cok düsünüyorum esim benim icin geçmiş geçmişte kaldı diyo ama benim içimde yine bi korku var kaybetme korkusu onu cok seviyorum ve bende sizler gibi cok kıskanıyorum aslında yakısıklı bi insan degil ama konusmasıyla insanları cok etkiliyo özellikle kızları erkek arkadaslarından cok kız arkadasları var herkes onu ukadar cok seviyorki bense onunla gurur duymak yerine kızlarla konusmasnı cok kıskanıyorum lütfen biri bana cevap versin ne yapmam lazım kıskançlık yüzünden cok kavga ediyoruz hergün bana sürekli senden bıktım diyo keske evlenmeseydim diyor ne yapmalıyım acil cewap istiyorum

Cevapla
almila 04 Ocak 2013 - 23:57

üzgün kız gerçekten üzücü durum okudukça şaşırdım açıkçası bence başka bir şehire taşınmanızı tavsiye ederim kendine daha iyi bakıp iradeli olup o kadından daha çekici hale gelirdim ama bu durum kendini iyice aşarsa başka yolu yok bırakırdım ama bırakmadan öncede yine bi çözüm var kadının hareketleri anlattıklarına göre hal değil köşeye çekerdim eşimden uzak dur derdim eğer eşimede bir laf edersen hayatınla oynarım derdim çünkü artık olaylar almış başını gidiyor bi dur demenin zamanı gelmiş arkadaşım eğer baktınki olmuyor vazgeç derim …

Cevapla
almilaburçin 05 Ocak 2013 - 00:01

kendinizi üzmeye değmez hayata bikere geldik boşverin

Cevapla
cok kıskancım 06 Ocak 2013 - 00:13

yaa pardon ama bana neden kimse bişey demiyo yaa gercekten birirnin bana ne yspmam gerektigini söylemesi gerek yaaa esim bu aralar yine okeye kafayı taktı ne yapcam sinirden patlıyorum ama belli edemiyorum yaaa catlıcam sinirimden lütfen biri bisey desin hepiniz benden büyüksünüz benden daha tecrübelisiniz ne yspmam gerekiyo yaa gercekten ccoooooooook kıskancım bu beni cok rahatsız ediyo biran önce kurtulmak istiyorum su kıskançlıktan almilaburcin kendinizi üzmeyin diyon ama insanın elinde degilki suan saat 2:10 ve benim esim hala okeyde ve ben suan patlıyorum yaaa titriyorum sinirimden bişey de diyemiyorum ama cok kıskanıyorum benim kıskancım cok asırı yaaaaaaa yardım yardım yardım lütfen biri cewap versin artık

Cevapla
uzgun kiz 11 Ocak 2013 - 15:53

Yorumun icin cok tesekkur ederim Almila 🙂 beni bilen birileriyle paylasamadigim bir durumu burada yabancilara anlatmis olmak bir suredir beni rahatsiz ediyordu ta ki senin cevabini okuyana kadar. Ben bu arada dukan diyetine basladim. Kendimi iyi hissedecek seylerle ilgilenmeye calisiyorum. Kendime olan guvenimi toparlamadan herhangi bir adim atmamaya karar verdim. Esimle tekrar konustum bunlari ama ona gore kendisi masum. Onlarla gorusmeyiz de diyemiyor. Dayisini one suruyor. Bende simdilik unutmaya calisiyorum. Ama aramizdaki guven ve sevginin sarsildigi asikar. Hala icimde bir aci var ne yapsam dinmiyor. Allah kimsenin basina vermesin.

Bu arada “cok kiskancim” nicki ile yazan kardesim. Bence esine rahatsizligini dile getirmelisin zira gece 2 ye kadr okey oynamak cok saglikli gorunmedi bana. Ayrica kendini rahatlatmalisin. Sonucta sanal insanlarla oynuyor ve sen gercegisin. Yinede senin yerinde olsam madem esin okey oynamayi seviyor ellibir kagitlariyla okeyde oynaniyor, alirdim onlardan, haydi gel birlikte oynayalim derdim. Biz bazen esimle 51 oynuyoruz gayette zvkli oluyor. Daha da olmadi o okey oynarken bende yaninda otururdum. Onunla sohbetedip ordaki muhabbete dahil olmaya calisirdim. Daha da olmadi gider kucagina oturur benimle ilgilenmesini saglardim. Bak benim durumuma. Cok daha zor seyler yasayanlar varken bece o kadarda takip kendie eziyet etme. Bak ben uzuldum de ne oldu. Hic.

Cevapla
Ayse 11 Ocak 2013 - 20:00

Psikologa gitmenin hepimiz icin en dogru oldugunu dusunuyorum, eminim onlar bizim bakmadigimiz acidan bakip bizlere, yani sorunlari olan insanlara yardimci olabileceklerdir.

Cevapla
zilan 12 Ocak 2013 - 17:05

Üzgün kız, tam olarak ne yapmalısın belki bilemiyorum ama sağlıklı ve düşünerek adım atmalısın…Yani benim sevmediğim fakat erkeklerin çok kullandığı bir tabirle “dırdırcı” olmaktan kaçınmalısın…çok konuşmak erkekleri yıldırıp, daha beterini yapmaya itiyor.(deneyimliyim o yüzden konuşuyorum) o yüzden amacına ulaşana kadar sessizce kendini hem fiziksel-hem ruhsal olarak maksimum seviyeye getir…gerekirse psikologa gidip daha sağlıklı bir iletişim kur. Eşinin hareketlerini gözlemekte çok iyi yapıyosun, gözlem çok önemli…Belki yanlış bi düşünce olabilir ama sen de eşinin yanındayken (sadece deneme amaçlı) başka bi erkeğe kur yapar gibi konuş yada bu tarz. Belki hoş bi davranış değil biliyorum ama eşinin tepkisini ölç. umursuyor mu umursamıyor mu seni. Eşinin sana yaşattıklarını ucundan kulağından yaşat ona, sinirlendiği zaman kusura bakma farkında değilim dersin…Senin de onu bir gün yalnız bırakabileceğin mesajını vermelisin ona. Son olarak sevdiğim basit bi sözle bitireyim, bir kişiye vazgeçilmez olduğunu hissettirdiğiniz anda ilk vazgeçeceği insan siz olursunuz…bu rahatlığı vermeyin kimseye. Umarım her şey gönlünce olur. Sevgiler…

Cevapla
almilaburçin 13 Ocak 2013 - 23:20

rica ederim üzgün kız ne demek … çok kıskancım mrb bende eşimi çok kıskanırdım mesela maça gider 1 de 2 de gelir eve her zmn olurdu bunlar herşeyden herkesten kıskandımda noldu hiçbişey 🙂 boşanmaya hazırlanıyorum şimdi eşimden ama huylu huyundan vazgeçmiyor boşuna çabalama çok kıskanırdı beni o kdar maçına arkdaşına daldıki artık konuşmuyorduk bile sıkıldım yapma gitme yeter diye ayakta durmak istiyorsan uyar yapmıyorsa dediklerini herşey şiddetli kavgaya dönüyorsa kendimizi yıpratmanın anlamı yok

Cevapla
seda kaya 14 Ocak 2013 - 10:27

Slm ben 20 yaşındayım ve 10 aydır evliyim ama 10 ay sankı bana 10 yıl gıbı geldı artık . Hem eşimi hemde kendimi çok üzüyorum bu hastalık yüzünden evet kabul ediyorum bu bır kıskanclık değil bır hastalık televızyon ınternet carsı pazar her yerde her zaman sureklı kıskanıyorum yoldan bırı gecınce bakıyormu dıye eşimi takıp edıyorum. annesı yuzunden de kavga etmıstık kıskandgm ıcın ayrılık derscesıne gelmıstık daha 1 yıl bıle olmadı oysa. bana yardımcı olun lutfen bende güvenmek istiyorum..

Cevapla
gül 17 Ocak 2013 - 09:02

slm ben bir buçuk yıllık evliyim geçtiğiimiz yıllarda eşim de bende birbirimizi deli gibi kıskanırdık. obeni abilerimden ben onu kuzenlerinden falan derken anlaşarak bezende kavgayla evlilik öncesinde 5 yıl sonrasındada 1 yıl geçirdik ama artık eşim öğretmen oldu beni hiç kıskanmıyor nerdeyse bense onu hala çok kıskanıyorum.iş yerindeki arkadaslarıyla iki kızla kanka gibi nerdeyse bende samimiyim o kızlarla ama o neden samimi olsun ki gerek yok amakızlar öyle yakın davranıyorlar ki esim onları korumaya kıyafetlerine karısmaya basladı.dikkat cekici renkte esarp taksa birisi kızıyor hemen. ben mahfoluyorum.facede benim paylasımlarımın coğunu begenmeyip eşiminkini beğeniyorlar.hergünüm zindan.eskiden bana face actırmaz kendide acmazdı oysa kıskandıgı için .neden böyle yapıyorsun diyorum iş arkadasım onlar bastan br kere samimi olduk nasıl engel olayım şimdi diyor ne yapacağım bilemiyorum.doktora gittim pskolağa ilk kez böyle bir ortamdasın alışacaksın zamanla .hatta bir gün olacak ki eşine bi konuda fikir soracakları esnada eşinin koluna girip konusacaklar bu bile sana normal gelece dedi doktorada köpürdüm kızdım ne yapacağım ben yaa ne yardım edin lütfen

Cevapla
nil 17 Ocak 2013 - 14:53

pelinciğim dediklerin cok dogru ama yıpranıyoruz coğu kez ikimizde artık zamana bırakıyorum yorumun için çok sagol canım benim

Cevapla
Allah rızası için yardım edin/hakan) 19 Ocak 2013 - 13:59

ben 29 yasındayım evleneli 3 yıl oldu geçen yıldan buyana eşim beni aşırı bir şekilde kıskanıyo aslında kıskandıracak ve güvenini sarsacak hiçbirşey yapmadım işim gereği evime bazen yarım saat kadar geç kaldığım zaman türlü türlü şeyler söylüyo bana ve bunun gibi türlü türlü şeyler neyapsamda bana güvenmiyo bununda kendine olan özgüveninden kaynaklandığını sanıyorum eşime psikoloğa gidelim dediğim zaman bana kızıyor gitmek istemiyo ben delimiyim diyo aslında psikoloğa sorunları olan birileri gider deliler gitmez bir türlü bunu anlatamadım kendisine 2 tane kızım var birisi 3 diğeri sadece 1 yaslarında şuan boşanmaktan baska bir çare bulmak istiyorum kendime ne yapacağımı bilmiyorum bende bu konular yüzünden tedirgin olmaya başladım cocuklarımın annesiz yada babasız büyümesinden cok korkuyorum çünkü ben babasız büyüdüm ve hayatın her türlü zorluklarını gördüm tecrübeli arkadaşlar allah rızası için bana yol gösterin

Cevapla
suu 19 Ocak 2013 - 19:40

slm 7 yıllık evli 2 çocuk sahibiyim.bu aralar aşırı kıskancım.özgüvenimi kaybettim adminin söylediği gibi ondan olacak araştırma yaptım bazı faydalı bilgiler buldum inşallah başta kendime sonra bu durumda olan arkadaşlara faydası dokunur…

Cevapla
suu 19 Ocak 2013 - 19:51

Kıskançlığın ölçüsü kaçtığında etkileri ağırlaşır. İşte kendisi veya eşi kıskanç olanların yapması gerekenler…
Genç-yaşlı, kadın-erkek herkes hayatında en az bir kere kıskanır. Aşık olunan kişinin başkasına ilgi göstermesi, şüpheli davranışlar, aldatma… Kıskançlık hem kıskananın, hem de kıskanılanın hayatını zehir edebilir. BBC, herkese tanıdık olan bu duyguyu araştırmış. Ara sıra yapılan kıskançlık, bir ilişkinin canlı kalmasını sağlayabilir. Ancak, rahatsız edici ve mantık dışı boyutlara ulaştığında, çok zarar verici olabilir. Kıskançlığın etkilerini hafifletmek için yapılabilecekler var.
İlişki psikoterapisti Paula Hall, kıskançlığın etkilerini azaltmanın sabır ve çaba gerektirdiğini söylüyor. Herkesin kıskanma nedenleri ve hissettikleri farklı. Psikolog Ayala Malach’a göre kıskançlık, ‘varolan bir aşka, ilişkiye veya onun kalitesine yönelik tehdide bir tepki’… Gıpta ve hasetten farklı olarak hep üç kişi ve kaybetme korkusu vardır. Kıskanan insan birçok duyguyu aynı anda yaşar, aklından bin türlü düşünce geçer, bir sürü farklı davranış biçimleri sergiler.
Duygular: Acı, kızgınlık, kin, üzüntü, haset, keder, aşağılanma.
Düşünceler: İçerleme, suçlama, kendini rakiple kıyaslama, imajın sarsılmasından korkma, kendine acıma.
Davranışlar: Kendini bitkin hissetmek, titremek ve terlemek, sürekli soru sormak ve karşındakinden sürekli güvence istemek, saldırgan davranışlar, hatta şiddet.
öldürür de, diriltir de
Kıskançlık dozunda olduğu sürece, var olan bir ilişkinin korunmasını bile sağlayabilir. Kişilere, sevgililerinin, eşlerinin çantada keklik olmadığını hatırlatır. Karşındakine emek vermeye, onun kendisini değerli hissetmesi için çaba göstermeye yöneltir. üstelik duyguları güçlendirir, aşkın ateşlenmesini sağlar ve sevişmeleri daha ihtiraslı kılar. Ama bir de aşkın dozunda olmadığı durumlar var…
Bazen kıskançlıkta ölçü kaçar.Aşırı tarzdaki kıskançlıklar gerginlik yaratır. Karşıdaki, kıskançlığa mahal vermemek için sürekli temkinli davranmak, tetikte olmak zorunda hisseder. Durumun farkında olan kıskanç taraf ise kendini suçlama ve haklı çıkarma arasında gidip gelir.

NASIL BAŞA çIKILIR?

çiftlere bazen hayatı zehir eden, ayrılmalarına bile yol açan kıskançlık duygusuyla başa çıkmak aslında hiç de kolay sayılmaz. Uzun zaman ve emek isteyen bir mücadele olabilir. Eğer, kıskançlığınızın çocukluğunuzda yaşadıklarınızdan kaynaklandığını düşünüyorsanız, bir psikolağa başvurmanızda yarar var.
çocukluğunuzla ilgili bağlantı kuramıyorsanız o zaman şu noktaları gözden geçirmeniz faydalı olabilir… Kıskançlığınızın gerçekçi olup olmadığını gözden geçirin. Onu neden kıskandığınızı düşünün. Gerçekten ilişkinize yönelik bir tehdit söz konusu mu? Sizin tavırlarınız ilişkinizi kötüleşmesine neden mi?
Kendi kendinizi telkin edin. Kıskançlık belirtileri hissettiğinizde partnerinizin sizi sevdiğini, size bağlı olduğunu ve size saygı duyduğunu hatırlayın. Sevilmeye layık, hoş bir insan olduğunuzu ve ters giden bir şeylerin olmadığını söyleyin kendi kendinize.
Eşiniz size göz açtırmıyorsa…
Olaya farklı bir açıdan yaklaşın. Kıskançlığın aşkın belirtisi olduğunu anımsayın. Hemen savunmaya geçmektense, onu anlamaya çalışın.
Kendi davranışlarınızı gözden geçirin. Belirli davranışlarınızın partnerinizin sizi kıskanmasına neden olduğunu biliyorsanız, bu davranışlarınızı değiştirmeye çalışın.
Verdiğiniz sözleri tutun, yapamayacağınız sözler vermeyin.
Onun güvenini geliştirin. Ona, onu ne kadar sevdiğinizi söylemek için her fırsatı değerlendirin. Onu neden sevdiğinizi anlatın. İltifat edin, gelecek hayallerinizi paylaşın.
Bu konuyu konuşmayı deneyin. Yine sonuç alamıyorsanız birlikte bir uzman psikoloğa danışabilirsiniz.

Cevapla
suu 19 Ocak 2013 - 20:10

inşallah sonuç alırız arkadaşlar dünyayı kendimize ve karşımızdaki sevdiğimize dar etmeyiz.aşırı sevmekten diyoruz ama karşımızdaki böyle davranmaya devam edersen sevgimi kaybedersin diye tehdit ediyor demek ki bi yerde yanlış yapıyoruz madem seviyoruz karşımızdakini kaybetmemek için duygularımızı sınırlamalıyız zorda olsa kendimizi şartlamalıyız. hayatta irademizle hiç bir şeyin üstesinden gelmedik mi arkadaşlar aynı iradeyi bundada kullanmalıyız.büyük oynamalıyız.sonuç hüsran olmasın.aklımız başımızdan gidiveriyor. sanki biz ne kadar çok kıskansak o yapacağı eylemi azaltacak geri çekilecek iş inada biniyor karşı savunma başlıyor olmadık yola gidiyor iş. internetten alıntı yazıları baştan sona okuyun çok faydalı. ben bile sakinleştim rahatım şimdi bebeğim kucağımda dünya varmış.ne günlermiş be…

Cevapla
Ulaş 25 Ocak 2013 - 14:12

Merhabalar. Ben 20 yaşında bir gencim. Sevgilimle seviyeli ve ciddi bir ilişkimiz var. 3.5 senedir birlikteyiz ve bazen kıskançlığım yüzünden ciddi tartışmalarımız oluyor. Aslında sevgilime çok güveniyorum o benim bulabileceğim en iyi en güvenilir insan diyebilirim. başka erkeklere karşı da mesafeli yaklaşabiliyor ona güvenim sonsuz ama kıskançlığımı bir türlü yenemiyorum. ikimizde aynı şehirde fakat farklı üniversitelerde okuyoruz ve genelde kıskançlığım üniversitedeki erkeklerle ilgili oluyor ona çok güveniyorum benim rahatsız olacağım şeyleri yapmayacağından da eminim ama ufacık şeylerden bile kavga edebiliyoruz.Kendi arkadaşlarımdan da görüyorum iyi niyetli gözüküp içinde çok kötü şeyler besleyen insanlar var onları düşündükçe rahatsız oluyorum üzerimde bu duygu baskıyla beraber kıskançlığa dönüşüyor. İşin tuhaf yanı da ben yaptığım hatanın farkında olmama rağmen engel olamıyorum. kıskançlık dışında gayet uyumlu mutlu bir ilişkimiz var ama bu kıskançlığım ikimize ve ilişkimize zarar veriyor ve ben böyle olsun istemiyorum çünkü onu çok seviyorum geleceğimi paylaşmak istiyorum lütfen yardımcı olun çok bunaldım şimdiden teşekkür ederim.

Cevapla
nil 26 Ocak 2013 - 11:33

uzgünkız canımsın ya sana bi kaç tavsiyem olacak bana kalırsa yengeye istediği ortamı yaratma bence o senin bildiğini bilyor senin o durumlardaki tepkine bayılıyor ve buna devam ediyor sürekli onun yanında sende rahat ol umrunda bile olmasın kolaybişe değil ama katlanmalısın bi süre güzelim öz güvenini yeerine getirmek için saçlarından ve gözlerinden basla saçlarına degişiklik yap gözlerini ön plana cıkar yengeyle sohbetlernde direkt onun gözlerine bak o konusurken onun gözlerine odaklan eziklik içinde deil ama kendine güvenen bi kadın gibi hiç ayırmadan laflarını sert at ona ama bozulsun sonrasında bi kahkaha hiç bişe olmamıs gibi eziklik hissetsin degişimini bi anda yapma fark etmesin yavas yavas yap cünkü kendisi için ypıldıgını fark eder ve gururlanır buna izin verme bitanem esine gelice onu gözle görünür sekilde sahiplenme erkeklere rahatsızlık verir bu durum güvenmedigimizi zannederler o yüzden caktırmadan yap onu asla bırakma o seni sevyor sadece kafası karısık sebebi ise senden kaynaklanıyor o kadından eşini kıkanıyorsun eşinini gözünde o kadını büyütüyorsun cünkü erkekler kendilerini kıskanılan kadınları faklı görürler gözlerinde halbuki öle bişe yok onu seni sevyor ama sen kıskanarak yenge ise fettenkığını kullanarak eşinin beynini bulandırıyorsunz o kadını kıskanarak kocanın gözünde kıymetlendirme bu senin elinde umrunda olmasın rahat tedirgin olmayan davranıslarında onların yanınnda öz güvenini eline al eminm cok güzül bi kızsın kendine güvenini öncelikle sitedeki ismini degiştirmekle basla sen üzgün kız deilsin güclü ve çok güzel bi kızsın kendini ezik gösterme ben sana güveniyorum basaracaksın yeni ortamla ra gir bana mail at yanındayım güzelim dayanıklı ol ….

Cevapla
dilruba 27 Ocak 2013 - 18:31

Arkadaşlar sizlere bazı kitap isimleri önermek istiyorum.Ben psikoloğa giden biriyim.Doktorumun önerdiği kitaplar bunlar.İsteyen arkadaşlar alıp okuyabilirler.İçerikleri çok güzel ve faydalı eserler.Ben yarı yarıya düzeldim.Daha yeni başladım seanslara.Zamanla her şey geçer,giden güzel günler olur.İnsanın hayata bakış açısını çok etkileyici biçimde ele almış.
Bu kitaplarla birlikte hayatınızda değişiklikler yaparsınız Allahın izniyle sorunlarınız azalır.

Prof.Dr.Ertuğrul KÖROĞLU ….TERAPİ YENİ BİR YAŞAM FELSEFESİ
Nil GÜN ….HAYATIN BÜYÜK SIRRI ÇEKİM YASASI
Nil GÜN ….MUTLULUK KİTABI
Nil GÜN ….YAŞAM CESURLARI SEVER

Ben kolay kolay her şeyden etkilenen biri değilimdir ama bu kitaplar çok başarılı.En azından kitapçılarda göz atın.Burdan bir kişiye bile faydam olsa ne mutlu bana.

Allah derdi olan her kulun yardımcısı olsun.Unutmayın her insanın bu kainatta o ya da bu şekilde sınandığı durumlar vardır bize ağır gelen.Önemli olan bu zor dönemleri en sorunsuz şekilde atlatmak.Allah kişiye kaldıramayacağı yük vermez sadece sabır.SABREDEN KUL BU DÜNYADA OLMASA DA DİĞER DÜNYADA MÜKAFATINI ALIR.

Cevapla
MUSTAFA 05 Şubat 2013 - 10:16

BEN ERKEK OLARAK DAHA NE YAPAYIM DİYEREK BAŞLAMAK İSTİYORUM. 15 AYLIK EVLİYİM VE SEVEREK EVLENDİM VE EŞİM 2 AYLIK HAMİLE VE FMF HASTASI. BU TATLI ZORLUKLAR YETMİYOMUŞ GİBİ BİDE YALAN AİLESİN ANNESİ BABASI VE ABLALARI ENİŞTELERİ ARKADAŞLARI ÇOK BAĞLI VE KORUYO . BEN EVLENİRKEN BANA DEDĞİ TEK LAF BABAMIN BORCU VAR KREDİ ÇEKCEM ONU ÖDEMEM LAZIM YOKSA 3 SENE BEKLİCEKSİN DEDİ OLMAZ EVLENELİM DEDİM ÖDERİZ DEDİM AMA ÖYLE DEĞİLMİŞ İŞİN ASLI EVLİLİĞİMİN 6 AYI KENDİ ADINA KREDİ ÇEKİYO VE KIZ TARAFINDAN YAPILCAK HER ŞEYİ EŞİM YAPMIŞ.BU YALANI DUYUNCA BAŞIMDAN KAYNAR SULAR DÖKÜLDÜ BANA AİLESİ İÇİN YALAN SÖYLEDİ HALA ONUN SİNİRİ KIRGINLIĞI İÇİMDE. VE BU KONU ÜZERİNDE ÇOK AMA .ÇOK MADDİ KAVGALAR EDİYORUZ. ÇOK YORULDUM HERGÜN NERDEYSE KAVGA . EN KISA ÖRNEK 03/02/2013 TARİHİNDE TEYZEMİN OĞLUNUN NİŞANI VARDI EŞİMLE KARŞILIKLI OYUN OYNUYORDUM Bİ BAYANA BAKMIŞIM DİYO AMA ŞUAN EZANLAR OKUNUYO YEMİN EDERİMKİ BAKMADIM BU SEBEPLE AYRILALIM ÇOCUGU GÖSTERMEM FALAN FİLAN.EŞİMİN AİLESİ HIÇ YAPCI DEĞİL HEM PARÇALAMAK KIRMAK YUVA İSTİYO DARALDIM YEMİN EDERİMKİ NE YAPIYOSAM EŞİM İÇİN YAPIYORUM ÇALIŞDIĞIM YER YEMEK VERMİYO VE PARASINI VERİYO YEMEK YEMİYOR DARA DÜŞMEYİM DİYE AMA ÇOK DARALDIM ARKADAŞLAR NAMAZA BAŞLADIM EPEY FARKETDİ RAHATLIYORUM AMA ODA YETMİYO KARŞIMDA BİR ANLAYIŞŞSIZ HAKERETLER TEHDİTLER SEVMESEM YEMİN EDEREMKİ KAHRINI NAZINI ÇEKMEM ÇALIŞDIĞIM İŞTEKİ BAYAN KISKANIR HERŞEY YAAA. AİLESİYLE KREDİ YÜZÜNDEN KAVGA ETDİM SEN NASIL Bİ DAMATSIN DEDİ ENİŞTESİ KÜFÜR ETTİ AÇA KALDIM SUSUZ KALDIM AMA KARIM BENİ Bİ DAK SAVUNMADI ::::((((
NE YAPMAM LAZIM YALVARIYORUM NE OLUR CVP VERİN NE OLUR ALLAH CÜMLE AİLEMİZE SABIR VERSİN.

Cevapla
nil 09 Şubat 2013 - 21:24

suu yazdıkların çok doğru canım ama sabır göster göster insan yıpranıyor cabalamaktan insan bıkıyor karsıdakini birazcık sevmesen onu o anda silebilirsin ama cok sevince olmuyor ne yazıkki ne onla ne onsuz olunuyor…

Cevapla
CAGLA 15 Şubat 2013 - 21:46

merhaba benımde sıze sorum olucaktı …cevap verırsenız cok mutlu olurum.. ben anaokulu ogretmenıyım eşim yurt dısından tr ye donus yaptı ve bır havaalanında calışmaya başladı. anlattıgına gore yanında bayan arkadaşalar var gormedıgım halde kıskançlıktan cıldırıorum ışe gırelı 1 hafta oldu iş yerıne davet ettı ortamı gormem ıcın fakat gıtmedım .. butun gun başka kızlarla yan yana vakıt gecırmesnı ıstemıorum ve sürekli onun işini değiştiremem ve bliyorumkı illaki her calıstığı yerde bayan arkadası olucak benı gercekten sevdıgındende emınım ama bu manasız kıskanclıgı anlayamıorum calısma saatının uzun olmasından mı acaba … ben bu duruma kendımı alıstırmak ve eşimi üzmemek istiyorum..bu iş için cok heverslı buyukk zevkle anlatıo bu durumu nasıl duzeltırım =(

Cevapla
ayse 07 Nisan 2013 - 09:21

merhaba
ben nerden basliyayim bilmiyorum ben evli degilim erkek arkadasim var ve ben onu cok seviyordum ve deger veriyordum. Ama hersey zamanla azaliyor hic bir zaman beni sevdigini soylemedi ama bana deger verdigini gosteriyor. Ve sorun su onun facebookunda bir kadin var evli olan oyunda tanismislar arkadas olmuslar ve ikiside birbirinin paylastiklarini hep beyeniyorlar bazen bana ozel olan paylasimlari bile beyeniyor kadin, budurum beni sinir ediyor kadina soyle askla ilgili seyleri paylasmmisin ciddiye almiyor bende gordukce deliriyorum bana diyor kardesi gibiymis kadin ama resimlerini bile beyeniyor bende bu durumu kaldiramaz oldum ve ayrilmaya karar verdim cok yipraniyorum baska care goremiyorum o bu duruma vurdum duymaz oluyor hep neymis kendimi yipratiyormusum onuda uzuyormusum napmaliyim sizce umitsiz bir vakamiyim cok yazdigim icin ozur dilerim

Cevapla
Eylul 21 Nisan 2013 - 15:39

Merhaba,

Bir sorunu çözmek için önce kendinizi affetmelisiniz, affettiğinizde geçmişte yapmış olduğunuz hatalardan dolayı kendinizi, ruhunuzu ve hatıralarınızı özgür bırakmış olacaksınız, iyi yada kötu geçmişte yaşadığınız herşey aslında sizin o an ki dünya görüşünüz ile ilgiliydi, ve şu an bu şekilde düşünüyorsanız şu an daha farklı bir hayat felsefeniz var demektir,

AYNANIN KARŞISINDA GÜLÜMSEYEREK KENDİNİZE ŞU CÜMLELERİ MİLYONKERE SÖYLEYİN LÜTFEN ;

SENİ SEVİYORUM !!!
KENDİMİ SEVİYORUM !!!
BEN OLDUĞUM İÇİN MUTLUYUM !!!
BÖYLE BİR İNSAN OLDUĞUM İÇİN MUTLUYUM !!!
HERŞEY YOLUNDA VE MUTSUZ OLMAM İÇİN HİÇ BİR NEDEN YOK!!!

Gözlerinizin içine bakın uzun uzunnn orda parıldayan ışığı farkedin ve SEVİN KENDİNİZİ,

Kıskançlık özgüven eksikliğinden kaynaklanır ve aynaya her baktığında kendini seven birini görmek butun insanların sevgisini kazanmanızı sağlayacaktır,

Öz eleştiri yapmayı unutmayın ve sevmediğiniz huylarınızdan kurtulmaya çalışın,

ÇÜNKÜ HERŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK !!!!

Sevgiyle Kalın 🙂

Cevapla
fatih 03 Mayıs 2013 - 06:49

Arkadaşım kıskançlık ayrı bir şey güvensizlik ayrı birşey. Güven duymadığın insanı nasıl seversiniz.Güvenmiyorsan seni terk edecek tabiki sen birisini çok seveceksin ama sana güvenmiyorum diyeceksin bune salatalık bu ne lahana turşusu..

Cevapla
çaresizzzzzzzzz 13 Mayıs 2013 - 11:13

ben eşimle 4 yıllık evliyim. eşimle tanıştığımız zamanlarda her şey güzeldi. ben saf duygularla onu seviyordum. sorgulamıyordum. ama sonra çalıştığı yerde birisiyle onu yakıştırdıklarını öğrendim. sonra biz evlendik. ama benim içimi kemiriyordu. o kızla konuşmasını istemediğimi söyledim. ama yine de bana yetmedi. aynı ortamda olmaları beni rahatsız ediyordu. ve eşimi de hep huzursuz ediyordum. sürekli telefonla arayıp napıyosun, kim var yanında, o ses kim gibi sorularla onu bunaltıyordum. çok büyük kavgalar ettik yok yere. benim bu huzursuzluğum genele yayıldı. ona baktın buna baktın, neden baktın diye sıkmaya devam ettim. sokağa çıktığımızda illa kavga ediyorduk. bana artık hakaret etmelere başladı. hastasın sen sorunların var diye. anlatmadığım daha çok şey var,ama hiç biri beni çok haklı duruma sokmuyor.biliyorum çok üstüne gidiyorum. ama elimde değil. son bir buçuk iki yıldır, ona baktın buna baktın demeleri bıraktım. çalıştığı yerdeki kız zaten 1 sene sonra evlenip gitmişti. ama ben hala çalıştığı yerdeki diğer bayanlarla da konuşmasını istemiyorum. durumu genelledim yani. toplantılarda falan onu huzursuz ediyorum illa kavga çıkarıyorum, neden telini açmadın, neden aramadın, neden bukadar uzun sürdü gibi. tam bebek düşünmeye karar vermiştik ki, bu tartışmalarımız toplantıların artmasından dolayı yine alevlendi. ve böyle bir evlilikte çocuk istemediğni güvenilmeyen bir baba olmak istemediğini söyledi. ben de hayaller kuruyodum bebeğimiz olacak diye. yıkıldım resmen. şimdi onu ikna etmek istiyorum bebek için ama nasıl.

Cevapla
İbrahim 13 Mayıs 2013 - 14:24

Öncelikle herkeze hayırlı günler..

Benim adım ibrahim 19 yaşındayım aşırı kıskanç bir insanım ve bunun önüne geçemiyorum sevgilimi çok seviyorum onunla hep mutlu olmak istiyorum ama dışarıya çıkmasına olsun makyajına olsun herseyine karısıyorum çünkü birisi bakar laf atarlar teklif ederler vs. Diye korkuyorum bu yüzden dışarıya çıkmasına bile sinirlenip kavga çıkarabiliyorum aslnda çok güveniyorum 4-4 lük bi sevgilim var ama kendime engel olamıyorum aklım hep onda kalıyo ve bu sebeplerden devamlı ayrılp tekrar barışıyoruz lütfen yardm edin

Cevapla
1 2 3 4

Yorumunuzu Bekliyoruz !