Anasayfa Evlilik Psikolojisi Kıskançlığın Kıskacından Kurtulun

Kıskançlığın Kıskacından Kurtulun

Yazar: Psikolog Beyhan Budak

Daha önceki yazılarda kıskançlık ne olduğundan ve kıskançlık sebeplerinden bahsetmiştik. Kıskançlık neredeyse her insanda mevcut olan bir duygudur. Özellikle romantik ilişkilerde kıskançlık çoğu insanın en azından bir kere hissettiği bir duygudur.

Kıskançlığı ikiye ayırabiliriz; sağlıklı olan kıskançlık ve sağlıksız olan kıskançlık olarak.Sağlıklı kıskançlıkta, ortada eşinizi/partnerinizi kıskanmak için açık ve net kanıtlar mevcuttur.Örneğin, eşinizin cep telefonunda, başka bir insanla yapılan uygunsuz içerikli mesajlar bulabilirsiniz ya da eşinizi dışarıda bir ortamda başka bir insanla çok samimi bir şekilde görebilirsiniz.Bu durumda hissettiğiniz kıskançlık gerçek bir sebebe bağlı olan normal bir duygudur.

Kıskançlık Nedir?

İkinci olarak bahsettiğimiz sağlıksız kıskançlıkta ise, kıskanmak için eşinizin bir şey yapmasına gerek yoktur. Siz, eşinizin herhangi bir davranışından, ya da gerçekte problem oluşturmayacak bir tutumdan eşinizi kıskanabilirsiniz. Bu duruma örnek vermek gerekirse, eşinizin yaşanan bir aksaklıktan dolayı eve geç gelmesi gerektiğinde, sizin bu durumdan bambaşka anlamlar çıkararak kıskançlık yaşamanız gösterilebilir.

Sağlıksız kıskançlık, ikili ilişkileri, hem kıskanan hem de kıskanılan için çekilmez hale getirir. Kıskanan insan, yaşadığı endişe, korku, öfke duygularının ateşinde kavrulurken, kıskanılan eş ise hayatının devamlı kontrol edilmesinden, kendisine karşı duyulan güvensizlikten ve kısıtlanmaktan dolayı psikolojik problemler yaşayabilir.

Kıskançlıktan Kurtulmanın Yolları

  • İlk olarak kıskançlığınızın türünü belirlemelisiniz. Yaşadığınız kıskançlık sağlıklı bir kıskançlık mı yoksa sağlıksız kıskançlık mı? Bunu belirlemek için, eşinizi nelerden kıskandığını düşünmeli ve gerçekten ortada ilişkinizi tehdit eden bir durum var mı değerlendirmelisiniz.
  • Eğer ortada eşinizi kıskanmak için net kanıtlar olduğunu düşünüyorsanız, bu durumu eşinizle konuşmalı ve birlikte bir çözüm yolu bulmalısınız.
  • Eğer ortada ciddi anlamda bir kanıt yok ve siz hala yoğun bir şekilde kıskançlık hissediyorsanız, yaşadığınız kıskançlık büyük ihtimalle sağlıksız bir kıskançlıktır.
  • Sağlıksız kıskançlık yaşayan kişiler, yaşadıklarının sağlıksız olduğunu belirleyerek ilk adımı atmış olurlar.Durumu tespit ettikten sonra, hangi durumların, sizi kıskançlığa sürüklediğini belirleyin.Bunlar, eşinizin başka bir erkekle/kadınla konuşması, eşinizin o gün eve geç gelmesi ya da sizin eşinizi telefonla aradığınız zaman telefonun meşgul çalıyor olması gibi durumlar olabilir.
  • Sağlıksız kıskançlığınızın sebeplerini belirledikten sonra, belirlediğiniz sebeplerin üzerine düşünüp, ana sebepleri bulabilirsiniz: Örneğin, eşinizin herhangi bir karşı cinsiyle konuşması gerektiği için konuştuğunu ve sizin bu sebeple eşinizi kıskandığınızı varsayalım.Bu durumda kıskanmanızın ana sebebi, sizin temelde eşinizin sizi yeterince çekici bulmadığı için herhangi bir insanla sıradan meseleler için konuşurken bile o insanı sizin yerinize tercih edeceği korkusu olabilir.

Kıskançlıktan Kurtulmanın Yolları

  • Bir an için aklınızdan geçen kıskançlık sebeplerine dair en kötü senaryonun gerçek olduğunu varsayın. En kötü ihtimalle neler yaşarsınız? En kötü ihtimalde yaşayacağınız şeyler gerçekten çok mu korkunç?
  • Aklınızdan geçen olumsuz senaryoları düşünüp, “bu durumu başka birisi yaşasaydı neler düşünürdü ve nasıl değerlendirirdi?” sorularını kendinize sorun.,
  • Olumsuz ihtimallerin yanında olumlu ihtimalleri de aklınıza getirin.Sonuçta karşınızdaki insan bir düşman değil, değer verip sevdiğiniz eşiniz.En azından bunu hak ediyor olmalı.
  • Evlilikler güven üzerine kuruludur.Siz eşinizi gerçekten kıskanacak bir sebebi apaçık görmediğiniz müddetçe eşinize inanmak zorundasınız.
  • Sonuç olarak, kıskançlığın temel içgüdüsü ilişkiyi kurtarmak olsa da, aşırı kıskançlık durumunda evlilik ve ilişki içten içe kendini tüketir ve sonunda ayrılık kaçınılmaz olur.Aşırı kıskançlığın temelinde, çoğu zaman, özgüven eksikliği, yetersizlik ve kişilik problemleri yatabilir.Eğer kıskançlığınızın ilişkinize zarar verdiğini düşünüyor ve bunun kendi başınıza baş edemediğinizi düşünüyorsanız acil bir şekilde psikolojik destek almalısınız.

Kıskançlıktan Kurtulmanın Yolları Videosu

BU YAZILARA DA GÖZ ATABİLİRSİNİZ

171 Yorumlar

birisi 13 Mayıs 2013 - 14:25

Merhaba
15 yıllık evlilik.Bir çocuk. Kendimden 2 yaş küçük bir eş ve çalışmak ve 43 yaşında olmanın getirdiği yorgunluk. Ben sanırım aşırı şüpheciyim. Eşime diyorum ki ne kadar yanmışsın. Evet diyor sunroof açık gezdim bugün. Adam sunroof falan hiç açmaz arabada. Gürültüye dayanamaz. Hemen beynim yazmaya başlıyor. Demek ki yavaş sürdü arabayı. Demek ki biri vardı yanında. Keyifteydi.Elim ayağım titreyip ateş basıyor. Cep telefonunu karıştırırdım eskiden arada bir. Şimdi evlilik eskidi ya kendimi de yetersiz buluyorum sanırım, karıştırmıyorum. Bir şeye rastlarsam olacaklardan korktuğum içim. Bir şey yakalamak istemiyorum. Kötü bir şey olmasın istiyorum. Hoşlanmadığım bir iş yapıyor bir kaç senedir. Ayarı düşük bir kaç insan var etrafında. Bir tanesi hoş bir kız. Normal şartlarda entellektüel seviyesi yüksek karizmatik bir adamken şimdi bu basit insanlarla kakarakikiri yapabilen onlarla vakit geçirebilen bir adam olması beni delirtiyor. Aşırı şekilde aldatılma beklentisi içindeyim. Aşırı derecede. Acaip küçük detaylardan büyük şüphelere geliyorum. Henüz böyle bir şüphe için kavga çıkarmadan idare ediyorum ama sevimsizim, neşesizim, zor dayanıyorum. Duygusal boşluk içerisindeyim. Başka bir şeylerle oyalanmaya çalışıyorum, yapamıyorum. Eskiden çıkar kendi arkadaşlarımla vakit geçririrdim. Şimdi eve yapıştım. Eşim olmadan bir şey yaparsam sanki ben yanında değilken kapacaklar adamı. Bunu ona yansıtmak istemiyorum guya ama anlıyor. Olduğundan daha önemli biri oldu gözümde. Kendim küçüldükçe onu büyütüyorum. Kendi değerimi etrafında ki o bir kaç tip üzerinden ölçmeye çalışıyorum ve hep yeniliyorum. Geçtiğimiz haftalarda olduğunu zannettiğim yer ve saatten çok sonra olması mümkün olmayan bir yerden çıktı. Beraber olduğu kişi başka bir saat ve yer söylüyor kendisi başka bir yer. Kafam karıştı niye böyle biriniz orada biriniz orada diyorsunuz diyorum ben de anlamadım gelince konuşuruz diyor ve konu öyle kapanıyor. Gelince konuşmuyoruz. Tek tek olayların üzerinden yürüyüp canına okuyabilirim, hastasın sen deyip işin içinden çıkacak. Başka bir kadın/ilişki varsa bunca yılın üstüne bu sefer işin bir de hukuk tarafı var, yakalaman lazım,ispat etmen lazım, mahkemede o kadını da perişan etmen lazım. Ay ne bileyim bazen ölürse iyileşirim gibi geliyor. Bazen utanıyorum. Bazen boşverebiliyorum bazen bir basıyorlar.. nereden geldiyse bu komplex üzerime. Neden dünyam ona kadar küçüldüyse. Bugün hayattayım. Yarın ruhen kendimi öldürmeye devam. Bu bir hastalık arkadaşlar. Kıskançlık görüntüsünde çıkan bir hastalık. Aşırı tutku şeklinde çıkan bir hastalık. En zayıf noktamız. Onu bilerek ya da bilmeyerek tetikliyorlar. Hiç suçu olmayanın da günahını alıyoruz. Bir sürü boşanmış, bir sürü aldatan insan gördükçe de bizim de başımızdadır diye endişelere kapılıyoruz. Bir gestalt duası var. Netten bakın. Günde 5-10 kez okuyun.

Cevapla
Triboli 28 Mayıs 2013 - 11:12

Merhaba
Benimde yaşadıklarım aşağı yukarı aynı. Bana kalsa kafasının dışına ve içine birer kamera takıp ne yaptı kiminle ne konuştu nereye gitti takip eder bir de üstelik aklından geçenleri de okumak isterdim. Sonra da karşısına geçip şöyle yaptın böyle yaptın işte de ispatı diye önüne koymak isterdim. Sanırım o ilk yıllardaki romantizm , tutku ve bütünlük duygum azaldıkça bunun suçlusu olarak onu görüp kendisini suçlu hissetmesini istiyorum. Sanırım evlenirken ki bir sözümü iki etmeyen adamın git gide rutinleşen hayatımda bir yanlış yapmasını sonra bir şekilde ona hesap sormayı ve %100 haklı olup kapıya koymayı istiyorum. Sonra acıyıp affedip ve anlayışlı davranıp bana dönmesine izin vermek yani yeniden kabul etmek istiyorum. Yani pek yorulmadan yeniden prenses muamelesi görmek istiyorum. Bazen bir kadın takıntım haline geliyor. Bazen açmadığı bir telefon, 15-20 dk sonra cevapladığı bir mesaj, sessiz geçen bir gece. Giydiği temiz bir gömlek. Sanki artık benim için bir şey yapmıyor ve her şeyi dışarıdaki kim olduklarını bildiğim ya da bilmediğim ama yarışamayacağım kadınlar için yapıyor. Birileri onu kapacak benden. O kadar akıllı, yakışıklı, çekici, şu, bu.. Birileri daha tanışır tanışmaz hemen atlayacak üstüne. Bu da arkasına bakmadan beni terk edip gidecek. Kendimi aşağılarda yerlerde görüyorum. İşte böyle anlar geldiğinde nefesim sıkılaşıyor, kalp atışım hızlanıyor, ellerim sesim titriyor. Konuşamaz hale geliyorum. Konuşursam da direk bir öfke ve saldırma isteği. Hani şu tırnaklarımı geçirip parçalayacağım kendimi tutmasam. Bana o böyle hissettiriyor, o suçlu, o kötü , o yanlış.. ve hatta benim bu hislerden kurtulmam için ölmesi gerek. Ölürse bu histen kurtulurum. Sonra biraz anti depresan, biraz terapi. Ben aslında neredeyim bunları hissederken. Ve neden kendimi iyice diplere vuruyorum. Kendimi oyalayacak, hayattan heyecan duyacak yeni şeyler bulamadıkça, kendimi başka yerlerde yetersiz hissettikçe, geçmişte yaşadıklarımdan ve yaptıklarımdan ah keşke diye diye pişman oldukça acısını niye ondan çıkarmaya çalışıyorum. Ah bu diziler, boşanma haberleri, aldatma haberleri, kötü giden evlilikler, edepsiz kadınlar, genç ve güzel kadınlar, dekolte kadınlar, arsız kadınlar, her an kocamın aklını başından alacak kadınlar.. evliliğin kutsallıktan çıktığı, değersizleştiği, ilişkilerin ucuzladığı, her tanıştığım iki kadından birinin boşanmış ya da boşanmak üzere olduğu çirkin Istanbul.. ıssız bir ada idi evlilik. yanıma en sevdiğim insanı almıştım. Barakadan bir eve, basit bir hayata razı gelmiştim. Şimdi teknelerle turist akın ediyor hayatıma. sanki herkes benden genç, benden güzel, benden yeni ve cazip. alıp gidecek bu gemilerden biri kocamı ya da kendi bir gemiye binip kaçacak.. ve ben yapayalnız kalacağım. oysa güven içerisinde yaşlanabilmek istiyorum. keşke tehlikeli bir işle uğraşsaydım. hem az görüşseydik, hem de beni merak etseydi. şimdi beni merak etmiyor.
Neler yaptım? herhangi bir ortamda bir kadına bir iki kereden fazla baktıysa bağıra çağıra masalardan kalktım, terketmekle tehdit ettim, boşanmak istedim, çocuk yaptım, takip ettim, mesajlarını karıştırdım, gömleklerini inceledim, arabasının altını üstüne getirdim, eve geldiğinde çaktırmadan ceplerine baktım, chat programlarında online mı neredeyse 24 saat izledim. işyerinin etrafında haber vermeden gözetledim, dediği yerde mi gittiğini söylediği kişilerle mi kontrol ettirdim. yakınlaştığını düşündüğüm kadınlar hakkında araştırma yaptım, açıklarını bulmaya çalıştım. annesini doldurdum. annemi doldurdum. çocuğumuza direk değil ama dolaylı olarak rahatsızlığı hissettirdim ( engel olmaya çalıştıysamda inanın hastalık basınca olmuyor).. arkadaşlarıma hep aynı şeyi anlata anlata onları da bunalttım. sonra bir gün bunu hastalık olarak kabul ettim ve danışmanlık hizmeti aldım. şimdi bu kriz duygularım geldiğinde hemen bir randevu alıyorum ve iki randevu arası kendimi tutuyorum. çünki artık biliyorum ki gerçekten bir şey olacaksa olacak ve ben o gün Yazıklar Olsun deyip geçeceğim ve öyle bir gün bugünmüş gibi hayatı kendime zehir etmeyeceğim. kendimi kontrol edemeyeceğimi hissettiğimde derinleşmesine müsaade etmeyeceğim. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Bu kıskançlık değil bu bir hastalık. iyi huylu tümör kötü huylu tümör gibi. kötü huylu bu. insanı yiyip bitiriyor. kendinizi buna tükettirmeyin.

Cevapla
gülsüm 21 Haziran 2013 - 12:42

evet ben de eşimde kıskancız ama artık yeter dedim normalde kıskanmamak için dururum ama geçen gün facesinin dökümanını karıştırırken bir de ne göreyim eşim erotik cinsel içerik içeren sitelere bekmış 🙁
olduğum yere yığıldım kaldım yeeeeeettteeeeerrrrrrrrr…
akşam geldi niye böyle baktın vs gibi cümleler kurdum neymiş kimseye hesap vermek zorunda değilmiş beyeefendi…açıklama yapmasını bekliyorum kötü davranmamamya çalışıyorum ama şuan muhattab olmak istemiyorum bıktırdı ve biz daha 1 yıllık evliyiz..
bela okumak istiyorum seviyorum kıyamıyorum eşimde sevdiğini söylüyo ve ben yapmadım diyo peki neden hep ben kursa gittiğimde bkılmış o syflara iğrenç yaratık
yardım edin boşanmak istemiyorum seviyorum ama kabullenmekde istemiyorum 2 facesinde de bakılmış …ne yapmalıyım psikolojim çok bozuk alt üst oldum

Cevapla
uğur 21 Haziran 2013 - 22:43

merhabalar benım 2 yıllık bır bırlıktegım var sevgılımle ılk zamanlar normal derecede kıskanıyordum ama son zamanlarda herseyını kıskanmaya basladım konustugu arkadaslarını kuzenını ama daha cok bana vakıt ayırmadıgını dusunup kendımı bunaltıyorum ama elımde degıl kıskandıgımda kendıme zarar vermek yanı duvarı yumruklamak kendımı kesmek gıbı sacmalıklar yapmak ıstıyorum ama bunları atlatabılcegımı dusunuyorum bıraz yardımcı olursanız sevınırım sımdıden tesekkurler

Cevapla
Hatice k. 01 Ağustos 2013 - 20:12

Henüz 19 yaşında bir kızım.Erkek arkadaşımla ciddi düşünüyoruz geleceğe dair planlarımız var elbette.Erkek arkadaşımda kıskanç ama aşırı değil sadece unutmasını biliyor ve anlayışla karşılayabiliyor.Ama ben aşırı kıskancım onun yanında bir başka kız görmeye tahammül edemiyorum kuzenleriyle konuşmasına izin vermıyorum erkek arkadaşımda benim erkeklerle konuşmama karşı ben önceden hiç kıskanan biri değildim taki erkek arkadaşım benı bıraz kısıtlayana kadar ve onun kuzeninin onu yanaklarından öptüğünü gördüğüme kadar. ben kuzenlerıyle samimi olmasını ıstemıyorum gördüğü zaman selam versın yeterlı ve sınırını bılerek konuşsun kendını tavırlarıyla belırtsın istiyorum.Bi gün bi magazada pantolon bakıyorduk bi kız ılgılendı bizimle erkek arkadaşım için bakıyorduk pantolonu ben kızın çok ilgilendiğini görünce çok sınırlendım kendımı bıraktım ve erkek akdaşıma ılgısız davrandım ona trip attım kız da bunu fırsat bılerım sevgılımle daha çok ılgılenmeye başladı ve ben sevgılıme kızdım oda bana kızdı bana sahıp çıkmıyorsun diye bu konuda haklı oldugunu bıraz geç anladım. ama bundan sonra benımle olmadıgı zaman alışverişe çıktıgı zaman tedırgın olmaya başladım ve ona sureklı kız ılgılenmesın magazada senınle falan diye triplere girmeye başladım böyle şeylerden çok kıskanıyorum ve sevgılımın bı kuzenı var ondan çok kıskanıyorum yaşı büyük ama sevgılımle ılgılenıyordu gezmeye çağırıyordu ben sevgılıme kızdım konuşmaması için şimdi sadece gördugunde hal hatır soruyor sadece ama yınede tedırgın oluyorum beynim agrıyor psikolojim bozuk dayanamıyorum yakıştırammıyorum istemıyorum böyle şeyler halada yıne kıskancım istemıyorum böyle olmak :(((((((((((((((((

Cevapla
burçinalmila 02 Ocak 2014 - 23:22

merhaba ben öncedende yazıyordum tabi tam 3 sene oldu yazmayalı size tek diyeceğim boş yere uğraşmayın özellikle evli bayanlar neden biliyormusunuz sadece insan kendini üzüyor kıskandığı kişi ise neler yapıyor ben o kadar çok yazıyordum ya ki buraya çok seviyordum eşimi ama malesef geçen ay noktayı koyduk ve boşandık benimle evdeyken ilgilenmezdi kıskanırdım sinir olurdu yapma etme seviyorum vs. sonrası ne mi oldu kendimi dışarları attım artık ve çalışmaya başladım patronumla yakınlaşmaya başladık anlatıyordu o da evli ve mutsuzdu anlattıkça kendimi gördüm ve öyle böyle 2 sene geçti üzülüyordum eşime bunu yaptım diye ama baktımki o çoktan benden önce yapıyormuş meğerse fransalı bir kızla vicdanımda çok rahat sadece evladıma acıyorum hayatıma acıyorum anlıyorum ki herşey bomboş bir erkeği mutlu etmenin yollarımı inanın beğenmeyen yok beni güzellik desen fizik desen var ruslardan farkım yok her gören yabancı sanıyor fransadaki kız kısa boylu kilolu bilemedim neyim eksikti babamın bir sözü var ELDE GÜZELDE BİTMEZ YAKIŞIKLIDA evet öyle ama sonuna gelelimmi boşandım evet şimdiki beraber olduğum insan boşanmamı çok istedi ben 21 yaşındayım o ise 36 yaşında :/ aradaki farkta baya var ama o da evli hala mutsuz olan adam hala evli işim çok zor biliyorum okuyun mesleğiniz olsun bakın ne kadar güzel oluyor hayat ama BAYANLAR SİZE ŞUNU SÖYLİYİM BENCE İNSAN KENDİNE BİLE GÜVENMEYİ BECEREMİYORKEN SİZ SİZ OLUN GÖZÜNÜZÜ DÖRT AÇIN fazla üstüne düşerseniz onlarda kendin bir nimetten sanar ve sürekli darbe …

Cevapla
ercan 27 Ocak 2014 - 17:24

ben 20 yaşımdayım ve sevgilimi çok kıskanıyorum sevgilimin yanlış bişey yapdığından şüphelenmiyorum etraftaki insanlardan kıskanıyorum onların ona zarar verme rahtsız etme ve hakkında kötü düşünme ihtimalinden nefret ediyorum sürekli birileri tarafından rahatsız edilebir korkusu ve öfkesiyle yaşıyorum yardım edebilir misiniz?

Cevapla
ecem şahin 26 Şubat 2014 - 15:19

merhaba ben mesela kız arkadaşımı çok kıskanıyorum hep bana hava atar neden se napmam GEREK ARKADAŞLAR

Cevapla
MERVE doğan 26 Şubat 2014 - 15:21

ben merve birisini çok çok kısıkanıyosanız sizde onu bi şekilde kıskandırın çok iy şey ben yaptım işe yardı gizli şifre bu …??? ona hava atmak

Cevapla
semra koşar ayciek 12 Temmuz 2014 - 22:36

24 yıllık evliyım eşimi sever ve sayarım ama eşimin saçma sapan kıckançlıgı bana olan güvensizligi beni çok yordu ve yıprattı şu anda boşanmayı bile düşünüyorum 43 yaşındayım iftiraları artık kaldıramıyorum 2 kızım var onlar için sabırlı olup boşver onun huyu diyorum zaman geçiyo aynı şeyler yin tekrar ediyo ilişkimiz zarar veriyo hep yönetici olmak istiyo sanki benim aklım yok bir uzmandan yardım al diyorum sen denmi ögrenem diyor fikirlerim hiç saygısı yok tamamen zıt karakteriz yardımınıza ihtiyacım var

Cevapla
demet sever 25 Temmuz 2014 - 13:24

kıskançlık ile nasıl başaçıkabileceğimi bende bilmiyorum. pek çok siteden araştırdım, bazı kişilik bozukluklarına rastladım. sanırım bu konu ile ilgili sizi ziyaret etmem gerekecek yoksa ilişkim bitecek.

Cevapla
Birisi Triboli 23 Aralık 2014 - 09:24

Tekrar merhaba, Mayıs 2013 de yazmışım. Ben kıskançlıktan kıvranırken -kendimi sağlıksız kıskançlık sebebiyle hasta zannederek- atı alan üsküdarı geçiyormuş. Bana her hastasın kıskançsın dediğinde meğer gözümün içine baka baka aldatıyormuş. Ben ise serinkanlı olup ispat etmek için delil toplayacağıma ya da 8 yaşındaki oğlumu da yanıma alıp onu bu ahlaksız hayat biçimiyle baş başa bırakacağıma saygımda ve sevgimde kusur etmeden kendimi iyileştirmeye çalışıyormuşum. Üzerinden 15 ay geçince ve artık olaylar ayyuka çıkınca o itiraf etmiş, kız inkar etmiş, kızın nişanlısı şüphelenmiş.. Ve hep birlikte benim deli ve hasta olduğum iddiasıyla sütten çıkmış ak kaşık şeklinde yaşamaya devam etmekteler. Mahkemeye intikal etti olay. Hem adalete güveniyorum hem de Allahın sopası olmadığına. Bütün bu süreçte edindiğim tecrübeyle tek şey önerebilirim. Olması gerektiği olmadığını düşündüğünüz her ne oluyorsa eşinizle ilgili bir evlilik danışmanına gidiyorsunuz hemen tek başınıza. Onlar sizin bizim gibi pek çok çift gördüğü için olayların gideceği yerleri sizden önce zaten görüyorlar. Ve bir de orta halli bir avukata her ihtimale karşılık danışıyorsunuz.. Tedbirinizi almadan herhangi bir şeye kalkışmıyorsunuz. Çünkü en sonunda ahlaksızlar ahlaksızlıklarıyla gözünüzün önünde her şeye devam ediyorlar. Ortada kalmamak için duygusallığınızdan arınıp mantığınızla hareket etmezseniz yalancı affet beni gözyaşlarına, her şey bitti yalanlarına, çocuğum için bahanelerine, beş kuruş vermem tehditlerine maruz kalıyorsunuz. İnsanların içinden o en son aşamada ( mahkeme – boşanma) hiç tanımadığınız bambaşka biri çıkıyor. Kendini ya da sevgilisini kurtarmak pahasına sizi ve ya çocuğunuzu hiç düşünmeden ateşe atacak kadar bencil ve kötü biri..

Cevapla
Dünya yaşanmaz 22 Mayıs 2015 - 18:20

Arkadaşlar hepinizin yazısını okudum da ben daha 18 yaşındayım ve şimdiden evleneceğim insanı kıskanıyorum kim olduğunu bilmediğim halde.Aldatılmaya tahammülüm yok ve şimdiden tecrübe ediniyorum şu ana kadar olan erkek arkadaşlarımda hep karşı taraf kıskanmıştır.Farkındaysanız genelde kızlar daha kıskanç olur ama ben ne yapup edip tam tersini yapabiliyorum.Mesela biyere gidetken ona haber vermiyorum mutlaka öğreniyor unutmuşum falan diyorum yani erkeklerin yaptığı davranışları uyguluyorum bi nevi.Böylelikle şüpheler benim üzerimde oluyo ve peşimden o koşuyo.Aldatıyo mu sende aldatıyomuş gibi yap face aç twitter vs. Sosyal medya en çok kıskanılan yerlerdir çünkü.Sürekli gezmelere git sen suç işleme ınun yaptığı yanlışı yapma ama yapıyomuş gibi yap çünkü erkekler aldatılmayı kaldıramazlar.

Cevapla
asd asdaf 14 Haziran 2015 - 12:39

arkadaşlar bu söyledikleriniz ve çözüm önerileriniz kesinlikle sonuç almaya elverişli değil.ne demek sende kıskandır önemseme vs. öyle şey mi olur..seven insan hem kıskanır hem önemser.bence 2 taraf da kıskandıracak iş yapmamalı.buda ancak İslami bir yaşayışla mümkün.Kadın da erkek de yabancı biriyle tokalaşmaz.Ciddiyet sınırları dışında konuşmaz.Eşinizi o halde gördüğünüzü hayal edin ne kadar rahatlarsınız.Oh be eşim benden baskasına yan gözle bile bakmaz dersiniz.Tesettüre dikkat ederse bu sefer çoğu bakıştan ve laf atmadan kurtulmuş olursunuz.Erkek gözünü haramdan sakınırsa bu sefer eşi kurtulmuş olur kıskanmaktan.Ve tabi 40 lı yaşlardan sonra:kadın yaşlanmaya başlar burda da sonsuz hayatı ve orda karısının diğer bütün herkesten güzel olacağını bilen erkek sabreder ona hürmet eder.Haremlik seramlık oturmayı kınıyor bazı insanlar.burda gördüm kuzeninden kıskanıyor birisi sevdiğini.işte eğer herkes eşine yeterince değer verir ilgi alaka gösterirse ve yabancılara karşı İslami sınırlarını korursa kıskançlık diye bir problem ortada kalmaz.
1-islami emirleri uygulayın
2-karşınızdakine yeterince ilgi alaka gösterin
3-herşeyi yaratanın Allah olduğunu bilin.Eşinizin hatalarını eksiklerini büyütmeyin bilinki mükemmel hali ahirette verilecek.

Cevapla
Fatma 18 Ekim 2015 - 21:27

Benimse esimin bana karşı kıskançlık huyu var. Nereye gitsem görüntülü arar ve 10 dakikada bir arar geç kaçak olsam kavga sorunları çıkar. 2 çocuğum var ve onlar için bu sorunları nasıl asariz bilmiyorum.7 yıllık evliyim çocuklarımın yaşı küçük olduğu için önlerinde kavga etmekten onları korkutmaktan bıktım. 2 defa boşanmak için mahkemelik olduk ama başarma dik sırf çocuklar için. Benim kafam allah bullak evliliğimı Son kez çocuklarım için kurtarmak ve mutlu bir aile olmak istiyorum aksi taktirde yaşamak nefes almak bile istemiyorum
Evlilikten öncede çok sorun yaşadım. Evlatlık olduğumu öğrendim belki bundan dolayı benim suçum mu diyorum. Ama çözüm bulamıyorum bi akıl verin bana nasıl davranmak gerekiyor

Cevapla
Yasin . 25 Ocak 2016 - 00:27

Selam

Benim sevgilim kıbrısta okuyo ve aramızda çok mesafe var ben sevgilimin kimseye bakmicani yanlış bi hareket yapmicani biliyorum ama başkası gelir biri der laf atar dikkatli dikkatli bakar ya ben korkuyorum resmen mesela daha yeni kavga ettik yakin arkadaşıyla samimi ben olmasını istemiyorum ya bakarsa ya yanlış bi hareket yaparsa sevgilime karşı kız sonuçta bi erkeğe gücü yetmez ya rahatsız verici şekilde bakarsa günümüzde görüyoruz kimlerin sevgili olduğunu tahmin etmediğimiz kişiler el ele tutusuyo bi muttet sonra ben güvenmiyorum dışarda kimseye ben gezmesi ni istemiyorum ya tek ben babası kardeşi olsun hayatında başka erkekle arkadaş olmadım simdi yakin arkadaşına gircem zarar vercem sevgilimi kaybetmekten korkuyorum onu zor durumda bırakmak istemiyorum hem ya ben onu çok seviyom ona çok aşığım çok güzel hayaller kuruyoruz inşallah gerçekleşir evden cikamasin mesela cikiyosada kız kıza otursunlar bi tane bile erkek gelip selam vermesin sürekli benimle konussun bana su son zamanlar hep sen manyaklastin cidden bunaltıyorsun beni yeter diyo cevap veremiym sürekli aklıma yanlış şeyler geliyo olmayanı biliyom ama geliyo bu hastalık mi olmuş artik bunun cevabi bekliyorum çünkü konusacgim pek kimse yok

Cevapla
Nur 27 Mart 2016 - 21:38

Ben 19 yaşındayım. Eş ya da sevgili değil. En yakın arkadaşımı kıskanıyorum paylaşamıyorum. Azıcık bile olsa başkasıyla gereksiz muhabbetine tahammül edemiyorum. 4 yıldır çok yakınız. Benim derdimi dinleyen. Çare bulmaya çalışan her anımda yanımda olan o. Ben başkasıyla yakınlığını kaldıramıyorum. Bu durumdan çok rahatsızım o da rahatsız. Arkadaşlığımız muhabbetimiz biter diye çok korkuyorum. İster istemez kısıtlıyorum kimi arkadaşlarıyla muhabbetini bitirmesini istedim. Kaybetmekten çok korkuyorum. Beni çok seviyo ama elinden geldiği kadar yardımcı oluyo. Bi kaç arkadaşıyla muhabbetini bitirdi benim için. Ama hala etrafında istemediğim insanlar var.

Cevapla
yıldırım tükenmez 28 Mart 2016 - 06:49

sevgilim fatma diye bir kızla uğraşıyor bene kıskanıyorum kız hep sevgilimin yanınada

Cevapla
aptal kiz 04 Nisan 2016 - 22:23

Ben de 3 yıllık evliyim. Gereksiz olduğunu bildiğim hal de eşimden şüpheleniyorum. İlgilense neden ilgilendi? Suçluluk mu duyuyor? Ertesi gün azcık boşlasa. Neden ilgilenmiyor? Birşey mi var? Aslında 3 yıldır böyleyim biraz durdurmuştum yine başladı. Herşeyini bilirim nerde çalıştığı belli, gidiş geliş saatleri belli. 5dk geç gelmez. Şüphelenecek olsa eşimin şüphelenmesi daha mantıklı olur. Ev’e bazen geç gelirim. Üniversitede erkek arkadaşlarım var. Kendisi de biliyor ama hiç birini tanımıyor. Sürekli onu kontrol altına almaya çalışıyorum. Nereye gittiğini biliyorum. Herşeyden haberim var. Hissettirmemeye çalışıyorum ama biliyorum bazı şeyleri hissediyor. Ama sanırım başka birşey (daha önce yaptığı başka aslında çok da önemsemdiğim bir hatadan) şüphelendiğimi düşünüyor. Kedine aldığı bir kıyafet bile beni sinir etmeye yetti. Sanırım kaybetmekten çok korkuyorum. Bunu aşmaya çalışacağım inşallah başarabilirim

Cevapla
Esra Nur Yılmaz 02 Haziran 2016 - 07:45

Ben şu anki nişanlımla 1,5 sene çıktık ve şimdi nişanlandık. Sevgililik döneminde yaptığı bi hata yüzünden güvenimi sarstı nişanlılık döneminde çok değişti bana daha çok bağlandı ama önceden yaptığı bi hata yı sürekli yüzüne vuruyorum istemeden o konuyu atlattık ama ister istemez nereye gittiğini naptığını merak ediyorum ve soruyorum oda ben kızlarla ilgili bişey olduğunda söylerim arkadaşların yanına gittiğimde söylerim ama herşeyi söylemek zorunda değilim önemli bişey olduğunda ben sana söylerim dio bende ister istemez sorunca sıkılıyo ve bitti demeye geliyo konu bana yardımcı olablir misiniz bunu nasıl atlatabilirm bir erkeğe nasıl davranırsam bana daha çok bağlanır ? ayrıca kendisi de beni aşırı kıskanıyo bazen hak veriyorum çünkü kızlar için ortam düzgün değil. yardımcı olursanız sevinirim bu arada

Cevapla
Aakkal 25 Kasım 2016 - 20:37

Ben eşimin bı nevi Ciplak sekilde sortlu mini etekli dekolteli kadınları görmesini kıskanıyorum yolda yuruyorum goruyorum ama bakmıyorum ıncelemıyorum bısey dusunmuyorum diyor ama gelde bunu bana anlat cıkmaza gırıyorum film izlemekten dıs arı cıkmaktan zevk almaz hale geldım bı cozum bulamadım 14 aydır….

Cevapla
1 2 3 4

Yorumunuzu Bekliyoruz !