Anasayfa Sorular ve Cevaplar Eşim Boşanmak İstemezse Ne Olur?

Eşim Boşanmak İstemezse Ne Olur?

Yazar: Editör

SORU:      5 senelik evliyim ve eşimin aileme karşı saygısızlıkları bana olan saygısızlıkları nedeni ile kandisine boşanma davası açmış bulunmaktayım. Kendisi boşanmayacağını söylüyor. Ama benim için artık bitti. Eğer eşim açtığım davaya gelmezse veya boşanmak istemezse davanın yönü nasıl olur ve ben boşanabilirim. 4 yaşında bir oğlum var velayet talebim olursa ne gibi işlemler yapmam gerekli? Yardımcı olursanız sevinirim.

CEVAP: Sayın okurumuz,  eğer boşanma davası açtıysanız ve eşiniz kendisine tebligat yapılmasına rağmen duruşmalara gelmiyor yani davayı takip etmiyorsa dava onun yokluğunda görülür. Şöyle ki; tebligat kendisine ulaştığında dava dilekçenizin bir örneği ve duruşma günü kendisine gönderilmiş olur. Bu halde duruşmaya gelmemiş, dilekçe vermemiş karşı taleplerini dile getirmemişse yargılama yine devam eder. Davalı durumundaki eş katılmadan da devam eder ancak dediğim gibi taraf teşkili sağlanmışsa yani tebligat uygun şekilde kendisine ulaşmış ise. Davaya katılır boşanmak istemediğini beyan ederse hakim iki tarafın beyanlarını ve delillerini değerlendirip kararını verecektir. Eğer koşullar oluşuyor ise davalı konumundaki eş boşanmak istemese de boşanmaya hükmedilecektir.

Avukat Servet Olcar

BU YAZILARA DA GÖZ ATABİLİRSİNİZ

16 Yorumlar

murat 24 Aralık 2011 - 15:41

eşim beni aldatıyor ve şitdetli geçimsizlik yaşıyoruz eşim bana ve ayleme karşı sayğısız ve biz 5yıldır evliyiz artık canıma taketi ve ben losemi hastasıyım eşimden nasıl boşanırım

Cevapla
serdaro 29 Ocak 2012 - 21:17

benim kucuk bir sorum olacak esim tebligati kendisi degilde bulundugu adreste baskasi alsa oda mahkemeye gelmesse ne olur saygilar/mahkeme devam edermi

Cevapla
mehmet karayılan 12 Kasım 2012 - 05:34

bugün boşanma davam var ve il dışındayım davaya yetişmem mümkün değil başka bir ilden davaya katılmam dilekçe yada şahsen mümkünmü.?

Cevapla
tuba 16 Kasım 2012 - 10:30

davalı taraf boşanma davasına tebligat geldiği halde duruşmaya gelmez ve mazeret bildirmezse boşanma gercekleşir mi ve kaçıncı duruşmada mahkeme sonuçlanır

Cevapla
arslan 04 Aralık 2012 - 14:25

20 yıllık evliyim ve eşimle son 6 yıldır hiçbir konuda anlaşamıyoruz.işim gereği şehir dışına çıkmamı sorun yaratıyor ve bu yüzden 2ay önce beni evden kovdu.son 6 yıl içinde defalarca beni evden kovdu ve daha sonra tekrar kendi isteğiyle eve aldı.sürekli hakaretleri beni küçümsemeleri tehditleri çocuklarımızın önünde bana saldırmaları beni canımdan bezdirdi.boşanmak istiyorum ama eşim bunu asla kabul etmiyor.beni evden kovduğu bir zaman zarfında başka bir bayanla ilişkim oldu.eşim bunu öğrendi ve tekrar beni eve aldı affetti,bu olayın üzerinden neredeyse 1 yıl geçti ama eşim boşanma davası açarsam mahkemede onu aldattığımı ıspatlayıp ondan boşanamıycamı idda ediyor.ben bu hakaretlerden küçümsenmekten tehditlerden ve saldırılardan canının istediği zaman beni evden kovup canının istediği zaman eve çağırmasından bıktım artık boşanmak istiyorum nasıl bir yol takip etmeliyim.bana yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkür ediyorum

Cevapla
yasemin 24 Ocak 2013 - 08:20

arkadaşlar şimdi benim bir sewgilim war ewli ama boşanma dawasını açtı yaklaşık bir yıldır eşi ile görüşmüyorlar bile çocuğunuda ona göstermiyor kadın her duruşmada boşanmak istemediğini beyan ediyor aldatıldığınıda bildiği halde boşanmıyor bir türlü ne yapabiliriz bu boşanmayı nasıl hızlandırabiliriz yardımcı olursanız sewinirim çünkü bende zor durumdayım ewli birisyle ilişkim oldğu için ailemden we çewremden baskı görüyorum artık canıma tak etti benimde kadında bir kusur yok sadece adam onu sewmiyor ondan boşanmak istiyor mahkemeye sunduğu sahte kusurlar ortaya çıkarsa dawanın düşmesine sebep olurmu we benim kadınla tartışmaya girmemde etkiler mi yardımcı olursanız sewinirim

Cevapla
korkut 26 Ocak 2013 - 17:45

selamlar eşimle anlaşamamkdan şikayetcigim hergün hemen hemen degişik konulardan dolayı tartışıyoruz gecen yıl bi çocugumuz oldu sırf onun hatrına dayanıyorum ama artık eşim haddini aşacak kadar çirkinleşiyor aileme ve bana karşı kendi ailesini ön plana çıkartıyor en ufak tartışmamızda ailesini evimize çagırıp üzerimde bir baskı oluşturma cabasında dedigim gibi çocugum için katlanıyorum bu olaya artık boşanmak istiyorum beni ne gibi bi süreç bekliyor ne yapmam nereye ne şekilde baş vurmalıyım boşanma sebebi olarak neyi göstersem daha az i zamanda boşanırım

Cevapla
onur 02 Mayıs 2013 - 16:46

eşim boşanmak istemiyor 2, duruşmada hakim red etti. ne yapmalıyım ve ciddi düşündüğüm biri var evlenemiyoruz evlensek hakim mecbur boşarmı. tşkler

Cevapla
alptekin 09 Mayıs 2013 - 21:10

eşimden boşanmak istiyorum en ufak bir sevgi yok içimde ama hareketleri beni sevdiğini gösteriyor devamlı agresif bağıran eve geldiğim zaman sorgu sual bıktırdı yaşamdan bi an önce kurtulmak istiyorum bana yol gösterin lütfen

Cevapla
seraseri 05 Kasım 2013 - 12:12

Merhaba,

Yabancıyım hocam. Üç sene evliyim. Bir kızım var. Eşimden boşanmak istiyorum, ama nasıl dava açmaya bilmiyorum. Eşim çok kötü davranıyor, her gün olumsuz ve kötü sözler bana söyler, vurur, yemekte kufur eder, kendisi ve arkadaşlarına çok dikkatli bakar, bana ve kızımıza iyi davranıyor (hastalandım bile hiç sormuyor, bakmıyor), yemek parası zorla alırım, şakalarında çok iftira ve alay eder, her gün bilgisayar yanında oturuyor, eğer sorum varsa hep “tantana sorma/ beni kızdırma/ dandik soru sorma”, bana orospu ve adı kopek çağırıyor, eşim kurnazlık konuşur. Artık bunlarla yaşamam. Davalık nasıl açabilirim çünkü avukat için param yok, ve kızıma onu vermem. Lütfen bilginiz paylaşın çok sevinirim.

Teşekkürlar

Cevapla
Zhasmin Garipova 24 Aralık 2014 - 22:21

Ben esimle resmi 3 sene evliyem bir kızımız var 4 yasında.ben esimle ilk evlilik yaşıyorum,o ise önceden evlenip boşanan ve 2 oğlanı olan.olanlara ben bakmistim 6 sene. Şuanda boşanma noktaya geldik adam zengin,ama üzerinde hic bir şeyi tütmüyor.50% serket sahibiligindan hariç.benim istediğim tek nafaka 2000 lira,kesinlikle resmi onu vermek istemiyor.ben yabancı yem,bana oturma izni da uzattirmiyor şuanda cezalı durumdayem.param yok avukat için,muhtarlıktan bedava avukat italepta bulunamiyorum oturma iznim olmadığı için.Rusya ya gitsem beni öldürmeyle sakat brakicaiyla tehdit ediyor,yapabileceginada supem yok.her taraftan sıkıştırdı,korkutyo.üstelik kendisi benimle değil eski karısıyla birleşti yaşıyor,ama ispatın yok,şahitlik benim adıma kimse yapmaz.Ne yapyim yardim cevap verin lütfen!!!!

Cevapla
yeşim yiğit 01 Haziran 2015 - 14:52

eniştem aile içi huzursuzluk,eşinin kendisine saygısızlığı,çocuklarına ilgisizliği…gibi pek çok nedenden ötürü boşanma davası açtı tam 3 yıldır uğraşıyor ve 3 yıldır ayrı evlerde yaşıyorlar.çocuklara babaanne bakıyor.eşi olacak şahıs mahkemelere gelmiyor.dava ne zaman ve nasıl sonuçlanır? bir de çekişmeli boşanmalarda hakim boşamasa bile 3 yılın sonunda devletin boşadığı söylenimi doğru mu?

Cevapla
Busra 26 Temmuz 2015 - 10:36

Siddetli gecimszlikten hakaretleri ve darp yuzunden actim davayi esim bosanma davasina gelmez ise ne olur dava kac durusma surer tebligat eline ulasti suclamalara cvp verdi ama gelmicegini solemekte yardimlarinizi rica ediyorm tesekkurler…

Cevapla
hakan aydin 03 Ekim 2015 - 08:02

Esimle aramda bi tartisma sonucu kavga ciktti ve esim bana vurduktan sonra bende ona vurmaya basladim daha sonrasinda cok pisman oldum fakat is isten gecti,esim simdi siddet ve siddetli gecimsizlikten dolayi dilekce verdi,1 tane cocugumuz var ve ben esimi seviyorum ayrilmak istemiyorum,size sorum gelen celbe cevap vermezsem suclamalari kabul etmis olurmuyum,inkar edip esimin nazarinda kotu gozukmek istemiyorum,yardimci olursaniz cok sevinirim

Cevapla
Süleyman 25 Şubat 2016 - 13:44

Ben eşimden boşandım ama anlaşmalı yapmazsan davaya katılmam dava düşer diye tehdit etti beni defalarca aldattı deliller vardır ne yapabilirim

Cevapla
Derya göçmen 20 Mayıs 2016 - 12:56

17 yasındayken zorla evlendırıldım baba ımzasıyla ve 6yıl oldu suan evlılıgım esımı sevmıyorum anlasamıyoruz kaynanamla surekli kavga edıyoruz uc Dort kere ıntahara kalkıştım dayanamıyorum artık bosanmak ıstıyorum babamın evine geldım bır aydır burdayım esım bosanmaya yanasmıyor ayrıca cocugumda yok olmuyor cabuk bosana bılırmıyım

Cevapla

Yorumunuzu Bekliyoruz !