Anasayfa Aile İçi Şiddet Eşim Beni Tehdit Ediyor Ne Yapabilirim?

Eşim Beni Tehdit Ediyor Ne Yapabilirim?

Yazar: Editör

Soru:  6 aylık evli bir bayanım. Daha önceden çıkıyordum zaten bu
kişiyle, onunla mutlu olacağımı düşünerek girmiştim bu evliliğe. Ama daha da huzursuz oldum. Çünkü ailesi beni bastan beri istemiyordu. Evlendik her şeye rağmen eşyaları da borçla tek basımıza aldık. Hem maddi konudan dolayı anlaşamıyoruz hem de ailesinin bana hakaretlerine rağmen ben gebeyim diye hiç bir şey diyemiyorum onlara. Hep susuyorum, o da eziyor beni sevgisinden de şüphe ediyorum. Maddi ve manavı tazminat açabilir miyim? Nafaka istemiyorum çünkü bu 2. evliliğim benim. Bir an öncede huzursuz olduğum bu evliliğe de son vermek istiyorum. Ama beni tehdit ediyor boşanırsan kimsenin gözünün yasına bakmam oldururum diyor.
Ne yapmam gerekli ne olur yardımcı olun bana…

YANIT: Boşanma davası açtığınızda maddi manevi tazminat talep edebilirsiniz. Nafaka istemiyorsanız talep etmemeniz yeterli. Eğer eşiniz tehdit ediyorsa 4320 sayılı kanun gereği boşanma davanızla birlikte korunma talep edebilirsiniz. Boşanma davası açamadan da aynı yasa gereği korunma talep edebilirsiniz.

Türk Medenî Kanununda öngörülen tedbirlerden ayrı olarak, eşlerden birinin veya çocukların veya aynı çatı altında yaşayan diğer aile bireylerinden birinin veya mahkemece ayrılık kararı verilen veya yasal olarak ayrı yaşama hakkı olan veya evli olmalarına rağmen fiilen ayrı yaşayan aile bireylerinden birinin aile içi şiddete maruz kaldığını kendilerinin veya Cumhuriyet Başsavcılığının bildirmesi üzerine Aile Mahkemesi Hâkimi meselenin mahiyetini göz önünde bulundurarak re’sen aşağıda sayılan tedbirlerden bir ya da birkaçına birlikte veya uygun göreceği benzeri başka tedbirlere de hükmedebilir:
Kusurlu eşin veya diğer aile bireyinin;
a) Aile bireylerine karşı şiddete veya korkuya yönelik söz ve davranışlarda bulunmaması,
b) Müşterek evden uzaklaştırılarak bu evin diğer aile bireylerine tahsisi ile bu bireylerin birlikte ya da ayrı oturmakta olduğu eve veya işyerlerine yaklaşmaması,
c) Aile bireylerinin eşyalarına zarar vermemesi,
ç) Aile bireylerini iletişim araçları ile rahatsız etmemesi,
d) Varsa silah veya benzeri araçlarını genel kolluk kuvvetlerine teslim etmesi,
e) Alkollü veya uyuşturucu herhangi bir madde kullanılmış olarak şiddet mağdurunun yaşamakta olduğu konuta veya işyerine gelmemesi veya bu yerlerde bu maddeleri kullanmaması,
f) Bir sağlık kuruluşuna muayene veya tedavi için başvurması.
Yukarıdaki hükümlerin uygulanması amacıyla öngörülen süre altı ayı geçemez ve kararda hükmolunan tedbirlere aykırı davranılması halinde tutuklanacağı ve hakkında hapis cezasına hükmedileceği hususu şiddet uygulayan eş veya diğer aile bireyine ihtar olunur.
Kanunda sayılan tedbirlerin uygulanmasını talep edebilirsiniz.
Ekonomik durumunuz yeterli değilse bulunduğunuz ilin Adli Yardım Bürosuna müracaat ederek avukat atanmasını talep edebilirsiniz.

Av.Servet OLCAR

BU YAZILARA DA GÖZ ATABİLİRSİNİZ

14 Yorumlar

ferhat 09 Ağustos 2011 - 22:30

slm 3 yıllık evliyim artık hayatımızda kavgasız gunumuz olmuyor.kavga ettiğimizde eşim herşey bitti diyerek eve kafasına gore gelmiyor.uyardım olmadı bir kaç kere şiddete başvurdum rapor aldı beni mahkemeye verdi.mahkeme 3000 tl para cezasına 5 yıl sureyle bır olaya karışmamam halinde iptaline karar verdi şimdide eşim benden habersiz doğum kontrol hapı kullanıyor ve ben bunu yakaladım.her seferinde ailemi evden kovuyor ben ayrılmak istiyorum ne yapmam gerekiyo bana yardımcı olursanız sevinirim aksi halde terk edeceğim evi

Cevapla
feride 15 Haziran 2012 - 20:33

merhaba eşimle anlaşmalı boşanma davası açtık fakat eşim vazgeçti ve duruşmaya gelmedi ancak ben boşanmak istiyorum hakim bana ya bir hafta içinde yeniden dilekçe yaz çekişmeli boşanmaya çevirelim yada dosya kapansın mahkeme masrafların sana geri ödensin dedi bende bir hafta içinde gidemem diye dosyanın kapanmasını kabul ettim bidaha dava açmak istersem ne kadar beklemem gerek 3 ay hakkım olmadığını duydum bu doğrumu.mahkeme masraflarını nasıl geri alabilirim.

Cevapla
hasret 14 Temmuz 2012 - 00:01

biz 20 yıllık evliyiz iki çocuğumuz var eşim şiddetli geçimsizlik ve çekişmeli boşanma davası açtı bu iddaların hiç birinin aslı yoktur eşim internette poker hastası sabah akşam oynuyor ne benle nede çocuklarla ilgileniyor ben eşimi ilk günkünden de çok seviyorum çocuklarımız 15 ve 11 yaşında ben asla boşanmak istemiyorum bnde eşimin verdiği dilekçeye karşılık kendim dilekçe yazarak iki şahit göstererek mutlu güzel resimlerimizide delil olarak mahkemeye bıraktım bana yardımcı olurmusunuz boşanmak istemiyorum hakim onun yalanlarına inanırda hemen boşarmı yardımcı olun bana

Cevapla
nur 10 Ekim 2012 - 09:41

merhaba 5 yıllık evliyim eşimin ikinci eşiyim yaklaşık 1 yıldır eşim eski eşiyle görüşüyor onunla görüştügünden beri bana ve 4 yaşındaki ogluma çok kötü davranıyor şiddet hakaret tehdit herşey var şu anda bir ay uzaklaştırma aldı.maddiyatım yok ayrılmak istiyorum ama.lütfen bana bir yol gösterin.çocugumu öldürmekle tehdit ediyor telde mesajları bile var.çok kötü durumdayım.maddi destek alabilecegim bir yer varmı.gidecek yerım yok eve almasam ev kira karşılayamam masrafları.allah rızası için yardımcı olun bir yol gösterin.LÜTFEN ACİLLLLLLLLL CEVAPPPPPPPP

Cevapla
mehmet 07 Ocak 2013 - 07:42

merhaba nur hanım bulunduğunuz yerdeki baro ya başvurunuz maddi durumunuz yoksa onlar size avukat tahsil edeceklerdir,Allah yardımcınız olsun

Cevapla
Ayse 11 Ocak 2013 - 10:28

Nur Hanim, bence en yakindaki karakola gidin, onlardan yardim isteyin, sizi yonlendireceklerdir. Onlara, yakinlarda kadin siginma evi olup olmadigini sorun. Allah yardimciniz olsun.

Cevapla
taner sekili 11 Aralık 2013 - 13:10

Birisini aşağılayan, gururunu kıran,aklı yetmeyince şiddete başvuran merhametten insan sevgisinden mahrum belki hasta ama kesinlikle mide bulandırıcı insan müsvettelerinden çok sıkıldık artık.Cinsiyetimizden cibilliyetimizden utanır olduk.Derhal bir çözüm bulunmalı bu durumlara maruz kalan insanlar acilen feraha kavuşturulmalıdır.Bu aynı zamanda duamızdır.Bu yönde yapılan kampanyalar çoğaltılmalı herkes destek olmalıdır.

Cevapla
sila hasturk 10 Ocak 2014 - 20:29

5 yillik evliyim 4 yasinda kizim var siddet ve hakarete ugruyorum biktm yardmci olurmusunuz?

Cevapla
hülya güvenç 14 Eylül 2014 - 12:06

Ben esimle 6 yil ciktim ve zorlu surec bizi bekliyordu ailem esimi istemiyordu , ve esimin aileside beni hiç istemediler mezhepten dolayi ama biz aşkimiz ve sevgimizden dolayı evlendik cok mutluyduk birbirimizi okadar cok seviyorduk ki taki 1 hafta oncesine kadr babası için evliligimizden vazgecti bana asik olan adam karisini terketti suclamalar basladi oysaki daha 9 aylık evliyim kocamda beni seviyor bundan eminim bittidesede babasina verdigi sozden asla geri dönmicek.. lutfen bana yardımcı olun

Cevapla
cigdem duru 11 Eylül 2015 - 19:10

Merhaba arkadaşlar benim 3 cocugum var biri 17 digeri 13 bir digeri ise 5 yaşında esim bir hastalik gecirdi. Eskisi gibi degil hep sinirli artik biktim ondan beni oldurmekle tehdit ediyor cocuklari da oyle bosanmayacagini soyluyor. Bir gun iyi obur gun degisik bir tavir sergiliyor. Avukat hanim ve buradaki kisiler lütfen yardım edin bana!

Cevapla
Özlem tosun 21 Ekim 2015 - 21:02

Ben 2.5 senedir evliyim ve eşim beni daha 7 aylık evliyken aldatmaya basladi aldattiigi gün ile hamile olduğumu öğrendiğim gün aynı oldu hamileligim boyunca aç bırakıldm dayak küfür hakaret herseye maruz kaldım halada hayatında birileri var beni kovuyr evden çocuğu birak diyor bende birakmam diyorum elimde aldattigina dair deliller var fakat beni tehdit ediyor sakat bir kadına hakim çocuk vermezki diyor beni sakat birakacagini ancak çocuğu bırakırsam ayrılacağını söylüyor ne yapacağım Allah aşkına yardimci olun maddi durumumda yok

Cevapla
Tugba yalcin 14 Mayıs 2016 - 09:12

Esinle boşanma dönemi icersindeyim beni tehdit etmeye başladı babamı ailemi ariyip kufrediyor napabilirim

Cevapla
Hamit 06 Eylül 2016 - 23:29

49 yaşındayım 6 çocuk babasıyım 26 senelik evliyim ne kazanırsam eşim ailesine verdi en büyük oğlumla eşim ben ve çocuklarımı tehdit ediyor. Boşanmak istiyorum. Boşanırsam eşim çocuklarımın paylarından alabilirmi? Bide 3 kat gecekondum var. Eşim hak sahibi oşabiliyomu…. YARDIM EDİN LÜTFEN…

Cevapla
Hava aslan 09 Haziran 2017 - 06:28

Merhaba ben 9 senedir evliyim almanyada yasiyorum esim evlendik evleneli bana psikolojik baski uyguluyor 8 yasinda bir oglum var 3 sene öncesine kadar bagimli bir insandi a dan z ye kadar herseyime karisiyor ayrilirsam beni ölümle tehdit ediyor bir gün önce tartistik beni sinirlendirerek baski yaparak akil hastanesine göndermek istedigini söylüyor tehdit hakaret hepsi var elinde silah oldugunu söylüyor tartistik polis cagirdim evi aradilar silahi bulamadilar esim simdide bana ayriliyorssan ayril cocugu senin elinden de benim elimdende alacaklar diye polis cagirmakla cok güzel yaptin simdi sen düsün diyor ne kadar dogru bilmiyorum benim tek istedigim cocugumla birlikte huzurlu bir ortam cocugum okula gidiyor ve calisan birisiyim o yüzden evdende gideniyorum ve su an aileside tehdit etmeye basladi ayrilmak istiyorsan evi benim terkedip gitmemi eger terketmezsem türkiyedeki aileme zarar vereceklerini söylüyorlar ne yapmam gerekli lütfen bana yardimci olurmusunuz

Cevapla

Yorumunuzu Bekliyoruz !