Anasayfa Sizden Gelenler Boşanma Sürecine Götüren Hatalar

Boşanma Sürecine Götüren Hatalar

Yazar: Psikolog Salim USLU

boşanma nedenleri

Aysel ile Murat görücü usulü ile tanışarak bir yıllık bir sürecin ardından evlenmiş 24 yaşında iki gençtir. Evlilik öncesi süreçte birbirini çok iyi tanımış ve sevmiş olan Aysel ile Murat güzel bir törenle evlendikten sonra mutlu bir evliliğe adım atarlar.

Oldukça uyumlu yürüyen evliliklerini birlikteliklerinin üçüncü yılında bir kız çocuğu ile süslerler. Ancak mutlulukları 2001 krizinde Murat’ın işine son verilmesi ile sekteye uğramıştır. Uzun bir süre işsiz kalan ve evinin ve ailesinin ihtiyaçlarını karşılayamayan Murat, bunu kendisine dert edinir ve sıkıntısını atmak için alkole başvurur. Aysel elbette ki bu durumu hoş karşılamamış ve Murat’la şiddetli tartışmalara girmiştir. Alkol kullanımı ile başlayan kavgalarda Aysel Murat’ı iş bulamaması, kendisine ve çocuğuna bakamaması sebebi ile suçlamaya, kişiliğine ağır hakaretlerde bulunmaya başlar, ilişki artık bir girdaba sürüklenmiştir.

Aysel’in bu tavrı Murat’ı evden iyice uzaklaştırır ve Murat daha çok alkol kullanmaya, dolayısıyla eve geç saatlerde gitmeye başlar. Hata hatayı tetikler ve ilişki çözülemez bir noktaya doğru sürüklenmeye başlar. Bir müddet sonra Aysel beş yıllık evliliğini noktalamak için mahkemeye başvurur.

Tahmin ediyorum ki bu hikâye birçoklarınıza tanıdık gelmiştir. Uzunca bir süredir ekonomik sıkıntılar ve işsizlikle mücadele sürecinde olan ülkemizde mutlu süren evlilikler ne yazık ki kötü sonla bitmekte, güzel bir gelecek hayal eden çocuklar, parçalanmış aile fertleri olarak karşımıza çıkmaktadır. Aysel’le Murat’ın yaşadıkları süreç tahmin edilenin çok daha üzerinde ailenin yaşadığı bir süreçtir ve her geçen gün artan boşanma oranının altındaki sebeplerden biri de budur. İşsizlik, geçim sıkıntısı, insanların en temel ihtiyaçlarının karşılanmasını engellemekte, ihtiyaçlarını gideremeyen, maddi zorluklarla uğraşan insanlar sağlıklı ilişkiler kuramamaktadır.

Her maddi sorun yaşayan ailede kavgalar tartışmalar suçlamalar yaşanmak zorunda mıdır? Bu sorunun cevabı elbette ki hayır. Ailesinin geçimi için elinden geleni yapan ancak muvaffak olamayan kişiyi -bu erkek veya kadın olabilir- suçlamak haksızlık etmek demektir. Evliliğin en temel kavramlarından olan anlayış işte bu durumda ilişkinin sağlıklı yürümesi için ne kadar elzem olduğunu göstermektedir. İşsizliğin toplumsal bir sorun olduğunu, kişi ne kadar vasıflı olursa olsun makul bir işin bulunamayabileceği gerçeğini kabullenen ve eşinin iş bulmak için elinden gelen gayreti gösterdiğine şahit olan bir kişinin eşini suçlamaya hakkı yoktur. Haksız yere yapılan suçlamaların da eşlerin birbirinden uzaklaşmasına neden olacağı da açıktır ve binlerce örnekle sabittir.

Her iki eş de karşısındakinin gayretli ve samimi olduğunu bilir ve bunun gereğine göre davranabilirse karşılaşılan zorluk ne olursa olsun aşmaları kaçınılmazdır.

Verdiğimiz örnekte dikkati çeken bir nokta vardır, o da yaşanan bir sorun karşısında çabalayan ama çözüm bulamayan Murat’ın alkole başvurmasıdır. Zor zaman da alkole başvurmak kişinin kendisini avutmasından, sorunu unutmaya çalışmasından, bir an için dahi olsa içindeki çözümsüzlük girdabından uzaklaşmaya çalışmasından başka bir amaç için değildir. Ancak bu başvuru mevcut sorunu ötelemekten ve yeni sorunlara neden olmaktan başka ir işe yaramamıştır. Derde deva olmadığı gibi hem yeni bir maddi zarar hem de evde yeni bir tartışma sebebi olarak karşımıza çıkmaktadır. Evliliği girdaba sürükleyen unsurlardan biri de kontrolsüz alkol kullanımıdır.

Birbirini seven iki genci boşanma aşamasına getiren süreci başlatan unsur da bu değil midir?

Devam edeceğiz…

BU YAZILARA DA GÖZ ATABİLİRSİNİZ

48 Yorumlar

emrah 30 Kasım 2010 - 19:48

iyi gunler lutfen sorumu yanitlayin ve gerekirse mail yoluyla bana ulastirin lutfen ben evli 2 cocuk babasi yim esimdle siddetli geceimsizlik yasiyorum yani fikir uysumamazligi oluyor aramizda nasil yapabilirim bosanmada nasil bir yol cize bilirim

Cevapla
admin 11 Temmuz 2011 - 18:19

Eyvah Boşanıyorum Web Sitesi Forum sayfamız açıldı. Üye olmak, avukat ya da psikolog olarak uzman üye olmak ve paylaşımlarda bulunmak için lütfen üye olunuz. Ayrıca uzman üye (psikolog ve avukat) ve moderatör olmak isteyenler beyhanbudak@gmail.com adresine e-posta atabilirler. https://www.eyvahbosaniyorum.com/forum

Cevapla
barboros 30 Kasım 2010 - 19:53

iyi gunler ben emrah 5 senelik evli bu evlilikten 4 vev 2 yaslarinda kiz cocuklarim var ben esimle anlasamiyorum fikir uyusmazsizligi yasiyorz ve siddedli gecimsizlik oluyor lutfen bana yardim edin nasil bosanirim

Cevapla
çakıl 01 Aralık 2010 - 08:25

eşimle sorunlarım su ailem özelliklede annem le ilgili artık değiştirilemeyecek ön yargılara sahip yok efendim annen gecmis olsun demedi bana beni digr gelinlerden ayırıyo yok annen bugün somurtdu
yok annen böyle yaptı soyle yaptı bunun aksine kendi ailesine asırı bağlı 2 günde 1 muhakkak ailesini yanına gitmek mecburiyetinde hisseder kendini netice
eşimi özünde sevsemde bunları kesin olarak kaldıramıyacağıma eminim ve boşanmayı kesin olarak istiyorum.. tek problem ise çocuğumun annesinin benden sonraki hayatı olacak herseyi olağan karsılayamam evli olmasak bile namuslu dul bir kadın olarak kalamsını isterim bunu nasl sağlıyacağım yardımlarınızı bekliyorum

Cevapla
aslı 01 Aralık 2010 - 09:57

meraba 5 yıldır evliyim evliligim ilk senesinde hamileydim doguma 1 hafta kala eşimin daha önce 1 evlilik yaptıgını ögrendim eşimin eski eşisinin bir kızı var ama benim degil diyor isbatla diyorum isbatlamıyor şimdi benden ikinci cocugu istiyor ben bu sorunlardan dolayı cocuk istemiyorum acıkcası sevgide yok güven saden yok bende boşanmaya karar verdim onunla konuşdum agzından cıkan kelime davayı ac nafaka valan vermiyorum ne halin varsa gör dedi annem babam yok bir gelirim yok oyüzden konuyu şimdilik kapatdım siz söyleyin bana ben ne yapayım

Cevapla
aslı 01 Aralık 2010 - 10:45

yorumlarınızı e postama göndermeyin

Cevapla
gül ayşe 20 Nisan 2011 - 02:16

herkes gibi mutlu bir yuva kurmak umuduyla evlendim.düğünümde eşimin ailesinden kaynaklı sorunlar oldu.tutarsızlıkları anlık kararları gün geçtikçe beni şaşırtıyordu.bir zaman sonra eşimin de onlardan bir farkının olmadığını gördüm.tüm bu olayları yaşarken(olayları detaylandırmadığımın farkındayım o kadar çok ki:((… )Sevgim azaldı tabi karşımda beni aman aman seven biri de yoktu.boşanmak istedim..köklü ve geleneklerine bağlı bir ailem olmasına rağmen bunu göze alabildim fakat her defasında kendi canıyla tehdit etti.devam ettim yaşım geçiyor sağlıklı ve çocuk yapabilecek durumda olmama rağmen yapmıyorum korkuyorum gelecekten..kaba saba konuşan prensip sahibi olmayan bir aile ve bunlar her an tepemdeler.işten geldiğimde o kadar yorgunluk üzerine yemekti temizlikti vs uğraşmak yetmiyormuş gibi bir de onlar…yazmak bile zor geliyor.şu an eşim uyuyor ve ben işimi yeni bitirdim.e-okul.sabah ta erken kalk sonra akşama kadar ayakta öfff yaşamak istemiyorum.

Cevapla
melo 11 Mayıs 2011 - 07:29

gül ayşe hanım bende sizin gibi aynı durumdayım ve iki güne kadar davam açılıyor kısmetse. siz ne yaptınız merak ettiğim için yazmak istedim . gördüğüm kadarı ile 20 nisanda bu durumunuzu paylaşmışsınız ben 10 mart tarihinde evden ayrıldım eşim gitme dur konuşalım bile demedi ne yaptıysam olmadı annesinin üstüme saldırması annesinin annemin evini basmaya çalışmassı bardağı taşırdı gene bekledim vaadlerini yerine getirmesini bekledim hiç bir şey olmadı sustum olmadı konuşsam olmadı hep eşimin gözünde gözden çıkartılıcak birinci kişiydim . siz ne yaptınız merak ettim cevap yazarsanız sevinirim .

Cevapla
melo 11 Mayıs 2011 - 07:29

cevap yazabilirseniz sevinirim

Cevapla
ERHAN ÇOBAN 29 Mayıs 2011 - 14:31

Olaylarla şahsımın alakası olmamasına ragmen kendimi birden bire olayların içinde bulu verdim
olay günü akşamı işten geldigimde eşim nuray çoban misafir odası girişinin önündeki eşikte
otururken gördüm ve kendisine ne oldu dedigimde abin bana küfür ve hakaretlerde bulundu
diyerk şahsımı aileme kışkırtmaya çalıştı ve beni abin dövdü bana ve mustafa yada vurdu
dedi ve beni aileme karşıkışkırtmaya çalışmıştır ve bende kendisine gülüm sen bu gün sinirlisin
ne dedigini bilmiyorsun gel biraz gezelim kafan yerine gelsin dedim ve 1 . 2 saat gezdik
ve tekrar eve geldigimizde ise anneme ve aileme hakaretler yagdır maya ve abisinin avukat
oldugunu hatırlatarak şahsıma abimi 1 . 2 gün nezarette yatırtabilecegini söyledi bana
bende kendisine eger bana anlattıkların dogru ve abim sana el kaldırdı ve hakaretlerde bulundu
ise yatırtsa idin gülüm diye temkinlerde bulundum ve yine cenesi durmayaraktan anan ile
konuşma o evden bir şey yeme içme anan evini bilmem neresine soksun diye bana hakaret
lerde bulundu ve ben yinede kendisine gülüm bu gün yaşamış oldugun olaylardan dolayı sinirlisin
susta yatalım dedim ve olayın ilk başlangıcı 7 Agustos cumartesi ve ogün sabah oldu yani
8 Agustos pazar bana kahvaltımı verdikten sonra eşim bana buradan evden ayrılalım dedi
ve onada peki dedim ama kendisine 1 . 2 gün sapret ev buldum ama önümüzün kış oldugunu
hatırlattım oda bana senin yetişemedigin yerde ben sana yardımcı olurum dedi bende
kendisine biraz sapret dedim ve beni o sabah tatlı dil ile ugurladı yani ben eşimle anlaştıgımı
zannedip güvenip evden işe gittim pazar günü ve eşim hızını alamayıp amca kızına
telefon acar ve amca kızına ben erhanın ailesi ile bir problem yaşadım diyerek alayı ama
yanlış ama dogru anlatmış ve amca kızıda eşime sen bir bizim eve gel diyerek şahsının
evine çagrırır eşimi ve eşim gider birazda eşim karşı tarafında gazına gelerek abilerine
telefon açıp erhanın abisi beni dövdü ve hakaretlerde bulundu diyerek olayı anlatır
ve eşim kayın biraderlerim bana nasıl böyle davrana bililir arabasının camını kırın ve
arabası ve şahsınada zarar verin diye temkinlerde bulunur kayın
biraderlerim de ŞAHSIMI arayacakları yerde ne oldu yine tatsızlık oldu diyecekleri yerde
büyük kayın biraderim olan ERCAN ayrancı abimi arayarak abidin bacım la bir
problem yaşamışsın konuşmak için gelecegim tek diyerek abimin pazar günü
çalışmış oldugu yeri ögrenip merzifon dersanesini 4 kişi basıp içeri ilk önce tek sonrasında
ise ERCAN ERDAL VE ORHAN ayrancı girerek abime agıza alınmayacak ana bacı
kızınıda koymayarak abimi 10 senedir karnınızı biz doyuruyoruz diyerek abim 25 30
dakika darp ettikten sonra evimizide yine 4 kayın biraderlerim basarak ilk önce annemin
üzerine avukat ahmet erkan ayrancı anaemede agıza alınmayacak sözler sarf ederek
eşim gitmek istemedigi halde eşimi zorla eşyalarını toplayarak ercan ayrancı ve evide aynı
hırsız girmişcesine dagıtarak eşimi zorla götürmüşler ve bana zorla gitmek istemedigi halde
götürüldügünü söyleyen eşimin şahsıdır.

Cevapla
zeki199 07 Temmuz 2011 - 07:18

ağbiciğim sen eşin için ölürsün ama o senin için bayılmaz hiç zaman geçirme o istemese gitmez burası muz cumhuriyeti değil bu gün boşanmasan yarın daha derin boşanacaksın unutma zaman insanları değil armutları olgunlaştırı yalan söyleyebilen biri senin başını daha büyük belalara sokar dikkat bu böyle devam edecektir hayırlısı olsun

Cevapla
Ahmet Ali Şahin 23 Temmuz 2011 - 10:19

Her şey bundan 6yıl önce başladı;O zamanlar evli değildim. Evliliği düşünüyordum ama çok farklı düşünüyordum. Bunu gören ailem beni ikna etmek için çok yol denedi. Hatta şantaj ve tehdide bile başvurdular.Ancak o sıralarda benim sevdiğim biri vardı. Ve üniversite eğitimi alıyordu. Karaımızı vermiştik sezon bitince evlenecektik.. Zaten benim isteğim de yangından mal kaçırır gibi değil belli bir program ve süreç dahilinde geleceğimi paylaşacağım insanla hayatımı birleştirmekti.
Aradan geçen zaman zarfında bir kaç kez kız bakmaya gittik. Ve ailem sürekli beni ondan vazgeçirmek için alternatif arayışlar içinde oldu. Hatta bunların içerisinde başka bir adamda 1,5 yıl evli kalmış dul bir bayan bile vardı. Ancak ben ilkelerim ve onurum nedeniyle böylesine küçültücü bir teklifi kabul etmedim. Kabul etmek bir yana herkese savaş açtım isyan ettim
Sonuçta başka bir şehirde yaşayan bir akrabamızın vasıtasıyla birini buldular fakat ben hala sevdiğim kişiye aşıktım. ” Sevgilimin adı Pelin di ve ben her şeye rağmen Onu hala sevdiğimi söyleyebilrim”
Ailemle birlikte kız istemeye gittiğimde yaşadığım ilişkinin açığa çıkması nedeniyle işsiz kalmıştım ve iş arıyordum. İstediğim koşullarda bir iş bulup öyle evlenmeklti amacım. Çünkü evliliğe kendi hauytını sevdiğin ve güvendiğin bir insanla paylaşarak yenidan kurmak gibi bir anlayışla yaklaşıyordum..
Ancak durum öyle olmadı önceleri her şeyi bana soracaklarını söyleyen ailem kızı gidip gördükten sonra apar topar yüzüğü parmağıma taktılar ve nişan yaptılar. 1 ay içerisinde de düğün yapacaklarını söylediler. İşin dramatik yanı nişanlımı düğünden önce sadece 15 dk görebilmiştim. Daha nasıl biriyle karşı karşıya olduğumu kiminle evlendirilmeye çalışıldığımı bile doğru dürüst bilmiyordum..
O kadar açık sözlü ve dürüsttüm ki bu olayı sevgilime bile anlatmış beni deli gibi seven bir insanın gözyaşlarına tanık olmak mecbuiriyetinde kalmıştım. Daha o zamanlarda sorgulamaya başlamıştım evliliğimi..
Çok geçmeden de bir iş bulmuş hayatımı düzene koymuş fakat kıtalaları birleştiren bir köprü beni yüreğimin diğer yarısından ayırdığı için kaderime isyan ediyordum. Bir akşam iş dönüşü eşimi aradım.. Telefon meşguldü.. Annesi olmadığı için kendisini yıllarca aramayan babasıyla görüştüğünü düşünecek kadar saftım. Ancak eve geldiğimde gerçek bir tokat gibi yüzüme çarpılmıştı. Eşim başka bir adamla konuşuyordu. Hemde evliliğimizin 3,ayından beri..
Bu şoku atlatamadım.. Ne yapacğaımı düşünürken işime konsantre olmaya çalıştım fakat bu sefer komşularımızın evinden bile aramaya başladı.Uygunsuz şeyler konuştuğunu duyuyordum. Ve bu beni çileden çıkartıyordu. Kendi gözlerimle görsem katil olabilirdim..
aradan geçen zaman bu yaranın kapanmasını asla sağlayamadı. Ve bu arada ben işimden tekrar çıkartıldım.. Özel sektörde olduğum için sürrekli işsiz kalıyordum..
Çalıştığım şirkete dava açtım ve kazandım.Bu süreçte temyiz aşamasını beklerken kamu sektörüne girmek için de sınava girmiş ve kazanmıştım. Geçen nisan ayında göreve başlayana kadar bir iki kez bu tarz girişimlerine şahit olmuştum eşimin.
Ama ailem ısrarla anlamadı beni. Ve ben eşimikafasonı toparlamaı ve topluma adapte olması için gönderdiğim kuzenimin işyerinde buldum. Orada çalılşıyordu ve ben o gün yeni girdiğim işimden ilk maaşımı almıştım..Amacım bu olayı kutlamaktı..
Fakat aynı zmaanda eniştemiz olan patronu izin vermemişti. Zaten ben de memur olduğum için onu artık çalıştırmayı düşünmğyrdum poara için değil sosyelleşmesi için oraya gitmesine izin vermiştim.Yalnız kendisi bu sosyalleşme olayını biraz abartmış ve başka erkeklerle buluşmaya başlamıştı. Hatta bana tercih ettiği herifin iki çocuklu bir adam olduğunu ve düpedüz karıımı kullanmak istediğini bile öğrenmiştim. Ama kahretsin ki onalrı birlikte görmedim.
Fakat kendisi bu durumu hiç inkar etmedi.üstüne üstlük çevresindeki kızlara ben işte olduğum zamanlarda başkalarını eve aldığıjı bile söyeleyecek kadar çirfkefleşmişti.Şimdilerde eşime bir düşman gibi bakıyorum. Neredeyse 1 aydır ayrı yatıyoruz ve ona dokunmuyorum bile.. Yanımda olduğu zaman yaşaıklarım aklıma geliyor iğreniorum ondan. Hazmedemiyorum bu ihaneti ve ayrılmak istiyorum.. Her ne kadar başkasıyla direkt ilişkide bulunmasa da benimle sevişmekten bile zevk almayan bir karım olduğunu biliyorum..
Şimdi elinizi vicdanınıza koyun ve söyleyin. BENİM YERİMDE SİZ OLSANIZ NE YAPARSINIZ..

NOT:Boşanma davası açmayaı düşünüyorum ve bu konuda hukuki yardıma ihtiyacım var destek olursanız memnun olurum mailinizi bekliyorum…

Cevapla
emine 21 Ağustos 2011 - 14:51

SEVGİLİ DOSTLAR BOŞANMAK O KADAR KOLAY BİR İŞ Kİ HELE BİRDE KARŞINIZDAKİ DE SİZİNLE AYNI FİKİRDEYSE DAHA DA BASİT…AMA OLAYLARI DOĞRU GÖZLEMLEMEK HATA PAYINI EŞİT PAYLAŞTIRMAK,SORUN YERİNE ÇÖZÜM ÜRETMEK,SUÇLAMAK YERİNE EMPATİ KURMAK…İLGİYİ-SEVGİYİ-SAYGIYI ESİRGEMEMEK LAZIM..NE OLURSUNUZ KİMİ SEVİYORSANIZ ONUNLA EVLENİN VE NE KENDİNİZİ NEDE KARŞI TARAFI ÜZMEYİN…EVLİLİK HERKESİN HARCI DEĞİL ÇOKKK BÜYÜK EMEK İSTİYOR.

Cevapla
zeynep 18 Eylül 2011 - 19:53

büyük bir aşk ile evlendik, 12 yıldır evliyiz, bu evlilikten iki kızımız var, zaman içinde, çocuklarımız dünyaya geldikten bir süre sonra eşim beni internette bulduğu kadınlarla aldatmaya başladı,hem eşimi çok sevdiğim için, hem de çocuklarım için yıllarca sabrettim, değişir düzelir dedim, ne yazıkki bu durum devam etti,eşimden ayrılmak istiyorum, fakat sevgilisi ile birbirlerini çok sevmelerine rağmen ayrılmak istemiyor, konuşmuyor, benden kaçıyor, ve o kadınla görüşmeye devam ediyor,..ne yapmam gerektiğini bilmiyorum, artık ben hiçbirşey bilmiyorum, kendime yardım edemiyorum…

Cevapla
osman 24 Eylül 2011 - 09:17

davanızı bır dılekceyle acın esınız asana nafaka yok desın onun demesınle olmuyor bu ısler durumu ıyıyse mahkeme kararından sonrna ıcra yoluyla nafaka kendısınden tahsıl edılır.maası varsa maasına hacız konulabılır vs vs yollar bosanma kararı verılmeden oncede dava actıgınızda ozellıkle bosanmaya kadarkı asamada tedbır nafakası ısteyınızkı bosanama gerceklesınceye kadar gecen zamanda maddı yonden sıkıntı cekmeyınız ıyı gunLer

Cevapla
eylem 29 Eylül 2011 - 06:53

Ahmet Ali Şahin
”Hatta bunların içerisinde başka bir adamda 1,5 yıl evli kalmış dul bir bayan bile vardı. Ancak ben ilkelerim ve onurum nedeniyle böylesine küçültücü bir teklifi kabul etmedim. Kabul etmek bir yana herkese savaş açtım isyan ettim”

Bu nedır kardesım ya. ne demek kucultucu bır teklıf. ne olmus yanı sımdı sızde bosanırsanız dul olmus olacaksınız. yazınızı okurken tav oldum cok tıksındırıcı

Cevapla
deli sedwda 29 Eylül 2011 - 17:19

hadi canım o kadar mı yuhhhhhh……

Cevapla
mesut 03 Ekim 2011 - 19:33

merabalar öncelıkle şunu belırtmek isterim nedense evlenme sonrasında cözumu boşanmada oluyor ama malesef evlılıyın surecde madı yada şidet oluyuor ve benım elımden madı ve manevı desdeyımle tek başıma evliliyi kurtaramadım benim soalim de eşim benı 16 yılda 4 defa evini terk edıyor bahene cok olmaması gereken 3 cocuk var bırı 2 yaşında 2sı 14 ve 11 dava ben acarsam nafaka ve tazmınat vermek istemıyorum cunkı davasında suclu ben ne yapmam lazım

Cevapla
dilara 12 Ekim 2011 - 13:07

ben birbucuk yıllık ewlıyım ama esmle son 9 aydır aramz bozuk ve severek ewlndık kacark ewlendık esm sonradan cemaate grdı we ondan sonra basladı hersey dayak agr sozler dayanamadım ve bıtırmye kara veredm sevıorum kocamı ama dayanamıorum yardım edın S::S

Cevapla
hevincan 26 Ekim 2011 - 13:29

İnsanları dul kaldıkları için küçümsemeniz çok yalnış boşandığınızda unutmayın sizde dul kalmış olacaksınız .

Cevapla
gönül 08 Kasım 2011 - 10:08

Aynı durumdayız ve ben de şuan nasıl kolay boşanabilirim diye düşünüyorum :(( üstelik ben eşimden de şiddet görüyorum bir daha olursa onu polise şikayet edeceğim

Cevapla
Emir 22 Kasım 2011 - 03:46

Ben devlet memuruyum,bu benim ikinci eşim.Bununla 2 yıl resmi nikah yaptırmadan yaşadık.Yine tatsızlıklar vardı iyi niyetime tüküreyim ona rağmen nikah yaptık ama yapmaz olaydık.Bir çocuğumuz oldu kadının sinirleri bozuktu gittikçe bozulmaya başladı ağza alınmayacak laflar insanların içinde bağırıp çağırmalar çocuğa şidet uygulaması ne bileyim reziliğin biri bin parça artık insanların yüzüne bakamıyacak duruma geldim.Yatak olayı zatten yok bacı kardaş gibi yat kalk artık inan hayat çekilmez oldu.Her gün kavga hep altan al çünkü bu benim ikinci evliliğim bir şey olursa sorunlu ben oluyorum inan 1.evliliğimi mumla arıyorum o günlere kurban olayım.Hep psikiyatriye gidiyor aldıkları ilaçta fayda etmiyor çünkü kadında ne ar nede haya var ortalığa çıkar bas bas bağırır oturduğum yer lojman iş arkadaşları milletin yüzüne bakamıyoruz Bana yardımcı olurmusunuz çok zor durumdayım.

Cevapla
özgür 21 Aralık 2011 - 17:32

ben dava actım eşimle şiddetli gecimsizlik fakat dava red etti avukata danıştım avukatta eşini tekrar cagır dedi ben zaten gecşnemiyorum fikren ve ruhen nasıl tekrar cagırırım anlamıyorum bu nasıl adelet sistemi. birde davada şahıtte vardı ama hakim olacak kadın boşamadı.. eski eşim olacak kişide artık telime cevap vermiyor. ne yapacagımı bilmiyorum yardım ederseniz sevinirim meilleriniz bekliyorum.. ayrıca dini nikahla evlenip cocuk sahıbı olursam ilerde bi sorun cıkarmı.

Cevapla
çakır atmaca 01 Ocak 2012 - 13:58

slm eşimle 3 yıldır devam eden boşanma davamız var.11 yaşında 1 oğlum var şuan velayeti annesinde ancak özel günlerde ve hafta sonları bende kalma kararı var.eşim cocuğumu görmeyeyim diye il dışına cıkardı tlfon görüşmelerinide kesti kanuni olarak nasıl 1 yol izlemem gerekir teşekkür ederim

Cevapla
Ahmet Ali Şahibn 02 Ocak 2012 - 20:15

Gerçekler acı dır.. Evet bu gün eşimden ayrılmış olsaydım bile böyle bir teklife hayır derdim.. Evet küçültücü buluyorum çünkü bir insana kendi kabul sınırlarını aşan tekliflerin sunulmasını hakaret olarak kabul ediyorum.. Onurlu insanlar hayatlarındaki her şeyin ilk sahibi olmak isterler.. “Bunu kadınları bir mal olarak gördüğüm için yazdığım sanınlmasın” Asla öyle bir düşüncem yok; Benim demek istediğim şu; Siz anne baba her kim olursanız olun. Benim hayır dediğim asla kabul edemeyeceğim hatta size sunulduğunda bile midenizin kaldırmayacağı bir şeyi hangi hak ve cüretle bana önerirsiniz; Kast ettiğim buydu.. Dün de aynı fikirdeyim bu gün de aynı fikirdeyim.. Bu zamana kadar çiğ yemedim ki karnım ağrısın.. Evet; Küçültücüdür; Bir erkek için başka birinin koynuna girmiş bir kadınla evlenmek küçültücüdür! Çünkü o fiziken sizin olsa da ruhen ve kalben daima başkasına aittir.. Kalbinde başka bir sevgiye yer veren birine dahi kapıyı gösterebilecek kadar onurlu bir insan her şeyiyle başkasının olmuş bir kadın ı nasıl kabul edebilir.. Hem benim herkes kadar kendi ilkelerimi kendi kabul sınırlarımı ve değerlerimi belirleme hakkım olamaz mı? Olamayacaksa eğer söyleyin bana hangi güç ya da kudret bana seçme şansı vermeden yaptıklarımdan ya da yapmadıklarıımdan dolayı beni yargılayabilir? Bu kader değil; İnsanların kendi yaptıkları sahtekarlıklara kaderi ve kaderin yaratıcısını alet etme çabasından başka bir şey değildir!… Bu konuda herkesle seviyeli olmak kaydıyla tartışmaya hazırım.. İçinizde bana yapılanalra OKEY diyecek bir babayiğit varsa hodri meydan.. BEN TARTIŞMAYA HAZIRIM..

Cevapla
melodi38 25 Ocak 2012 - 07:18

merhaba ben 26 yaşında bir bayanım eşimle severek evlendik fakat eşim son 8 aydır alkol kullanıyor ve sıkıntılar yaşıyorum ben çalışıyorum ve borçları ödüyorum kendisinin hiç umrunda değil alkol yüzünden arabamızı sattık ve kavgalarımız şiddete gidiyor ben aileme hiçbirşey söyleyemiyorum ablam daha önce boşandığı için eşimde beni bu konuda tehdit ediyor eşimden boşanmak istiyorum ama napacağımı bilmiyorum.. yardım edin

Cevapla
esra bozkurt 05 Mart 2012 - 12:33

Ben de aynen sizin takıldığınız yere takıldım ve yorum sahibinden iğrendim. Şimdi kendisi de bilmemkaç yıl “başka bi kadında evli kalmış dul erkek ” olacak. Napalım, dışlayalım mı hep beraber ?

Cevapla
ADO 17 Nisan 2012 - 12:05

arkadaşın sözlerine samimiyetim ile katılıyorum.çünkü insan erkek olsun kadın olsun belirli bir yaşa gelmiş ise o kişiyi değiştirmek çok zordur.hani bir an değiştiğini yada değişebileceğini ümit ederseniz yanılırsınız.çünkü büyük kimyager ne demişti!bir insanın fikirlerini değiştirmek atomun çekirdeğini parçalamaktan daha zordur demiş.yada arkadaşın dediği gibi zamanla armut olgunlaşır insan da armut olmadığına göre yapacak bişe yok:

Cevapla
zülfikar 10 Haziran 2012 - 19:59

ben eşimle 1.5 yıl flort ettikten sonra evlendim ve 1.5 yıldır evliyim. eşim beni aldattı 7 yıl önce görüştüğünü söylediği biri ile ben bunu bile kabul ettim bidaha yapmayacağını söyledi ve yapıp yapmadığını bilmiyorum(cinsel olarak değil duygusal olarak aldattı tel msn)
ben biranda öfkelenen biriyim. ama herşeye sinirlenmem. ben empati kuruyorumi karşımdaki insanın yerine koyuyorum kendimi. ama karşımdaki insanlar bunu yapmıyor benim o an ne hissettiğimi anlamıyor ve düşünmeden hakaret ve aşağılayacı ithamlarda bulunuyorlar. ancak eşime göre o öyle yapmıyor ben öyle anlıyormuşum. bu aldatma olayı sonrası bunalıma girdim işsiz kaldım 2ay sonra eşim hamile kaldı ancak çocuğu aldırmak istediğini söyledi.benim bütün çabalarıma rağmen çocuğu aldırdık. bir hafta sonra yan binadaki özürlü bir çocuk 17 yaşında akşam eşime saldırdı hiçbir neden yokken. ben o sırada evde değildim. bu çocuğun daha önce hapise girdiğini öğrendik. şikayetçi olduk. 1gün sonra annem bina önünde komşuların sorması üzerine olayı anlatmış ve çocuğun daha öncede hapise girdiğini söylemiş komşulara. baldızımda bize geldi o sırada. bunu duymuş ve eve girer girmez
-annen ağzını tutamadı çocuğun hapise girdiğini söyledi dedi ve ben bu duruma sinirlendim. kızdım pana tepki verince benden evden gitmesini istedim. daha sonra baldız giderken eşimde gitti. gitme dememe rağmen arkasından gitti. ve 1 saat sonra eşimi aradım eve gelmesini istedim. gelmedi. bende baldızın evine gittim ve eşimi göndermeyeceğini söyledi baldız bende geliyosun dedim eşime yok dedi. bende ya şimdi gel ya da hiç gelme dedim. o da gelmedi. aradan 3*4 saat geçince tekrar aradım eşimi gelmesini istedim gelmiyeceğini söyledi. eve geldim ben birkez daha aradım gelmeyeceğim dedi yine. zaten kendisi ile bazı kavgalarımız oluyor, eşimin bana anlayışı yok. ben ne yapsam olmuyor. zorladıkça evliliğimiz devam etsin diye herşey daha kötü oluyor ben ne yapabilirim. bana yol göstermenizi istiyorum.
1-eşimi ikna edip evliliği sürdürmemmi lazım yoksa ne olursa olsun bu evliliği bitirmem mi lazım.
2 -eşimin evde olmaması evi terk ettiği anlamına gelirse bu boşanma sürecinde bana katkı sağlarmı?
3- Ben ne olursa olsun aldatıldığımı koz olarak kullanmak istemiyorum. o bunu yaparken beni düşünmedi ama ben onun iyiliğini istiyorum. eğer boşanırken sorun çıkarırsa ancak o zaman bu konuyu söylerim ve telefon şirketinden dökümleri isteyebiliriz. attığı mesajlar görüşme süreleri delil olabilirmi ?
4- bu durumda eşim benden tazminat ve nafaka talep edebilir mi ? şuan maddi durumum kötü ve onun yüzünden işsiz kaldım. eşime takılan altınları bozdurup borçlarımızı ödemiştik. bunu benden yaşadıklarımızı göz önünde bulundurursanız geri alma şansı var mı ?
5- ben bu durum için adli yardım’dan avukat isteyeceğim. ve bu evlilik benim sinirlerimi çok bozdu bu süreçte bana psikolojik destek istesem ücretsiz olarak alabilir miyim ?
6- Ben eşimi hep sevdim istediği herşeyi içinde bulunduğum şartlara göre yerine getirdim. beni sevdiğini söylemekte ancak ben neye inanacağımı bilemiyorum bana acil yardımda bulunmanızı istiyorum. abi – abla olarak bir tavsiye rica ediyorum.
ben 24 eşim 22 yaşında.
saygılar sevgiler

Cevapla
GAMZE 22 Haziran 2012 - 07:52

Ben 21 yaşında 1 yıllık evli kadınım. Evlendiğim günden beri içimde hep bir pişmanlık vardı çünkü eşime aşık değildim mantık evliliği yapmıştım. Evlenmeden önce bile onu defalarca aldattım. Şimdi ise başka bi adama aşığım üstelik benden yaşça çok büyük ve ben o adamla duygusal bişey yaşıyrum o da evli birbrimize aşığız. Boşan sana ev açıcam birlikte yaşıycaz diyor zaten beni çok sevdiğine eminim ama ben ailemin baskısından korkuyorum beni red ederler kötü olur. Tek isteğim hayatta artık özgür olmak ama boşanmak doğru bir kararmı bilmiyorum Üstelik eşim onu aldattığımdan şüpheleniyor ama beni çok seviyor yinede o iyi bir insan boşanmayı ona nasıl açıklıycam, yada boşanmayıp onu aldatmaya devam mı edicem. akıl verin nolur çaresizim.

Cevapla
hatice 27 Haziran 2012 - 05:42

merhaba ben alman vatandasiyim 3 cocuk annesiyim bu arada bir yili gecik ayriyim esimden bosanma dilekcesinide verdik ama halen bosanamadik esim önce cocuklari istemiyordu simdi ise cocuklari istiyor bana baski yapiyor cocuklari ver digye aile danismanima sordum bosanmaniz uzya bilir dedi ben bu konu altinda cok yoruldum ne yapmaliyim simdi ben bir an önce bosanmak istiyorum bana yardimci ola bilirmisiniz

Cevapla
Bünyamin 12 Temmuz 2012 - 09:49

Vallahi buradaki bazı arkadaşların anlattıkarı aynı sorunlar genel.
Gelin kaynana ilişkisi türk aile toplumunda bir çıkmaz.
Aynı problemleri yaşadığım eşimle 3 sene kaldığım yerden annemle anlaşamadığı için ayrıldım.
sonra merkezde biryerde iyi bir işbularak çalışmaya başladım gerçi annnemin allah için eşim için şöyle yada böyle dediğini görmedim şahit olmadım daha onu bana karşı savunurdu eşimin yanında deil beni çekip bir kenara orada derdi oğlum birbirinizi üzmeyin diye gelinimizi kırma diye çünki eşim anamın ilk ve tek geliniydi.
ama eşim kendi ailesinden birtürlü kopamıyordu.
Hele o şeytan baldızım yokmu söylenecek şeyler çok burada söylemek istemiyorum. beni ancak bu derdi çekenler anlar.
uzunzaatım konuyu çok dağıttım farkındayım ama çok bunalımdayım çünkü eşimle çok genç yaşta tanışıp ergenliğimizi beraber geçirtik tamı tamına 8 yıl anlaşmıştık evlenmeden önce sekiz koca yıl 3 senede evlilik ekleyin ama birbirimizi okadar sevmemize rağmen ailelerin baskısı yüzünden ayrılmanın eşiğine geldim çok alkol alan birisi deyilim güzel bir işim war çocuğumuz yok ama kayınvalidemler arkamızdan hemen damladı aynı merkezden ev aldılar üstelik paraları çıkmayınca birkısmınıda ben kredi olarak çektim tabi borcuda ben ödüyorum.
bunun üzerine babam ile küstük hep bu geçimsıkıntısı ve eşimiz bana yaptığı gazlamalaryüzünden ve babam iki ayönce tarlasında ölü bulundu yıkıldım. çünkü ondan bir helallik bile alamamıştım ayrıcası küstük.
ve son olarak cenaze sonrası bilirsinizki miras problemleri vardır helebirde evin tek oğluysanız gelin şamataya baldızım eşimin aklına girip kayınvalidenler sizi kandırıyor paraları onlar aldı sen burda borç içinde çalışıyorsun diyor kendi aç karnına bakmadan ama sebebi belli kendisine nişan yapacak ama parası yok yani annem eşime bir bilezik aldı onu az gördü para çıkaracak eşimden heyneyse bir sabah uyandığımda eşim sürekli annenler seni kandırıyor sen aptalsın evin tek oğlusun ama kimse seni birşeyyerine koymuyor vs vs ben sabrettim ağzımı bile açmadan dışarıya çıkıp ekmek kahvaltılık aldım eşime hiçbir şekilde birşey söylemedim kırmadım.
ve ertesi günü dananın kuyruğunun koptuğu yer eşim yine sabah başladı sen geçengün kardeşimin nişanlısı olacak çocuk gekdi ona niye surat tuttun niye ilgilenmedin çok sabırlıydım ama o anı hatırlamıyorum istediğim tek şey ne benim nede eşimin ailesinin yada dışarıdan başka birisinin evimde huzuru bozamamasıydı.
aklımdan bunlar geçerken dayanamayarak olduğum yerden anice kalktım ve mutfağa girdim eşim adeta benle dalga geçiyordu mimiklerini görünce çıkgına döndüm ve en büyük hatamı yaptım ona vurdum.sorularımdan birisi bu benim gibi aynı duruma düşen arkadaşlar varmı ve haksızmıyom ama inanın çok sabrettim bu olaylar sadece bir kısımı daha önce eşime hiç vurmamıştım.
eşim evden gitti annesinin yanına benim kredisini ödediğim eve gidiyor dayanamadım bi hafta sabrettim ama olmadı dün gece alkol aldıktan sonra evime geldim ve eşimi aradım saat 01:00 sularında biraz bağırıştık sinirle kayınvalidemin evine gittim çok sinirliydim yolda giderken sokkaktaki tektük insanlar sağa sola çekiliyordu zili üst üste defalarca çaldım kapı açıldı ve bir hata daha hışımla eşimin üstüne yürüdüm kayınvalidem ve baldızım çıldırmış hazır olarak beni bekliyorlardı çünki baldızın nişanına para gerekliydi eşimin benle arasını bozup bileziği satıp nişan masrafı yapacaklardı çok sert bir şekilde tartıştık en son boşandırmakmı istiyorsunuz deyince ikiside hemen kenara geçtiler bir kenara bıçak ayırmışlar birde güldüm kendi kendime acaba o bıçaklar ne içindi sonra polisler geldi. etraftan rahatsız olanlar var dedi benim alkollü olduğu anladılar özür diledik gittiler sonra bende çıktım eşimle telefonla konuştum evden ayrıldıktan sonra arkadan baldızım sürekli direktif veriyordu eşime
eşim eve gelmek istiyor ama baldızım aklına giriyordu sürekli ağladı dayanamıyordum eve geldim yattım şimdi yadım.
sizden yardım bekliyorum bu konuda ne yapmalıyım boşanma davası açmalımıyım ne şekilde bir davranış sergilemeliyim lütfen yardımcı olun..

Cevapla
neslihan 18 Temmuz 2012 - 12:10

Bünyamin bey öncelikle allah yardımcınız olsun ama eşiniz kendi aklıyla düşünmediği ve kararlar vermediği sürece sizin ilişkiniz düzelmez.İkinizde eğer birbirinizi seviyorsanız istikrarlı olmak zorundasınız bence biraz yanlız kalmayı deneyin ikinizede iyi gelecektir ama eşiniz başkalarının etkisi altında kalıyorsa bu uzak kalma sürecide bir işe yaramayabilir.Hoş derler ya kelin ilacı olsa kendi başına sürermiş …Bende evliyim ve ne yazıkki kötü bir evlilik yaşıyorum buradaki herkes gibi ama benim eşimle olan sıkıntım kültür farklılıklarından kaynaklanıyor…Sürekli açıklama yapmak ”ben öyle demek istememiştim…”demek zorunda kalmak çok zor AMA ÇARESİZİM

Cevapla
Sibel 17 Ağustos 2012 - 18:21

Emir bey,eski evliliğiniz için özlem ve pişmanlık dolu sözlerinizin aynısını benden boşanan ve ikinci evliliğini yapan eski kocamda söylüyor.evli olmasına rağmen sık sık beni arar ne kadar özlediğini şimdiki aklım olsa asla senden boşanmazdım çok büyük bir hata yaptım der durur.mutlaka boşanıp seni geri alacağım der hep.eski eşiniz evlenmediyse bağlantıya geçin pişmanlıklarınızı dile getirin boşanmak istiyorum tekrar benimle olmak istermisin diye bir sorun bakalım belkide O da sizi unutamamıştır.yollar ayrılsa bile kalpler birse sevenler mutlaka tekrar buluşur birşekilde diye düşünüyorum ben.sevmediğiniz saygı duymadığınız ikinci eşinizle ömrünüzü geçirmemelisiniz sırf etraf neder diye.

Cevapla
yavuz 24 Ağustos 2012 - 10:09

ben eylül 1996 da evlendım karımı cok sevıyorum ama şimdi bile onu cok sevıyorum ama olmuyo ne yaptımsa olmuyo maddı durumumuz cok ıyı olmasa da gecınıp gıdıyoruz muhannete muhtac olmuyoruz derken 2008 de bır suc yuzunden parmaklıklar arkasına dustum o sırada benım karım olacak kadın dıycem artık aramızda bır ılıskı kalmadı ne madden nede manen konusmuyoruz işe girmiş ben geldıkten sonra sen nerde calısıyosun dıye sordum soylemedı şimdi hala bilmiyorum nerde çalıstıgını benım herseyım ortada sen ne den soylemıyosun dedıgım de sen ne yapacaksın benım calıstım yerı dıye bana konusuyor ben sana soruyorum mu sen bana soruyosun dıyor bu evlılıkten olan 3 cocuk var zavallılar ser sevıl oldularonun bunu kapısın da sen ısı bırak evının temızlıgıne cocuklarının bakımıyla ılgılen dedıkce onlar kendılerıne bakıyolar dıye benı azarlıyor ev almıs basını gıdıyor konusmaya calıstıgımızda her zaman kavga cıkarıyor ben boyle bır evlılık istememistım
bır ınsan eve gırdıgın de eşinin yanın da olmasını ıster her zaman kendısıne destek olmasını o benı kendı arkadaslarının yanın da kotulermıs ben duyuyorum ya kendımı oldurucem ya onu senede bır sefer yattıgımız yatak duzelmez mı arkadaslar sıze soruyorum neden boyle yapıosun dedım de yanı temızlıgını yapmıyosun dedıgım de sen mı yapıosun dıyor her yer kokuyo ben bundan nefret edıyorum ama katlanıyorum nereye kadar gıdecek bılmıyorum hukuk cercevesi içerisin de ben bosanmak ıstıyorum bon bosanalım dedıgım de sen bıllırsın dıyo ama sonuclarına katlanacaksın dıye konusuyo evlenmek cok kolay da bosanmak neden bu kadar zor anlasamıyoruz ya var mı baska otesı ben evım de huzur ıstedıkce o huzurumu bozuyo cık ısten cıkmaz artık ben de agzıma gelenı sayıyorum sıgortadan bahsedıyor ne alaka sıgortası da yok gecen hastalanmıs hanı senın sıgortan vardı bayramdan sonra olcak bayram sonu oldu hala yok. benı her yerde rencıde edıyor benım tek derdım yemeye ekmeyım olmasın allaha sukur buluyorum ekmeyımı huzurum olsun yeter artık usandım bıktım cocuklarımı dusunuyorum onlar nerde kalıcaklar eger bosanmaya dılekce verırsem nafaka fan dıyo ben nafaka veremem cunku o kadar param yok cocuklarıma gelınce ben de kalsa ben onlara krallar gıbı bakarım anaları ılgılenmıyor 1 ayda cocukmu yıkanır sıkıntı dayım bna yardımcı olursanız sevınırım ıkı medenı ınsan gıbı konusamıyoruz beraberlık yok 3 senedır ayrı yatıyozu

Cevapla
ayse 28 Eylül 2012 - 12:05

merhaba
eyül ayında suan evli oldugum eşimle atamalar içi nikah kıydık daha sonra nişanımız oldu daha sonra 2 ay sonra atandı fakat atandıktan sonra eşimde degişmeler oldu daha cok ailesiyle vakit geciriyordu ve tartışmalar arttı.2 ay sonra bir kızgınlık sonucu attıgım yüzügü bagane edederek barışmadı türlü cabalarıma ve hatta yalvarmalarıma ragmen barışmadı fakat boşanmadı 7 ay sonra bana dava actı ne yapabilirim bu durumda

Cevapla
eraslan 29 Eylül 2012 - 07:33

hep düşünür dururdum evlilikte bi benöi mutsuzum diye anlatılanları okuyorumda yalnız değilmişim. ben 22 yaşındayım 2 yıllık evliyim eşimle çocukluktan beri arkadaşız bu 10. yılımız. evliliğimin 2. yılı olmasına rağmen ben artık bıktım usandım. sevgiliykende çok tartışırdık. şiddet uyguladığı da oldu. hem alışkanlıktı bhenim için hem de başka nedenlerden dolayı nihayetinde evlendik.
değişir diye düşündüm ama evlendikten sonra herşey daha kötü olmaya başladı. evlendikten sonra işten ayrıldım. eşimin aldığı maaş yetmiyodu. bi evde dirlik olması için birlik olması lazımmış. ben bi sene yavan yedim ne bi gezmem oldu ne bi tozmam. inanın üstüme aylarca bi parça yeni kıyafet almadığım oldu. elinden gelen buydu çünkü. ama eşim fedakarlıktan anlamıyodu. ne zaman bişey istesem benlemi kazanıyosun derdi hep. her seferinde de sabrettim. sinirden oturdum ağladım ama sabrettim. babamın evinde imkanlarım bundan kat kat iyiydi. öyle pişman oldumki evlendiğime herşeye rağmen sabrettim. iş aranaya başladım. o olmaz bu olmaz en sonunda kavga gürültü eniştemin yardımıyla şuan çalıştığım işe girdim. sırf kendi ihtiyaçlarımı karşılayabilmekti niyetim. zamanında 10 lira için tokat yediğimi hala unutmam. işe girdim bir ay sonra ev aldık. 900 kredi ödüyoruz. 300 de kombi aylık 1200 ödememiz var. yine geçinemiyoruz. yine aynı sıkıntılar. bişey istemeye kalk bi ton laf işit. çok kıskanç hemde. sabah hazlırlanıyorum. kime süsleniyosun. sanki biyere gidiyosun. sen bi bok çeviriyosun. bi ihtiyacım olur 3 kuruş para kazanıyosun onu da kendin harcıyosun. annem gelir yinemi annen. biyere gidilecek kavga gürültü. akşam yorgun geliyorum işten canm yanaşmak istemiyo sen başkasıylamı beraber oluyosun. işe 5 10 lirayla giderim naptın parayı nereye harcadın. marketten alışveriş yaparım fişi sorar. ben anlatmaktan bıktım artık. yaşamaktan canımdan bıktım. en son bu sabah tartıştık. komuya 20 lira borç verdim kime sordunda verdin pazartesiye kadar aç kalırsın diye bağırdı. dün gece de gelmiş sana çok gıcık oluyorum bu aralar kendine dikkat et dedi. dedim bende bişey yok böylesi işine gelmiyosa sktr git. uzun zamandır aklımda zaten bugün araştırdım biraz fazla uğraştırmıyomuş boşanmak en kısa zamanda konuşacam anlaşmalı boşanalım herkes yoluna baksın artık. çok seviyorum ama artık sadece sevmek teselli etmiyo beni. çocuğumda yok. canım çok yanacak biliyorum ama hergün yanmaktansa 3 sene 5 sene yanar geçer elbet. nefes alamıyorum artık. haftanın 1 günü iznim var oda ev işiyle geçiyo. elimden geldiği kadar temiz tutmaya çalışıyorum evi onu bile beğenmiyo her tarafı bok götürüyomuş benim elimden gelen bu. sabahın 7sinde evden çıkıp akşamın 7sinde evde oluyorum. ne bi dışarı yüzü görürüz iş gidiş gelişlerinden başka geçen içim öyle daralıyoki çatlıcam gel dedim az dışarı çıkalım parka gidip oturalım biraz. yok yorgunum ne işimiz var evde oturalım. ben 4 duvar arasında kalmaktan sıkıldım artık. ev bana mezar gibi geliyo. bide onun yaptıkları şu yaşımda canımdan bezdim. psikolojım zaten bozuk. bitsin artık 2mizde kurtulalım. yetti…

Cevapla
song 30 Ekim 2012 - 08:21

4 yıllık evliyiz kocamdan duygusal şiddet görüyorum yani evliliğimiz boyunca kendisinden çok nadir güzel cümleler duydum hoş gördüm kişiliği böyledir dedim ama son zamanlarda başka kadınlara iltifatlar yağdırıyor. evliliğimizin 8. ayında işsiz kaldım asıl olaylar son 2 yıldan beri şiddetlendi ben ne istesem bizde istemek ayıp diyor kendim bir şey istesem çalışırsan alırsın diyor kendi ailemi istemiyor beğenmiyor son zamanlarda facebook üzerinden eski flörtüne iltifatlar yağdırıyor ve evliliğimizin iyi gitmediğini yazıyor en ufak bir olayda bağırıp çağırmaya kavga çıkarmaya başlıyor neden böyle yapıyorsun diyorum senin yüzünden diyor ben evliğim boyunca yabancı bir erkeğe bile bakmadım bakışlarımı sakındım,onunla bir şeyler paylaşmak istiyorum hemen hep senin isteklerini yapmak zorundanıyım diye söylenmeye başlıyor şu an psikolojik olarak çökme noktasındayım iş arıyorum bulamıyorum boşandığım taktirde ailemin yanına dönmek istemiyorum kendi ayaklarımın üzerinde güçlü bir kadın olmak istiyorum

Cevapla
gülşen 24 Kasım 2012 - 17:47

bence eşine bu kadar haksızlık yapamazsın bır an once boşan esine yazık aynı seyı esın yapsa sana hıc hos bır durum degıl yazık nıye evlendın ozaman bnde bır bayanım kınıyoum senı

Cevapla
efza 26 Kasım 2012 - 13:36

merhaba 5 yıl eşimle görüştükten sonra evlendik evlliğimizin bu yıl 5 yılı 4 yaşında oğlum var ve 9 aylık hamileyim benim sorum ve sorunum şu ben her hangi bi konu hakkında darılıyorum biraz konuşmak istemiyorum aynı şekilde eşimde bana tavır alıyor ve konuşmuyor günler geçse bile konuşmuyor allem ediyor kallem ediyor beni haksız çıkartıyor.bekarken güzel bi işim vardı çoluk çocuk derken hepten sosyal hayattan uzaklaştım.sıkıldım artık ayrılsammı daha iyi olurmuyum…

Cevapla
acılı 23 Ocak 2013 - 13:32

bu yazıları eşimin okumasını isterdim. nasıl bir eşe sahip olduğunu bilmesini isterdim bir erkek olarak yaşadığın çok üzücü durum ama boşanmalısın bence hemde anlaşmalı olarak

Cevapla
acılı 23 Ocak 2013 - 14:02

bir erkek başka kadınlara neden ilgi duyar neden iltifatlar başka kadınlaradır. severek evlenirsin mutlu olduğunu sanırsın fakat bir gün gelir o ilgi kaybolur erkekler anlamaz kadınların ruh halinden onlarında ruh halleri bozulur farkında olmazlar kabullenmezler…. ya dürüst olup ben sevmiyorum ayrılmak istiyorum dostça ayrılalım sana maddi anlamda çok yardımcı olamayabilirim ama zorda kaldığın zaman yanında olurum deseler zorla sevgi olmaz ki sevmiyorum, istemiyorum dedikten sonra ben çeker giderim. bence ailenin yanına dön ve işe gir yeni bir sayfa aç kendine sosyalleş unutmak zor olacak seviyorsan eşini ama tek taraflı sevgi olmaz ki, yaşanmaz daha çok acı çekersin

Cevapla
SEVİLAY 07 Şubat 2013 - 11:25

merhaba
ben evleneli 5. aya girdim ilk evlendiğim günden beri dayak küfür işkence,hergün üstüme kapı kilitlemeler,kartlarımı maaşımı almalar daha neler neler annemleri eve almamalar kardeşlerime küfürler aslında anlatılamıyor dört duvar aerasında yaşananlar,en kötü yanıben evlendidiğim hafta hamile kalmışım ve bunu o dayakdan yerlere savrulmadan işkencelerden tam 7 haftalıkken ögrendim,bebeğim kanım parçam o kadar şeylere dayanmış hayata direnmiş,benim ailem cahil ben biraz anlattığımda annem olur kızım yuvanı bozma kızım,ama o ev benim yuvam edğildi,bebek karnımda tekmeler karınındakini düşüreceksin aldıracaksın piç o istemiyorum ben seni çekemiyorum onumu çekeceğim,oysaki ben onda açtım gözümü,ne iyiliklerim oldu,hep ailesi adamın beyninde annesi olacak o şeytan kadın ablası ve babası başka kimse yok onlar kırılmasın incilmesin beni döv söv,
biz severek evlendik aama aramızda hep ailesi vardı ailesinde hep kıskanma hep biz kaygısı vardı beni bir türlü istemediler Allah ın adaletine havale ettim bebeğimin yüzü hürmetine,yeter yeter ailer evlilerin arasına girmesin bu vebali nasıl verecek ler ahirette Allah ın karşısına çıktıklarımda he rabbim öyle büyükkü ben karnımda 5 aylık bebeğimle sabahlara kadar dayak yiyip ağladım,bu gün kara verdim kimseye bir şey anlatmıyordum aha düzeldi aha düzelecek şimdi bebeğimle tehdit ediyor beni,hergün yüzüm gözüm yara içinde işe gittim ben tam 5 ay boyunca,midem bulandı sancılandım ağladım numara yapma dedi eşim bana ben kıvranırken,o çoçuğa nasıl bir sevgi verebilecek nasıl bu nasıl adalet nasıl düzen,cahil olsaydım dinimizde intiharın ne anlama geldiğini bilmeseydim öldürürdüm kendimi ama insan ölmüyormuş herşeyi yaşatıyor hayat,bana olmaz demeyin oluyormuş ben yaşadım gördüm Allah ım kimseyi çaresiz bırakmasın,hep derdim nasıl bir insan kendi canına kıyar ama kıyıyormuş,
bekar genç kızlar sakın ailenizin sözünden çıkmayın sakın yalvarıyorum ama ben dinlemedim düzelir evlenince dedim herkez yalvardı bana yapma kendini yakma dediler,benim canım kanım anneannem vefat etti cenazesine gidemedim evlendim evleneli hiç göremedim,olmaz demeyin oluyor insan başına gelince anlıyor,o kadar şey yaşadım ki en sonunu dün akşam yaşadım 5. ayına girdi hamileliğim, ne bebeğini düşündü ne beni oysaki akşam işten gelip ondan yarım saat önce onun sevdiği yemekleri ayaklarıma kramplar gire gire yaptım her akşma hizmette kusur etmedim,dünya insanoglu çiğ süt emmiş hele ailesine bağlı erkekle asla evlenmeyin aa beni çok seviyo deyip düzelir sanmayın düzelmiyor,insan haklı olduğu yerde karısını namusunu savunmazmı,ailemle konuşup boşanma davası açacağım ibret olsun diye anlatmak istedim

Cevapla
Derin 17 Nisan 2013 - 19:36

Adamın ihtiyaçlarını karşılayacak parası yok madem alkol için verdin buluyor be yalancılar burda direkt olarak devleti suçmalama öngörüsü var siteyi ben bu mesajı yazmadan önce şikayet ettim ilgili makamlara yazıyı anlatırsınız ve yazılardan sorumluluk kabul etmiyorsuz uyarısıda yok geçmiş olsun.

Cevapla
ahmet 25 Nisan 2013 - 06:06

Arkadaslar, ben 1.5 yillik evliyim henuz.
Esimle severek evlendik.
Fakat esim cok sinirli, ben artik kendisinin psikolojisinin bozuk olduguna kanaat getirdim. Aniden parliyor, kendisi ailesinin en kucuk cocugu ama ailesinden bir gram sevgi gormemis malesef. Simdi ben kendi ailemden kiskaniyor, kardeslerime karsi kiskirtiyor beni. Kendi ailesinde ona gosterilmeyen ama bizde normal olan seyleri kabullenmiyor. Beni surekli arada birakiyor. Ben mizac olarak son derece rahat stres yapmayan bir insan olmama ragmen, dedigim gibi kendisi cok ufak seylere bile birden sinirlenip bagirip cagiriyor. Kendisini sevmedigimi dusunuyorum arkadaslar, inanin aksam eve gelmek istemiyorum. Yaninda uyumak istemiyorum. 1 hafta cok iyi oluyoruz ama ardindan kendisi yine herseyi mahvediyor. Ailemle arami acmami basardi onlara sevgi gosteremiyorum, bu sinir normal degil. Inanin yasim 27, 2 senede sacima aklar dustu, evlilik surecinde yasanan problemlerle birlikte icten ice dusundugum bu evlilik yanlis tezim gittikce gucleniyor. Bana oneriniz nedir arkadaslar, mesela cocuk falan yapmak istemiyorum cocuklari cok sevsemde. BU sinirle iyi bir anne olabilecegini dusunmuyorum.
Buda benim imtihanim ve ben bunu kaybetmek istemiyorum. Esimle bu konuyu 10 kere konustum, o da uzuluyor. Tamam diyor ama can cikar huy cikmaz ya arkadaslar, iste oyle o da en fazla kendini 1 hafta frenliyor sonra o kadar basit meselelere ortaligi atese veriyor ki inanin kapiyi vurup gidesim bir daha donmeyesim geliyor.
Bize bir oneriniz var mi? Kendimi cok kotu hissediyorum, yaninda yatmiyorum artik, istemiyorum. Sevmiyor muyum deseniz kafam o kadar karisik ki. Herkes ilk yil zor gecer demisti ama 2. yil bitecek degisen birsey yok.
Inanin tatile gittik 1 haftaligina orada bile surekli kavga ettik, o kadar basit seylere bagirip cagiriyor ki acaba seker hastaligi falan mi var.
Tavsiyelerini bekliyorum arkadaslar.
Iyi Gunler.

Cevapla
dilara 29 Mart 2016 - 18:12

arkadaşlar ben 1,5 yıllık evliyim evelenemeden önce eşimle baya uzun bir dönem flört dönemimiz oldu. evlendikten sonra eşimin bana ilgisiz ve ya tam benim istediğim gibi bir alaka görmediğimi düşünüyorum bu sebeple bende çok huysuzdum ve tartışmalar daha ilk dönemden başladı. sonradan bu tartışmalar bazen şiddete de dönüştü ve bu şiddette asla tek taraflı olmadı her zaman karşılık verdim. bir yılı doldurunca ben atandım ve başaka bir şehire gittim eş durumu yapabilmek için bir ayrı kalalım hemde ilişkimizi değerlendiririz diye düşündük. uzunca bir süredir hersey iyiydi uzak olmanın verdiği durumda var tabi ama son görüşmemizde yine tartıştık ve annesine söylediğim bir laftan dolayı beni boğmaya kalktı sonra defalarca özür diledi ama artık ben korkuyorum ilerde çocuğumuz olur ve böyle bir anne babası olmasını isemem bir yandan boşanayım diyorum öbür yandan bende hatalıydım demekten kendimi alamıyorum… boşanmak helede bir bayan için çokta kolay olmasa ama bu durum beni kahrediyor. sizce ne yapmalıyım

Cevapla
Zehra avci 13 Ekim 2016 - 15:17

Merhaba . 10 aylık evliyim bu süre içinde eşim beni iki kez tartışma sırasında bir kere de sözlü bir küçük münakaşa sırasında darp etti. Darp raporu aldım şikayetçi oldum. Özür dilemek yerine bırakıp gitti beni. Şimdi en ufak tartışmada bana sen beni tahrik ediyorsun diyor. Yüzüme tukuruyor. Bunu da darp etmekten daha onur kırıcı olduğunu bilerek yapıyor. Ne yapmalıyım ne olur bana yardım edin. Aile baskisi kadinolmak çok zormuş hep sen suçlu oluyorsun neticede.

Cevapla
Yalnızlık 21 Ekim 2016 - 06:37

Mrb, ben 27 yaşında üç yıllık evliyim. bir buçuk yaşında bir kızım var. eşimle ailemin rızası olmadan onları zorlayarak evlendik. eşimle iş yerinde tanıştık. eşim ailemin başta onu istememesini ve düğün zamanında yaşanan bazı olaylardan dolayı aileme bir türlü ısınamadı. halbuki ailem onu hemen benimsedi hep sıcak davrandılar. ama eşim yapısı gereği soğuk, pek konuşmayı sevmeyen, oturduğu yerden hiç konuşmadan kalkıp gidecek biri. onun bu tavırlarını da ailem hep farkediyor ve bize niye böyle davranıyor diye söyleniyorlar. bende yapısının böyle olduğunu söyleyerek geçiştiriyorum. evlendiğimiz günden beri eşimle hep sorunlar yaşadık, zamanla onunla hiç uyuşmadığımızı aile kültürümüzün huylarımızın çok farklı olduğunu farkettim, birbirimizi iyi tanımadan evlendik. evlendikten sonra maaş kartımı da elimden aldı. ailem maddi yönden kötü bir durumda. ben memur olduğum halde aileme yardım edemiyorum. eşim izin vermiyor. evlendiğim için çok pişmanım ailem için hep vicdan azabı çekiyorum. ben onun ailesinin bana yaptıklarına bir gün olsun sesimi çıkarmadım. onun başına kalkmadım, ama o her tartışmada her şeyi ısıtıp ısıtıp önüme atıyor. ben çok yoruldum, yıprandım. geçenlerde babamların ev alma durumları oldu bizden borç istediler, eşim vermek istemedi, ben onu zorladım, şimdi de borcu isteyip duruyor tabi bana söylüyor aileme söylemem için, hani şuan bizim için paranın aciliyeti yok ama eşim ısrarla istiyor. aileme karşı beni hep mahcup etti. çalışıyorum ama çalışmayan bir insandan hiç farkım yok. kendi başıma karar veremiyorum. hep kendi bildiği doğrulardan ilerliyor. ne söylesem hep olumsuz cevap veriyor. bir kez olsun tamam hayatım senin dediğin gibi olsun dememiştir. onun yolunda gidince kendi benliğimden çıkıyorum, inandığım değerlerden uzaklaşıyorum. çok yıprandım. keşke diyorum boşanalım dese de bitse bu eziyet. ne yapacağımı bilmiyorum. ne olur bana yardımcı olun.

Cevapla

Yorumunuzu Bekliyoruz !