Anasayfa Boşanma ve Çocuk Boşanma Sürecinde Çocuk

Boşanma Sürecinde Çocuk

Yazar: Psikolog Beyhan Budak

Artık boşanma kararı verilmiş, geri dönüşün olmadığı bir noktadaysanız, yapacağınız şey, bu aşamayı, kendiniz ve çocuğunuz için en az zararla kapatmaktır.Alacağınız bir takım önlemler ve kullanacağınız yöntemlerle bu sürecin çocuğunuz için daha az psikolojik zararla geçmesini sağlayabilirsiniz.

  • Çocuğa boşanmanın ne demek olduğunu açık ve yalın bir dille anlatın.Bunu eşinizi kötülemeden ve suçlamadan yapın.Geçinemediğinizi, bir arada mutlu olmadığınızı, çabaladığınız halde anlaşmazlıkları gidermediğinizi belirtin.Yeniden birleşme umudu vermeyin. “Sen istersen barışırım” gibi ifadelerden kaçının.
  • Boşanmanın, onu bir süre mutsuz edeceğini  bildiğinizi söyleyin.Boşanmada bir suçu olmadığını, onunla ilgisi bulunmadığını belirtin.Anababa olarak sevginizin süreceğini, boşanmayla, ana ve babadan birini yitirmeyeceğini vurgulayın.
  • Çocuğu, eşinizle olan çatışmanızın dışında tutmaya çalışın.Onu kazanma yarışına girmeyin.Barışmak için aracı yapmayın.
  • Duygularınıza yenilip, çocuğu taraf tutmaya zorlamayın.Size yaranmak için eşinizi kötülemesine izin vermeyin.Eski eşinizi olduğundan daha iyi göstedivorce lawyerrmeye çalışmayın.
  • Eski eşinizden intikam almak için, çocuğu ondan yoksun bırakmayın.Bu durumda asıl cezalanan eski eşiniz değil, çocuğunuzdur.
  • Çocuk ana baba arasında top gibi gidip gelmemelidir.Bir evi, asıl evi olarak benimsemelidir.Çocukta sarsılan ana baba duygusu, ayrı yaşayan anne ya da babayı sık görmesiyle değil, düzenli aralarla ve sürekli görmesiyle onarılabilir.
  • Çocuğu, acıma duygularıyla ya da şımartarak eğitmeyin.Çocuğun da tedirgin ve güvensiz olduğunu düşünerek, aşırı tepkilerden kaçının.Hele ana veya babasına göndermekle korkutmayın.Çocukta gördüğünüz olumsuz davranışları eski eşinize benzetmekten kaçının: “N’olacak!Babasının oğlu, babandan ne hayır gördüm ki senden göreyim!” gibi ağır sözler kullanmayın.

BU YAZILARA DA GÖZ ATABİLİRSİNİZ

40 Yorumlar

EMİNE TOKGÖZ 22 Kasım 2010 - 13:17

eşimm beni psikolajik baskı yapıyoo ailesi bütün konu ban el altından yapmadıklarını bırakmıyolar,, eşimde ailesinle birlikte olupp onlarla birlikte işkence yapıyor ruhsall olark çökmüş durumdayım birde çok güçlüler kimseye bişy sezdirmeden yapıyolar bna kötülüklerini laflarını bnden çocuk bile istemiyolar hamile kalcm diye aşırı korkuyolar eşim bnmle ailesinn izni olmadan birlikte olmuyor ablası kocası kaynan kayınpeder bna kan kusturuyolar.. dışardan da bna kıyafetler alıp süsleyip herkese bizz geline ii bakıyoz izlenimini veryolar. 3 tane çocugu var ne eşlerinle ii yi anlaşıyo ailesi nede nede kızların kaynanalarıyla bnm ailm de dahil herkesi paralarıyla parmaklarında oynatıp herkese o kişileride çoklu sileh olarak kullanıyolar, kimse yi sevmiyolar ve onlarında sevn yok. kızının yuvasını bile kaynana bozdu kocana kaynana böle böle davran diye diğer kızının da kocası kaynananın nasıl biri olduğunu bildiği için kızını yollamıyoo
ve onun evliliği mükemmel
bnm se evlilik denmeye bin şahitt isteniyoo kaynana kayınpeder evliliğimii yürütüyo, eşim bnden küçük olduğu için vede anneci ne dersem ailesine anında yetiştiriyo anneside bna yapmadığını bırakmıyoo aileme yapmadıklarını bırakmıyo,, ailm kız tarafı diye susuyo kızımızın yuvası bozulmasın diye ama bnm bunlara tahamülüm kalmadı ve ne yapcamıda bilmiyom ban yardımcı olursanız sevinirim

Cevapla
nurgül 14 Nisan 2011 - 19:28

madem çocuğun yok, eşin ana kuzusu sanki hamile kalınca çocuk yapınca farklı mı olacak, boşan gitsin kendine yeni bir hayat kur hazır çocuğunda yokken zararın neresind en dönersen kardır yoksa daha çok kan kusarsın.. geçen sene bende boşanmak istiyordum sonra kazayla hamile akaldım, şimdi başımı alıp evden gitsem çocuk ne olacak diye geri dönüyorum etkilemek istemem ama, çocuk olunca işler başka oluyor kıyamıyorsun, eğer aklında bişey varsa çocuktan önce yap derim

Cevapla
ebru 30 Mayıs 2011 - 23:16

o kadar olay yaşadım ki romanlar dolar 🙂 en büyük hatamsa hep affetmek hep sans vermekmiş… kızım birgün dikildi karşıma . bana anne yeter beni göstermezse göstermesin sana dayanma artık mecbur verecek güçlü ol dedi. daha 12 yaşında ve hep kavga gürültülü bir ortamda yaşadı. mutlulukda aşırıydı üzüntülerde. baktımki en büyük hata onu bahane edip kalmam. 15 gün göremedim sadece kızımı tıpış tıpış getirdi geriye. alıp çıksam evden inat edip vermeyecekti. şimdi aramıyor bile. önümüzdeki cuma yani 3 haz. da boşanma davamız… tek duamız hayırlısıyla kurtulmak….

Cevapla
Serdar 10 Temmuz 2011 - 15:09

Ebru Hanım ne oldu sonuc bildirirmisiniz boşandınızmı ? dava ne durumda merak ettim

Cevapla
Ümit 11 Temmuz 2011 - 14:19

çok güzel yazmışsınız Beyhan bey kaleminize sağlık.

Cevapla
admin 11 Temmuz 2011 - 18:17

Eyvah Boşanıyorum Web Sitesi Forum sayfamız açıldı. Üye olmak, avukat ya da psikolog olarak uzman üye olmak ve paylaşımlarda bulunmak için lütfen üye olunuz. Ayrıca uzman üye (psikolog ve avukat) ve moderatör olmak isteyenler beyhanbudak@gmail.com adresine e-posta atabilirler. https://www.eyvahbosaniyorum.com/forum

Cevapla
ayşe 18 Temmuz 2011 - 14:48

ben üç aylık evliyim ve ayrıcada 3 aylıkta hamileyim eşimle severek evlendim ve eşime kaçtım şimdi ailem benle küsülü konuşmuyor ama ben boşanmak istiyorum hamilelik sürecinde boşanma süreci nasıl hiç bir şey bilmiyorumve çarşamba günü boşnma davası açacam beni bilgilendirirseniz sevinirim

Cevapla
sahra 15 Ağustos 2011 - 07:15

iyi günler ben yaklaşık beş senelik evli bir kız çocuğu sahibiyim.
eşim her sene şehir dışına çaışıp gidiyo ve ben ailesi ile kalıyorum .
aşırı derece de mutsuzum.
eşimin ailesi ve eşim aramızda kültür ve fikir farkı var yalnız benim gidecek yerim de yok sayılır .
boşanmak ve nkzıımı yanıma almak istiyorum kzıım eşimin ailesine çok düşkün ve eşim kürt olduğu için onlarda çocuk vermiyorlar.
tek başıma bu aile ile nasıl baş edeceğimi inanın bilmiyorum ve yardıma ihtiyacım var 🙁

Cevapla
songül 17 Ağustos 2011 - 09:31

eşimle ayrılmak istedigimi söyledim tamam dedi ama beni cocuklarımla tehdit ediyor göstermem diyor bende cocuklarım için katlanıyordum artık dayanamıyorum hem aldatıyor hemde ayrılmak istemiyor dava açtıgını ögrendigimde çocuklarını unut diyor ne yapcamıda bilmiyorum ailemde destek olmuyor çekeceksin diyorlar ne yapmam gerekir bi fikir verin bana

Cevapla
arif 23 Ağustos 2011 - 23:18

merhaba adım arif 8 yıllık evli 7 yaşında bir kızım ve 30 günlük bir oğlum var eşimle 5 yıldır geçinemiyoruz bana güvenmeyen ve hiç suçum olmadan bile kendime karşı bir güven tatmin edemediğim için ayrılmak kararı aldım ama eşim çocuklarımı alıp götürüp bana göstermeyeceğini ve ailesi ilede muhatab olmak istemediğimden dolayı ayrılamıyorum ama pisikolojim çok kötü ve bunun için cocuklarımında zarar görmemmesi için ayrılmak istiyorum ve kızımı hiç değilse ben almak isyiyorum bu mümkünmü bana lütfen yardımcı olurmusunuz

Cevapla
arif 23 Ağustos 2011 - 23:20

birde ben istanbul eşimde ayrılırsak memlekette olacak davalarda orada olmammı gerekli bana lütfen yardımcı olun

Cevapla
dilek 28 Eylül 2011 - 09:25

Emine hanım sizi merak ettim boşandınızmı? anlatıığınız kadarıyla çok sorunlu bir aile:(( kesinlikle çocuk yapmadan ayrılın. çocuk böyle bir ailede büyümez.geç kalmış sayılmazsınız hayat sizin kendinizden başka kimseye lütfen acımayın.bütün bayanlara burdan sesleniyorum geçer zamanla hallolur diye beklemeyin iş işten geçmiş olur.son pişmanlık fayda etmez. bu tarz olumsuz erkeklere pirm vermeyim hemen hayatınzıdan çıkarın.inanınki hayat size farklı hayırlı süprizler sunacaktır.

Cevapla
gulten 28 Eylül 2011 - 20:10

slm ben 32 yasındayım 2 cocuk annesiyim 11 yıllık evliyim hic mutlu olmadım hala mutsuzum son 2 aydır cok kufur ve zedeleyici hareketlerde bulunuyo sonunda bıcak kemige dayandı ve bosanmak istedigimi soyledim kabul etmedi fakat ben kesin karar verdim yanlız cocuklarımdan olucam diye cok korkuyorum kızım 8 oglum 4 yasında cocuklar hakkında bilgi verirseniz sevinirim yada napmam gerektigini saygılar

Cevapla
mehtap 08 Ekim 2011 - 18:00

merhaba ben 20yasında evli bir kadınım evlenmeden önce eşim hayatımı yıkacak bir hata yaptı yıkıldım ölmek istedim oo an daha sonra beni aldatti bir kadınla ayrılamazdm ne yapcagımı bılmıyodum ben sözlendik aradan 3ay gecti beni kacırdı ben dönmek istedim ailesi bırakmadi şimdi 7aylık evliyim ve 4bucuk aylık hamıleyım eşimden şiddet görüyorum artık dayancak gücüm kalmadi derdimi kimse anlamiyo bosanmak istiyorum korkuyorum ailem beni istemiyicek die simdi karnimdaki cocukla ben ne yapayıım lütfen yardım edin nasıl hayatıma devam edecegime saygılar

Cevapla
kardelen 16 Ekim 2011 - 18:09

zaten hep kocalarımız elinden çekiyoruz ne kadar seversek o kadar çok sert tepki alıyoruz onlar için ailemizi karşımıza alıyoruz ama onlar ailelerine hiç toz kondurmazlar işte böyle evlilikte yürümez en iyisi boşanmak yoksa ömür yetmez bunları idare etmek için inan daha iyisi olucak boşanmak olaylara bide bu yönden bak

Cevapla
sema 19 Ekim 2011 - 17:09

33 yıllk evliyim ve kamu kurumrundan emeki oldum evlendiğimden bu yana eşimim sorumsuzluĞU EVE BAKMADI bene çalıştığım için ve farkında olmadan evin tüm gidelerini karşıladım çocularada baktım şimdi ise emekli oldun kendiside emekli bankalara büyük meblağlrda borçlar açıyor birincisinde ödedim şu ND kendiside emekli oldu ve bende habersiz yine bir hayli borçlNDIĞI GİBİ emekli ikramiyesini bile banka faizerine ve tefecilere kaptırmış anlıyacağınız dımdızlak kalmış bir sürü borçla birliktte şimdi ise maaşı borçarına yetmiyor ne yapacağımı şaşırmış durumdayım bana bir yol gösterin lütfen

Cevapla
faruk 19 Ekim 2011 - 22:27

merhaba ben 11 yıllık evli 2 çocuğu olan bir beyim eşimle görücü usulü evlendik evliliğimizin ilk yılları arasıra küçük tartışmalar yaşayarak geçti son 2 yıldır öyleki benim kendi ailemle ( annem braderlervs)tüm bağlarımı koparmamı istercesine daima onlara karşı ağır hakaret dolu sözler söylemeye başladı kendi ailesine toz kondurmayıp benim annem dahil tüm aileme küfürler saydırdı dayanamayıp susmasını söylediğim halde komşuların duyacağı halde hakaretlere devam etti bazen kendisine vurmak zorunda kaldım ama oda çözüm olmadı evi terkedip sabaha kadar başka yerde kaldım ,boşanmak istediğimi söylediğimde intihar edeceğini hatta bir seferinde ilaç dahi içti midesini yıkattım bilmiyorum ne yapacağımı şaşırdım inanın çok zor durumdayım çok mutsuzum sadece çocuklarımı düşünüyorum ama ondanda kurtukmak istiyorum lütfen bana yardımcı olun ne yapmalıyım

Cevapla
mehmet 07 Kasım 2011 - 22:42

burda cok güzel bi konuya deyinmişsiniz ben esimle kucuk yaşta evlendık aramızda olan bazı neden lerden dolayı boşandık mahkememız tam 3 yıl kadar surdu ve yenı bıttı ben karar ıtıraz ettım herneyse asıl neden olarak esım bana cocgumuzu gösterme gununde sureklı bana sorun cıkartım ve cocumu göstermemekte artık hıç vermıyo defalarca soylememe ragmen hıç bı yanıt bulamamaktayım davayı arastırdıım cocugumu görebılmemın tek nedenı 300 tl ıcra daıresıne her gördugum zaman para yatıracakmısım sımdı bu sızce mantıklı bı olaymı her hafta hangı askerı ucretlı cocugunu görebılmek ıcın (ıcra muduru pıskolok. polıs masrafını odeyebılır devletımız de mu konuda cok duyarsız sız baska bı formulu varmı acaba yardımcı olabılırmısınız artık baba olarak her yolu denıyorum

Cevapla
ihsan 13 Aralık 2011 - 19:36

merhabalar ben izmirden yazıyorum yetim büyüdüm hayatta hep bir yerlere çalışarak geldim ailem karşı çıktığı halde ben evet dedim… şuan 2 çocuğum var biri12 diğeri 6 yaşında eşimle 8 ay kadar ayrı kaldım sonra kendi çabamla çocuklara kıyamadığım için birleştim ama yürümüyor biraz sitresli bir işte çalışıyorum akşam eve geldiğimde huzur arıyorum çok çalışkan biriyim aksine eşim çok geçimsiz ne yapsam yaranamıyorum isteklerine yetişemiyorum sende destek ol çalış bir formul bulalım diyorum yanaşmıyor ben çalışmam diyor ama gerçekten çok geçimsiz ayrılmak istiyorum kıredi çekip ev aldım ama şuan çok zor durumdayım hem maddi hem manevi kızıma kıyamıyorum lütfen bu konularla ilgili bilgisi olan arkadaşlar yazsın ….ayrılınca evle ilgili bir hak talep edebilirmi ipotekli..

Cevapla
accesx 03 Ocak 2012 - 12:21

merhabalar, ben aydın lıyım eşimle kaçarak evlendik.15 yıllık evliliğimiz ve 2 kızım vardı eşim seni sevmiyorum seni istemiyorum demeye başladığında içime kurt düştü önceleri hiç çalışmayan son 1 ayda işe başlaması şüphelerimi arttırmıştı.öğrenmem gecikmedi eşim kendine evli bir sevgili bulmuş ilişkileri bana göre 8-9 ay öncesine dayalı ona güvenerek boşanmak istedi,hta yaptığını geçmişi unutmasını kızlarımızı düşünmesini söyleyerek günlerce boşanmamamız için yalvardım ama nafile kararını vermiş uğraşlarım sonuç vermedi.halbuki hiç bir sıkıntımız yoktu ne isterse yerine getiriyordum cinsel yönümüzde o istememesine rağmen çok iyiydi. sonunda bende pes ettim ve boşanmaya krar verdik 3 ay önce anlaşmalı olarak boşandık çocuklarımın velayeti 1kızım küçük olduğu için annesinde diğerininde beraber kalmasına karar verildi.çok zor bir dönem geçiriyorum ben haketmediğim durumları yaşadığımı bana doşt kalalım düşman değiliz demesine hala alışamadım evet evliliğin bitmesi bir erkek için çok zor bir durum .allahım kimsenin yuvasını bozmasın .

Cevapla
TUNA 27 Ocak 2012 - 09:31

Çok bile dayanmışsın arkana bakmadan git çocukta yokmuş bırak ne halleri varsa görsünler eşin seni sevse öyle yapmazdı zaten niye çekiyorsun ki hey allahım y aniyr krndini kullandırıyorsun

Cevapla
meryem 05 Şubat 2012 - 16:01

merhaba ben 7 aylık evliyim 3 aylık hamileyim eşimle severek evlendim halada çok seviyorum ama eşim bana hiç vakit ayırmıo varı yoğu para sigara ailesi arkadaşları ben hep onun için son aşamadayım belkide ona göre böle değilim ama bence böle beni gezdirmesini istiyorum tamam dio söz verio annesi arıo oraya gidio gezdirmio kavga edioz ertesi güne söz verio bu sefer arkadası yada abisi arıyo gidio yine kavga edioz ve ben bıktım artık napacamı bilmiorum bi yandan boşanmak rahatlamak istedim gibi gezip tozmak istiorum bi yandan kocamı deliler gbi sevdimi onu bırakamıcamı onsuz bi hayat yaşıyamıcamı düşünüorum düşünüorumda eşimde böle düşünüo mu onu bilmiyorum

Cevapla
tuba 06 Şubat 2012 - 22:46

merhaba ben tuba bende 5yıllık evlıyım ve bır oglum var esımle hıc anlaşamıyoruzve ayrılmak ıstıyorum oglum ben alabılırmıyım bu arada oglum 4 yasında ama esımın kardesı benım adımayuklu mıktarda kredı cektı ve benım adıma elden yuklu mıktarda para alındı ben napabılırım nolur bana yardım edın

Cevapla
feyza 11 Nisan 2012 - 08:10

merhaba,ben eşimden 2.5 sene önce boşandım.bir tane kızımız var.3 sene evli kalabildik boşandığımızda kızımız 1.5 yaşındaydı.üstelik severek evlendik hatta aileler sorun yapınca kaçtım.ama evliliğimiz tahammül edilebilcek gibi değildi son 1 senede yapmadığını bırakmadı bana,dövdü sövdü aldattı aileside destek olmadı bana erkektir yapar dediler şans vermedim değil defalarca ama olmadı.önce ailemle konustum boşanma fikrimi sağolsunlar kabul ettıler,sonra eşime söyledim anlaşmalı boşanmayı kabul etti bir çırpıda.sonrasında hep benı suçladı sen ayrılmak istdin katlanmadın kızımız senin yüzünden arada kaldı diye,yaklaşık 5 ay önce tekrar denemeye karar verdik ama sorumluluk ağır gldi ve bu sefer kendi olmayacağına karar verdi,artık beni suçlamaktan vazgeçti.kimse mutlu yuvasını bozmak istemez eğer anlaşamıyorsanız size sahip çıkmıyorsa şans verdiniz halde hala aynı hataları yapıyorsa bence boşanmak en doğru karar.bence çocuk için bile en doğru karar mutsuz bir ailede büyümektnse böyle olması daha iyi.

Cevapla
mutsuz 28 Nisan 2012 - 18:19

merhaba 13 yıllık evliyim 12 yaşında bir kızım 7 yaşında bir oğlumvar. Eşimle tanışıp isteyerek evlendim.Evliliğimizin ilk yılından itibaren ailesiyle çeşitli sorunlar yaşadım.Eşimle karşılıklı sorun yaşamamıza rağmen ailesi ile yaşadıklarım zaman zaman evliliğimizi etkiledi.O da benim ailemden rahatsız olduğunu söyledi.Eşimi tanıdığım zaman da içki kullandığını biliyordum fakat bana bekarlıktan yalnızlıktan çok içiyorum bir aile kurarsam böyle olmayacak demişti.Benim çocukluğumda içki içen bir babayla geçmişti.Babam çok iyi bir insandı ama annemi döverdi hep huzursuz olurduk.Evlenmeden önce eşime bunlardan bahsetmiştim ve çocuklarımı böyle bir ortamda büyütmek istemediğimi söylemiştim.Evlendikten sonra gördüm ki eşimin içkiye olan düşkünlüğü söylediğinden çok fazlaydı.Zamanla bunu azaltmasını sağladım ve eşimi çok sevdim.İkimizde üniversite mezunuyuz ve saygın birer mesleğimiz var.Eşim her yaz bir bahane bulur işte ailesini bahane eder vs bahanelerle boşanalım derdi.Bende her defasında alttan alır özür diler olayı tatlıya bağlardım.Geçen sene eşimin içki tüketimi çok arttı.Çocuk hastayken bile birşey olmazdeyip içki sofralarına gittiği zamanlar oldu.Buda kavgalara sebeb oldu.Yazbaşlarında benzer olaylar yaşanınca bana boşanalım dedi bende busefer alttan almadım tamam dedim.Belki benimkidebu sefer sağlam durursam boşanacağımı düşünürse vazgeçer diye düşündüm.Bütün olanlara rağmen onu çok sevdim.Kötü bir insanda değildir.Gezdirir eğlendirir kısacası iyi bir insandır.Neyse benim boşanmaya sözde evet dememden sonra ben olmadığım bir sırada evdeki bazı eşyaları alıp başka bir eve taşınmış.Bunu bana söylediğinde inanmamıştım.Biz bunları tartışma sırasında konuşmuştuk böyle bir şey yapmış olmasına ihtimal vermemiştim.Ama evime geldiğimde doğru olduğunu gördüm.Bir kez alttan almamıştım onca sene içinde oda hemen evini ayırmıştı.Ne yapacağımı şaşırdım konuşmak istedim kesinlikle benle iletişim kurmamıştı.Ailesiyle görüştüm ki son 5 yıldır ailesi ile hiç sorun yaşamamıştım onlarlada her şey yolundaydı.Ailesi bize de birşey söylemiyor sadece istemediğini söylüyor dediler.Geçen yıllara baktığım zaman kendi hatalarımıda anladım eşimin haklı yönleride vardı.Bunuda ona msj yoluylailettim.Arkadaşlarımızdan araya girmek istedi.Herkesi uzak tuttu.Araya girenlerede hep benim suçlu olduğumu söylemiş.Zaten 13 yıldır yaptığımız her tartışmanın sonunda suçlu ben olurdum.Neyse 2 ay çocuklarımla evimdeyalnız yaşadım.Ohemen boşanmak istiyordu fakat adli tatil olduğu için beklemek zorundaydı.Ben evliliğimi kurtarmak istiyordum ama fırsat vermiyordu.Çocuklarım özelliklede oğlum çok etkilendihergünüm üz ben babamı istiyorum ağıtları ile geçti çok zor günlerdi.Ben dönüşünden ümit kestiğim bir anda eve geri döndü.Geçmiş kötü günleri geride bırakıp evliliğimi daha iyi hale nasıl getirebilirm çabasına düştüm.Babasının eve döndüğünde oğlum uyuyordu babasının sesiyle uyanıp onu kucaklayışını sevincini görmek bütün kötü günleri unutmam gerektini düşündürdü.Sonra eşiminde şikeyetçi olduu ve ona hak verdiim şeylerden kaçındım.Dönüşünden sonra bir süre daha dışarı çıkmaalışkanlığı devam etti birsüre sonra ise çok azaldı.Ben çok mutlu iken birden yine başa döndük benimle birlikte olmak istemediği beni sevmediğini yazdığğı sadece çocukları için evde olduğunu yazan msj lar aldım.Eve geldiğinde bunları sorduğumda bilmiyorum ne yazdığımı sarhoştum dedi ve benden kendini toparlamak için bir süre evden ayrılmak istediğini bunun sonucunda boşanma olmayacağını çocuklarının ve benim sorumluluğumun onun üstünde olduğunu söyledi.Psikolojisinin bozuk olduğunu söyledi.Ertesi gün telefonda ne yapmak istediğini sorduğumda da boşanmak istediğini söyledi.Anlaşmalı boşanmak istiyor sebebini sorduğumda bana ayrılıktan sonra benim çok olumlu şekilde değiştiğimi ama mutsuz olduğunu söylüyor Yazım çok uzun oldu belki sıkıldınız özür dilerim ama inanın ne yapacağımı bilmiyorum .çocuklar onun görev için gittiğini sanıyor yine de oğlum onun evde olmayışından çok huzursuz ya geri gelmezse diye ağlıyor ve ben yine yıkılıyorum .Çocuklarıma belli etmemeye çalışıyorum ama yine yıkıldım onu seviyorum onu bir psikologa götürmeye razı edemedim.Ne yapmalıyım ben bilmiyorum boşanalım belki bazı şeyleri daha iyi anlar geri dönerim diyor.Bana yardımcı olacak insanların fikirlerine ihtiyacım var.Boşanırsam benim için asla geri dönüş olmayacak bunu onada söyledim belli olmaz diyor .Şimdi anlaşmalı boşanma evraklarını hazırlıyor.Ne yapmalıyım onu hala seviyorum çocuklarımı düşünüyorum çocuklarım ve benim için doğru olanı yapmak istiyorum ama bunun boşanmak mı yoksa mücadele etmek miolduğunu bilmiyorum bana yardım edin….

Cevapla
parçalandım 15 Haziran 2012 - 20:21

bende 6 yıldır evliyim tabi buna evlilik denirse yalnız ve evli birde 3 yaşında oğlum var benim kocam bana kocalık yapmadı ne biliyim bi seni seviyorum demedi onu geçtim birgün bile çoluğumu çocuğumu alıyım gezdiriyim demedi belki düzelir bu vakte kadar geldim sadece insanın aklına karınız olduğu gelirmi malesef biz öyleyiz ilk zamanlar çok çabaladım yinede fayda vermedi boşanmayı düşünüyorum ama işin içinde çocuk var o ne olcak çalışır bakarım ama ya babasız yada anesiz büyüyecek biledim ne yapacağım

Cevapla
mutsuz 26 Haziran 2012 - 21:52

Ben 3yıllık evliyim çok mutsuzuum eşimle hiç bir konuda anlaşamıyoruz biktimartik onunla tartismaktan birseyleri ona sakince anlatıyorum o ise hemen parlıyor etrafı kırıp dokuyo hicri konuda benim fikrimi almiyo kafasina eseni yapiyo 2yaşında bi oğlum var onu düşünerek katlaniyorum ailem üzülmesin diye onlara da bişey belli ettirmi yorum eşimi seviyorum ama bu yaşananlar malesef sevgiyi de gitgide bitiriyor ne yapmam gerek yardım edin lütfen

Cevapla
UGUR 03 Temmuz 2012 - 07:42

esımle 7 yıldır evlıyız 6 yasında kızım 10 aylıkoglum var gecınemıyoruz ama cocuklar ıcın katlanıyorum …kım haklı kım haksız konusuna gırmıyorum lakın sureklı bagırıp cagrısma var evde..kızıma cok uzuluyorum bosansam aılesıyle yuz goz olmaktan cekınıyorum…kızıma kıyamıyorum ben benden gectım yanı tek tavsıyem cocugu olmayıpta gecınemeyen arkadaslara.kesınlıkle bosanın…hayat boyle ızdırap oluyor sevgıler

Cevapla
serdar 25 Temmuz 2012 - 16:37

Allah yardımcın olsun ablacım ne diyeyim keşke benim eşim de senin gibi mücadeleci olsaydı ama nerde üzülme nama za başla en iyi ilaç bu bana hak vereceksin .

Cevapla
Eren 05 Ağustos 2012 - 13:34

Merhaba, yaklaşık 4 senedir evliyim ve eşimle gerçekten çok problem yaşıyoruz, sürekli olmasada birbirimizi kıracak şeyleri söyleyebiliyoruz hiç çekinmeden.. 1 yaşına temmuzda girmiş birde kızımız var, hep kızımız için sabrettik ama olmuyor daha da kötü olacağından korktuğumuz için boşanmak istiyoruz..
Tek bir sorum var; 1 yaşındaki kızımı mahkeme kime verir ve neden ?
Şimdiden çok teşekkür ederim.. Hayırlı Ramazanlar

Cevapla
HÜSEYİN 24 Ağustos 2012 - 09:38

merhaba benim eşimle sorunum yok sorun ailesi ile ama eşimde o taraftan oluyor benim 3 yaşında kızım var eger ayrılırsak kızımı bana verirmi mahkeme

Cevapla
aynur karakaya 27 Eylül 2012 - 16:16

benim ALLAH BAĞIŞLARSA 20 aylık bir kızım var biz eşimle severek evlendik ama daha evlenmeden önce bile eşimin ailesi bana yapmadıklarını anneme ve bana söylemediklerini bırakmasılar buna rağmen eşimle eşimle evlendim evlendikten sonrada iftiramı atmadılar evden mi kovmadılar evin çatısına kaya fırlatıp da karnımdaki çocuğumu beni annemi o evden mi kovmadılar herşeyden önce ben ne anneme ne kendime acımıyorum ben çocuğuma acıyorum hiç acımadılar ALLAH KORUSUN bişey olur demediler beni çok ama çok mağdur ettiler ALLAH DÖNSÜN DOLAŞSIN ONLARIN BAŞINA VERSİN benim doğmamış günahsız meleğime ALLAH TOPUNUN BELASINI VERSİN dil uzattılar ben hala buna rağmen evli kaldım -eşim daha yeni evlenmiştik kavga ettik beni resmen evden kovdu bana ayrı ev açana kadar (orda oturuyoduk)beni göçebe gibi dolaştırdı çocuğum doğduktan sonra bile rahat edemedi beni dövdü sövdü bende ona yaptım çünkü bende insanım boyun eğemem ayrı eve çıktık bu seferde kavgalar bitmedi ailesiyle bi zaman görüşmedi daha sonra araları eskisinden daha iyi oldu halbuki eşim bana bir sürü söz vermişti çocuğu onlara göstermiyeceğim gibi vs ama hiçdxe öyle olmadıbelli bir zaman sonra yine görüşmeye başladı beni çocuğumu ve beni götürmeye zorladı o benimde çocuğum falan dedi ben ne olursa olsun göstermiyeceğim dedim bayramdan bayrama bile olsa ilk önce sadece bayramdan bayrama götüreceğim seni deyip bana yine tutmayacağı bir söz verdi zamnla ben onada karşı çıktıkça o sözündednde caydı sonra baskıları bitmedi benim ona ailesine küfür etmem hakaretlşerim çünkü haklı olarak onun bana aynı derken dayaklar küfürler eve gelmemeler benim kulağıma seni aldatıyo die laf gelmesi falan derken en son ailesinden de bir darbe tekrardan aldım evimde kalmaya gelen sirk cambazı gibi serseri kARDEŞİ YUVAMI YIKICAK SON DARBEYİ VURDU ZATEN HİÇ BİR ZAMN RAHAT BIRAKMADILAR BANA EŞİMİN ALDATTIĞINI İNTERNETTE BİRİLERİYLE YAZIŞTIĞINI EŞİMİN GAYRİ MEŞRU Bİ ÇOCUĞU OLDUĞUNU VE O KADINLA GÖRÜŞTÜĞÜNÜ ONUN EŞİMİ EVE ARABASIYLA EVE BIRAKTIĞINI FALAN SÖYLEDİ BEN BU ÇOCUK OLAYINI DAHA ÖNCEDENDE DUYMUŞ AMA SADECE O ZAMN SEVGİLİM OLAN EŞİMİN SÖZÜNE İNANMIŞ Bİ SALAKLIK YAPIP ONU ADAM YERİNE KOYUP AFFEDİP İNANMIŞTIMİSTER İSTEMEZ AİLESİYLE SIK SIK GÖRÜŞÜP SIKI FIKI OLDUĞU İÇİN ONCA OLAYDAN SONRA BİLE ÇOCUĞUNA DOĞMAMIŞ ÇOCUĞUMUZA BİLE DİL UZATMALARINA RAĞMEN AİLEM DEDİĞİ İNSANLARLA GÖRÜŞTÜĞÜ İÇİN İNANDIM NE YALAN SÖYLİYİM AMA EŞİM İNKAR ETMEKLE KALMADI BEN KARDEŞİNİ EVDEN KOVAR BİDE BELKİ DÖVER DEDİM O SANKİ BİŞEY YAPMIŞ GİBİ Bİ MADALYA TAKMADIĞI KALDI NEDEN BİŞEY DEMEDİN DİYİNCEDE O DAHA ÇOCUK DEDİ ORTALIĞI KARIŞTIRIRKEN ÇOCUĞUN YAPMIYACAĞI BİŞEY OLMADIĞI AKLINA GELSEDE KARDEŞİNİ ÇOCUĞUMUZDAN BENDEN VE YUVAMIZDAN ÜSTÜN TUTDU NEDEN YAPMIŞ BÖYLE BİŞEYİ DEYİNCE BENİM SANA OLAN İLGİMİ KISKANMIŞ DEDİ HEMDE SANKİ KARŞIINDA ÇOCUK VARMIŞ GİBİ KANDIRMAYA ÇALIŞTI BEN BUNLARIN HİÇBİRİNE İNANMADIM İNAMIŞ GİBİ YAPTIM İÇİMDE HEP ŞÜPHE VARDI KISACASI SALAKLIK YAPIP YİNE İNANDIM HALBUKİ EVLENMEDEN ÖNCE GÜVENDEĞİM TEK İNSAN EŞİMDİ KURA-Na el bastırdım hem ona hem kerdeşine o bile bana yetmediKARDEŞİNE SEN NEDEN BUNU YAPTIN BİLE DEMEDİ ADETA İKİSİ BİRLİK OLMUŞ BENİ KANDIRIOLARDI BİLMİORUM BELKİDE PİS GÜNAHI KENDİNE BELKİDE HEPSİ DOĞRU BUNA RAĞMEN BİRAZ DAHA BİR ARADA KALDIK DAHA TAMAMEN KOPTUK VE BUNA RAĞMEN BOŞANMA DAVASINI AÇAN EŞİM OLDU SANKİ ÇOK HAKKI VARMIŞ GİBİ VE GÜYA KARDEŞİ BİZDE KALIRKEN EŞİM BANA İNKAR EDİP ARKAMDAN KARDEŞİNİ AĞZINI AÇIPDA BİŞEY DERSEN DİYE TEHDİT EDİYORMUŞ EŞİM AVAYI AÇMADAN ÖNCE AİLEMLE KONUŞTU VE AİLEM SIRF HEM ONLARA HEM EŞİME CEVAP VERİORUM DİE AMCAM BANA TOKAT ATTI HEMDE ONUN GÖZÜNÜN ÖNÜNDE BAYAĞI AĞLADIM HATTA EŞİME EN AZINDAN ÇOCUĞUMUZ Bİ DAHA DENEYELİM DEDİM O KABUL ETMEDİ VE KABUL ETMEYİNCE DAHADA SİNİRLENİP SOKAKTA ONA B, KAÇ BİŞEY SÖYLEDİM DEFOLDU GİTTİ VE AİLEME BİRKAÇ BİRŞEY ANLATTIKTAN SONRA BANA NEDEN BUNLARI BİZE ANLATMADIN DEDİLER VE SANIRIM BANA HAK VERDİLER VE EŞİM YİNE RAHAT DURMADI ONCA OLAYDAN SONRA BİLE ÇOCUĞUMU ALIP GÖTÜRECEĞİNİ 2-3 SAAT SONERA GETİRECEĞİNİ SÖYLEDİ AİLESİNE GÖSTERİCEKMİŞ SANKİ ÇOK HAKEDİYOLARMIŞ GİBİ UTANMAZLAR BEN VE AİLEM HER SEFERİND EBUNA TABİKİ KARŞI ÇIKTIK SONRA MAHALLEMİZE GELDİ TEHDİT ETTİ OLAY ÇIKARDI AMCAM ONA HİÇBİŞEY YAPMADIĞI HALDE BENİ DÖVDÜ DEYİP DARP RAPORU ALMIŞ VE SANIRIM ERTESİ GÜNDÜ YADA BİR SONRAKİ GÜN AMCAMI KARAKOLA ÇAĞIRDILAR GİTTİK 1 KURUŞ ETMEYEN AİLESİNİDE ALIP GELMİŞ VE ORDA BİLE BANA SATAŞTILAR DERTLERİ GÜYA ÇOCUĞU GÖRMEKMİŞ HALBUKİ ONLARIN DERDİ BENİMLE VE AİLEMLE UĞRAŞMAK SANKİ BEN SALĞIM VE ÇOCUĞU SEVMEDİKLERİNİ PİS GÜNAHLARI KENDİLERİNE İSTEMEDİKLERİNİ VE SANKİ ONU BAHANE ETTİKLERİNİ BİLMİYORMUŞUM GİBİ EŞİM ORDA BİLE YALANLARINA DEVAM ETTİ AMA ADALET İŞTE HAKLI OLANI HEMEN ANLADIĞI İÇİN BİZE HAK VERDİLER VE ONLARI RESMEN KARAKOLDAN KOVDULAR VWE ÇIKTIK GFELDİK BEN OLAYDAN SONRA EŞİME UZAKLAŞTIRMA KARARI ÇIKARDIM VE HALA ANNEMLE HABER YOLLAYIP BENİ RAHATSIZ ETMEYE ÇALIŞIO BENİM NEYİM VARSA ARTIK…KORKUTMAYA ÇALIŞIO İŞTE AKLINCA HALADA ALLAH KORUSUN ÇOCUĞUM ADINA ANNEMLE KONUŞUP BANA RESMEN TEHDİT YOLLUYO BU OLAYDA KİM HAKLI KİM HAKSIZ EĞER DEVLETİMİZ ANLAT DESE ANLATIRIM LÜTFEN BANA YARDIMCI OLUN ALLAH KORUSUN ÇOCUĞUMU ALAMAZ DİMİ LÜTFEN YARDIMCI ALLAHIN İZNİYLE ŞU MAHKEMENİN KAPISINDAN ÇOCUĞUMU ALIP ÇIKAYIM BAŞKA BİŞEY İSTEMİORUM SİZDEN İSTEĞİM BEN BU AİLEYİ ÇOCUĞUMU GÖSTERMEK İSTEMİYORUM BUNUN BU ANLATTIKLARIMA GÖRE Bİ YOLU VARMI LÜTFEN YARDIM EDİN BUNU GERÇEKTEN ÇOK İSTİYORUM LÜTFEN BİR CEVAP YAZIN VE ÇOCUĞUM 20 AYLIK ALLAHIN İZNİYLE BANA KALIR DİMİ İNŞ CEVABINIZI BEKLİORUM LÜTFEN BİR CEVAP YAZIN SAYGILAR TŞK

Cevapla
aynur karakaya 27 Eylül 2012 - 16:41

EŞİM BENİ SEVDİĞİNİ HEP SÖYLÜORDU AMA BUNCA OLAYA RAĞMEN ONU ESKİSİ GİBİ SEVMEMİ BEKLEDİ ONLARI BİZE TERCİH ETDİ BİRGÜN ALIP BENİM ZORUM OLMADAN ÇOCUĞUMUZLA DIŞARI ÇIKARMADI BUNLAR SEVGİDEN DAHA AĞIR BASTI VE ZAMNLA SEVGİSİNE ZATEN İNANMAZ HALE GELDİM VE ONDAN SOĞUMAYA TİKSİNMEYE BAŞLADIM ÇOCUĞUMLA BENİM İÇİNB HİÇ Bİ ZAMAN AİLEM DİE BAHSETMEDİ VE HEPYAPMA DEDİĞİM ŞEYLERİ YAPTI BEN ONA KENDİMCE ÇOK ŞANS VERDİM VE VİCDANIM ÇOK RAHAT O İSTEDİĞİKADAR KENDİNİ HAKLI GÖRSÜN BANA YAPOMIORUM DEDİ İNANDIM Bİ ZAMÖAN SONRA YİNE BAŞLADI KÖTÜ ALIŞKANLIKLARINA…BU SEVGİYE SIĞMAZ GERÇEK SEVEN BUNLARI KARISINA YAPMAZ ONU HERŞYDEN HERKESTEN ÖNMLİSİ ÇOCUĞUNU BÖLE MAĞDUR ETMEZ AİLESİNE O ALLAHIN BELASINI VERESİCE PİSLİKLERİ ÇOCUĞUNA DİL UZATMALARINA RAĞMN DOĞMAMIŞ VE AYRICA DOĞSADA BÜYÜK ADAMDA OLSA ÖYLE BİR HAKKI OLMADIKLARI ADİLER ÇOCUĞUNDAN VE BENDEN DAHA ÜSTÜN TUTDU GÜNAH OLMYCAĞINI BİLSEM ONA BİLE GÖSTERMEMDE OLMUYO İŞTE NEDE OLSA BABASI NE KADAR KÖTÜ OLURSA OLSUN ÇOCUĞUMUN BABASI VE ONU ŞİMDİ DEĞİLSE BİLE İLERDE ARIYACAĞINI VE ÖZLEYİCEĞNİ BİLE BİLE ÇOCUĞUM<A BU KÖTÜLÜĞÜ YAPMAYA HAKKIM YOK ZATEN SADECE ÇOCUĞUM İÇİN BU FWEDAKARLIĞIM YOKSA ONUN LANET SURATINI GÖRÜPDE KAVGA ETMEYE MERAKLI OLDSUĞUMDAN DEĞİL…AMA AİLESİ KONUSUNDA LÜTFEN Bİ YARDIM EDİN ÇOCUĞUMU ZİYARET GÜNLERİNDE ALIP GÖTÜRMESİNİ ALLAH KORUSUN ALLAH KORUSUN İSTEMİYORUM GÖRÜCEKSE BENİM YANIMDA GÖRSÜN LÜTFEN BİR AKIL KORKUYORUM ÇOCUĞUM BENİM TEK VARLIĞIM ALLAH KORUSUN HERŞEYDEN KORKUYORUM VE ONLARIN ÇOCUĞUMU GÖRMELERİNE KESİNLİŞKLE VE KESİNLİKLE KARŞIYIM BUNU KESİNLİ,KLE İSTEMİYORUM BABASI OLAYSIZ GELİP GİTTİĞİ SÜRECE KIZIMUI ONDAN MAHRUM EDEMEM BU İKİSİNİNDE HAKKI <AMA O AİLE KESİNLİKLE GÖREMESİN BENİM NE İYİ ÖRNEK OLABİLCK KAPASİTEDE BİR AİLE NEDE ÇOCUĞUMU GÖRMELERİNİ İSEDİİM BİR AİLE LÜTFEN BU KONUDA YARDIMCI OLUN BANA HEM BU KONYUDA HEMDE 20 AYLIK ÇOCUĞUM ALLAHIN İZNİYLE BANA KALIR DİMİ ABİMİN YANINDA KALIYORUM İŞİM AMA ABİM VE AMCAM ÇALIŞIP BİZE BAKIORLAR ALLAHA ÇOK ŞÜKÜR HİÇBİR ŞEYİMİZ EKSİK DEĞİLBE Nİ BU KONULARDA AYDINLATIRSANIZ ÇOK AMA ÇOK MUTLU OLIURUM Bİ KANIT YADA Bİ İSPAT SAYESİNDE ÇOCUĞUMYU O AİLEDEN UZAK TUTABİLİRMİYİM VE ÖZELLİKLE 20 AYLIK ÇOCUĞUM ALLAHIN İZNİYLE BANA KA<LIR DİMİ LÜTFEN YARDIM EDİN BUNA GERÇEKTEN ÇOK İHTİYACIM YANİ İYİ BİR HABERE LÜTFEN YARDIMCI OLUN ŞİMDİDEN TŞK

Cevapla
Ayse 12 Ocak 2013 - 14:40

Sevgili Aynur bence iyi bir avukata danismalisin, umarim hersey senin, cocugun ve herkes icin en hayirlisi olur.

Cevapla
YASEMİN 25 Ocak 2013 - 11:11

Mrhb ben yasemin 32 yaşındayım ayrıldım eşimden sorunsuz bir şekilde, 12 yaşında oglum ve 6 yaşında kızım var. Erkek arkadaşım var ciddi düşünüyoruz. Oglum buna karşı beni kimseyle paylaşmak istemiyor. Onu yaralamadan,üzmeden bunu nasıl anlatabilirim. Ne yapmalıyım, babasıyla çok rahat görüşüyor. Lütfen banada bir yol göstertin. Yanlış bir şey yapmaktan korkuyorum. Gerekirse destek alıyım ……..Lütfen çoçuklarım herşeyim onların mutsuzluğu üzerine mutluluk kurmak istemiyorum. Onlarla birlikte karar vermek istiyorum. Arkadaşım ben çoçuklarımız destek almaya hazırız. Ne yapmalıyız.

Cevapla
gökhan akpınar 21 Mart 2013 - 08:11

ya boşanacaksın yada onların kuklası olarak hayatına devam edeceksin mademki çocuğun yok daha ne bekliyorsun sevgi yok diyorsun paraya tapıyolar anlaşılan kendine yazık etme daha fazla. bir kişiyle aynı evi paylaşmak çok zordur helede sevgi yoksa tahamülde yokyur

Cevapla
mehmet 23 Nisan 2013 - 17:41

Slm ben mehmet. Oğlum oldu daha 30 günlük eşimin annesi yuzunden hergün kavga ediyoruz kadin bizim evden çıkmıyor. Huzurum kalmadi boşanma karar aldim diuorum onada yanasmiyolar napicami şaşırdım oglumdanda ayrilmak istemiyorumynapocamya offf 🙁

Cevapla
derya 12 Mayıs 2013 - 15:24

Merhaba,ben 35 yaşındayım 17 yaiında bir oğlum var.18 yıllık evliyim.18 yılda mutlu olduğum anlar çok azdır.Eşim alkol kullanıyor,agresif,şiddet yanlısı biri,18 yılda çok olaylar yaşattı,aldatmasını yokluğunu,şiddet gösterisini,kumarını ve her rezilliğini çektim.Her defasında affettim düzeleceğine söz verdi ama düzelmedi,alkolü bırakmadı evine maddi anlamda bakamıyor bilmediğim bir çok yerlere borcu var(borcu bizimle ilgili değil tabi beraber olduğu kadınlarla ilgili)12 yıldır çalışıyorum oğluma ve kendime bakıyorum sadece bir ev kirasıyla faturaları ödüyor onun dışında tüm giderleri ben karşıladım.Ama hala nankör hala alkolün esiri,çok çirkin rezilllikler yaşatıyor evi kırıyor geçiriyor.Artık tahamülüm kalmadı,oğlum önce boşan dedi ve bunun üzerine ayrılmak kararı aldım annemin yanına geldim şimdi ise oğlum ayrılmamı istiyor.Bir gece babasının yanında bir gece benim yanımda hayatım alt üst oldu.Aldığım kararı uygulamakda oğlum çok etkili ne düşüneceğimi ne yapacağımı bilmez bir haldeyim.Lütfen bir yol gösterin…

Cevapla
berivan altepe 15 Nisan 2015 - 18:52

8 aylik bebegim var bosanacam bebegim bende kalirmi ve kocam bulundugum yerin hakimiyle savcisiyla cok samimi ailecek oyleler bebegimii bana verirler mi

Cevapla
Sukru AKGUL 02 Eylül 2017 - 13:15

3 çocuklu 49 yaşında 23 senelik evliyim eşimle kafalarının uyuşmuyor sık sık tartışıyoruz çocuklar 23,kiz 17 erkek ve 11 yaslarinda kız , yıllar önceki yaşadığım bir ilişki yüzünden başıma kalkıyor ve bu durum beni rahatsız ediyor , birbirimizin görüşünü olumsuz olarak yaklaşıyoruz su an emekliyi ve çalışıyorum ne yapabilirim her iki tarafında eksik yönleri var velayeti kim alır , aradiklarinizi bekliyorum saygılar

Cevapla

Yorumunuzu Bekliyoruz !