Anasayfa Boşanma Psikolojisi Boşanma Sebepleri-2

Boşanma Sebepleri-2

Yazar: Psikolog Beyhan Budak

Boşanma sebeplerini incelediğimiz yazımıza devam ediyoruz.Bu yazımızda da Türkiye’de insanların en çok hangi sebeplerle boşandıklarını inceliyoruz..ayrılık

Cinsel Problemler:Eşlerin aralarında cinsel uyumun olmaması, eşlerin cinsel ilişkiye girmemeleri/girememeleri, cinsel tatminsizlik yaşamaları da boşanmalarda etkili olabilmektedir.

 

Eşler Arasında, Çocukların Bakımı ve Yetiştirilmesiyle İlgili Fikir Ayrılıkları veya Çocuksuzluk, Eşin Kısır Olması

 

Fena Muamele ve Dayak,

 

Eşler Arasında Eğitim Düzeyi Farkı ve Sosyo-Kültürel Farklılıklar:Çeşitli araştırmacılara göre, eğitim düzeyi yüksek olan kişilerin evliliklerinin daha dengeli olduğunu belirtmektedir.Ayrıca kocanın eğitim düzeyi yükseldikçe, geliri ve prestiji ile eşinin gözündeki üstünlüğü ve erkeklik rolünü sürdürebilme kabiliyeti artar.Kocanın mesleki pozisyonu ile boşanma eğilimi arasında ters yönlü bir ilişki vardır.Ancak kocanın eğitim düzeyinin eşinde düşük olması halinde, geleneksel kadın-erkek güç dengesi bozulur ve koca, karısının gözündeki çekiciliğini yitirir.

Farklı sosyoekonomik ve kültürel çevreden gelmek, eşler arası uyumu güçleştirmektedir.Farklı aile kültürlerine ve değer sistemine sahip olmak, olay ve durumları farklı şekilde algılama ve yorumlamaya neden olmaktadır.A

Ayrıca eşlerin yetişme tarzlarının,dini inançlarının ve eğitim durumlarının birbirinden çok farklı olmasının, evlilikleri boşanma tehlikesiyle karşı karşıya bırakan durumlar olduğu saptanmıştır.Benzer din ve mezhepten olanların boşanma oranı daha düşüktür.

Ekonomik Sıkıntı ve İşsizlik:Kentleşme ile birlikte insanların iş bulması, iş bulanların geçimlerine yetecek kadar para kazanması iyice zorlaştı.Bu durumdan evlilikler de nasibini aldı.Boşanma nedenleri arasında geçim sıkıntısı da yer almıştır.

Aile Araştırma Kurumu’nun araştırmasına göre ekonomik sıkıntıların tek başına boşanma sebebi olmadığı, ekonomik sebepler gerekçe gösterilerek ortaya konulan hatalı davranışların boşanmaya yol açtığı, eşlerden birinin ya da her ikisinin ekonomik sıkıntıları hafifletmeye yönelik yapması gerekenleri yapmamasının ya da ekonomik sıkıntıyı arttırıcı davranışlarda bulunmasının eşler arasında tartışma ve anlaşmazlık sebebi olduğu belirtilmektedir.

Eşin İlgisizliği,

 

Eşler Arasındaki Yaş Farkının Çokluğu:Evlenme Yaşı:20 yaşın altında evlenen bayanların boşanma oranları, daha geç yaşlarda evlenen bayanlara göre daha yüksektir.30 yaşın üzerinde birinci evliliğini yapan bayanların boşanma oranı ise çok düşüktür.Yaş ilerledikçe boşanma oranı azalır.Erken yaşta evlenenlerin, evlenmek için gerekli olan maddi ve duygusal birikime tam anlamıyla sahip olmamaları sebebiyle, bu tarz evliliklerde ciddi sorunlar çıkabilmektedir.

Eşlerin Birbirlerine Gereken Önemi Vermemeleri ve Birbirlerini oldukları Gibi Kabul Etmemeleri

 

Eşlerin Evlilikten Beklentileri Arasındaki Uyumsuzluk

Evi İhmal ve Yeterli Fedakarlıkta Bulunmama,

 

İletişim Kopukluğu:Eşler Arasındaki iletişim bozukluğu, geçimsizliğe neden olmaktadır.Geçimsizlik önce ailedeki bireylerin ruh sağlığını olumsuz biçimde etkilemekte, daha sonra çatışma,sürtüşme ve tartışmalara yol açmakta ve boşanmayla sonlanmaktadır.

Mutlu ve uyumlu bir evlilik, her şeyden önce sağlıklı bir iletişim ile gerçekleşir.Eşlerin iletişim becerileri, evlilikteki memnuiyeti belirleyen en önemli etkenlerdendir.Birçok evlilikte yaşanan problemlerin nedeni, yanlış anlama, beklentilerin ve isteklerin yerine getirilmemesinden kaynaklana kızgınlık ve öfkeyle sonuçlanan yetersiz iletişime dayanmaktadır.

Kadının Ekonomik ve Sosyal Hayata Katılması:Kadınların çalışma hayatında yer alması ile birlikte kadınlar bir takım maddi özgürlüklere kavuştular.Önceki dönemlerde maddi bağımlılık yüzünden birçok zorluğa göğüs geren kadınlar, ekonomik bağımsızlık kazanmalarıyla birlikte bu konulara artık daha az tahammül gösterir oldular.

Eşin Kıskançlığı,

Eşler Arasında Sevgi ve Saygının Kalmaması,

 

Sorumsuzluk.

BU YAZILARA DA GÖZ ATABİLİRSİNİZ

188 Yorumlar

satı deniz 26 Aralık 2012 - 13:18

mrb arkadaşlar bende 14 yıllık evlıyım ve 2 tane oğlum var benımde bende anlaşamıyorum aramızda saygı ve sevgi tükendi nedeni anne ve babası ile aile ortamını kuramıyo ve buda benı çok fena rahatsız edıyo 🙁 alesinide hç bır zaman kendi ailemden ayırmadım ama laf sokmaları benı bitirdi ve eşime kın ve nefretın de ötesınde bı durum var bu evliliminde sürücenide artık düşünemıyorum ben 🙁 bende boşanmayı düşünüyorum artık

Cevapla
Gönül 26 Aralık 2012 - 17:27

Ben 22 yaşındayım ev hanımıyım 1 yıldır evliyim, eşimle birbirimizi çok severek evlendik evliliqimizin ilk günleri gayet iyi gidiyordu ama en ufak birşeyde aramızda geçen herşeyi gidip ailesine anlatıyordu bunun farkındaydım,aileside okadar degişik insanlarki kafaları esince benimle konuşur esmeyince konuşmazlardı bende oyüzden ailesiyle qörüşmüyordum o benim aileme qidip qelmezdi bende onun ailesine, yavaş yavaş aramız bozulmaya başladı ailesine karşı haklı olduğum yerlerde bile beni ezmeye çalıştı ailesini savundu beni ailesi qibi qöremedi hissedemedi,tam 1.yılımızda iyice kötü olduk beni çok hırpaladı ve aqza alınmayacak okadar laf söyledi ve evden kovdu evi terk ettm davayı açtım sonra pişman oldu,tekrar şans verdm yine ailesinin aqzına baktı ne derse onları dinledi boşandık ama ben halen okadar çok seviyorumki sürekli aklımda o var nasıl unutabileceqimi nasıl dayanabileceğimi bilmiyorum acaba oda benim gibidir demekten kendimi alı koyamıyorum halen oturduqumuz kiralık evi boşaltmamış aynı şekilde duruyor qelinliqime resimlerime kadar saklıyormuş, boşanmamak için 2 ay savaştı çok uğraştı tam ikna oldum evime dönmeye yine bi lafıyla mahvetti boşandık ama ben onu halen okadar seviyorum ki çok mutsuzum :((((( pişman olup geri dönermi acabaa diye bekliyorum

Cevapla
merve 26 Aralık 2012 - 23:23

benim eşimin anne ve babası yok ölmüşler kardeşleride uzakta başka şehirlerde yaşıyor. ama benimde sorunum kimsenin ona bi evin içinde düzen nasıl olur anlatmamış olması. Dışardan gelince mutfakta elini yıkama demem bile sorun ben napcam nereye vurcam kafamı. Şunu kabul edelim bekarlık sultanlık boşanın gitsin ben açtım bile davayı

Cevapla
seçil82 31 Aralık 2012 - 05:22

merhaba ben 9 yıllık evliyim eşim beni sekreterıyle aldattı hatta eve getirip arkadas yaptı bızı ama ben bılmıyodum durumu bana ıtıraf etmek zorunda kaldı 3 cocugumuz var ilk once o ayrılmak istedi sonra ben ama o hala bırlıkde hatta ev bile tuttu ve bunları bana anlatıyor piskolojım cok bozuk ben ayrılmak ıstıyorum ama cocuklarım daha cok kucuk su an için calısmıyorum maddı durumum yok ayrıldıgımda naparım bılmıyorum benı oyle yıktıkı ben onu cok sevıyodum bunları haketmedim benı aldattıgınıda ıspatlarım ben ayrılmak ıstıyorum ne yapabılırım lutfen yardımcı olun..

Cevapla
avukat 02 Ocak 2013 - 14:34

İyi günler.Ben Eskişehir’de avukatım ve bu konulardaki yardım isteğinize ancak meslektaşlarım ve psikologlar cevap verebilir..

Lütfen ilgili kişilere başvurun..

Cevapla
yaşlıgözler 07 Ocak 2013 - 16:40

selam arkadaşlar yazıları okuyorumda herkes aynı sebeplrden evliliğini bitiriyor. Bende 17 yıllık evliyim eşimle görücü usulü ile evlendim evlendikten 3 ay sonra babamı kaybettim ona bile üzülemedim ağladığım anlar yeter senimi dinleyeceğiz oldu.16 ve 8 yaşında ikide çocuk annesiyim.Eşimle çok sıkıntılar yaşıyorum.Zateen zor yürüttüğümz bir evliliğimiz var.Bunun üstüne her kış annesi ve babası yanımıza gelerek 3 ay kalarak bu sıkıntılara birde onlar ekleniyor.Çok yıprandım dayanacak gücü hissetmiyorum artık.Çocuklar için katlandığım evliliğe artık onlar için bile katlanamıyorum.Ayrılmak istiyorum ama kimse yanımda diğil tek başıma kalıyorum ailem destek olmuyor.Dolayısıyla bu acıya katlanıyorum.Eşimin maddi durumu gayet iyi ama herşey maddeyle olmuyor .İnsan önce saygı sonra sevgi ve değer görmek istiyor. Eğer bunları görmüyorsanız sizde veremiyorsunuz.Şu an ne yapacağımı bilemiyorum.Okadar çok bunaldım ki tek kurtuluş ölüm gibi geliyor.:(

Cevapla
acılı 23 Ocak 2013 - 10:18

merhaba ben 2 senelik evliyim nişanlıyken eşim işsizdi (evlenmemize 3 hafta kala eşim yeni işe başladı.) onun kredi kartı borcu benim kredi kartı borcum vardı birde ev kredisi ödüyordum. ama güzel bir ev bulup evimizi borç içinde döşedik evlendik. evin bütün eşyalarını ben almıştım. o işsiz diye işe girince kendi borçlarını ödemiş ben bu sefer sıkıntıda oldum sonra eşime danışmadan altınların bir kısmını bozdum içim rahat etmedi söyledim eşime bir hata yaptım kızma sakın ama sebep bundan dolayı dedim.eşim aşırı tepki verdi bana çok kızdı ayrılma noktasına kadar getirdi. diğer altınları sordu bana bende dedim verdim onları eşime, sonra konuştuk benden bir şey gizleme asla dedi. söz verdim gizlemedim artık huzurluydum. eşimin ailesi ile aram çok iyi hatta iyiden de ötedir. fakat eşim benim aileme hala çekingen davranır bunu asla ona eleştiri konusu yapmadım hep ” canım ailem seni seviyor onların yanında çekingen olma rahat ol ” dedim. ikimizde iyi işlerde çalışan insanların güzelde maaş alıyoruz evimizde, dolabımızda her şeyimiz allah şükür eksik olmazdı evin bütün faturalarını ben ödüyorum eşimden beklerdim ama faturalara hiç dokunmayınca ben ödeyeyim dedim. hiçbir zaman eşimden neden faturaları ödemiyorsun, neden evle ilgilenmiyorsun demedim. eşim bana karşı ilgilidir bazen sever, bazende kabuğuna çekilir hiç konuşmaz bu durumlarda her gün kayınvalideme gideriz hiç itiraz etmem eşim nereye ben oraya fakat orda bile bana soğuk davranır sonra eve geliriz canım konuşmak istermisin derim senin canım bir şeye sıkkın yok bir şey der dert bir ses tonu ile beklerim beklerim beklerim 1 hafta boyunca ne benimle konuşur ne arar ve nede yanımda uyur sonra dayanaman sorarım tekrar bana bağırarak senin bana yaptığını unutamıyorum der bana sormadan arkamdan işler çevirmeni hazmedemiyorum. sana güvenmiyorum der. bu olayın üzerinden 1,5 sene geçmiştir biz eşimle çok iyi anlaşırız onu hiç sıkmam film izleriz, yürüyüşler, güzel kahvaltılar tam saatinde yemekler iş konusunda yardımlar eğlenceler vs. ama sonra bir surat astımı ve ben ona neyin var diye sorduğum zaman bana tepkisi yukarıda anlattığım gibi olur şimdi gene aynı durumdayız ben mutlu olduğunu sanıyordum oysa o bensiz çok mutlu bundan bir ay önce hamileydim bebeğimizi kaybettim daha bebeğimin açısını atlatamadan benimle boşanmak istediğini söyledi parmağından yüzüğünü de çıkarmış eşimi çok seviyorum ve ondan ayrılmak istemiyorum sizce ne yapmalıyım

Cevapla
Mustafa 13 Şubat 2013 - 09:39

Eşimle 13 yıldır evliyiz ve 2 oğlumuz var. Ne yazıkki bu çocukları yapmak benim en büyük hatamdı. Eşim için varsa da yoksa da kardeşleri önemlidir. Her türlü iyiliği yaparım ve yemin ederim kötü gün dostuyum ben. Ama yaranamam. 3 yıl önce kayınvalidem vefat etti ve bir ev kaldı. Verasetten ev bölüşüldü. Kız kardeşi yani baldızım aldı evi. Diğer iki kardeşi haklarını aldılar ama eşim ” önemli değil ben sonrada alsam olur ” deyince başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Boşuna çabalamışım boşuna yanmışım. 13 yıldır her şey boşmuş. Diyemedi ki sizlerin geçimi varsa benimde geçimim var diye. Buz gibi soğudum evden. 2 aydır eve gitmiyorum. Telefonlarını açmıyorum. Onun vede kardeşlerinin canı cehenneme dedim ve bana daha önceden değer veren evlenip boşanmış bir bayanla yaşıyorum. En azından bana değer veriyor. Bu bayan ısrarla yuvanı dağıtma diyor. Avukata vekalet verip istesede istemesede boşanacağım. Çocuklarıma gelince onlar benim canım bakarım onlara. İyilik yapıp da kötülük bulmaktan bıktım artık yoruldum.

Cevapla
şirin. 21 Şubat 2013 - 19:40

öncelikle Allah hepimize sabır versin.

Cevapla
erman 22 Şubat 2013 - 04:42

merhabalar herkese ben izmirdn erman 24 yaşımdayım 4 yıllık evliyim.eşim le birbirimizi severek evlendik.evliligimizin 1 . senesinden sonra işimle tartışmalrımız başladı eşim ucuk bi kişilik evde durmayı sevmez hergun biyerlere çıkmak ister ben oturaklıyım biraz 2 yaşında bi oglum var eşim beni 2 kere aldattı yakaladım boşanmak istedigimde çocuga bakmam al çocuguda diyor annemi kaybettigim için ailemden baktıracak kimsen yok elim kolum baglanıyo boşanamıyorum stresten başım agrıyo devamlı.kayın validem ve kayın babamla bu konuyu konuştugumda çocugunuda istemiyoruz kızmızıda ne halıniz varsa görün diyolar.şimdi benim bu konuda ne yapmam gerek

Cevapla
nesli HAN 08 Mart 2013 - 10:29

Benim eşim şu an 39 yaşında ve bu yaşına kadar babasının yanında,onlara çalışmış.Nasıl bir anne babalık anlamıyorum,eşim için bir kenara 5 kuruş atmamışlar,sigortasını çok geç başlattıkları gibi de sonrasında da ödememişler.Bundan beş yıl önce evlendik, bu seferde mahkemelik oldukları bi davayı kaybettiler, ödeyebilmek içinde kredi çektiler.Kayınpedere ait olan bu borcu ayda 1500 TL yi eşim ödedi bende ona destek olmak için yemedim,içmedim, bi çöp istemedim eşimden, kirayı ödedim, gıda konusunda da benim ailem yardımcı oldu.Lakin borç onların olmasına rağmen kayınpeder ve kayınvalide ne yemelerinden ne içki ne sigara ne gezmelerinden vazgeçmediler.Kardeşleri de destek olmadı eşime! Merkezi yerde olan dubleks evlerini satınca bizim ödediğimizi geri vereceklerini,bize ev alacaklarını söyleyip durdular hep.Tam ayrılmayı düşünürken hamile olduğumu öğrendim,Allah ayrılmamızı istemiyor demek ki dedim devam ettim ve o evin satılması için her gece dua ettim, çocuklarımı rahat bi şekilde büyütelim diye.. Allah dualarımı kabul etmiş ama kulunda merhamet olmayınca ne yapsın.İkizlerim doğduktan 1 ay sonra ev satılmış,borç kapatılmış,kayınvalideye iyi bir ev alınmış,eşime de 2.el bir araba almışlar ve bunlar benden saklanmış,taşınacakları gün söyledi eşim. Bana verilen sözleri hatırlattım hani ev, hani benden aldığınız altınlar,yapmadıklarınızı yapacaktınız dedim. Para bitmiş, bırakın benden aldıkları altınları ödemeyi eşim bana bir doğum hediyesi almadı.Kayınvalideme de sözlerini hatırlattığımda bana şunları söyledi “Sen kim oluyorsun,ev de benim,araba da benim,oğlan da benim” Bu sözden sonra bende “oğlunu bana zaten hiç vermedin ki, senin olsun bundan sonra da” dedim.Ablası “borcu benim kardeşim ödedi,sana ne oluyor” dedi.20 aydır eşimden ayrı büyütüyorum çocuklarımı,mahkeme devam ediyor.Kaynanalara şunu söyleyeceğim madem oğlan sizinse neden bizi yaktınız!! Yazık böyle ailelere,yazık böyle erkeklere !!…

Cevapla
burcu 12 Mart 2013 - 10:53

aynı olayları bende yasadım sadece merak edıorm hak talep ettınmı altınların vs davayı kazandınmı ve suan mutlumusun bırebır aynı olay bıde aldatma var tabı bende

Cevapla
nesli HAN 26 Mart 2013 - 13:34

merhaba Burcu hanım size de çok geçmiş olsun çok üzüldüm umarım sizde çocuk yoktu. Bizim mahkememiz hala devam ediyor 2012 mayıs ayında açmıştım, 3.duruşmaya nisanda çıkacağız, tabiki altınlarımı istedim ve maddi manevi tazminatda istedik ama alabilir miyim bilmiyorum. Altınları ispatlamak için cd ve resimleri verdim ama bizim nişan olmamıştı, altınlar kınada nikahta akşam ki düğün yemeğinde takıldı yani biraz karışık ve de nişan kısmı olmadığı için bazılarının takıldığıda görünmüyor çekimlerde. Alacağımı ümit ediyorum ama tamamını alamasamda ne yapalım kanunun kestiği parmak acımazmış. Altınlarım eğer eşimde kalırsa onlarıda ailesine yedirir ve onlara da yaramaz biliyorum.. o altınlar benim çocuklarımın geleceği için. Mutlu musunuz sorunuza gelince, tabi ki boşanma arifesinde biri olarak mutlu değilim, çocuklarımın anne va babasıyla aynı çatı altında olamayacakları için,baba özlemi çekecekleri için çok üzgünüm. Ama pişman değilim!! şu dava süreci içerinde hem boşanmak istemediğini,çocuklarını ve beni sevdiğini söylüyor ama hala yanlış yapmaya devam ediyor,yalanlar söylüyor,altınları teslim ettim diye yalan söylüyor vss. Günden güne kendinden daha da soğuttu. Sizde aldatma da var ise boşanmanız daha kolay olacaktır, tazminatda alırsınız ama tabi ispat etmenizi de isteyeceklerdir.Allah yardımcınız olsun sizinde, tüm bizimle aynı dönemde olanlarında..

Cevapla
Burak 26 Mart 2013 - 21:29

11yillik evliliğimde son noktasindayim. Sebep asırı”Ben” kararları. Bir evlilik iki kisinin mutlu olması icin yapılan birlikteliktir. Kimse digerinden daha fazla değildir. Belki bazı konularda (yemek temizlik araba vs ) digerine göre daha bilgili olabilir ama beraber karar verebilmek hem keyif hem de kader birliği acısından faydalı olarak görüyorum. Esim annesini 7 yıl önce kaybetti. Baba profili yılın 10 ayını şantiyede yatılı geçiren ve oradaki hayata yatkın bir profil. Ama bu yasam bana ters ve babanın az katkısından dolayı esim kendi evliliğinde de karar mekanizmasında az müdahale imkanı bırakıyordu. Tabii bir süre sonra bu birikimler yüklü stres ve birikim yarattı. Şimdi on donemde dava dilekçelerini vermek icin gün sayarak ayrı hayatlara başladık. Ne kadar şikayet etse de eminim sonraki hayatı daha keyifli olmayacak..

Cevapla
bitkin 07 Nisan 2013 - 22:47

10 yıllık evliyim..2 cocugum var…boşanmayı düşünüyorum ama korkuyorum..ne yapcam nasıl yapacam bi türlü karar veremiyorum..benim hikayem şöyle..eşimle severek evlendik..ama bana karşı her zaman saygısız ve ilgisiz..en ufacık bi hatamda hakaret ve küfür gördüm..bi dönem dayak yedim hatta bıçakla üstüme yürüdü..nedeni dolabın üstünde toz olması bahane yani..herşeye bahane edip üstüme yürür itip kakardı..boşanmak istedigimi söleyip ailemin yanına gidince söz verdi bunları yapmıyacagına ve eve geri döndüm evet gercekten olmadı onlar bi daha yaşanmadı ama o korku banada yetti..hayatta tartışma esnasında agzımı açmamayı susmayı ögrendim..evde o ne diyorsa o oluyor..o dışarı arkadaşlarıyla meyhanede barlarda eglenirken ben evde cocuklarımla oturuyorum..senelerdir beraber bi yere gitmedik..ev bizim arabamız var maddiyatımız iyi ama beraber yaptıgımız bişey yok..yataklarımız senelerdir ayrı ben cocuklarımla yatarım o ise cocukların yatagında..nedeni rahat yatamıyormuş benle…eşimi çok seviyorum biliyorum halamı diceksiniz ama malesef hala seviyorum..ama sabrım tükeniyor..her gece aglamaktan bıktım usandım artık..4 gündür konuşmuyoruz..sebebi gene arkadaşlarıyla eglenmeye gitmesi..ama hiç bişey olmamış gibi hala dışarlarda gezip gece 12de dönüyor eve..NE OLUR BEYLER..eşlerinize ilgi gösterin..bizim tek istedigimiz ilgi ve sevgi..eşimle defalarca konuştum ama bi faydası yok..hep aynı..ben napıcam bilmiyorum.. çok kararsızım..allah herkese ve bana yardım etsin çok zor…

Cevapla
eda 13 Nisan 2013 - 09:40

canım bende aynı aşama içindeyim benimkisi daha farklı benim kız olmadımı iida edip bütün sülaleye yayıolar bide eşim hergün onlarda beni tınlamıo dedikody yapıo diyorum onlar yapmaz dio ve onları hiç kırmıyo bende anne babama geliyorum hergün ama benim ailem hep ona baktı buysa bizi atıyor anne babasını tutuyor suan biraz daha yumuşamış ama onların sözüden cıkmıyor b,de aşırı capkın ya ben napıcam

Cevapla
sinem 18 Nisan 2013 - 22:18

Ya ana kuzusu erkekler? Buna nasıl sabredilir?

Cevapla
mehmet 06 Mayıs 2013 - 07:33

yazdıklarınızı okudum.bir defa tamamen olaylara kendi bakış açınızla bakmışsınz.kimse kimsenin ailesine bakma mecburiyetinde değil diyorsunuz doğru anlaşılabilir ancak 2 tarafta ailelerine saygı duymak zorunda.zaten byle bir düşünceye sahipseniz vereceğiniz saygı ne olabilirki..ben tüm aile içi bir çok sorunun bayanların aillerine bağımlılılklarından oluştuğunu düşünüyorum. peki bayanlar madem bu kadar ailelerinize bağlısınız neden evlenipte zavallı erkelerin hayatını zindana çeviriyorsunuz.evinizde oturun evlenmeyin ailenizle bir ömür boyu mutlu yaşayın..

Cevapla
ceren 19 Haziran 2013 - 22:24

Ben de eeşimden boşanmayı dusunuyorum.

Cevapla
ceren 19 Haziran 2013 - 22:30

Annesine çok düşkün. Ve onunla ne zaman gorüsse etki altında kalıp benimle tartışıyor.Beş yasında bir oğlumuz var ve esim bu nasil bir seydir aklım olmuyor çocuğumuzu sevmiyor.Oyle ki oğlum ayda bir ya da iki kez kendi evinbil i form

Cevapla
ceren 19 Haziran 2013 - 22:39

Evine gelebbiliyor.anneannesinde kalıyor.kendi evine gelse de bir şeye dokunsa elleme yapma .ben bu durumu anlayami yorum bir baba evladını nasil sevmek kabul edemez.kendi kardeşlerini bile daha çok seviyor.iki yaz döneminde tatile gittik ve her tatilde çocukla tatil olmuyor diyor ve ben cok mut suz um acaba benim du rum kumda plan biri var mi yani evladını sevmeyen bir eşle evli olan.ve ben ne zaman üçümüz anne baba cocuk bir arada olsak hu z ur lu d e gil im çünkü
Ufak bir yaramazlık ta kızıp bağır iyor. Oğlumun kendi evinde bir kavga parça eşyayı var bu durum beni çok uzuyor .

Cevapla
osman 02 Temmuz 2013 - 18:23

ben 2004 de evlendim 4 sene kendi ailemmle yasadım bu zamanda ailemle yani eşimle hic poroplemim yoktu taki esimin annesinin oldugu mahalleye tasınana kadar simdi bakın eşimin annesine yakınstıgıdan dolayımıdır bilmiyorum ama eşimişn annesine yakın oldugundan beri bana karsı hal ve hareketleri degişti eşim calısıyor bende calısıyorum ve bu 5 sene zarfında aldıgım maası eşimin eline verirdim taksitleri ödesin diye o yönnden bir süpem yok pocları ödüyordu ama ben aksam saat 4 de işten cıktıgımda direk eve gelirdim cocugada annem bakıyordu ben eve gelince annem kendi evine gider di eşimde aksam saat 6 da işten cıkıp direk annesinin evine gider 1 saat kadar durup eve gelirdi sesimi cıkarmadım anasıdır gider dedim ama bu 3 senedir hep anasına gidip durdu defalarca kızmama ragmen beni tınlamayıp annesine gitme ihtiyacında bulundu gene bir gün hafta sonu bir gün annesi buna gel senlen bi carsı ya gidelim demiş eşimde annesinin aklına uyup carsıya gitmişs sabahtan ben haftasu mesaiden eve gelip eşimi göremedim aksam eve geliş saati de 5 bucukdu ben 4 bucukta eve geldim geldiginde sordum nerden geliyorsun diye sordugumda annemlerdeydim diyor ben annenlere baktım gimse yoktu neden bana yalan konusuyorsun dedim böle deyince esşim annemede me gidemicem diye tutturdu bende dedimki atamam git ama öncelik senin bir yuvan var burasımı önemli annenmi önemli dedim annem önemli dedi öle deyince bende kızdım ben acım cocuklar ac sen keyfince geziyorsun olmuyor böle dedim ama dinletemedim nese böle tartısmalarımz devam ederken 3 sene boyunca annesinin yanından tasınmaya karar verdim ve baska yere tasındım malum annem vazla dinc birisi olmadıgından dolayı eve cocuklara bakmaya gelirken zorlandıgını biliyorum bende annemlere yakın bir yerde ev tuttum sırf cocuklara annem bakıyor diye ha sakın düşünmeyin ben anneci birisiyim diye tam tersine cocuklara bakıyor dıye yakınlastım .nese eşimde fazlasıyla inat uyu vardır ben bişe yap dedigimde eşim ya zoraki yapardı yada hic yapmazdı bu inadı yüzünden cok tartısmalar yasadık nese eve tasındıktan sonra esşimin ananesine gitmeleri bitmişdi ama bu sefer hergün telefon görüsmeleri baslamıstı buda böle 1 sene deam ettikden sonra annesiye carsıya gdip cocuklara cocuk odası almıs annesiyeln ama benim haberim yok bakın esşim beni arıyor ben cocuklara cocuk odası almak sitiyorum diyor bende dedimki simdi olmaz elimizi biraz bolarsın ondan sonra karar verir alırım dedim ama simdi olmaz dedim ya ben almıstım zaten senetleri de yaptım aksama eve gelecek dedi öle deyince yaf ben sana almadedim neden gidipde aldın dedim almayacaksın diye kac sefer söledim sölemedimmi dedim söledin diyor neden aldın o zaman dedim bana gerekce olarak annesini sölüyor ödeyemessek annem öder dedi nitekim ödeyemedigiz annesinin o zaman ki dedigi lafı yalan oldu ve öedemedi yanni anlayacagız gene zor olsada calısark biz ödedik tabiki de eşim ve bir birimie bagırıp durduk gerci eşim bagırmazdı ben kızdıgımda sesi cıkmazdı nese aradan bir sene gecdi gene ben maddi olarak hala durumu düzeltmiş degilim araba alalım dedi sonra alırız dedim öle deyince sustu bişe demedi nese aradan 1 hafta sonra eşim kıredi cekmiş bankadan eve geldigimmde elindeki paraları görünce sordum bu paralar nerden geldi diye dedi kredi cektim 10 bin tl kadar bişeydi araba alacaz dedi yaf ödemesi nasıl olcak dedim ben ödeyecem yada annem ödeyecek dedi öceden de öle sölemişdin ama annen ödemedi parayaı gene biz ödedik aldıklarını dedim gene kızdım ama kendi kendime kızdım esimde yene ses yok eşim cok inattı ama ben kızınca kesinlikle karsılık vermezdi hep susardı bu huyunu cok seviyordum eşimin nese aradan 4 ay gecti ben arabayı sattmaya klarar verdim çünkü banka kredisini ödemekte zorlanıyoduk arabayı 5 bin tl ye kadar almıstık ama 3 saattım zarar ettim cünkü araba cok masraf istiyordu bir de acil oldugu icin ucuza gitmişti nese bir arkadasım sana bu paraylan ufak bir iş kuralım dedi ne işi kurucaz dedim bana internette bir site acacaz bişeler satacaz dedi krlı bir iş olduhgunu sölde bende inandım arkadasa parayı verdim ve bana bir alısveriş sitesi acı ama ne satacagız burada diye düşündüm ama bişe satacak bişe bulamadım ondan sonra arkadasım saat satalık dedi iyide saatleri alacak parayı nereden bulacaz dedim orası kolay dedi 3 bin tl ye birisinden anlasmalı saat aldık resimlerini siteye koyduk ama ne satılan var neden alan yaf neden satoılmıyor dedim reklam sart dedi kaca olacak bu reklam dedim bana 20 bin tlyle 50 bin tl arası bir fiyat verdi oha dedim p para olsa bu işe ne gerk var dedim ve o actıgım siteden zarar ettim tamam benim hatam arkadasa güvenmekle hata yaptım bundan dolayı eşimlşe tartısmalarımız oldu aradan 2 yıl sonra eşim bir daha kredi cekmiş ve bu krediyle gene araba almıstı bu sefer bunu satmıcaz dedi ve arabayı benim üstüme yapmıstı tabi ki kredi bocu 2 yw katlamıstı eşimin aldıgı maas krediye gidiyordu benim ise evin ihtiyaclarına cocukların masraflarına gidiyordu kıt kanat geciniyoduk aradan baya bir zaman gecmeden evdeki buz dolabı bozulmustu 1 sefer tamirciye götürdük yapıldı daha sonra buz dalabı gene arı yaptı gene tamirci cagırdık yaptırdık aradan baya sonra gene bozulunca eşim gitmiş bir buzdolabı almıs benim kendi babamla kocanın haberi varmı dediginde haberi var demiş aksam eve geldigimde bir baktım eve buzdolabı gelmiş bu sefer kızmadım cünkü kızsammmda gene bişe demiyecek susacaktı olan gene bana olcaktı taki enson 2 hafta sonra kayınconun eşime telefon acıncaya kadar olanlar oldu kayınca elşime telefonda snede hazırlan kızınıda yanına al 2 nizi piknige götüredim dedi bende uyandım telefonda seslerini duyuyorum tsmsm olur diyo gelicem diyo ben bu sefer şittetle bagırmaya basladım sen kendini ne sanıyorsun ben bu efde neyim kocan degilmiyim benim rızam alınmadan sen nereye gidiyorsun diye ama sinirimden azıma ne geldiyse sölemişim bgilmiyorum tam o sırada da benim telefonum yatak odasında komidinin üzerinde duruyordu telefonumabir erkek arkadasımdan bir mesaj gelmiş acmıs onu okuyor bene kızdım telefonuma gelen mesajı sen ne haklan okursun diye bagırıyorum ama sinirimden eşime ben defol git artık karım degilsin istemiyorum seni gibilerinde laflar söledim ama aksam olunca 13 senelik evliligimizin aedından yanlız kalmak öle bir acı geldiki o anda hic tatmadım pişmanlık duygusu ben deli etti keske eşime kızmasaydım da gitseydi de bu ayrılık olmasaydı dedim ama iş işden gecmişti simdi bosanıyoruz ve benim cigerimmden bir ates düştü dalım koptu yani cocuklarıda alıp gitti cocukalrı bende kopardı ben ilerleye bir tarihde bosanma davamız olcak simdi arkadaslar sizelere soruyorum bu evliligimde haklı olan kim ve bu dava beni aleyhimde ne olur iyimi kötü siz karar verin

Cevapla
volkan 14 Ağustos 2013 - 12:55

herkesin derdi kendine zor tabi ama bendederdimi anlatmak stedim..bizde esimle severek evlendik

ben kendimi oldukca iyi yetistirmis biri olarak goruyorumcevremdeki herkeste oyle soyler.esime evlenmede once cingene oldugumu syledimo bunu dert etmedi ama ailesi karsi cikti.esim ailesini karsna alarak kacti bana..ma bu sadece 3 gun surdu ailesidr dedim bristik.barismaz olaydik.herfirsata beni horlamaya calisiyolar.esim buna cokfazla izin vermesede gene yapacaklarini yapiyolar.evlenmeden once kaynanamgile karim bakiyodu.bununda etkisi odugu dusunuyorum.kaynanam bize geldiginde benimbir akrabm gelise yatak odasina saklaniyo.gidee kadarda cikmiyo.iki yillik evliyimvvemalesef dunyalar tatlisi 3aylik bi kizim var.o olmasa esimi cok sevmeme ragmen.bosanirdim.cunku kendimi onlarin yaninda degersiz hisediyorum.kaynanam karima bi hayat sigortasi gibi bakiyo ama bunu ona anlatamiyorum.herkesin annesi sonucta.bagirip cgirmak dovmek sovmek benim yapima ters olugndan.sadece icime atiyorum.amma isyan etmem yakin gliba.
yorum ve onerilerinizi bekliyorum

Cevapla
ramazan akdogan 29 Mart 2015 - 20:09

Mrba ben ramazan 8 yıl once evlendim 7yaşında bir kızımız var eşim evi terkedip çocuğuda alıp annesinin evine gitti ve ayrılmak istiyodu ben ayrılmak istemiyodum o kafaya koydu ayrılma sebebide ayni evde iki yabancıydik tam 7yıldır ayrı yatakta yani ayrı ayrı yattık sonunda tartıştık ayrı ayrı yatmamız ikimizide birbirimizden soğumuş ve iyice birbirimizden uzaklasmıştık ben kac defa dedim ayrı ayrı yatmak hem evliliği hemde birbirizden soğur uzaklasır ve ayrılıga sebep olur dedim oda kırıcı davrandımi sanarak cocugu alarak evi terketti evlerine ayagına kadar gittim gel barısalım dedim her şey cok guzel olucak her şey düzelicek dedim ama ne fayda olmaz ben artık gelmem bitti senden ayrılıcam davayi hemen ac dedi beni evlerine konusmak için bile almadilar kovdular ben ise beni istemiyen evi terkeden sensin sen dava ac dedim şu an bekliyor bu kez tel aradim burda kötü perişan haldeyim dedim agladim yalvardim ama o oralı bile olmadi evi terketmeden once bak benimle ayrı yerde yatiyosun bunun sonu kötü biticek dedim ve ben ona karsi soguktum konusmuyodum benimle konuşmak barışmak icin soz veriyorum bida senle ayri yatmicam hatta kuran’ıkerime bile el basıp yemin etti söz verdi inandım ama ne sözünü tuttu nede verdiği yemini yerine getirdi burda benim ne yapmam gerekiyor?

Cevapla
Tatar 17 Nisan 2015 - 09:06

Kim esinden haksiz durumda bosanmak istiyorsa asla cennete giremez s.a.v

Cevapla
Murat yılmaz 02 Mayıs 2015 - 17:24

21 yıllık evliyim. 20 yaşında bir oğlum ve 15 yaşında bir kızım var. elimde olmayan sebepler yüzünden son yıllarda ekonomik durumum kötüye gitti. yukarıda yazılı olan boşanma sebeplerinin bir kısmında ekonomik durumun bozulmasıyla erkeklerin geleneksel aile reisliğinin bozulduğu ve buna bağlı olarakta saygı duyulmamaya başlanıldığı yazılı. şu anda aynı durumu yaşıyorum ve ne yazık ki eşim olacak kadın bir anda değişti; beni parasal konularda küçük düşürüyor. çok zor durumdayım. bu sıkıntıya paralel olarak eşime haşlık veremiyorum, çocuklarıma veremiyorum. çocuklarım bu durumu anlayışla kabul ederek bana telkinde bulunurken, ne yazıkki eşimin beni küçük düşürmesinden ve benim sanki kendisine kasten haşlık vermeyişimden kendi ailesine şikayetle bahsediyor ve bu durum dilden dile dolaşıyor…. onu hiç tanımamışım. bu duruma paralel aramızda saygı kalmadı, ve yıllardık yakınlığımızın aslında ne kadarda temelsiz ve maddi şeylere bağlı olduğunu anlıyorum. insan kalitesi zor durumlarda anlaşılıyor. gerisi hep palavra. boşanmak üzereyiz artık bu durumu kabullenemeyeceğim.

Cevapla
Duygu tekin 10 Haziran 2015 - 22:11

Bende sözluyum. Evleneceğim adamı seviyorum ama öyle çok değil. Çok ilgili değil bana şimdiden anneme yardım et diyo iş felan. Bi kere ayrıldık ondan sonra hiç hata yapmadı. Evlenmelımiyim

Cevapla
ali topcu 27 Haziran 2015 - 11:31

Benveeşim18yillikevliyiz 3tanecocugumuzvar beneşimincalismasinakarsiyim cunkuesimicokseviyorum nitekincalismayabasladi biraydemedenbenialdatti geceninonbirindeonubaskabirerkeklwopusurkenyakaladim gozlerimlegordum keskegormezolaydim sordumnedenyaptin senisevmiyorumdedi amabunbanasoyleyebilirdindedim olsunykaladinbosanalimbtsindiyyor cocukoyuncgimibuyapboz bendebosanmiyorumdahadogrusucocuklarimbuyusunbelki dunyanincivisicikmis ahirzamanalemetleri handwrlerleryyabinalarzinalar cogalacakcokdogru

Cevapla
büşra şahin 09 Temmuz 2015 - 20:46

Zorunuz ne be niye evlebiyorsunuz özgürlüğünüzü sonirliyorsunuz senelerce gorustuk esinle 6 yıl ölüp bitiyodun deligi bi seviyodun şimdi 2 yıllık evliyim o sevdiği insanla şuan 2 aylık bebegm var esinle hiç bir şekilde anlaşamıyordu geleneğimiz gorgumuz bambaşka ve bunlar tartışmalara sebep insan benziyor neldar seversen sev bugün aklıma ediym o rahatlığı özgürlüğü bırakıp kendi naslda kısıtlamıştır diyorsn akıllı olun evlenmeyen hyatn tadni ckarnnn

Cevapla
Sema 25 Temmuz 2015 - 10:13

Bence ailesine çok düşkün olanlar evlenmemeli asla.mutlu olmak,deger görmek isteyen insanların günahına girmemeliler.

Cevapla
musa temel 09 Eylül 2015 - 23:06

benim yaşım 31 ismim musa beni evlilikten soğuttunuz nalet olsun zaten kız arkadaşımda yok kızlarda paraya pula bakıyor

Cevapla
Filiz 18 Ekim 2015 - 07:27

Size bi tavsiyem kendi kulturunuzden olmayan biriyle hatta ayni ulkeden olmayan biriyle evlenmeyin, cunku bastan guzel anlasirsiniz ama seneler sonra sorunlar cikar ayleler Her zaman sorun olur sizde yipranirsiniz sonra bakarsinizki givendiginiz insan bos cikar emekleriniz bosa gider oyunlari yalanlar Arkadan dolap cevirmeler en son da aldatma… Allah herkezi Hayirli insanlarla karsilastirsin ben cok cektim…

Cevapla
Şeyma Güler 21 Mart 2016 - 22:23

20 yıllık evli 3 çocuk annesiyim. Yorumları okudum.Yaşanan sorunlar benim yaşadıklarım yanında devede kulak kalır.Boşanmak için milyonlarca haklı sebebim vardı ama yapmadım. Sadece inancimla ayakta kaldım.Evlenmek marifet değil asıl sanat onu muhafaza etmektir. Evliliğe sadece dünya gözüyle bakmayın sabredemezsiniz.Eşler kader tombalasından çıkan imtihanlardır.Ben artık eşimi cennetin anahtarı olarak görüyorum.Aksi takdirde ya ölürdüm ya da öldürürdüm.Allah Yar Gerisi Yalancı Bahar. Ebedi saadeti yakalamanız dileğiyle…

Cevapla
Sanem merve aydin 10 Temmuz 2016 - 15:08

Allah hepimizin yardimcisi olsun,kalplerimize gore versin insallah.

Cevapla
emre y 12 Ağustos 2016 - 08:48

Merhabalar ben de avukatım bu siteye boşanma dava dilekçesi yazarken yaptığım araştırma sonucu ulaştım. yargıtayın bir kararını paylaşmak istiyorum;

Yapılan soruşturma, toplanan delillerle davalının davacıya “aptal” dediği anlaşılmaktadır. Bu halde taraflar arasında ortak hayatı temelinden sarsacak derecede ve birliğin devamına imkan vermeyecek nitelikte bir geçimsizlik mevcut ve sabittir. Olayların akışı karşısında davacı boşanma davası açmakta haklıdır. Bu şartlar altında eşleri birlikte yaşamaya zorlamanın artık kanunen mümkün görülmemesine göre, boşanmaya karar verilecek yerde (TMK. md. 166/1), yetersiz gerekçe ile boşanma davasının reddi doğru bulunmamıştır. Y2HD, 29. 1 1.2004, 1**8-1**5

Cevapla
uykusuz 02 Kasım 2016 - 07:21

Merhaba,
Evleneli 2 ay oldu ve eşimin abisi (kendisini ayrıntılı olarak anlatmayacağım gerek yok, bilmeniz gereken kendisinin kendi çıkarı dışında başka kimsenin çıkarını gözetmeyen, eğer sizin çıkarınızı gözettiyse kendisinin bir çıkarı olduğu için yapmıştır diye düşünmeniz gereken biri.) babası tarafından evden kovuldu -kendisi 30 yaşın üstünde bir yetişkin, maaşlı bir personel- ve şimdi neredeyse her gün bizim evimizde. Sadece misafirlik de değil baya baya her gün yatılı. Eşimle bu konuyu konuştum, öncesinde de abisini tanıdığım için evlenmeden önce bile konuyu konuşmuştuk, “abinin huylarını biliyoruz ben kaynımla yaşamak için evlenmiyorum” diye, yani konu net bir şekilde konuşulmuştu. Şimdi neredeyse her gün bizde ve ben aşırı derece sinir oluyorum bu duruma, eşime diyorum ki “ya sen müdahale et ya da ben seve seve çirkinlik çıkarabilirim beni buna mecbur bırakma”, ama kendisi benim duygularımı pek fazla önemsemiyor gibi görünüyor. Mesela gece 10 olmuş ve “10 dk ya evdeyim” diyerek bizim evimize gelebilen bir abiden söz ediyorum. Bu mesajını aldığımızda doğrudan eşime sordum, “ne demek 10dk ya evdeyim? Kendi evine mi geliyor? Beni çok zorluyorsunuz çirkinlik yapıp evden kovmamı mı istiyorsun?” diyorum eşim sağolsun “beni de kaybedersin” diyor. Neyse dediği gibi 10dk ya evimizde(!) oldu ve ben de “hoş geldin XXX ,keşke gelmeden önce haber verseydin” dedim. “E haber verdim ya” dedi pişkin pişkin gülerek. Bu durumda lafı sokup “sen haber vermedin, 10 dk ya geliyorum dedin, belki kocamla başbaşayız ve sevişiyoruz, müsait değiliz” dedim (kocamın pasifliğinden dolayı onun söylemesi gerekenleri ben söyledim). Açıktan lafımı çarpmama rağmen utanma durumu göremedim. İnsan utanır, biraz yerin dibine girer yahu kardeşinin karısı gözlerinin içine baka baka habersiz niye geliyorsun belki biz sevişiyoruz diyor adam utanmadan bir sonraki gün yine geliyor!!! Bu hem onun terbiyesizliği hem de bu konuda ona bu yüzü vermiş eşimin. Beni çok zorluyorlar en sonunda duştan bornozla çıkıp evde dolaşıp eşimin, abisinden rahatsız olmasını sağlamak vs zorunda kalacağım. Nasıl yaklaşacağımı bilemiyorum evde bir abi besliyoruz. Bizimle yiyen içen bizimle oturan… Daha 2 aylık evliyim ama 30 yaşında bir çocuğumuz oldu. Evliliğimi bile riske atmayı göze alabilirim ama 3. bir kişiyle evi paylaşamam. Bir yol gösterebilirseniz çok sevinirim aksi durumda daha balayında(!) bitmiş bir evlilik olacak bizimkisi…

Cevapla
Aysel yildiz 03 Kasım 2016 - 16:16

Esimle severek evlendik 6yil oldu ama sadece Ben sevdim O beni hic Sevemedi 2 cocugumuz var ama surekli kavgaa ediyoruz hakaret ederdi bana surekli hala daha ediyor benim de artik sabrim tukendi ne sevgimiz kaldi ne saygi bana sen deger verilecek sevilecek kadin degilsin dedi surekli benden sikayet ediyor hep olumsuz yonlerimden yakiniyor hic bir zaman iyi yonumu gorup sevinmemis yada yanimda olmadi lohusaligimda sanki Onun cocugunu degil de bir baskasinin cocugunu dogrumisum gibi davrandi hep bir nefret gozlerinde hic sevgiyle baktigini gormedim hayir bir sucum ya da bir yanlisim olsa hepsinde hakli dicem ama yok benim sinirli bir insan olmama sebep oldu cocuklar olmasa 1sn.bile durmucam kendisi de beni evden kovdu zaten napicami hic bilmiyorum cok mutsuzum ve caresiz 🙁

Cevapla
alev sarca 08 Şubat 2017 - 07:16

merhaba öncelikle eşim beni 25 yıllık arkadaşım dostum dedigi insanla aldattı ve bunların üzerine benim ayaklarıma kapanmalar özür dilemeler ama görüşmesi bir türlü son bulmadı her sordugumda ise kocasına söyledigim için mahkemelik olmuş kocasıyla mahkemeyi merak ediyorum bunun dışında başka bişey konuşmuyoruz dedi hatta avukat parasını temin edememiş eşim yardımcı olmuş bende bunları duyunca çıldırmışçasına agıza alınmayacak kelimeler kullandım ve bi arrkadaşımın aracılıgı ile biraz evden uzaklaştırdım eşimin ailesi ile de problemlerim var onlar baştan beri istemiyolardı beni hatta çocuk ayrımı bile yapıyolardı benim kızımı tutsa bi kaşık suda bogacaklar o denli dün eşimle telefonda konuştugumda senden sogudugum için seni aldattım dedi eşimide seviyorum ayrılmak istemiyorum ama her türlü haltı yiyen o benim sadece çok hırçın ve onun hiçbir dedigini yapmadıgım için yaptıgını söyüyor ne yapabilirim ama ona her baktıgımda sevgiisi ile yaptıkları geliyo gözümün önüne

Cevapla
1 2 3 4

Yorumunuzu Bekliyoruz !