Anasayfa Anlaşmalı Boşanma Anlaşmalı Boşanmada Kadının Hakları Nelerdir?

Anlaşmalı Boşanmada Kadının Hakları Nelerdir?

Yazar: aorhan

Soru:  Merhaba; benim 7 ekimde mahkemem var benim adıma bir ev var kredi
borcu ödeniyor.eşim hiçbir hak talep etmiyceğine dair protokol
ekleneceğini söylemişti bana.bana bu konuda yardımcı
olabilirseniz sevinirim.hem eşya hemde ev ile ilgili herhangi bir hak
talep etmiyeceğini bildiren protokol örneği nasıl olmalı örnek
olarak bilgi verirseniz çok sevinirim.bide ben çalışan bir
bayanım benim haklarım nelerdir?boşanmak istemediğimi söylersem
mahkeme ertelenirmi aile danışmanınamı yönlendiriliz acaba?ya da
mahkemeye katılmasam ne olur yani katılmadığıma dair farklı bir
olumsuzluk yaşarmıyım?şimdiden teşekkür ederim

Cevap:  Sayın okuyucu,
Öncelikle boşanma davanız açılmış olduğunu anlıyorum ve anlaşmalı boşanma olarak anlatıyorsunuz fakat yazınızdan henüz protokol yapmadığınız sonucu çıkıyor. Ayrıca boşanmak istemediğinizi de yazınızın son bölümünden çıkarıyorum. İlk olarak neyi istediğinize karar vermelisiniz. Zira boşanma hususunda anlaşıp bu yönde beyanda bulunursanız evliliğinizi kurtarmak hususunda geç kalmış olacaksınız. Eğer boşanmak istemiyor, evliliğinizin düzeleceğine dair bir umut görüyorsanız, mahkemede bunu beyan edin ve iddianızı destekleyici deliller ve tanıklar sunun. Ancak boşanmak hususunda kararlı iseniz düzenleyeceğiniz protokolde taraflar birbirinden hiçbir hak talep etmeyecekler ya da filanca ev üzerinde eşinizin ismi ….. hiçbir hak talep etmeyecektir ve  mülkiyeti sizin isminiz…. tarafta kalacaktır şeklinde ibareler kullanabilirsiniz.

BU YAZILARA DA GÖZ ATABİLİRSİNİZ

103 Yorumlar

deniz 10 Ocak 2013 - 09:06

merhaba benim babam sürekli evi terk edip başka yerlere gidiyor annem boşanmak istiyor aile mahkemesine nasıl başvura biliriz babam hala eve gelmedi çekip gitti biz 4 kardeşiz babam emekli herkes annem boşanırsa annemin suçlu olacagını söylüyor ve nafaka alamayacagını söylüyor iki kız kardeşim liseye gidiyor erkek kardeşim üniversite öğrencisi bende acaba annem boşanırsa babamdan nafaka alabilir mi?

Cevapla
Veysel 13 Ocak 2013 - 16:27

2 Buçuk yıllık evliyiz bu süre zarfı içirisinde karım beni 6 kere terk ederek kendi yaşadığı memleketi mersine gitti her gidişinde 1 ay ve 2 ay gibi sürelerde ayrı kaldık bütün gidişlerindede haberim olamdan ve şimdide aynı durum var benden boşanmıyor ben bu konuda ne yapabilirim bana yardımcı olursanız sevinirim. benim açmam ne gibi bir sıkıntı yada iyimser olur.

Cevapla
Veysel 13 Ocak 2013 - 16:28

2 Buçuk yıllık evliyiz bu süre zarfı içirisinde karım beni 6 kere terk ederek kendi yaşadığı memleketi mersine gitti her gidişinde 1 ay ve 2 ay gibi sürelerde ayrı kaldık bütün gidişlerindede haberim olamdan ve şimdide aynı durum var benden boşanmıyor ben bu konuda ne yapabilirim bana yardımcı olursanız sevinirim. benim açmam ne gibi bir sıkıntı yada iyimser olur…. açıklayıcı yardım istiyorum

Cevapla
adem 14 Ocak 2013 - 19:32

mrb ben 8 aylık evliyim görücü usulü evlendim evlenmeden önce benden sakladıkları hastalıkları varmış bi defalarca yalan söyledi ayrıca evlendikten sonra başka hastalıklarıda ortaya çıktı ve biz hiç birlikte olmadık babası gelip evden götürmiş ki ilk kez yapmıyo ben sosyal olması oturup kalkmayı ögrenmesi için kursları gitmesini istedim yapmadı kitap aldım oku diye okumadı ve evden gittikten sonra savcılıga gidip hakkımda suç duyurusunda bulunuyo benim evim ayrı ailemden ama annem ve babam hakkında suç duyusrunda bulunmuş çocugun olmaz senin demişler sözde hakim kararı bozdu ve evime girebildim o şuan annesinin evinde benm ay boyunca arayıp sormam yasak bilen birinden yardım istiyorum cidden çokkk ihtiyacım var ne yapmalıyım nasıl bir yol izlemeliyim bilemedim yeni yasaya göre kadın her zaman haklıymış ama ben en başından beri kandırılmış yalan söylenmiş biriyim ne yapabilirim lütfen …

Cevapla
Fisun b. 15 Ocak 2013 - 10:58

Merhaba 25 senedir evliyim malli mulkluyuz ama ayri dunya insanlariyz. Cocuklarimiz buyudu.
Bosanmak itiyorum siddet yok. Esim isadami ben ev hanimiyim once calisiyordum.
Ogrenmek istedigim sey

2002 den once tarihinden mulklerden 50 % hakkim var mi ?
Eger anlasmali ayrilsaK
2003 den sonra bir ortak evimiz var benim ustume
evlilik tarihimiz 1989

Yukardaki mallar ve ayni zamanda arsalardan 50 % anlasmali evlilikte hakkim var mi

Cevapla
Avukat Kara 15 Ocak 2013 - 20:14

Sn Fisun hanim 1.1.2002 tarihine kadar eşler arasında yasal olarak mal ayrılığı rejimi uygulanmaktaydı yani bir mal kimin adına kayıtlı ise onun sayılıyordu.1.1.2002 tarihinden itibaren ise yasal mal rejimimiz edinilmiş mallara katılma rejimi olarak düzenlenmiştir. Yani eşler aksi bir düzenleme( Mal Ayrılığı , Mal Ortaklığı gibi) istememişlerse kural olarak nikah töreninde imzayı attıkları andan geçerli olmak üzere edinilmiş mallara katılma rejimine tabi tutulmaktadırlar.
2003den sonra aldiginiz evde ise kocanizin da yari yariya hakki bulunmaktadir eger bir mal rejimi secilmediyse.
Anlasmali olarak bosanmak istiyorsaniz avukatlariniz vasitasi ile sizin haklarinizi koruyan bir protokol hazirlamaniz gerekmektedir. Yuzeysel olarak ancak bu kadar cevap verebilmekteyim yardima ihtiyaciniz olursa iletisime gecebiliriz.

Cevapla
Avukat Kara 15 Ocak 2013 - 20:20

Sn Adem bey esinizin sizden rahatsizligini saklamasi hakli bir bosanma sebebidir yeni yasaya gore kadin her zaman haklidir demek kocaman bir hukuk zafiyeti olur bu nedenle esinizle evli kalmak istemiyorsaniz bosanma davasi acmak sizin icin uygun olabilir tabi burada kisa bilgiler verebiliyoruz ama haklarinizi yadirgamayin ve unutmayin ki medeni kanunda kadin erkek esittir kanun kadini korur gibi acik bir ifade kurmak yanlis olur. İyi aksamlar.

Cevapla
Avukat Kara 15 Ocak 2013 - 20:30

Sn Nilgun hanim bu iskenceleri cekmek zorunda degilsiniz darp raporu almanizi oneririm bu bosanma davanizda lehinize sonuc dogurur ayrica esiniz yargilanir cezai olarak.
3yasinda ki cocugun velayeti buyuk ihtimalle annesine verilir eger maddi durumunuz yoksa oturdugunuz yerde ko baroya basvurun barodan size yardimda bulunurlar. İyi aksamlar.

Cevapla
sevgi 17 Ocak 2013 - 15:26

sayın avukat bey bana lutfen acil cvp verin ben 3 yılık evlıyim esim istegm disi kacırdı ailem benı affetmıyr cocuk yok ve simdide esim beni aldatıyor saygısızca konusuyr yalanı kufuru cok saygı hıc yok benı dinlemıyr bile içiyor ve inkar ediyor… dugunde taktıklarını ailecek borc diye aldılar vermıyorlar bırazınıda esım caldı harcamıs ben bosanmak istıyorum kımsem yok ben esimden neler taleb edebilirm neler yapabilirim lütfen cvp verin sayglarla…

Cevapla
fatih 27 Ocak 2013 - 16:24

mrb ben 30 ekimde 2012de evlendim 2 ay sürdü evliliyim anem hasta diye giti birdaha gelmedi ben gitim getirmeye gelmem diyor baban orda oldukça ben o eve dönmem oysaki evlerimiz ayrı ama aynı binadayız babam eskilerden konuşmuş sanırsam ilk eşimden geçemlerde olmadık küfür hakarete bulunmuş babama bende aradım açmıyor tlf boşanmak istiyorum nfaka talep edebilirmi ilişkimizdede çocuk yok

Cevapla
berra 31 Ocak 2013 - 22:20

merhaba benim boşanmak üzere olduğum 2 ci evliliğim ilk evliliğim 30 gün sürdü bu evliliğimde malesef 2 yıl ilk evliliğimden 10 yaşında kızım var bu evliliğimdende 2 yaşında oğlum oğlum 100/ 70 özürlü eşim evlendiğimizden beri herşeyi yalan ailesinin olmadığını söyledi evlenince gördük hepsi sağ işi yalan adı yalan ama yinede evlenmeye beni mecbur etti evlendik benim az param vardı ve annemin bunu bizden aldı ve geri ödemedi ve sürekli aşağılıyor hakaret ediyor dövüyor kızımı ailesine ve akrabalarına açıklamadı bizi bu yüzden kızım duyulmasın diye sokağa salmıyor komşularla görüştürmüyor ve kimseyi evimize almıyor kızımın arkadaşı olamsını bile istemiyor içki içiyor idda at yarışı gibi bahis oyunları oynuyor ailesinin durumu çok iyi istanbulda 5 daireleri 5 tane dükkanları var ama biz kiradayız eltim ve görümcem kayınvalidemle yaşıyor benin kızımdan dolayı istemediler yanlarında olmamı 1 yıl kıızmdan ayrı yaşadım göstermediler kiramızı elektiirk su paralarını kayınvalidem mutfağımıda kendi annem karşılıyor beni sürekli kızıma zarar vermekle tehdit ediyor evde hiçbir konuda anlaşamıyoruz ama benim 2 ci evliliği sadece susuyorum bana sürekli kızımınve annemin gözü önünde dövüyor suratıma tükürüyor bundan bir yıl önce çok dövdü diye şikayet ettin 2 gün kadın sığınma evinde kaldım gidecek yerim yok diye şimdi de dövdü ama rapor almadım barışırız yine yüz yüze geleceğiz diye ama bu sefer elektiirk su doğal gazı kapattı kar yağdığında oğlunu aldı annesine gitti ben kızımla 3 gün kar yağdığında elektiirk su doğal gazsız yorganın altında oturdum açtırmam için ev sahibi ile kontrat yapmam gerek ev sahibimde ev hanımı olduğumdan işim yok diye kontrat yapmadı 3 gün rezillik çektim kıızmın karşısında çaresiz anne olmak kadar kötü birşey yok sonunda elimizde ne var yok sattık ev sahibini komşular ikna etti eşim beni boşamak için mahkemeye vermiş avukat tutacak durumum yok savunmamı kendim yazdım ama barodan nasıl avukat isteyebilirim yada kendim nasıl savunma hazırlamalıyım yardım edermisniz

Cevapla
özgür 05 Şubat 2013 - 15:49

ıyı aksamlar avukat bey ben ozgur.esımle anlasmalı yoldan ayrılmaya karar verdık mal varlıgım yok benden ne kadar nafaka alabılır ve bırde cocugumuz var erkek aynı benım gıbı esımınde gelırı yok baba evınde duruyor cocugu vermıyor kendısı ama ben ıstıyırum mahkemede cocugu verırler mı bana ve ne kadar nafaka oderım hıcc bıseyım yok uzerıme aıt sımdıden tesekkur ederım

Cevapla
berra 09 Şubat 2013 - 21:34

oğlum eşimde ve eşim hakikaten pskopat gibi davranıyor maddi olarak da ailesine bağlı olduğu için anlaşmalı boşanmassam annesi beni babasının yani kayınpederimin ayaklarımdan vurduracağını ve hiç birşey talep etmememin edersem hapse girmeye korkmadıklarını beni rahatça öldürebileceğini söyledi bunları ses kaydı olarak aldım telefona ama annesinin ve kendinin çok sinirli olduğu için hızlı konuşmalardan anlaşılmıyor

Cevapla
süleyman teke 10 Şubat 2013 - 16:55

eyyy türk milleti nereye gidiyozz bizz bu nedir yaaa nedir onu şunu kanun yapmışsınız hiç mi edep namus terbiye kalmadı bu türk milletinde
kimse ailesine çoluna çocuğuna terbiye veremiyecek nerde kaldı bizim yüce türklüğümüzz ortalık fuhuş kaynıyor bu yüzden kimse bişi yapamıyorr sayın devlet büyüklerine sesleniyorumm
bukadarmı mesepsiz oldu bu yüce türk milleti

Cevapla
haluk 10 Şubat 2013 - 21:24

merhabalar ben haluk ben 6 sene dır evlı ıkı cocugum var 6 ve 1 yaslarında ancak esımle anlasamıyoruz bana karsı davranısları saygısızca ve sureklı olur olmaz seyler yuzunden dırdır edıyo bende alttan alıyorum tatsızlık cıkmasın dıye kafası bıseylere takılsa hıncını cocuklara bagırarak cıkarıyo bazen hırpalıyo cocuklarında pısıkolojısını bozuyor boyle devam etmez bosanalım dıyorum hırsı ıcınde bosanalım dıyo cocuklarım ıcın devam ettırım dıyorum dusunuyorum olmuyo hıc duzelme yok konusuyorum bak bunları yapma tamam dıyor soygı yok gelecegını dusunemıyo kafası gecmıslerde anne babama karsı saygısı yok sorunsuz bır sekılde cocuklarımı alıp bosanabılırmıyım acım var
yol gostermenıze ıhtıy

Cevapla
mahmut 10 Şubat 2013 - 22:00

merhaba ben eşimden 14 aralıkta anlaşmalı olarak boşandım eşim benden kendine dair herhangi bir nafaka talep etmedi sadece çocukların velayeti ve çocukların nafakasını talep etti. protokol yaptık dava görüldü ve ayrldık bende yeniden evlendim şimdi savcılığa başvuracağını söylüyor kendisine yeniden nafaka talebinde bulunacakmış böyle bir hakkı varmı?

Cevapla
mahmut 11 Şubat 2013 - 22:07

yorum bıraktım ama daha cevabımı alamadım birde ben velayet davası açtım çocuklar için velayet annede çocuklar boşandıktan 2 ay sonra yanına aldı kendi amcasının evinde kalıyor çalışmıyor bende çalışıyorum vede yeni evlilik hazırlığındayım kazanma şansım varmı yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkür ediyorum saolun

Cevapla
hatıce 16 Şubat 2013 - 11:35

merhaba esımle 10 yıllık evlıyım ve 7 yasında bır kızım var evlılıgımızın ılk yılların bu yana problemlıyız bırcok kez ayrı kaldık ve aıleler tarafından tekrar bır araya geldık halıyle bırde cocuk var.ve artık gıtmedıgıne karar verdık anlasmalı olarak bıtırmek ıstıyorum esımde buna karsı degıl yanlız evlendıkden sonra edınılmıs olan mal varlıgımız var bu konuda anlasamıyoruz anlasmalı bosanmalarda mal paylasımında anlasılamıyorsa dava surecı uzarmı ve hakkımı alabılırmıyım buna hakımmı karar verır acaba benı aydınlatırsanız sevınırımm

Cevapla
yasemin 27 Şubat 2013 - 18:58

ben yabancı uyrukluyum eşim Turk 2009 yılından itibaren evliyiz eşimi seviyorum o benden ayrılmak istiyor eğer ben mehkemeye gelmesem ne olacak?ne kadar iş sürecek?mehkemeye gitsek ayrılsak nafaka talıp edebilirmiyim çocuğumuz yok ,daha Türk kimliğimi de almadım?nasıl olacak boşansak kimlik alabilirmiyim? Türkiyede kalmayı istiyorum..yardımcı olursanız sevinirim

Cevapla
selenn 01 Mart 2013 - 09:21

Selam ben selen 5 yıllık evliliğim anlaşmalı boşanmayla bitti bir yaş 4 aylık bir oğlumuz var hakim her ayın 1. ve 3. hafta sonu sabahtan akşama kadar görüş izni verdi baba oğlunu her zaman gelip görmüyor maddi ve manevi sorunları öne sürüyor çocuğun kendisinde yatılı kalması için birde istediği zaman görmek isçin mahkeme açtı bu konuda ne yapmam gerek birde nafakayı ödemiyor arada bir 50-100 gibi bir mebla gönderiyor beni aydınlatırsanız sevinirim şimdiden teşekkür ederim.

Cevapla
lütfen bilgilendirin 13 Mart 2013 - 23:40

eşimle anlaşamıyoruz maddi gelirim 1500 tl eşimin özentilerine yetişemiyorum sık sık tartışıyoruz sabah kavhvaltılarında bana kahvaltı hazırlamıyor akşam eve geldiğimde kocasına gerekli ilgiyi göstermiyor haftanın 3-4 günü annesiyle gezmelere gidiyo cocukça hareketleri var cahilliğine veriyorum bazı şeyleri gün gelir bıkar diyorum ama hep aynı gezmeye gittiğinde eve gelince milletin eşyalarını özeniyor bunlar hep kavga konusu oluyor düğünde takılan zinetleri bozdurup ihtiyaçlarımızı giderdik borclarımızı ödedik isteklerini aca öyle yerine getirebildim ve annesine giderken birtakım zinet eşyalarnıda yanında götürdü artı annesine ihtiyaçlarından dolayı bileziklerin vermiştik dava dosyasına onlarıda katmış giderken götürdüğünü ve annesine borç verdimizi söylememiş ama bunların telefon kayıtları var bende kayıt yapmak suç diyorlar doğrumu. oysa evlenmeden önce gelirimide biliyordu ailesi zengin bir aile değil evlenmeden önce ailesiyleyken babasının aldığı 1200 tl maaşla 5 kişi geçiniyorlardı şimdi annesinin evine döndü boşanma davası açmış avukatı aradı zinetlerinini geri istiyor 1.5 yaşına kızım var zinetlerle birlikte 80 bin tl maddi manevi para talep ediceklermiş vermem deyince anlaşmalı boşanma istiyorum dedi 20 bin tl ver anlasalım dedi sonra 15 bin tlye düştü kanun cocugu anneye veriyormuş eger istediği parayı verirsem cocuğu haftada 2 gün görebilirsin diyor kabul etmezsem mahkeme kararına göre görebilirsin dior cocugumun velayetini alabilirmiyim lütfen yardımcı olun

Cevapla
hlyvr 31 Mart 2013 - 18:27

annem adına yazıyorum, bilgi istiyoruz.

annem ve babam anlaşmalı bosanma davası acıcaklar ama babam emekli olana kadar oturduğumuz evi yüzde elli anneme geri kalanı kendisinin üstüne yapcak emekli olduktan sonra evi satıp bölüşcekler . biz evden annem ve ben baska eve taşıncaz bizim kiramızı ve kardeşime para ödüycek yalnız kendisi şöyle söylüyor nafaka davası açmayın açarsanız işi yokuşa süreriz bizde tamam dedik. ama daha sonra parayı ödemezzse nafaka davası açabilirmiyiz? yani şöyle anlaşmalı bosanmada dilekçede nafaka istemiyorum yazcak annem bosandıklarında babam kardeşim için para ödüycek yine ama tuttki ödemedi tekrar dava açabilirmiyiz. cevap yazarsanız çok sevinirim.

Cevapla
yardımcı olur musunuz 03 Nisan 2013 - 06:41

Bir yakınımın eşi yabancı uyruklu ve hiç Türkçe bilmiyor. Boşanmaya karar verdiler anlaşmalı boşanma davası için hazırlanacak olan protokol Türkçe mi hazırlanmalı yoksa tercüme ettirilip noterden tasdiklenmeli mi bayan Türkçe bilmediği için nasıl bir yol izlenmeli acaba? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Cevapla
melisa 09 Nisan 2013 - 07:32

eşimle bosanmak istıyoruz bana sürekli darp uygulayıp küfürler edıyor delirmiş gibi hareketleri var can güvenligim yok kavga hailinde evi basıma yıkıyor 2 bucuk yasında bir oglum var bosansam mal paylasımını merak edıyorum bir dükkan var ortagıyla birlikte yönetıyor arabası var ve kirada oturuoruz ben evimden ayrılmak istemıorum bosanırsak ne gibi bi hakkım olabilir

Cevapla
ayseciiiiiqqqq 20 Nisan 2013 - 12:56

Slm 4 yildir evli gibiyim esim surekli annesinin yan ninda uyuyor ve hep onlarin dedigini yapiyor 35 yasinda ama bebekten beter eve neredeyse hic gelmiyordu. Cocugum olduktan sonra zaten hic birlik tede olmadik (3 yildir).ben de sanirim lgisiizlikten olsa gerek kendime bir arkadas edindim ve kendininde bundan haberi oldu ve hicde tepki gostermedi daha fazla dayanamadim ve bayan arkadasimin yanina kactim simdi bosanmak istiyoruz anlasmali bosanacaktim cocugun velayetini kendine vermemi istiyor ama bende kalacakmis ve banna para yardimiyapacakmis birde altinlarim esyalarim herseyde ANNESİNDE evlendigimizden beri onda kaliyor simdi ben ne yapa bilirim davayida onlar acti altinlarimi falan eri alabilirmiyim cocugun velayeti bana verilirmi tazminat ve nafaka alabilirmiyim lutfen yardim edinnn…

Cevapla
Ezgi 21 Nisan 2013 - 13:19

Merhaba,
Eşimle 2000 yılinda evlendik. 8 yil yurt disinda yasadik. Bes yil once kendisininde
Turkiye’ye donme karari oldugunu soyleyerek ben ve 2 cocugum
Donus yaptik. Fakat kendisi hala donmedi. Arada bir gelip bir hafta kalarak tekrar geri dondu.
Senelerdir boyle devam ediyor. Evlendigimiz gunden beri
Calisiyorum. Aldigim maas ordayken de onun aldigindan 2 kat fazlaydi.
Turkiyede de iyi bir kurumda iyi maasla calisiyorum. Nakit olarak dublex ev almistik, icinde dugunde takilan tum
altinlarim yaklasik 40.000 civari ve nakit param vardi.fakat Ev onun uzerinde. Neredeyse hicbir masrafa katkisi yok.
Cocuklarda dahil olmak uzere. Artik bosanma karari almis durumundayim. Lutfen haklarimi nasil korur ve alirim
Bilgi verirseniz minnetdar olacagim. Tesekkurler.

Cevapla
zeynep 24 Nisan 2013 - 21:04

berhaba ben 1995 yılında evlendim nikagım gec yapıldı dogum yapmama 2 ay kala 2aysonra doguma gitim giderken eşim kız dogurmasan gelip almam dedi başıyın caresine bak dedi

Cevapla
zeynep 24 Nisan 2013 - 21:09

neyise buaralarda tatişmamız oluyo aradan 3 5 sene gecti yine tartışıyoruz bana skız bi büyüsn sana yapacagımı biliyorum dedi ve büyüdü şimdi 18 yaşınd kızımız birlik te beni dişladılar ve evden kovdular ben de gitim ablamın yanına kızım dediki cekip gidiyorsun koçanla kavga deiyinçe ablan olmasa oturursun evide dizini kırıp bunlar beni iyiçe mutsuz eti eşim senden nefret etigini söylüyor içim de sana karşı hiç bieşeyim kalmadıgını söylüyor

Cevapla
DUYGU 26 Nisan 2013 - 22:53

merhaba 1 ve 2 yasında ıkı cocugum var esımle anlasmalı bosanmaya karar verdık cocukların velayetı bende kalacak bır protokol hazırladık fakat ıstırak nafakası ıstedıgımı mıktarının mahkemenın belırlemesını yazdık buna bız karar verebılıyormuyuz ve neye gore mıktar belırlenır eger esımın maası baz alınıyor ıse 1200 tl maası var ortalama ne kadar nafakaya karr verılır ayrıca calısmıyor olması nafakayı odemeyecegı anlamına gelır mı bırde odememesı durumunda ne yapmam gerekır lutfen acıl cevap yarın protokole ımza atacak

Cevapla
figen 29 Nisan 2013 - 10:19

merhaba iyi günler ben 4 senelik evliyim bir senedir eşimle sıkıntı yaşıyoruz sürekli hakarete uğruyorum yaptığım hiç bir şeyi beğenmiyor ütüyü yemeği ev işlerini bahane ediyor 15 gündür annemlerdeyim anlaşmalı boşanalım diyor fakat parmağımdaki nişan yüzügüme kadar her ziynet eşyamı aldı cocunda aldı bu zamana kadar bunları odemeyi kabul etmiyor sadece cocuğa nafaka ödemeyi kabul ediyor bizde ve evlenmeden önce başka biriyle beraber olduğum için bunu bilerek kabul ederek benimle evlendi şimdi beni bununla aileme söylemekle tehtit ediyorr bu sebepten dolayı ziynet eşyalarımın geri talep edebilirmiyim bana alırken geri yapacağınında vadini verdi 2,5 yaşında bir oğlum onada sahip çıkmıyor lütfen yardımcı olurmusunuz nasıl bir yol izleyebilirim

Cevapla
ilknuryücel 01 Haziran 2013 - 12:37

eşimden anlaşmalı ayrıldım eşim çocuklara bakacağını ihtiyaçlarını karşılacağını söylemişti fakat hiç yardımgörmedim çocuklara ne nafaka nede bana bağlanmdı eşim ayrılırken bana istemiyorumdiye bir kağıt imzalatmıştı ama çouklarının ihtiyaçlarınıda karşılayacaktı bunları yerine getirmedi ben annemin yanına sığındım babamdan aldığım maaşla 3tane çocuğa bakmaktayım velaletleri benim üzerime 2çocuğumu ve faturaları geçinmekte güçlük çekiyorum çocuklarıma nafaka bağlanmasını istiyorum başka haklarımda varmı bene yardımcı olurmusunuz sadece çocukları görmeğe geliyo benimistediğim zamanlarda artık çok yoruldum .haklarımı bana yazarmısınız saylılarımla

Cevapla
SONYOL 07 Haziran 2013 - 11:44

çok acil merhaba ben 7 yıllık evliyim ve 6 yaşında bir oğlumuz var eşim bundan 5 ay öncesinde evden ayrıldı. bana karşı sevgisi bitmiş boşanmak istiyormuş fakat ben ayrılmamak için elimden geleni yaptım ve bu kişide beni aldatıyor maalesef şuan ayrılalım evini arabanı ihtiyaçlarını ben alacağım diyor ve protokol imzalamak istiyor ne yapmalıyım oğlumun bende kalmasını istiyorum onada olur verdi bu süreçte kendimize ait arabamız vardı alal acele sattı ne yaptı parasını bilmiyorum ev vardı ablasının üzerine onu sana veremem dedi birsürü yalan üzerine yalanlar söyledi açıkçası neyapmam gerekiyor bilemiyorum yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkür ederim.

Cevapla
melek 07 Haziran 2013 - 18:43

MERHABA KAYINVALDEM RAHMETLİ KAYINPEDERİMİN MAAŞINI ALMAKTADIR.KIZI BANKALARA OLAN BORÇLARI YÜZÜNDEN KOCASINDAN BOŞANMIŞ MAAŞA ORTAK OLMAK İSTİYOR.KAYIN VALDEMDE KREDİ ÇEKMİŞ EŞİM DE OĞLU OLARAK KEFİL OLMUŞTUR. BU DURUMDA EŞİMİN ABLASI DAVA AÇAR BORCU EŞİME ÖDETİRMİ ? AYRICA EŞİ İLE ANLAŞMALI BOŞANMIŞ AYNI EVDE KALMAKTADIRLAR.

Cevapla
mehmet^^^^ 17 Haziran 2013 - 14:47

merhaba 1,5 aydr evliyiz ilk ikinci haftasından itibaren hep atışmalar hep kavgalar oldu aileme saygısızlık küfür söyledi benide sen karışamazsın hayatıma demeye başladı ensonunda benide küfür etti piç o.ç die devamlı sorun çöıkarıp kavga yaratıodu. şimdi ben boşanma kararı aldım ziynet eşyaları bnde anlaşmalıda yada dava olarak bnde kalmaya hak talep edebilirmiyim agır tahrik mesajlar beni haklı çıkarırmı

Cevapla
muesser 29 Haziran 2013 - 23:14

eşimden boşanmayı düşünüyorum, ama ilk eşimden olan oğluma evimi devretmek istiyorum eşim hak iddi edemilirmi boşandıktan sonra,boşanma sebebim aşırı kredi kardı borcçu yapıp ödememesi ve bunu defalarca tekrar tekrar yapması,bağış olarak mı vermeliyim evi yoksa satış olarakmı daha garantili olur bilgilendirirseniz ona göre hareket edeceğim teşekkürler

Cevapla
zeynep 17 Temmuz 2013 - 06:27

ÇOK ACİL!!!!
Esimle dün aksam itibari ile bosanma karari aldik ve bugün öglen anlasmali bosanmak icin avukatla gorusmeye gidecegiz. . 16 aylik evliyiz bildigim kadari ile dügünde bana(geline) takilan altinlar benim hakkım, bunun dogruluk derecesini ogrenebilir miyim? Kadin bakireligini kaybettigi icin, esi tarafindan calismasina izin verilmedigi icin maddi olarak istekte bulunabildigi duyumunu aldim ne derece dogru bunu da mumkunse cok acil aciklamanizi rica ediyorum. Simdiden tesekkur ederim, iyi gunler.

Cevapla
EROL DEVELİ 17 Ağustos 2013 - 08:48

ruhen bedenen biten bir evliligi davalıyla kayıt üstündede bitirmek istiyorum.Bitlise tayinim çıktı.oraya varınca hemen boşanma davası açabilirmiyim.yoksa ikametgahımı bitlise alınca zaman şartı varmı.19 yıllık evliydik 2 evim var davalı tedbir koydurdugunu söylüyor.1 tanesini al diyorum 2 sini istiyor.davalı ev hanımı ben memurum.davalının işi yokuşa sürmesi boşanmaya yanaşmaması davamı uzatırmı.kişi istemedigi biriyle aynı evi davalı boşanmaya yanaşmıyo diye baylaşmak zorundamıdır.zorla aynı evde nasıl kal denir.davalının keyfini bekliycem boşanmak için.boşanmak bukadar zor olmamalı.yazıktır geçen zamana

Cevapla
demet asi algur 08 Eylül 2013 - 06:59

EŞİM BEN DEN BOŞANMAK İSTİYOR AMA BEN İSTEMİYORUM BENİ KULLANDI ŞİMDİ KENDİSİ BELÇİKADA BENİ KANDİRDI.ONURUMLA OYNADI BEN İSTEMİYORUM ONUNDA BOŞANMAK BANA YARDIM EDERMİSİNİZ NOLUR ÇOK ZORDURUMDAYIM BENİ SÜREKLİ BOŞANMAKLA TEHDİT EDİYOR SÜREKLİ BANA HAKARET EDİYOR NOLUR YARDIM EDİN BANA CEVABINIZI BEKLİYORUM

Cevapla
kerem mert 20 Eylül 2013 - 04:08

Merhaba,
Anlattığına göre bu evlilik bitmiş zaten. bence tekrar evlenmeye bak.saygılarımla

Cevapla
elif çetin 17 Aralık 2013 - 08:30

merhaba görümcem 1 yılı aşkın evli ama 8 aydır eşinden ayrı yaşıyor.eşi evlendiği ilk günden beri şiddet psikolojik tacizde bulundu.eşi anlaşmalı boşanma davası açmış mahkemesi haftaya. boşanmayı istiyor ama nafaka ve tazminat istiyor.görümcemin anne ve babası yok babaanne de kalıyor.mahkeme nasıl sonuçlanır elimizde resmi kanıt yok şiddete uğradığından sadece fotoğrafları var,bir de ruh ve sinir hastanesinde yatmıştı ilaç kullanıyordu eşi.avukat tutmadık ne yapmamız gerekiyor bize yardımcı olursanız çok sevinirim.

Cevapla
gülnur kaya 07 Nisan 2014 - 13:24

Annem 1975 yılında evlenmiş buna rağmen evlilikte hiç yüzü gülmemiş kendini evine çocuklarına adamış birisi.Babam şimdiye kadar anneme hakaretler,küfürler ederek çoğu kez çocuklarına da huzur vermeyerek hayatı herkese zindan ediyor .7-8 yıldır da eve para vermiyor. Çoğu zaman biz para gönderiyoruz.Sürekli maddi manevi şiddet görmekle kalmayıp evi satmakla , evden kovmakla tehdit ediyor. Annemin evde olmadığı zamanlar eve karı-kız getiriyor.Kadınlarla ilişkileri dışarda da devam ediyor. Annemin gidecek yeri ve parası olmadığı için,elinden hiçbir şey gelmiyor. Ne yapabilir? evde hak iddia edebilir mi? nafaka alabilir mi? evi sattırmayı durdurabilir mi?

CEVAPLARINIZ İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER.

Cevapla
hatice kanat 30 Nisan 2014 - 07:19

merhaba..eşimle evleneli 1 sene olmuştu eşim cezaevine girdi ve tam 8 sene onu bekledim.daha sonra cıktı ve daha ben 7 aylık hamileyken beni aldatmaya başladı.daha sonra iflas etti araba ev eşyalar herşey gitti.sonra bana bankalardan kredi çektirdi piyasaya beni yaklaşık 50 bin lira borçlandırdı.bu sırada evdeki eşyalar da icra yoluyla gitti.bizde eve tekrar eşya almak zorunda kaldık.eşyalar tekrar gitmesin diye anlaşmalı olarak borçlardan dolayı boşandık ve 13 ay sonra tekrar evlendik.eşim evlendikten 3 ay sonra bana çekişmeli boşanma davası açmış ben bunu e delet aracılığıylaöğrendim ve dünya başıma yıkıldı eşim yaklaşık 1.5 yıldır başka bi şehirde başka bir kadınla dost hayatı yaşıyo.ama tabi bunu hep inkar ediyo.bu davayı niye açtın dediğimde boşanmak istiyosan boşanalım dediğimde hayır ben seni bırakmam bu davayı usulen açtım bi yerden para alıcam biz mahkemeye bile gitmicez aşkım falan derken sesini telefonuma kaydettim.fakat mahkeme günü gelince hadi gidelim mahkemeye boşanalım yoksa parayı alamicam diye yalan söylüyo.ben inat ettim gitmedim duruşmaya hakim duruşmayı mayısın 30 una atmış.bu defada gelmiş gel anlaşmalı dava açalım protokol hazırlayalım 1 hafta sonrasına gün alalım bende gidip paramı alayım sen istersen git davayı geri çek ertesi gün hemen dedi.ben tabi yine razı olmadım.ortada çekişmeli bi boşanma davası varken ve bu davayı kendisi açmışken bu mümkün mü.ben boşanmak istemiyorum ortada iki tane evladımız ve 17 senelik beraerliğimiz var.eğer boşanmayı kabul edersem maddi manevi ne kadar tazminat alırım ve senden boşanmak istemiyorum dediği ses kaydını hakime dinletirsem dava düşer mii klütfen bu konuda acil yardıncı olun

Cevapla
tugba karakurt 11 Mayıs 2014 - 09:40

boşanma davasını ben açsam yinede nafaka ve ya bir takım isteklerde bulunabilirmiyim?

cevabınız için şimdiden teşekkürler

Cevapla
ülkü gündüz 20 Mayıs 2014 - 16:34

Ben esimden 2009 daanlasmali olarak bosandim bir oglum var sekiz yasinda aylik ucyuz elli tl nafaka baglandi esimle tekrar birlesmek umidiyle. Biraz sorunlarimiz vardi o davranislarini duzeltsin biraz ayri kalmak ikimizede iyi gelir diyerek karar aldik bu sekilde anlasmali bosandik bu bosandigimiz suresince kari koca hayatimiz yine devam etti izinlerinde ogumun ve benim yanima gelirdi yani bu surede sadece nikah oarak ayriydik ve 2011 yilinda en son yanimiza geldiginde seneye nikah yapma karari aldik bu kararla gitti yanimizdan zaten geldigindede hep beraber kaliyorduk bu kararla burdan gitti on besgun sonra biriyle nufustan uc gunluk evlendigini gordum evlendikten sonra hic burdaki cocugunu aramiyor sormuyor gelip gitmiyor. Hic bir ihtiyacini karsilamiyor beni kandirarak anlasmali bosanma yaptim su an nafakayi bile icra zoruyla aliyorum benim bu adamdan nafaka disinda haklarim nelerdir. Acele cevap verirseniz sevinirim saygilarimla cok tesekkur ederim

Cevapla
funda say 01 Eylül 2014 - 21:52

2 bucuk yillik evliyiz bazi sorunlar anlasmazliklar yuzunden esimle birbirimizi yiprattik.artik onunla ayni evde bile kalmak istemiyorum.2013 yili mart ayinda krediyle ev aldik.10 yil sureli.babamin yardimiyla 40.00 tl ara odeme yaptik.10.00tl de taksitle odedik elimize gecen parayla.ben bosanmayi kafaya koydum ama kredi cekerken esim cekti ben kefil oldum.hala banka tarafindan ipotekli ev.dava actigimda nasil sonuclanir?ne yapmam gerekiyor acaba

Cevapla
büşra kaya 21 Eylül 2014 - 22:27

1 yıllık evliyim boşanmak istiyorum eşim avusturya vatandaşı daha dava açmadım kaçarak geldim türkiyeye şimdi boşanmak için daha açıcam ama burdamı haklarımızı alabilirim Avusturyada mı bilmiyorum altınları filan hepsi kaynanan adına bankada eşyalarımı herşeyin orada tazminat yada nafaka alabilirmi yim haklarım nelerdir

Cevapla
Serpil yılmaz 03 Eylül 2015 - 23:42

Merhaba ben yirmi yıllık evliyim görücü usulü bir evlilik bizimki ben onaltı yaşımda evledim ben eşimi çok sevdim ama o beni hep aldadttı aşağıladı ezdi üzdü on yıl önce ona yaranayım beni sevsin diye işe başladım iş yerindede canım çıkıyordu tabiki kendi paramı kazanmama ramen hiç birşeye yetişemedim bu arada üç çocuğumuz vardı biz boşanmaya karar verdik ve dördüncü çocuğa hamile olduğumu öğrendim tabiki eşime söylediğimde çok kızdı ve dokuz ay boyunca eve gelmedi doğumdan sonra eve döndü ama ben çok acı çektim çok mutsuzum ayrıca çok yalnız ve çaresizim eşim hala beni aldatıyor dört çoğumun olmasına rağmen eşimden boşanmak istiyorum çünkü çok acı çekiyorum o hayatımdan çıkarsa belki bir nebze rahatlıyacağım boşanma davamız düştü eşimin haberi olmadan boşanmak istiyorum ne yapa billirim ayrıca mail adresime gelen mesajları eşim görüyor bana nasıl yardımcı ola bilirsiniz

Cevapla
Mehtap Güngör 19 Kasım 2015 - 08:10

merhabalar.2 üniversite mezunu bir bayanım. 28 yıllık bir evililiğim var ve eşimin beni aldattığını düşünmekteyim.yıllardır uyguladığı psikolojik baskıdan,aşağılamasından bunaldım artık. Anlaşamadığımız için boşanmak istiyorum. Çalışan bir bayanım ve bir ev bir arsa ve 2 arabamız var.2 erkek evladım var biri 24 yaşında mühendis diğeri lise son öğrencisi. Eşim ayrılmak istemediği için ben dava açacağım ancak eşim arabayı ve evin yarısını veririm diyor sadece yoksa anlaşmam diyor tek bir çöp alamazsın diyor.Yasal haklarımı bilmediğim için ne yapacağımı bilemiyorum. Davayı benim açmam aleyhimde bir durum teşkil eder mi ? Mal varlığımız yıllardır birlikte çalışmanın sonucu ancak ayrılmak istemediği için bir şey alamazsın diyor.Konuyla ilgili bilgi almak istiyorum.

Cevapla
ayşe zorlu 08 Temmuz 2016 - 05:54

Merhabalar ben eşimle anlaşmalı boşanma davası aşcaz iki oglum var biri 10 yaşında biri 8 yaşında çocukları birer alalım diyor ben ikisi de bende kalsın istiyorum nere verilir .Birde çocuk için nafaka nekadar ödenir şimdiden teşekkür ederim

Cevapla
murat 06 Ekim 2016 - 20:33

slm arkadaslar benim hanim gecen yil kardesi kayboldu iki hafta icinde bulundu saglikli bu ara hanim depresyona girdi yuvam sallanmaya basladi bana karsi ne saygisi kaldi ne sevgisi sanki gözünde bir düsmanim benden sogdugunu söyledi akliniza ne gelirse dedi bana doktora götürdüm hap yazdi bir ay aldi düzeldi sonrs hapi birakti delimiyim diye icmiyor ve olaylar yeniden basladi halasi icin benii ve cocuklarimi atmaya kadar geldi ben evdemiyim yokmusum gibi davlraniyor kendisi evde ama düsünceleri baska yerde bu zamana kadar depresyonda diye sabir ettim artk dayanamiyorum 4tane cocugum var en büyü 13yasinda esime karsi hic siddetim olmamistir elim bile kalkmamistir kavgayi sevmem bagirip carmaYi sevmem isimden evime evimden isime cocuklari esimi alip gezmeler seyahat etmeler birtürlü anlamiyor sanki benden ayrilmak icin herseyi deniyor gibi geliyor halasina tapiyor sanki halam icin ayrilirim diyor burgün tartisma cikardi gene allah bu dünyada beraberiz ahrette yanyana koymasin diyor simdi tuttirmus isten cik halamin kaldi semte tasinalim diyor 100 km benim isten atilmam icin allaha yalvariyor 16 senedir calistigim firma otdan cikip halasinin oraya gidip leifirmada calisacakmisim cok ileri gitmeye basladi 4cocuk icin dayaniyorum diyor ortada birseyde yok sebebinide biliyorum bende sebebini bildigim icin ses cikarmiyorum ama bu daha cok basima cikiyor ayrilsam zaten kendisi zaman gelince halamin oraya tasinalim tasinmassak ayrilirim diyecek ozaman cocuklarin bende kalmasi icin ayrilik olursa nepmam gerekiyor doktorlada paylasiyorum bunu birsey yapamam diyor yardim ve yorumlarinizi bekliyorum

Cevapla
1 2 3

Yorumunuzu Bekliyoruz !