Anasayfa Boşanma Davası Aile Mahkemeleri

Aile Mahkemeleri

Yazar: Avukat Ayça Özdoğan

Yeni Medeni Kanun’un yürürlüğe girmesinin ardından, bu kanunla paralellik gösteren  Aile Mahkemelerinin Kuruluş ve Yargılama Usullerine Dair Kanun 09.01.2003 tarihinde kabul edilerek yürürlüğe girdi. Bu kanunun amacı, aile hukukundan doğan dava ve işleri görmek üzere kurulan aile mahkemelerinin kuruluş, görev ve yargılama usullerini düzenlemektir.

Bu kanun ile öncelikle davaya bakan hakim yönünden önemli değişiklikler getirilmiş ve aile mahkemeleri hakimlerinin, evli, çocuk sahibi ve otuz yaşını doldurmuş olması koşulu getirilmiştir. Ayrıca aile mahkemesinde görevlendirilecek hakimin  tercihen aile hukuku alanında lisansüstü eğitim yapmış olması aranmıştır. Böylece hakimin evli ve çocuk sahibi olmasının, eşler arasındaki uyuşmazlığın çözümünü kolaylaştıracağı düşünülmüştür.

Yine bu kanun ile getirilen önemli bir değişiklik de, her aile mahkemesine uzman olarak psikolog, pedagog ve sosyal çalışmacının atanmasıdır. Bu uzmanlar, davanın esasına girilmeden önce veya davanın görülmesi sırasında, mahkemece istenen konular hakkında taraflar arasında uyuşmazlık nedenlerine ilişkin araştırma ve inceleme yaparak sonucu bildirir. Ayrıca mahkemenin gerekli gördüğü hallerde duruşmada hazır bulunur ve görüş bildirir. Yine bu uzmanların da tercihen evli, çocuk sahibi ve otuz yaşını doldurmuş olması aranır. Aile mahkemeleri bünyesinde uzmanların yer alması olumlu bir düzenleme olmakla birlikte kasino zaten davaların iş yoğunluğu nedeni ile uzadığı ülkemizde, davaların biraz daha uzaması sonucunu doğuracaktır.

Aile mahkemeleri kanunu ile getirilen belki en önemli değişiklik hakimin tarafları sulhe teşvik etmesidir. Buna göre aile mahkemeleri, önlerine gelen dava ve işlerin özelliklerine göre, esasa girmeden önce, aile içindeki karşılıklı sevgi, saygı ve hoşgörünün korunması bakımından eşlerin ve çocukların karşı karşıya oldukları sorunları tespit ederek bunların sulh yoluyla çözümünü, gerektiğinde uzmanlardan da yararlanarak teşvik eder. Yani hakim öncelikle davanın esası ile ilgili işlemleri yapmadan önce, sorunları tespit ederek anlaşma yoluyla çözüm sağlamaya çalışır. Bu mümkün olmadığı takdirde yargılamaya devam olunur.

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi ülkemizde davalar, adalet sistemindeki pek çok aksaklıklar nedeni ile uzamakta ve kısa sürede sonuca bağlanamamaktadır. Hal böyleyken hakimin I Norge brukes oftest begrepet “ norske spilleautomater ” om alle typer spillemaskiner. davanın esasına girmeden önce sorunu tespit etmesi ve anlaşma yoluyla çözüm üretmeye çalışması, davanın daha da uzamasına neden olacaktır. Bu nedenle şu anda uygulamada çoğu aile mahkemesince, tarafları sulhe teşvik hakimin taraflara sulh imkanı olup olmadığını sorması ve bunu duruşma zaptına geçirmesi şeklinde gerçekleşmektedir.

Yine bu kanun ile Ailenin Korunmasına Dair Kanun’un birinci maddesinde yer alan “Sulh Hakimi” ibaresi, “Aile Mahkemesi Hakimi” olarak değiştirilmiştir. Böylece aile hukuku alanında iki ayrı görevli mahkeme ortadan kaldırılarak, Ailenin Korunması Kanunu’ndan yararlanmak isteyenlerin de aile mahkemelerine başvurması sağlanmıştır.

Aile içi ilişkilerden kaynaklanan sorunların çözümü özel bir yargılamayı zorunlu kılmaktadır. Bu sebeple aile mahkemelerinin uzmanlık mahkemesi olması ve yine sorunların çözümünde uzmanlardan yararlanılması açısından olumlu bir düzenlemedir. Ancak bu uzman mahkemeler davaların uzamasına neden olmamalıdır. Davaların geç sonuçlanması yargı sistemi ile ilgili genel bir sorun olmakla birlikte, aile mahkemelerinde konu aile ve aile bireyleri ile ilgili sorunlar olduğundan çıkarılacak yönetmeliklerle karşılaşılabilecekler sorunlarla ilgili düzenlemeler yapılmalıdır.

Avukat Ayça Özdoğan

BU YAZILARA DA GÖZ ATABİLİRSİNİZ

40 Yorumlar

ayşe güven 25 Ocak 2011 - 16:22

eşim beni evden ailemi arayarak gelip beni almalaını söyledi ailemde aldı.ve bir süre sonra mahkemeye anlaşmalı boşanma dilekçesi verdi ama ben boşanmak istemiyorum.eşimi herseye rağmen çok seviyoru bu persembe mahkememiz var ve ben boşanak istemediğimi söyleyeceğim aramızıbozan da kayın valıdem ama ben onun bazı söylediklerinin asılsız olduğunu kaıtlayacak bir kanıt hazırladım ve mahkemeye sunucam boşanmayı ve benden ayrılmayı çok istıyo aile mah kemei nasıl olur bilmiyorum
yada aile mahkemesine neden verdi bilmiyorum lütfen yardımcı olun bu evliliği kurtarmayı çok istiyorum onunda beni sevdiğine inananıyorum

Cevapla
ahmet basaran 18 Ekim 2011 - 20:09

alanya aile mahkemesin boşanma caıldım acılmdım avkata verdim halin e devlet de görmdim şubelinyom iki havta oludu bigi nasısl ulaşıram 1

Cevapla
aslı 22 Kasım 2011 - 15:04

ıyı aksamlar ben esımle kısa sure once resmen bosandım kızım ıcın tekrardan bır araya geldık fakat anlasamıyoruz 3yasında kızım var tekrardan ayrılma olursa kıe verırler bılgı verırmısınız?

Cevapla
ahmet basaran 25 Kasım 2011 - 13:36

bilgi makaım karıanda alımakı için 2011/724 esen dayaıl bigi edeinmek isdeyom nesaman durşumam günü deyer hangi sorun varsada bilmek iderim.

ahmet absaran

02-20-1956-

Cevapla
tuğba 28 Kasım 2011 - 22:32

ii akşamlar b en resmi nikah olmadan evlendim ve evlendiğimde 16 yaşındaydım 17 yaşında eşimden ayrıldım ve 6 ay sonra falan doğum yaptım doğum sırasında eşim yanımda yoktu hiç bir şekilde hiçbirşeye yardım etmedi ama sonra çocuğu bir süreliğine babasına verdim ama daha sonra förmeye gittim çocuğu almak ve evime daha doğrusu annemiin evine götürmek istedim eşim buna izin vermedi ve karakola çocuğumu kaçırmak için gittiğimi söledi 1 gün karakolda kaldım ve evie tekrar döndüm şimdi annem ile yaşıyorum ve çocuğumu almak istiyorum kızım 3 yaşında ALLAH rızası için yardım edin yavruma kavuşmam için ltfn cevap bekliyorum yardı etek isteyen avukatlar lütfen yardımlarınızı bekliyorum..

Cevapla
gökhan 02 Ocak 2012 - 10:33

merhaba benim bi çocugum oldu ama eşimle resmi nikahımz yok çünkü eşim ingiltereye gidebilmek için başka anlaşamalı evlilik yaptı ve ret alınca vazgeçti sonra kacarak evlendik 1 eylülde bosandılar şimdi cocuma kimlik cıkartmak istiyorum ama cocugum eşimin eski eşinin soyadını alması gerekıyomuş o yüzden çıkartamadım kendi veya eşimin soyadını yazdırabılmek için ne yapmalıyım lütfen soruma cevap verin zor durumdayım cocugum hastaneye yatabilir kimlik olmayınca işlem yapmıyorlar hastanede

Cevapla
gizem ç 04 Şubat 2012 - 14:35

1 buçuk yıllık evliyim …boşanmayı eşimde kabul ediyor bir mal talebimiz yok .çocugumuzda yok ..istanbulda yaşıyoruz …en kısa ve ekonomik olarak nasıl boşanabiliriz ..bu stresten kurtulmak istiyorum

Cevapla
mustafa 18 Mart 2012 - 15:31

MERHABALAR ! BENIM SORUM ŞU BIR AYRILMA SOZKONUSU OLMAK UZERE YANLIZ MAHKEMELIK OLMADAN ONCE SORMAK ISTEDIGIM BIR KONU VAR AİLE AVUKATLARININ YANITLAMASINI BEKLEDIGIM BIR SORU BİR ALDATILMA SÖZ KONUSU BİLMEK İSTEDİĞİM YAKLASIK 10 AY ONCE KULLANILMADIGINDAN KAPANMIS BIR HATTIN DOKUMU CIKARMI SAVCILIK KARARIYLA BIRDE BU DOKUMLERDE MSJLAR CIKIYORMU VE EN ONEMLİSİ DE İÇERİĞİ GÖRÜLEBİLİYORMU.SAYET CIKARILIYORSA VE BU BIR DELIL ISE O SURE ICERISINDE TARAFIN RESMI NIKAHLI OLMADIGI ANLAŞILIR İSE VE BUNA RAĞMEN BU MSJLARIN ICERI GSM ŞİRKETİ MAHKEMEYE VEREBILIR MI?SAVCI BU ISTEĞİ EVLİ OLUP OLMAMASINA ISTINADEN BU KARARI YINEDE GSM SIRKETINDEN ISTEYEBILIR MI ? KISACASI AMAÇ İSTENILEN MSJLARIN ICERİĞİNIN O KUN MA MASI

Cevapla
elif tigin 21 Mart 2012 - 10:30

merhaba ben 7 senelik evliyim .eşimle şiddetli geçimsizliğimiz var boşanmaya kara verdim. eşim 2,5 ay evvel evi terk edip yurtdışına gitti boşanma dilekçemi yazdım. dava açma harç ücreti ne kadardır. avukat tutacak maddi gücüm yok ne yapmalıyım gerekli olan evrakları ban söylermisiniz.

Cevapla
muhammet 22 Mart 2012 - 17:56

iyi akşam lar ben eşimle askerdeyken tanıştım konuştuktan 6 tı ay sonra beraber kaçtık ama benimle konuşurken başkasıyla birlikte olmuş ben birlikte olmadan resmi nigah kıydık sonra hamile oldunu ögrendim ve ayrıldık cocuk benden deyil ama benim üzerime kayıtlı oldundan eşim cocugu benim üzerime kayıt etirmiş ve ayrılcaz bu cocuguna nayapmam gerekikiyo nasıl üzerimden düşüre bilirim saygılarlan

Cevapla
AngelicaBuzz 07 Mayıs 2012 - 16:48

Merhaba, ben eşimden boşanmak istiyorum, fakat bu ay işten çıkarıldım ve tazminatımıda alamadım. Boşanmak için avkukat tutmaya param yok, nasıl boşanabilirim?

Cevapla
Songül 20 Mayıs 2012 - 10:58

Merhaba!
Ben mahkemeyi kazandım, neden hala nafaka alamıyorum?(çocuklarımın)
Ve ziynet eşyaları

Cevapla
mehmet can 25 Haziran 2012 - 08:21

annem ve babam 2007 yılında ayrılmıştı kardeşim için nafaka hakkı verilmişti ama babam hiç ödemedi babam geçtiğimiz ay vefat etti bir hafta öncede eve polis geldi ve aile mhkemesi açılcağını falan söylemiş ama sebebini kendide bilmiyor kullaktan dolma olarak şunu duyduk ödenmemiş nafakaların hakkı verilcek diye erkek kardeşim reişt değil babamın maaşı için başvurmuştuk onla alakalımıdır bu mahkeme yoksa nafaka ile ilgilidir bilgilendirirseniz ve ne yapmamız gerektiğini söylerseniz sevinirim teşekkürler

Cevapla
özkan 02 Ağustos 2012 - 23:36

merhabalar eşim yaklaşık 1 ay önce evi terk etti boşanmak istediğini söylüyor ama çocugumu göstermıyor gidip babasının evinde görcekmısım dısarı cıkarmıyolar bende evlerine gidip görmek istemiyorum dısarda cocugumla bas bassa vakit gecirmek istiyorum ne yapmalaıyım yardımcı olursanız cok sevınırım

Cevapla
ahmet 14 Eylül 2012 - 22:16

iyi günler, ben eşimden boşandım . boşanırkende tzminat ödedim ve nafakada halen ödemekteyim. kan emiciler(eski eşim) halen yakamı bir türlü bırakmıyor şimdi açtıkları dava: evlinirken ki takıları altınları istiyorlar bu türkiyede ilk benim sanırım böyle bir dava var mı ne olur bana yardım edinnnnnnnnnnnnn.

Cevapla
asuman 07 Ekim 2012 - 17:36

ben bosandım ama cocuklarmı göremiyorum hakim cocuklarımı vekaletini bana verdi cocuklarımı eşimin tarafı göstermiyoo alabilitmiyim cocuklarımı

Cevapla
SEVİM 09 Ekim 2012 - 08:10

MERHABA ben annem ve baban bosanma davasıyla ılgolı bır kac sey mersk edırum ve aile mahsenınde basvuru yaptık alem 2 sendir ayrı ama resmen boşanmadılar ve babam olcak kişi anneme iftıralar atıp evimizide elimzden almak ıstıo kendısı hıc bırsekılde bıze yardım etmemıstır. fakat kendısı bunu yalanmış yanliş bigıler vermıstır bunun için ne yapmmaız lazımm

Cevapla
ecemsu 17 Kasım 2012 - 14:57

merhaba ben bir kaç ay önce eşimden anlaşmalı şekilde boşandım şuan çoçuklarımın velayeti bende ve kimliğimi değiştirmedim kütüğümün ailemin kütüğüne gecmesini istemiyorum yeni kütüğümün olması olasılığı varmıdır? varsa nasıl bir yol izlemeliyim?

Cevapla
elif 21 Kasım 2012 - 10:05

biri 19 biri 13 yasinda iki kizim var. 2 ay once kayinpederim vefat etti ve 800bin liraya yakin mulk miras kaldi. esimin baska bir iliskisi var ve evden gitmemi istiyor. bosanma halinde bu mirastan faydalanabilir miyim?benim cocuklarimin gelecegini saglayacak durumum yok. esim de aylardir calismiyor eve ben calisip bakiyorum. miras konusunda beni aydinlatirsaniz cok sevinirim. cevabiniz akabinde bosanma davasi acmayi dusunuyorum. simdiden tesekkur eder iyi calismalar dilerim.. elif bicim

Cevapla
hamıt 04 Ocak 2013 - 15:48

evlı 6 cocuk babasıyım 3 katlı evım var esımle anlasamıyoruz esım evı terk ettı eger bosanırsak benden neler talep edebılır

Cevapla
zubeyde 11 Mayıs 2013 - 10:07

Ben annem ve babam için yazıyorum.Annem yıllardır mağdur olmuş bir bayan boşanmak istiyor ama yersiz yurtsuz kalmaktan korkuyor yıllarca uğraştıkları geride kalacak üzerine oturacaklar emeklerinin diye korkuyor dededen kalma arazinin üstüne kendi yemekleriyle biz çocukların katkısıyla ev yaptı.Ve bu ev den babam annemi atacağını söylüyor her şekilde evin nasıl yapıldığını kanitlariz faka babamın babasının arazisi olduğu için korkuyoruz annemin haklarını nasıl koruruz lütfen yardım edin

Cevapla
yeşim 18 Mayıs 2013 - 16:36

merhaba ben 6.10.2012 de evlendim eşimle hic bir sorunumuz yok ama eşimin annnesile yaşadımız icin kayınvalidem ban eşimin ayrıldıgı eşini eve getirmesi icin baskı yapıyodu ve kötü davranıyordu esime söyledim zaman şikayet etimi düşünüyor ve verdi tepkilerden dolay asabi olduma inandı bende dayanamadım aileme gittim sorunlar cözülsün istedim ama eşim onu terketimi düşündü eve döndüm özür diledim eşim beni istemedini hayatından cıkmamı evin anatarını vermedi dava acmamı baoşanmak istedini söyledi ben boşanmak istemiyorum dedim gerekirse ben deve acarım dedi. dava acarsa beni boşaya bilirmi ben terketmişmi olurum bana yardımcı olurmusunuz ben eşimi seviyorum napmalyım boşanabilirmi bir yol gösterirmisiniz tşkler

Cevapla
yeşim 18 Mayıs 2013 - 16:44

merhaba ben 6.10.2012 de evlendim eşimle hic bir sorunumuz yok ama eşimin annnesile yaşadımız icin kayınvalidem bana eşimin ayrıldıgı eşini eve getirmesi icin baskı yapıyodu ve kötü davranıyordu esime söylediğim zaman şikayet ettiğimi düşünüyor ve verdiğim tepkilerden dolayı asabi olduma inandı bende dayanamadım aileme gittim sorunlar cözülsün istedim ama eşim onu terketimi düşündü eve döndüm özür diledim eşim beni istemedini hayatından cıkmamı evin anatarını vermedi dava acmamı baoşanmak istedini söyledi ben boşanmak istemiyorum dedim gerekirse ben dsva acarım dedi. dava acarsa beni boşaya bilirmi ben terketmişmi olurum bana yardımcı olurmusunuz ben eşimi seviyorum napmalyım boşanabilirmi? ben boşanmak istemiyorum 1 yıl berabaer yaşayalım tekrar deneyelim olmasa anlaşmalı boşanırız böyle bir hakım varmı böyle bir istekte bulunursam bu sürec tanınırmı bana ne olur yardımcı olun cok zor durumdayım bana bir yol gösterin cok tşkle

Cevapla
şermin 22 Mayıs 2013 - 01:18

ben eşimle yılbaşı gununden itabaren ayrıym ve o zamandada 6 aylık hamileydm ve hamileyken tokat attı bı kaç defa ve son ewden ayrılırkn hırpaladı boynumda tırnak izleri wardı ama ben rapor almadm ama şahitlerm war we ben şuanda dogum yaptm 1 aylık oldu ve 2 kez gordu arayp sormyo we sewgılısıde war onceden dilekceyı wercekdı sewgılısı ortaya cıktı için wermyo şimdi ben dilekcemı wersem bütün haklarmı alabılırmyım we şuanda lafaka dawası açabılırmıym lafaka alabılırmıyım şuanda dilekce wermedm lütfen cevap verın yardımcı olun

Cevapla
mehmet 12 Ekim 2013 - 06:58

ben 34 yaşında 3 cocuk babasıyım eşim 6 aylık hamiley ken baka biriyle ilişkimden dünyaya gelen bir cocuğum var eşim bunu öğrendikten sonra boan madavası actı eşim beni sevdiği için biraz saberedip bekledi ben diğer kişiye evde acmış tım hamileleiği içerisinde birlikte yaşadık ama şimdi on dan ayrıyım karım lada boşan mak istemiyorum hakim beni ilk mah kemede boşarmı
şimdiden teşekkür ler

Cevapla
çiğdem aslan 07 Şubat 2014 - 12:40

hayırlı günler ben 6.5 yıllık evliyim sürekli eşimle ve ailesi ile sorunlar yaşadık iki çocuğumuz var biri 4 biri 5 yaşında ben öğretmenim babaları askeri personel uzman jandarma çocukların velayetini ben alabilir miyim ikisini de

Cevapla
azize gokdere 15 Ağustos 2014 - 17:47

Merhaba , 16 yasindayim annemle babam surekli kavga ediyo ben ve kardeslerim bundan cok sıkıldık. Evde surekli bi kavga var . annem bizi birakamadigi icin ayrilamiyo. Peki ayrilmalari icin neler gerekiyo?

Cevapla
Asiye SOLAK 07 Ocak 2015 - 17:53

Merhaba, eşimin beni aldattığını öğrendim. 1 ay eşim, aldattığı kadın, kocası ve çocuğu birlikte aynı çatı altında yaşadılar. ben bunu öğrendim. İkisini de şikayet ettim. Eşimden koruma taleb etmedim. Aile mahkemesinden karar geldi. İkisine de hiç bir suçlu muamelesi yapılmamştır yanı red edilmiştir. Ben bu durum karşısında ne yapabilirim cevap istiyorum yaptıkları yanlarına kar kaldı. Cevap bekliyorum.

Cevapla
zeynep dinçer 24 Ocak 2015 - 02:13

Mrb bnm esim ceza evinde biz anlasmali bosandik benm 6yasnda oglum var esim bni tehtit etti cocugun velayetni bana ver dedi vermsen ailene zarar veririm dedu bnde velayeti ona werdim cocugum simdi babaannesinde kaliyo bn cocugumu istiyom dayanamyom allah icin cvp werin nasil alirim oglumu babasi daha ceza ewinde ne olur yardim edin

Cevapla
berfin akgül 29 Ocak 2015 - 15:48

merhaba. benim annem ve babam boşanma kararı aldılar. babamın borcları yüzünden ve bikaç aile meselesi yüzünden ayrılma kararı verdiler. benim yaşım 15 ve mahkemede aileemin önünde mi soru soracaklar yoksa beni bir yere götürüp mü konuşacaklar.

Cevapla
elifseda 12 Nisan 2015 - 23:58

Merhabalar bir konuda yardımınızı rica ediyorum boşanma davası açmak istiyorum öncelikle aile mahkemesine başvurmak gerekliymiş maddi olarak çok iyi olmadığım için avukat tutamıcam bahçelievlerde oturuyorum bakırköy aile mahkemesine mi başvurmam gerekli birde eğer anlaşmalı boşanma olursa ve hiçbişey talep etmezsem hemen biter mi yardım cı olur musunuz

Cevapla
Pınar pınar 19 Nisan 2015 - 09:47

Ben 5 aylık hamileyim boşanma davası açsam hakim bosarmi yoksa doğumdan sonra yımi bekler eğer doğumdan sonra dava açma gerekirse nekadar zaman beklemeliyim Teşekkürler

Cevapla
Nedim özbay 27 Temmuz 2015 - 06:57

Esimden bir buçuk sene önce anlaşmalı boşandım iki kızım var velayetleri annelerinde şimdi kızları bana verecegini söyledi kızların yaşı 2.5 ve 6.5 yaşlarındalar velayetlerini bana verecek kanunen alabiliyormuyum mahkemeye baş vurmam için avukat gerekiyormu yoksa ben veya eski eşim baş vurmasi yeterlimi

Cevapla
mehmet çeşmeci 09 Ağustos 2015 - 04:30

ben fastan bir aracı vasıtasıyla evlendim resmi nikahımı yaptım iki yıllıkta oturma izni aldı iki ay beraber kaldık veiki ay sonra bana aracı olan bayana gitti 10 gündür gelmiyor haber gönderdim gelmedi kızlarımı gönderdim alın gelin diye gelmedi ama kendi istegiyle ama aracıların baskısıyla neden gelmedigini anlıyamadım ne yapmam gerekiyor hemen boşanıp geri memleketine göndere bilirmiyim bana yardımcı olursenız minnetar kalırım benim yaşım 65 onun yaşı 50

Cevapla
nina bezhanishvili 14 Ocak 2016 - 21:33

merhaba ben gürcistan vatandaşiyım.11 sene önce memlekette resmi nikah yaptım.kısa bir süre sonra benle nikah yaptığı kisi englitareye londraya gitti ve geri dönmedi o günden beri görmedim bile onu. onla çocugumuz de yok.ben 5 senedır türkiyede ıstanbulda yaşıyor çalısıyorum.istanbulda turk vatandaşı imam nikahlı eşim var 1 buçuk senedir beraberiz. resmi nikah kıymaya karar verdik. ama soru şu ki ben 11 sene önce olan nikah boşanması yapmamıştım . yakında boşanacagım ve burda sevdigim eşimle resmi nikah kıymak istiyoruz. ama bayanlar için 300 gün bekleme süresi varmış. araştırdım ve oğrendim eğer bayan hamile değilse süre kaldırabilme imkanı varmış.ben hamile değilim lütfen yardım edin ve bilgiyle pailaşın nasıl ne yapmam gerekir. sizin yardımınıza çok ihtiyacim var. önceden teşekkür ederim.

Cevapla
Özlem yancı 02 Şubat 2016 - 21:59

Eşim 19 ocakta anlaşamlı boşanma oalrak dava açtı . Ben tebligatı 30 ocakta aldım . Şiddetli geçimsizlik olduğunu söylemiş benim yersiz kıskançlıklar yaptığımı söylemiş . İkiz çocuklarımız var 3 yaşında . Ve herkes beni mükemmel bir anne olarak tanır . Eşimin aileside beni çok sever ve takdir ederler . Kensisi gece kumar hayatı var sabahlara kadar eve gelmez bende bişey söylediğimde adı kıskançlık olur hesap sorma olur … Sizce bu mahkeme nasıl sonuçlanır ??çocuklarım için boşanma taraftarı değilşm ama eşim ısrarlı

Cevapla
Gamze Şenoglu 10 Temmuz 2016 - 21:20

merhaba ben 6 senelik evliyim esimle severek evlendim suan 1.5 yasinda kizimiz var ve siddetli gecimsizlik var her kavgadan sonra barissakta ben kendime yediremiyorum bazi özel sorunlar var bosanmayi düsünüyorum ama kizimin velayetini alamamaktan korkuyorum yada hiç gorememekten lütfen bana yardimci olun simdiden tesekkürler

Cevapla
Buğra Söğüt 01 Ağustos 2016 - 13:19

Merhabalar 22 nisan da anlaşmalı olarak boşanma davamız görüldü ve karara bağlandı 1 haziranda gidip kararı aldım üstünden 2 ay geçti bugün 1 ağustos fakat ben davalı olarak katıldığım duruşmadaki kararı bozmak istiyorum. Evliliğimi kurtarmak namına birşeyler yapamammı lütfen konu ile ilgili yardımcı olabilirmisiniz. Eğer resmi yoldan bu evlilipin devamlılığını sağlarsam bir yuva kurtulmuş olacak. Lütfen bir çıkış yolu gösterin bana

Cevapla
ÜNAL ATALAY 08 Mart 2017 - 06:15

merhaba,
ben 2 yıldır evliyim 1 oğlumuz var 8 aylık eşim ben işteyken boş bir sebepten annesinin evine gitti ve bunu sürekli yaıyor anlaşamıyoruz. ve ben kesin kararımı verdim boşanmak istiyorum. anlaşmalı boşanmayı kabul etmiyor git mahkemeye ver diyor. dava açmayı düşünüyorum nasıl bir yol izleyebilirim yardımcı olursanız sevinirim. ve çocuğumu nasıl görebilirim.

Cevapla
Ekrem 15 Mart 2017 - 08:50

Eşim boşanma davası açtı ama ben kabul etmiyorum eşim 18 yaşında bana kendi isteği ile kaçarak geldi şimdi ki bosanmadaki sebep benim cahil ve İşsiz oldugummus ayrıca eşime şiddet uyguluyomusum bu yüzden benden boşanmak istiyormuş halbuki bu zamana kadar eşime el dair kaldirmadim cahilligime gelince bir insan okumadi diye cahil mi olur issizligime gelince eşim babasının yanında calismami istiyordu ben istemiyodum sırf o mutlu olsun diye evlendigmzden sonra babası ile annesinin yanına tasindik ben sadece çocuklarımı istiyorum çünkü eşim cocuklarimla ilgilenmiyor sizce alabilirmiyim

Cevapla

Yorumunuzu Bekliyoruz !