Anasayfa Aile İçi Şiddet Aile İçi Şiddete Maruz Kalanların Başvurabilecekleri Kurum ve Kuruluşlar

Aile İçi Şiddete Maruz Kalanların Başvurabilecekleri Kurum ve Kuruluşlar

Yazar: Psikolog Beyhan Budak

Aile içi şiddet, ülkemizde çok yaygın bir şekilde yaşanan bir durumdur. Aile içi şiddetten dolayı en başta kadınlar ve çocuklar zarar görmektedir. Aile içi şiddete maruz kalanların, içinde bulundukları durumdan nasıl kurtulacaklarını, ne gibi haklarının olduğunun bilincine varmalarının önemi çok büyüktür. Biz de bu amaçla, bu yazımızda, aile içi şiddet mağdurlarının, hangi durumlarda hangi kurum ve kuruluşlara başvurabileceklerini ve ne tür bir yardım alabileceklerini derledik.

Aile içi şiddete maruz kalanlar, aşağıda kurum ve kuruluşlardan yardım alabilirler:

  • İl Sosyal Hizmetler Müdürlükleri
  • Alo 183 Aile, Kadın, Çocuk ve Özürlü Sosyal Hizmet Danışma Hattı
  • Sağlık Kuruluşları
  • Polis Merkezleri, Jandarma Karakolları
  • Cumhuriyet Savcılığı
  • Belediyelerin Kadın Danışma Merkezleri
  • Baroların Kadın Danışma Merkezleri ve Adli Yardım Kuruluşları
  • Kadın Sivil Toplum Kuruluşları

1-)İl Sosyal Hizmet Müdürlükleri:

a-) Danışmanlık ve Rehberlik Hizmetleri: İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğünde (ilçelerde varsa İlçe Sosyal Hizmetler Müdürlüklerinde) şiddete maruz kalmış kadınlara, sosyal çalışma yapan görevliler tarafından ihtiyaçları doğrultusunda ücretsiz danışmanlık ve rehberlik hizmeti verilmektedir.

b-) Kadın Konukevleri/Sığınma Evleri: Kadın konukevinde kalmak için başvurular da İl Sosyal Hizmet Müdürlüklerine yapılır. Konukevi ya da diğer adıyla sığınma evi, şiddete uğrayan veya risk altındaki kadınların varsa beraberlerindeki çocukları ile birlikte, geçici bir süre ile barınma ihtiyacının karşılanması amacıyla kurulmaktadır.

2-)Alo 183 Aile, Kadın, Çocuk ve Özürlü Sosyal Hizmet Danışma Hattı: Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu’na başlı olarak çalışan Alo 183 hattı, şiddete uğrayan ya da uğrama riski taşıyan ve desteğe ihtiyacı olan kadınlara ve çocuklara psikolojik, hukuki ve ekonomik alanda danışmanlık hizmetleri sunmakta ve yararlanabilecekleri hizmet kuruluşları konusunda bilgi vermektedir.

Alo 183 ücretsiz bir danışma hattıdır. Türkiye’nin her yerinden 7 gün 24 saat herhangi bir telefondan 183 numarasını çevirerek aile içi şiddeti durdurmak için gerekli destek ve korumaya nasıl ulaşacağınız konusunda bilgi alabilirsiniz.

3-) Sağlık Kuruluşları: Şiddete maruz kaldığınızda ya da böyle bir risk altındayken bulunduğunuz yere en yakın sağlık kuruluşuna (sağlık ocağı, sağlık evi, aile hekimliği, hastaneleri acil servisleri gibi) başvurabilirsiniz. Sağlık kuruluşlarında tedaviniz yapılır ve yaşadığınız şiddeti belgeleyen bir rapor düzenlenir.

4-) Polis Merkezleri ya da Jandarma Karakolları: Evinize en yakın polis merkezine ya da jandarma karakoluna giderek veya telefonla olayla ilgili şikâyette bulunabilirsiniz.

Aynı zamanda 7 gün 24 saat 155 Polis İmdat veya 156 Jandarma İmdat Hattına telefon ederek yasal sürecin başlaması için başvuruda bulunabilirsiniz.

5-) Cumhuriyet Savcılığı: Bulunduğunuz yerin Adliyesindeki Cumhuriyet Savcılığına bir dilekçe ile başvurarak suç duyurusunda bulunabilirsiniz. Dilekçe örneği için tıklayın.

Ayrıca 4230 sayılı Ailenin Korunmasına Dair Kanun’dan yararlanmak ve koruma tedbiri alınması için talepte bulunabilirsiniz. Dilekçe örneği için tıklayın.

6-) Belediyelerin Kadın Danışma Merkezleri: Bulunduğunuz yerin belediyesinde kadın danışma merkezi varsa, bu merkezlerden ücretsiz psikolojik, tıbbi ve hukuksal destek alabilirsiniz. Ayrıca ekonomik desteğe ihtiyacınız varsa belediyelerin ayni ve maddi desteklerinden yararlanabilirsiniz.

Bazı belediyelere bağlı sığınma evleri de vardır. Bulunduğunuz yerin belediyesi bu hizmeti veriyorsa, belediyenin kadın danışma merkezine ya da doğrudan belediyeye giderek sığınma evinde kalmak için başvurabilirsiniz.

7-) Baroların Adli Yardım Kurulları ve Kadın Danışma Merkezleri

a-) Adli Yardım: Barolar, avukatların mesleki örgütleridir. Birçok alanda savunma hakkınızı kullanmanıza destek sunmak, Baroların görevleri arasındadır. Hukuk sistemimiz ihtiyacı olan mağdurların ücretsiz hukuk desteği almasına imkân sağlamaktadır. Bir avukata ihtiyaç duyuyorsanız ve avukatlık ücretini karşılama olanağınız yoksa bulunduğunuz yerdeki Baro sizin için ücretsiz avukat görevlendirir. Avukat sizi yasal haklarınız konusunda bilgilendirir ve yasal işlemlerinizi sizin adınıza yapar. Adli Yardım alabileceğiniz adresler için tıklayın.

b-) Hukuksal Danışmanlık: Bugün Türkiye’de 50’den fazla ilde Baro’ya ait Kadın Hukuku Komisyonları vardır. Bu komisyonlar, kadın haklarının korunması içi kadınlara destek vermektedir. Ayrıca, bazı illerin baroları şiddete maruz kalan veya risk altında olan kadınlara doğrudan hukuksal danışmanlık merkezleri açmışlardır. Baro’ ya ait Kadın Danışma Merkezi olan iller şunlardır: Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya, Denizli, Bursa, Adana, Diyarbakır. Bu merkezlerde çalışan gönüllü avukatlar, ihtiyacı olan kadınlara yasal hakları hakkında bilgi vermekte, onları gereken yerlere yönlendirmektedir.

8-)Kadın Sivil Toplum Kuruluşları: Ülkemizde birçok kadın sivil toplum kuruluşunun kadın danışma merkezi bulunmaktadır. Bu merkezlerde, şiddete maruz kalmış kadınlara, dayanışma anlayışı içerisinde ücretsiz psikolojik, hukuksal, ekonomik konularda danışmanlık ve rehberlik yapılmaktadır. Merkeze başvuran kadının, yaşadığı şiddetle mücadele edebilmesi için destek verilmektedir.

Ayrıca bu gönüllü kuruluşlardan bazılarına bağlı sığınma evleri de bulunmaktadır.

 Kaynak: Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele El Kitabı

BU YAZILARA DA GÖZ ATABİLİRSİNİZ

42 Yorumlar

şebnem kaya 03 Kasım 2011 - 16:43

bende boşandgım halde baskı.şıdet gören kadınlardn sadece birıyim.ve korkak tavuk gıbı yasıyorum.cogu kez piskolojik yardım aldm ama sonuç bu dgl .ben yara aldıktan sonra öldukten sonrami hukuk ısleyecek buna mantgm ermyor.ömrumuz boyle hurıyetimiz kıstlanarakmı yasıcaz artk dur dyin yalvarıyorum çözum bulun.bize sahıp cıkın yasarken öldukten sonra ceza almaları neyı degistırıyorkı.ben yasamak ıstıyorum nefes almak ıstıyorum .çokmu bişey ıstyorum.canın elındn arkandan ruhunu el fatıha denılmesin

Cevapla
kardelen poyraz 10 Kasım 2011 - 10:02

evet ayrılmak çare değilbu sıkıntılara çözümolmalı şiddet gören eşlere ve çiftlere evlilik eğitimi eşe karşı nasıl davranacağına dair kurslar düzenlense ve erkeklere ceza dahada çok tahrik ediyor devlet ceza yerine bu tür kurslar düzenlese çok daha faydalı olur diye düşünüyorum tahripyerine onarım lütfen bu düşüncemi dikkate alırsanız çok sevinirim hiç kimse canavar değildir.

Cevapla
çaresiz 11 Kasım 2011 - 21:19

MERHABA BEN İZMİR DEN YAZIYORUM SOKAK ORTASINDA AKŞAM SAAT 8DE KİMLİKTE OĞLUM VE KARDEŞİM GÖRÜNEN KİŞİLERCE DAPP EDİLDİM ÇARESİZİM TEHDİT EDİLİYORUM GİDECEK YERİM YOK KADIN SIĞINMAYA GİTTİM BENİ İŞE ÇIKARTMADIKLARI İÇİN MECBUREN ÇIKTIM OKUTMAM GEREKEN BİR KIZIM VAR ÜNİVERSİTEDE TEKMELERLE ÖLESİYE DÖVÜLDÜM YARDIM EDİN TEŞEKKÜRLER YOKSA CAN GÜVENLİĞİM YOK

Cevapla
yarence 09 Aralık 2011 - 13:33

bende şiddete maruz kalmış biriyim.hemde 4yaşındaki kızımın önünde,yasal olarak çok uğraştım ama ne fayda.maddi imkanı olmayan bir kadın ne yapabilir bilmiyordum.ailemin yanında da yaşayamadım.mecbur eşime tekrar döndüm.bundan sonra ne olur bilmiyorum açıkcası çokta umrumda değil,ben geri dönmeye mecbur kaldıktan sonra isterse öldürsün.o kadar uğraşıyorlar ama faydasız,önce geri kalmış insanların akıllarının işlemesi lazım.boşanma olayı oluyor diye kadını suçlamaktan vazgeçmeleri lazım,en başta kadın kadına bunu yaptığı için önyargılı baktığı için kaybediyoruz biz.biz doğarken hayata yenik başlıyoruz zaten..

Cevapla
DERYA (KORKMAZ) FİDAN 14 Aralık 2011 - 09:19

MERHABA BEN DE ŞİDDET GÖRDÜM 3 AY UZAKLAŞTIRMA ALDI EŞİM MADDİ HİÇ BİR YERDEN DESTEK ALAMIYORUM, İŞ OLSA ÇALIŞICAM KÜÇÜK BİR KASABADAYIM, RESMEN ELİM KOLUM BAĞLI, BOŞANMAK İSTİYORUM AMA GİDECEK YER YOK BUNALDIM, İKİ GÜN ÖNCE JANDARMA KOCAN DA VAR YANIMIZDA MÜSADENLE BİR ÇAY İÇELİM DEDİ, ELİM AYAĞIM BOŞALDI, GECE RÜYAMDA ONU GÖRDÜM ÇIĞLIK ATARAK UYANDIM, BEN HENÜZ UNUTAMADIM YAŞADIĞIM OLAYI,HENÜZ HAZIR DEĞİLİM ONUNLA AYNI ÇATI ALTINDA YAŞAMAYA, HANİ PİSİKOLOJİK DESTEK NEREDE, YADA BEN BUNDAN NASIL YARARLANICAM BİLMEK İSTİYORUM.

Cevapla
türkan kamiray 27 Aralık 2011 - 14:48

bende şiddete uğrayan bir kadınım maalesef bu durum karşısında asla sessiz kalmadım herseferinde yeetkili mercilere başvurdum ama benim talihsizliğim türkiyede yaşamak ve eşimin ailesinden bir kaç kişinin emniyet ve adalet bakanlığında görevli olmasıdır şöyleki biz her karakolluk olduğumuzda eşim hemen bu yakınlarını arayıp devreye sokuyor ve tabiri caizse yırtıyor yani hak ettiği cezayı almıyor bu herseferinde böyle oluyor maalesef ben buradan yetkililere sesleniyorum acaba bu yerlerdeki malum insanlar ailelerindeki insanl acaba merak etttim
arın suçlarını ört bas etmek içinmi maaş alıyorlar

Cevapla
seval 05 Ocak 2012 - 07:41

Bende yılarca hem eşimden hem ailesinden şiddet gören bir bayanım. Ayrıca kaynım olacak serserinin tacizine de uğradım. Sokaklarda Alışverş merkezlerinde çok dayaklar yedim. Toplumdan dışlanan ben oldum. O ortalıklarda kasıla kasıla gezdi. Kimse de bu pisliklere bulaşmak istemiyor. Avantajım çalışıyor olmam. 6 yaşında bir oğlum var ve babasından nefret ediyor. Geçen sene 3 ay uzaklaştırma verdiler bir işe yaramadı. Tehtitle açtığım davayı geri aldırdılar. Ama bu yıl hem maddi hem manevi yönden daha hazırlıklıyım. 6 ay şiddet yasağı kararı aldılar. İyi bir avukat tuttum. Şimdi tabiri caizsse donuna kadar alacağım. Benim durumumda olan kadınlarada mücadelemin örnek olmasını istiyorum. Etrafınızdan destek beklemeyin. Kendi ayaklarınız üzerinde durun.

Cevapla
çırpınış 12 Mart 2012 - 17:29

ben yıllarca dayak yedim hergün küfürle dayakla yatagımdan kaldırıldım 2 tane yavrum var işin en kötüsü onların gözünün önünde olması sözde şikayetçi oldum ama herzamanki gibi boş en sonundaki davada 6 ay ceza aldı onoda 5 yıl içinde birdaha yaparsa yatacak tabi 5 yıl dolmak üzere ama bu arada ben gene dayağımı yiyorum bu ülkede kadın demek değersiz mal demekneyse bugün olanlar olacak beyefendi bugün beni gebertecekmiş böyle aşagılanarak yaşamaktansa ölmek en iyisi allah çoçuklarımı korusun babası olacak heriften günün birinde belki ben öldükten sonra ailemde anlar neleer çektiğimi ama bana sahip çıkmadıkları için hakkımı helel etmiyorum

Cevapla
sevo 13 Temmuz 2012 - 08:55

23 yasındayım neredeeyse kucuklugumden berı öz ve öz babamdan dayak yıyerek buyudum… şiddet sdece dayak ve elle kolla olmuyo… sözlu sddet ve pskılojık sıddetde cok onemlı..
tatıldeyım su anda ama tatıldeyken bıle rahat durmayan ve agzımı yuzumu kıran bı babam var…
halımı sız dusunun…

Cevapla
ozkan mamak 04 Ocak 2014 - 14:13

Slm adimi gizlemeden yazdim inanmayan olursa tl numarami da yazarim 30 yasindayim 2 bucuk senedir evliyiyim bugün itibariyle 57 günlük bir oglum var bir çok probleme gogus gerdim karim milletin yaninda harika bir kadin benim Ailem esime hayran ama hani derler ya ici seni disi beni yakar diye esime el kaldirmisligim yok ama esim bildiginiz pislik cirkef el kadar bebege etmedigi beddua kullanamadığı kötü söz yok bosanmak istemedim çünkü bu yuvayi kurmak icin çok buyuk badireler attlattim annem yok babamda var sayılmaz üvey annede büyüdük ve yalnız kurdum yuvami hala 17 bin borcum var cocugumun can guvenliginden supheliyim bosansbilirim ama cocugumu birakmak istemiyorum acil yardima ihtiyacım var lütfen

Cevapla
kerem demir 26 Şubat 2014 - 18:16

ben 15 yaşındayım ve erkeğim küçüklüğümden beri babam anneme ve bana şiddet uyguluyor bıçakla saldırmaya çalışıyor hatta benim kafamı yardı anneminde vucudunu kaç kere morarttı yaraladı can güvenliğimiz tehlikede ben şimdi babam annemi dövünce ellerini tutuyorum izin vermiyorum ama babam busefer bardaları filan kafımıza fırlatıyor ne olur yardım edinn!

Cevapla
meltem meltem 08 Mart 2014 - 00:46

Merhaba yazilanlari okuduğum da o kadar üzüldüm ki.acaba sadece
bize özel bi durum mu. Yani ben dahil cirkef esten, sert ebeveyn den diktator
yoneticiden hep magdur oluyoruz.ben 31 yasindayim bekarim.ve 20 yildir ailemden
iskenceyle karışık siddet goruyorum.ayri eve cikacak ozguvenim kalmadi.
kendimi sonunda pislik gibi hissediyorum.siddet yuzunden apandisitim
bile patladi erkekler benim icin yok sanki.dusunuyorumda bazi karakterler
neden evlendiler ve hirslarini bizden yani çocuklardan aldilar.bu saatte
bu siteye girip yazmak tipki sizin gibi caresizlikten bir umut aramak icin..
yinede umut var mi kendi adimA Yok bigun ellerinde kalicam .
bu ulkede siddet bitmez siddetin haberide bitmez.siginma evleri yerine
siddet uygulayan hayvanlari bi kampa toplasalar cok daha iyi olucak

Cevapla
ÖZLEM 05 Eylül 2014 - 07:47

Merhabalr,

ben 29 yasındayım..21 yasında aılemın zoruyla bırısıyle evlendım..bu surec ıcerısınde (dayak,baskı,tehdt,hakaret) gördüm..nıkahımın gunu ıntıhar ettım fakat ona ragmen benı evlendırdıler bı oğlum oldu..5 sene dayanabıldım.ve ayrıldım esımden fakat herseyımı elımden aldılar maddı durumum olmadıgı ıcın oğlumun velayetınıde aldı benden hep kacırdı göstermedı..aılemın yanına yerlestım fakat bosandıgım ıcın ve aılem bosanmaya karsı oldugu ıcın evde sureklı tatsızlıklar yasadım ve yenıden esımle bır araya getrmek ıstedıler aılemın baskısından kurtulmak ıcın kabul ettım eskı esım aynı evde yasarız ama nıkah yapmıycaz dedı bnmle yenıden evlenmek ıstemedı aıleme ve onun aılesın herkese bız evlendık dedık aynı evde 1,5 yıldır yasadık ama hıcbısey yasamadık bellı sartlar altında kabul ettık ıkımızde ama bu surecte pek sağlıklı olmadı sureklı kavgalar,tartısmalar,hakaretler yasadık bıkac kere benı dövdü..sımdı yenıden ayrılmak ıstıyorum aılem ızın vermıyor evlı olmadıgımızı soyledım en kısa zamanda evlenmemızı ıstıyolar benı gene tehdıt edıyolar ucu bır oldu bana karsı..her sekılde zarar goruyorum lutfen yardım edın..sımdı hepsını mahkemeye verdım nasl sonuclanır bılmıyorum ama bayanları cok ezıyolar guvenlıgımız yok

Cevapla
leyla altundal 13 Aralık 2014 - 08:13

Yorumları okurken göz yaşlarımı tutamadım bende sizden biriyim ve çok çaresizim çocuklarım için sabrediyorum dayak şidet gördüğüm halde peki ne zamana kadar öldümde öldürlümde çocuklarım ne olacak çocuklarım benim herşeyim boşansam çocuklarımı alırım ona bırakmam peki sonra kim bize bakacak ne olur buna bi çare bulun

Cevapla
Pc Programmer 13 Aralık 2014 - 12:57

Ben 28 yaşında bekar bir bayanım. Üniversite mezunuyum. Ama işsiz bir insanım yani kpss ile atanamadım. Haliyle ailemle yaşıyorum. Babam tarafından sürekli evden kovulup psikolojik şiddet ve baskı görüyorum. Tabi annemden de babam kadar ağır olmasa da ondan da görüyorum. Ayrıca engelli olduğum için kimse de iş vermiyor. Türkiyede hem bayan olmak hem engelli olmak demek cehennem azabı demek bence. Çünkü hem ailen hem diğer insanlar hem de devlet hiç ama hiç iplemiyor. Üniversiteyi kendi imkanlarımla babamın engellemelerine rağmen okuduğum halde bunu bile aşağılayıp zulmetmeye çalışmaları çok adice. Duyarsızız insanlara onların haklarına. Müslüman geçinip kul hakkı yiyen insanlardan gördüm en büyük darbeyi. İnsan olmayı öğrendiğimiz gün bizim için çok büyük bir başarı olacak bu durum. Zaten erkek geçinen kendini şişiren insanlar genellikle evlerinde aslan dışarda kedi oluyorlar. Korkak, ezik, zavallı, . . . vs yaratıklar kendinden zayıfa özellikle bazı erkekler kadına çocuğa şiddet uygulayarak ne mal olduklarını çok güzel gösteriyorlar. Kendinden zayıfa suçsuz yere zulmedenler için yaşasın cehennem. . . !!!

Cevapla
adimi vermek istemiyorum 29 Mart 2015 - 13:29

Bende cocugum ve her gun annemden siddet goruyorum nolur yardim edin okula telegon hoturmek yasak degil okulda polis ariyip annemden sikayrtci olcam

Cevapla
isim yok 11 Mayıs 2015 - 10:50

1.5 yıldır evliyim cicim ayı 1 ay sürdü çok severek Evlendik ama kayın valide kayın Peder özellikle gorumce eltim yüzünden çok kötü durumdayız bi kere bogazima bıçak dayalı bir kaç kez dövdü onlar yüzünden hiç bir şey yapmadım onlara bir saygısızlık yapmadım çok uzun yazamıyorum ama iyi değilLiz psikolojim çok bozuk ailemi görmeme izin vermiyor daha önce intihar ettim olmadım şimdi 6 aylık bir oğlum var onun için yaşıyorum lütfen bir yol gösterin

Cevapla
ali gülaçtı 11 Mayıs 2015 - 11:29

bende bosandı ama siddetli pisikolojik baskıgordum suan sizlere soruyorum ben esime çocuklarım baktıgım ve üzerlerine düstügüm için artı ben sevgimi verirken karım ve anası nın yaptıkları sayesinde suandelirmek üzereyim çocuklarım benden ayıdıları yetmiyormuş gibi bide beni delirtmek üzereler simdi soruyorum size benim sucum cocuklarıma bakmakmış beni yaşarken öldürdüler bene yapayım kahrımdan ölmek üzereyim

Cevapla
gizli korkuyor 03 Temmuz 2015 - 16:57

merhaba ben bir çoçuğum kız ailem den şiddet alıyorum hergün artık dayanacak gücüm yok lütfen yardım edin

Cevapla
selin yavuz 07 Temmuz 2015 - 16:27

Çocukları için sabredenler,sizin gibiler yüzünden bizde babamızdan abimizden şiddet görüyoruz işte.Sabretmek değiş aptallık bu.

Cevapla
Edebiyat Öğretmeni 09 Eylül 2015 - 16:17

21 yaşındayım ve öğretmenim fakat yeni mezun oldugum ve yuksek lisans yaptigim için bir işim, dolayısıyla da gelirim yok çocukluğumdan bu yana babamdan maddi manevi hiçbir destek görmeden bu günlere geldiğim gibi sürekli olarak babamdan dayak yedim ve sozlu şiddete maruz kaldim sadece ben değil annemi de sürekli olarak dövdü, şimdi de erkek kardeşimi de bizimle birlikte dövüyor o kadar ki kardeşimin boğazını sıkarak öldürmeye teşebbüs etti, zor kurtardık elinden günlerce dışarı çıkamadı, hiç birimize huzur vermiyor her gün bir bahaneyle dövüyor ve öldürmekle tehdit ediyor, artık ciddi manada birimizi öldüreceğini düşünüyorum, peygamberin bile eşini dövenleri lanetlediği bir dine mensup olmamiza rağmen nasıl bu ölçüde ahlaksız insan yetiştiriyoruz ve devlet de bu duruma göz yumarak unların ekmeğine yağ sürüyor, kadın dünyaya kölelik etmek ve zulme uğramak için mi geldi ? Yukardaki tum yorumlarını okudum ve elimden hiç bir şey gelmediği için birlikte kez daha kahroldum, yalnızca bekliyorum zulm ile bad olanların sonunun BERBAD olacağı günü bekliyorum.

Cevapla
siddet magduru 21 Kasım 2015 - 10:09

Merhaba ben erzurumda ailemden siddet goren bir kizim. Ailem durmadan bela , kufur ederek bana karsi siddet gosteriyor lutfen bana yardimci olun.

Cevapla
Semra günaydın 10 Ocak 2016 - 01:43

Çaresizlik…biz boynumuzu eğersek celladımız çok olur unutmayın.ve ağlayıp sızlamayı kesin artık.hepinizin yazısını okudum ve neler hissettiğimi anlatmam çok zor….işiniz olmayabilir paranız kalacak yeriniz olmayabilir.ama umudunuzu kaybedemezsiniz.çözüm aramak ve bir şekilde sonucu nolursa olsun kurtulmanın yıllarını aramalısınız.biliyorum zor ama başarmak zorundasınız…tabi ben de!

Cevapla
Esme şahin 10 Ocak 2016 - 21:58

Merhaba 8 buçuk yıl öncesi eşimin beni aldatmasindan dolayi anlaşmalı boşandım b 2 tane oglum var maddi durum el verisli olmadigi icin cocuklar babada kaldi belli bir zaman sonra karşı taraf evlendi ve benim iki cocugum da hem babadan hem uvey anneden dayak yiyor 13 yaşındaki oğluma babasi kötü alışkanlıklar teklif ediyor ve kullandiriyor alkol ve sigara gibi ve ben bunları kanitlayamiyorum çocukları tehdit ederek susturuyorlar tehdit gerekçe olarak anneniz i bir daha göremezsiniz diyor ben çok çaresiz kaldım anne olarak çocuklarımi dövmeleri sovmeleri ne dayanamıyorum ne olur yardım edin bize çocuklar dayak yemesin

Cevapla
sevim şahin 16 Şubat 2016 - 09:33

20 yaşında kpss hazırlanan bi kızım 26 yaşında ve evli olan abimden paylaştığımız evde şiddet gördüm görüyorum ve göreceğimde. karakola şikayet için gittiğimde önce beni şikayetimden vazgeçirmeye çalıştılar. kardeşler arasında olur böyle şeyler vs. gibi söylemlerde bulunup beni daha çok incittiler. babamı 24/08/2012 tarihinde kaybettim. 120 kilo olan annem abim bana şiddet uyguladğı zaman engel olmaya çalışınca abim annemi de sarsıyor. annneme de şiddet uyguluyor. şehir dışında üniversite okuduğum zamanlarda abimin evde anneme de şiddet uyguladığını okulum bitip evime geldiğim zaman annemden öğrendim. 26 yaşında 1.80 boyunda ve 100 kiloya yakın abiğime gücüm yetmediği için karşı koyamıyorum. sonuç itibariyle 50 kilo bir insanımm. tek derdim kpss sınavını kazanıp geleceğini kurtarmak için çabalayan ben gördüğüm bu şiddet yüzünden derslerime bile konsantre olamıyyorum kimseye anlatamıyorum. unutanıyorum çünkü abimden dayak yiyorum demeye yaşıtlalarım el üstünde tutunurken. ben abimden 2 ay önce de ağır şiddet gördüm. polisi aradım. bi şekilde vazgeçtim. şikayetçi olmadım. 2 ay sonra bu günlerde şikayetçi olduum. vazgeçirmeye eve yollamaya çalıştılar ama bu sefer vazgeçmedim.

Cevapla
Siddet 23 Şubat 2016 - 18:00

Merhaba ben daha 12 yasindayim. Yazilanlari gorunce cok uzuldum. Bende annemden siddet goruyorum . Bazen sucsuz yere beni dovuyor. Kufur ediyor. Bagiriyor sozel siddete maruz kaliyorum. Bu durumdan cok rahatsizim. Ne yapabilirim bilmiyorum onun yuzunden hergunum igrenc geciyor allah belasini versin bir tek banada yapmiyo ortanca kardesime de cok bagriyor . Pislik hayvan!

Cevapla
Bilinmedik 13 Mart 2016 - 19:20

İnanamıyorum ya şu yorumları okudukca insan nefret ediyor bu adamlardan. Bu kadar kendini büyük gören gücünü şiddete harcayan insanlar oldukça kurtuluş yok hepsine ceza verilmeli bunlar lanet insanlar Allah hepsinin belasını versin

Cevapla
Ceren Yazıcı 24 Mart 2016 - 12:02

Merhabalar ben 11 yaşında küçük bir kızım annemden her zaman şiddet ve küfür işitiyorun. Sınavlar ve bazı soruları yapamadığınımda sürekli şiddet ve küfür işitiyorum. Özelliklede sınavlardan 45 veya 50 alınca çok kötü dövülüyorum lütfen bana yardım edin daha fazla şiddet ve küfür işitmek istemiyorum

Cevapla
Arjin H. 14 Nisan 2016 - 18:59

Ben 16 yaşındayım , sırf sigara içiyorum diye hergün laflarıyla şiddet uygulayan ebeveynlerim var 2 yıldır sabır ediyorum ama artık canıma tak etti ve artık bu laflarla olan şiddet tokada sopayada yansıdı .Bana yapacak tek seçenek bıraktılar onları öldürüp intihar ediceğim

Cevapla
semanur 20 Haziran 2016 - 16:07

ben bıkktım hayatan kaç kere intigara kalkıştım hap attım uyudum hiçbişey olmadı evdeyim 2 aydır dısarı çıkmama izin verilmiyor hayattan bıktım tek kursun yeter ben 14 yaşındayım bunları düşünmem hiç güzel degil bi sevgilim var çok isterdim öl demesini zaten ölmek istiyorum ben ölünce üzülmesin diye benden nefret etsin istiyorum ama o gittikçe beni daga çok seviyo ben dayanamıyorum beni yurda alın bıkktım allah belamı versin bıkktım bana karsı sıddet gösteriyolar lütfen bana yardımcı olun..
facebbok = (( ukte hatun )) benim olmayan bi kız var 18 yaşlarında pırofilde bana ulasın lütfen

Cevapla
Esra polat 03 Eylül 2016 - 18:01

Merabalar ben 14 yaşındayım. Annem beni hep dövüyo ben bıktım artık bu hayattan sürekli beni dövüyo bi bahane bulup banyo ya kilitleyip sopayla vuruyo bi ablam var annem ve ablam bir olup beni dövüyorlar heryerim morluklar içerisinde arkadaşlarıma rezil oluyorum. Çok utanıyorum ben annem den bıktım artık hep şiddet. Beni tehdit ediyo bazen de sokağa atıyo beni yeterrr atık yaaa ben daha çoçuğum kaldıramıyorum artık lütfen bana yardım edin yalvarıyorum. Size nolursunuz annem hep dövüyo beni yardım edin. Bana çocuk Esirgeme kurulumuna götürünn. Veya yurda koyun beni razıyım. yalvarıyorum size ben çok çaresizimm

Cevapla
kadersizim 03 Eylül 2016 - 18:37

Merabalar ben 14 yaşındayım. Annem beni hep dövüyo ben bıktım artık bu hayattan daha doğrusu annemden beni hep banyoya kilitleyip sopayla dövüyo çok şiddet görüyorum ya ben daha çoçuğum kaldıramıyorum. ben lütfen yardım edin bana… bazen beni sokağa atıyo heryerim morluklar içerisinde bn sesimi çikartmıyorum ama hep bi bahane ortaya atıp beni dövüyo lütfen yalvarıyorum size yardım edin bana çocuk Esirgeme kurulumuna verin. Veya yurda ben razıyım yeter ki annem kurtulayım artık dövmesin beni nolursunuz bana yardım edin lütfenn Ben çok çaresizimm.

Cevapla
Murat 07 Eylül 2016 - 18:40

Durduk yere babam tarafından ölesiye dayak yedim 18 yasindayım ve bunu bana yapan babam nedensizce yaptı ilk önce tekme tokat yumruk kafa ne varsa vurdu daha sonra bıçak çekti ve karnımın arkasına bastırdı bıçağı daha sonra ben bir an ölceğimi sandım daha sonra kaçmam lazımdı hemen onun elinden kurtulup kapıyı açıp yakın arkadaşıma kaçtım ordada hemen polisi aradım fakat ordada buldu beni kaçtığım evde bile haneye tecavüz edip beni yıne tekme tokat dövdü daha sonra polis geldi polisin gelmesiyle ben ambulansa kaldırıldım

Cevapla
samet ertogrul 18 Eylül 2016 - 10:21

Ben 17 yasindayim evde abimden dayam yiyorum ve bu yasta bana gercekten zor kendisinin akilli ve benim cahil oldugumu dusunurek yapiyor hep adam olmican sozleriyle bana hakeret edip dovuyor kemerle vuruyor beni bundan bu abim dedigim pislikden uzak tutacak biseyler lazim lutfen yardim edin

Cevapla
İsimsiz 14 Ekim 2016 - 11:01

Bende annem olacak kadındak çok şiddet hötüyorum.Galiba şizofren.Durduk yere sinirlenip tekme tokat dalıyo.Kimseyede söyleyemiyorum.Bugün koltuğa oturcaktım birden arkamdan tencereyi fırlattı tam sırtıma geldi.Tencere yamuldu.kulpu koptu.şikayet etsem kimsemiz yok yetimaneye gönderirler beni.Hergün gizlice dövüyo.Örnağin arkadaşlarına karşı iyi davranıyo.Arkadaşları evden gider gitmez dövüyo.13 yaşındayım

Cevapla
Cocuk iskencesine son 16 Aralık 2016 - 11:13

Ben 14 yaşındayım istanbulda oturuyorum ve aile bireylerimden sürekli şiddet görüyorum ve ben bunu okulda rehber hocama söyledim darp raporu gerekirmiş ve benim daha önceden 2 kez gözüm morarık şekilde okula gittim artık gerçekten dayanamıyorum lütfen yardım edin

Cevapla
aytekin avşar 04 Şubat 2017 - 11:46

iyi günler benim 17 yasında oğlum var %50 akıl özürlü raporlu evde sürekli huzursuzluk yapıyor kardeşlerini dövüyor eşyaları kırıyor insanları rahatsız ediyor devlet ne gibi yardım edebilir artık aynı ortamda gittikçe yaşamak zorlaştı kardeşlerinin pisikolojisini çok kötü etkiliyor onlarında ruh sağlığını bozmsaından korkuyorum onu yerleştirecek devlet kurumu varmı acaba aydınlatırsanız sevinirim

Cevapla
Sibel jiloglu 02 Mart 2017 - 10:07

Slm ben 49 yasinda bir bayanim esimden onsene once bosandim eski esimin evinde kaliyorum maddi durumum olmadigindan gidecek kimsem olmadigindan mecbur olarak kaliyorum eski esim surekli evime gelip beni evden atmakla tehdid ediyo gidecek yerim olmadigindan bunlara maruz kaliyorum uc tane yetiskin cocuklarimla kaliyorum ama malesefki cocuklarim olsun eski esim olsun bana surekli laflariyla sozleriyle beni eziyorlar bas edilmez bir durum icindeyim cocuklarim eski esim tarfindan bana karsi doldurus yapiyor beni onlara karsi kotuluyor malesef ben ogle bir kotu insan degilim ama cocuklarima beni ogle gosterdi digcem su ki her gunum izdirap hergunum siddet ne olur bana yardimci olun ne yapicagmibilmiyorum nereye basvurmam gerekli hergun goz yasi dokmekten yazdigim yazilari bile dogrumu yaziyorum diye kontrol ediyorum gozlerim bozuldu neyse bana donus yapabilirseniz sevinicem simdiden tsk

Cevapla
Elif 30 Haziran 2017 - 05:51

Ailemden şiddet görüyorum ve katlanamaz hale geldi ama ihbar etmeye korkuyorum bana daha büyük zararlar verirler diye

Cevapla
Elif 30 Haziran 2017 - 05:53

17 yaşındaym ve psikolojik açıdan da çöküntüdeyim buna bir son istiyorum bana daha iyi bir aile gerek bu şartlar altında kafayı yerim

Cevapla
İsimsiz 30 Haziran 2017 - 19:32

16 yaşındayım ailemden sürekli fiziksel ve psikolojik şiddet görüyorum hepsi beni dövüyor ne yapmalıyım

Cevapla
isimsiz 07 Ağustos 2017 - 12:57

Ben 17 yasindayim annem olacak bu pislik kadindan nerdeyse hergun dayak yiyorum babam ve abime bazi laflar uydurarak sacma sapan seyler soyleyerek onlarida kendisine inandirip onlarada dayak attiriyor ben artik bu hayattan biktim yeter artik ben ya kendimi oldurecegim yada bi yapabilecegim birsey varsa bana yardim edin lutfen ben bu evde kalmak istemiyorum siginma evleri falan varsa eger beni bilgilendirin lutfen beni bu evden kurtarin

Cevapla

Yorumunuzu Bekliyoruz !