Anasayfa Boşanma Dilekçeleri Adli Yardım Dilekçesi-Ücretsiz Avukat

Adli Yardım Dilekçesi-Ücretsiz Avukat

Yazar: Editör

(Buraya Bulunduğunuz Şehrin Barosunu Yazıyorsunuz)

ADLİ YARDIM BÜROSU BAŞKANLIĞI’ NA

Avukatlık ücretini ve diğer yargılama giderlerini karşılama olanağım bulunmadığından, Avukatlık Yasasının 176-181. maddeleri gereğince hukuki sorunlarımın halli için Avukat görevlendirilmesine, saygılarımla arz ve talep ederim.

1- ADRES VE TELEFON                                         :


2- ESAS NO                                                                 :


3- MALİ DURUM BEYANI                                     :


4- DAVANIN KONUSU                                            :

İsim- İmza

Adli Yardım Dilekçesi Örneği Word Dosyası

BU YAZILARA DA GÖZ ATABİLİRSİNİZ

77 Yorumlar

aytaç 22 Ocak 2013 - 15:52

merhaba ben güzel sanatlar fakültesi öğrenisiyim ben e pek çok arkadaşım okulumuzda atölye derslerinden büt olmaması yüzünden yıllarca okulumuz uzatıyoruzbu konuda çok mağduruz dava açmak istiyorum nasıl bir yol izleyebilirim ayrıca maddi durumum yetersiz öğrenciyim bi gelirim yok barodan avukat talebinde bulunsam olur mu?yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler…

Cevapla
zeynep 31 Ocak 2013 - 07:33

sayın avukatlar benim sorunum üniversitedeki hoca ile ilgili ben yüksek lisans öğrencisiyim hocam 100 alacağım kağıda 70 verdi gerekçe olarak devamszlığımı öne sürdü hadi bi derse verdin hadi vize olmadık diye vizeme verdin ama aldığım 2 dersin de hem vizesine hem finaline bu notu vererek ders notlarımın cc gelmesine sebep oldu. inanın bu haksızlık karşısında hergün ağlıyorum sinirleniyorum ve bu hakkı yedirmek istemiyorum. ne yapmalıyım nerden başlamalıyım bilmiyorum nolur bana bir yardım edin. dünyanın adaletsiz olduğuna daha da inanmayım
saygılarımla

Cevapla
lepistoss 08 Şubat 2013 - 10:27

merhalar adli yardım dilekçesindeki mali durum beyanı rakamsal olarak mı ifade edilecek yoksa; başka şeyler yapmak gerekiyor mu? şimdiden teşekkür ederim

Cevapla
burhan yazgeldi 08 Şubat 2013 - 21:17

ben bır işyerınde 1 sene çalıştım ama buişyerı benı gunde 20 saat çalıştırdı bendeişten atılma korkusuyla 1 yıldayanabıldım.çoğu gunlerı24 saat çalıştım ben şımdı bu işyerınden hakkımı nasıl alacağim bılmıyorum madı durumum yok avukat tutamıyorum hakımıda almak ıstıyorum.yardımcı olursanız çok sevınırım 2 tane okuyan kızım var inşahlah yardımcı olursunuz.

Cevapla
oktay 09 Şubat 2013 - 13:20

ben 18 yaşındayım biriyle nişanlandım arada 10 gün gecti babası bana resminikah yapmasan kızıma kızımın yanına gelemesin ben de resmi nikah yaptım sonrada kızım nasıl bir insan olduğunu örendim kötü huyları varmış ben bu kızdan nasıl boşanabilirim hı bide berki dersiniz yanına gitttinmi hayır gitmedim kurtulma istiyorum yardıcı olunuz ban lütfen

Cevapla
Bahar A. 06 Mart 2013 - 04:37

Benim bir sıkıntım var avukatlarımızın yardımlarını bekliyorum. Ben 4buçuk yıllık evli ve bir çocuk annesiyim. Eşimle aramızda herhangi bir sorun olmamasına rağmen 3 senedir beni başka bir kadınla aldatıyor. O kadın benden ve çocuğumdan haberdar. Bizi bile bile yinede eşimden vazgeçmiyor. Eşim şuan o kadınla birkaç aydır birlikte yaşıyor. Bizimle bağlantısını kesti. Ben çalışmıyorum. Bildiğim kadarıyla o kadında çalışmıyor. Eşimden ve o kadından herhangi bir hak/tazminat talep edebilir miyim? Bu konuda hukuki haklarim nelerdir? Ne önerirsiniz?

Cevapla
nesaybu 02 Nisan 2013 - 19:57

merhaba 4 yıl kadar önce 2.evliliğimi yaparak ingiltereye gittim.2.eşim ilk eşimden olan çocuklarımı başta kabul ederek beni kandırdı ve alacağız diyerek beni 4 yıl oyaladı o süreç zarfında birlikte ticaret yaptık ve kendisi şu anda bir restauranta sahip.o yıllar içinde son 2 yada 2.5 yıldır tam emin değilim sigortamı ödemek zorunda kaldığı için (çünkü orada sabahtan akşama kadr çalışıyordum ve iznim için beni sigortalı göstermek durumundaydı)part time işçi göstererek sigortamı ödedi.yaklaşık bir kaç ay evvel bana çocuklarımı kabul edemeyeceğini söyleyerek tercih yapmamı belirtti ve bende bunun üzerine evi terkedip ailemin yanına çocuklarıma döndüm.şimdi onu mahkemeye vericek ne param var ne de hakkımı arayabiliyorum.özel bir şirkette dershanede sekreter olarkçalışmaya başladım ve aylığım 900 ytl.baradon avukat alabilir miyim? aldıktan sonra hakkımı ingiltereden arayabilirmiyim türkiyede biz evli değildik.sadece yurdışında geçerli bir evliliğim var.tazminat alabilirmiyim ve orada çalıştığım pirimlerimi türkiyeye taşıyabilirmiyim.bana bu konda yardımcı olursanız sewinirim.şimdiden teşekkürler.

Cevapla
Selen 20 Mayıs 2013 - 20:59

Merhaba;11aylık evliyim yenide bebeğim oldu.Fakat şuan boşanma aşamasındayım eşim çok sorumsuz.Bekarlığımda aldığım kredi kartlarımı evliyken kullandı ben geri öderim diye evlenirken devletten evlilik yardımı almıştım 15000tl onuda elimden aldı ve şuan hiç bi şekilde 5kuruşunu görmüyorum öyleki çocuğunuda arayıp sormuyor.1ay’ı aşkın bi süredir ailemin yanındayım. Bana verdiği maddi manevi zararımı nasıl geri alabilirim.Yol gösterirseniz sevinirim.

Cevapla
çigdem 24 Mayıs 2013 - 07:39

eşimin aldattıgını ögrendim ve bu ikinci oldu ilkinden 8 yaşında kızı oldugunu ögrendim boşanmak istiyorum ne yapmam gerekiyo maddi durumum yok çalışmıyorum bana yardımcı olurmusunuz

Cevapla
duygy 27 Haziran 2013 - 22:44

merhaba ben üç ay önce boşanma davası açtım çağrı kağıdım geldi ama üzerinde tarih yok sadece altta delilleri yazılı olarak belirtmem için iki haftam olduğu yazıyor ama benim yazılı delilim yok bu çağrı kağıdından hiç birşey anlamadım bana yardımcı olursanız sevinirim

Cevapla
ece 03 Temmuz 2013 - 22:09

merhabalar benim iki sorum olacak yardımcı olursanız sevinirim benim bir davam için gizli şahitlerim var bu kişiler karsı taraftan korktugu ıcın ısmlerını bılınmesını ıstemıyorlar bunları mahkemeye sunmak ıcın dılekcemı yazmam gerekıyor eger ogleyse dılekce ogrneyı naısldır bırde mahkemeden avukat talep etme dılekcesı nasıl yazılıyor sımdıden tesekkur ederım

Cevapla
sebahat 18 Kasım 2013 - 12:30

Merhaba, 5 yıllık evliyim. Eşimin alkol sorunu var. 5 yıl içinde 6 kere tedavi gördü. 4 yaşında bir oğlum var. Fakat her seferinde başa dönüyoruz. Boçlarını ödeyecek durumum kalmadı. Asgari ücretle çalışıyorum. Üzerimde şu anda oturduğumuz ev var. Bankaya kredi borcum var. Eve hiçbir katkısı olmadığı gibi borçlarını da ben ödemek zorunda kalıyorum. Eşim Çalışmıyor. Evi ben geçindirmek zorunda kalıyorum. Boşanmak istiyorum. Barodan avukat talep etmek istiyorum. Ama oturduğumuz ev benim üzerimde olduğu için çevremdekiler barodan avukat alamazsın diyorlar. Avukat tutacak param yok. Ne yapacağımı da bilmiyorum.
Bana yardımcı olurmusunuz?

Cevapla
aslan vural 10 Şubat 2014 - 16:14

slm benım sorum trafık kazasıyla ılgılı
konu :.. gecen ayın 4 dunde tırafık kazası yaptık dıger arac sahıbıyle trafık tespıt tutanagı doldurdul ve fotografları cektık evraklarıa foto kopısını cekıp ayrıldık evrakları gonderılmesi ıcın arac servısıne verdık ( buraya kaar normal birsey yok) TRAMER ri aıklanmasını bekledık kusur oranu %100 karsı tarafındı ve karsı tarafa vermısler :..laın kendı sıgorta sırketımmı defalarca aramama ragmen kazadan hıc bır sekılde haberdar olmadıgını karsı tarafın sgorta sırketını aramamı soyledıler TRAMERDE dosya ıhbar eden sırket bolumunde ((TOBB )) DIYE BIR KURULUS var ha buarada aracım yapılıyor bıtme sefasına gelıyor karsı tarafın sıgorta sırketı odemelerı 3000 tl olarak odeme yapıyor fakat aracın yapılıs seklı de bır tuhaf nasılmı kesıp yama yapıp bask aractan parca cıkartılıp falan fılan bunun ıcın bana bılgı veya kanundegıstıyse

Cevapla
TÜLİN ÖVEÇOĞLU 09 Haziran 2014 - 15:33

merhabalar ben eşimden 2013 martında boşandım..çocuklarım velayetini aldı sadece nafakam düşsün diye çocuklarımla birlikte yaşamımızı idam etmeye çalışırken boşanmadan önce aldığımız evimizi şimdi benden almak için mahkemeye başvurdu mal bölüşümü davası açmış… napabilirim 17 yıllık benim ve çocuklarımın emeği..beni ve çocuklarımı mağdur durumda bırakmak istiyor..ben de bir işyerinde 1.000tl ye çalışıyorum
çocuklarıma nafaka bile alamazken şimdide evimi almaya çalışıyor. aynı zamanda eski eşim beni aldatmış ve aldattığı kişiden benden boşanmadan çocuk sahibi olmuştur…eski eşimin benden kaçırdığı bir çok
gayrimenkul de beraber yaşadığı kişinin üstüne vermiştir..ben ne yapabilirim boşanma için avukat tutmuştum ve çok zorlandım…şimdi ücretsiz avukat tutabilirmiyim …inanın çok zor durumdayımm…lütfen bana yardım edin…

Cevapla
esra kılınç 24 Haziran 2014 - 09:28

ben 5.5 yıllık evlıyım esım sıddet gosterıyo ve en sonunda polıse sıkayet ettım ve darp raporum var esım de uyusturucu kullanıyo hatta gecen sene 2 kere yakalanmıs ama ıtıraz etmıs olup her ay ımza atıyordu sımdı benım 2 tane oglum var bırı 4.5 dıgerı 1.5 yasında ben bosanma davası acmak ıstıyorum fakat tazmınat ve nafaka ıstıyorum alabılırmıyım benım gelırım yok memleketıme gıdıp yasıcam ordan dava acabılırmıyım bıde gelırım yok ev tutacak ne yapacagımı bılmıyorum lutfen bana yardım edın yalvarıyorum ne yapmam lazım ne yapıcam bılmıyorum

Cevapla
E DEMİR 10 Ekim 2014 - 12:22

Anayasa mahkemesine yapmış olduğum bireysel başvuruma İdari ret kararı verilmiştir. Bu idari ret kararına itiraz etmek istiyorum. İtiraz için matbu örnek dilekçeye ihtiyacım var. Acilen bana bu konu da yardımcı olursanız sevinirim. Ayrıca izleyeceğim yolu da gösterirseniz memnun olurum.

Cevapla
elçin yılmaz 29 Haziran 2015 - 07:43

05.07.2014 tarihinde evlendim 12.07.2014 tarihinde eşim gürcistana giderken kapıda tutuklandı ikinci evliliği benimle ilk evliliğini Almanyada yapmış orda yaşadığı dönemde kesilmiş bir cezası varmış ceza kesinleşince tutuklanmamak için türkiyeye kaçmış Alman interpoluna düşmüş Gürcistana giderkende kapıda tutukluyorlar 9 ay kadar gürcistanda Almanyanın alması beklendi 9 ay dolunca vatandaşlık ıstemiş Gürcistandan ve sartlı tahliye edilmiş vatandaşlık sonuçlanana kadar ülkeden çıkması yasak bu evliliğin sonlanması için ne yapmam gerekir?

Cevapla
Ercan golcuk 19 Kasım 2015 - 14:18

Merb ben esimden bosanmak istemiyorum ama ilesi yollamiyo bankalarin yuzunden esim terk etti beni simdide 2 tane cocugum var nafaka istiyo naomaliyim yardim edin

Cevapla
Nurgül 08 Ocak 2016 - 18:48

Slm ben 20 yılık evliyim ama boşanmak istiyorum yardımcı olursan sevinirim

Cevapla
.. 17 Ocak 2016 - 18:09

Meraba ben almanyada yaşıyorum eşimden ayrıldım şuan devletten geçiniyorum çalışmıyorum bı gelirim yok yalnız türkıyeden boşanmadan soy adımı geri alamıorum acaba türkiyede barodan bi avukat alabılme imkanım varmıdır ? Burda devletten yardım aldıgımı ve çalışmadığımı belgelesem evraklarımı tercüme ettirip getirsem bende avukat tutabılırmıyım üztetsiz??

Cevapla
Ozlemtopaloglu 05 Şubat 2016 - 14:45

Merhabalar.20 yıllık evliyim. biri universite digeri ilkokul ogrencisi iki çocuğum var.Çalışan biriyim.Eşimden evliligimiz suresince şiddet görüyorum.Banka kredisiyle bir ev aldik taksitlere karismadi.Taksitler bitince bu sefer de yine bana kredi cektirerek arsa satın aldı.Yine taksitleri odemede yardimci olmuyor.Universiteye giden cocugumun yurt dahil hicbir sorunuyla ilgilenmeyip diger cocugum da dahil egitim ve de evin giderlerine karışmıyor.Konuşmaya çalıştığımda kırıp döküyor.Artık bu duruma dur deme vakti geldi.Üzerimdeki kredi borçları nedeniyle ciddi maddi sıkıntıya düştüm konuştuğumda daha fazla çalışmalısın önerisinde bulundu.Öğretmenim uretsiz avukat talep edebilir miyim,mal paylaşımında ödemelerim gözönünde bulundurulurmu nafaka alabilirmiyim?

Cevapla
ahmet POLAT 03 Mart 2016 - 12:21

merhaba sn hocalarimbenim konum esim beni terk etti seni istemiyorum bosanalim diyor ama gidip mahkemeye dilekce vermiyor sen ver diyor ve benden nafaka bekliyor esim kuafor dukkani acmistir ve herhangi bir belgesi veya maliye kaydi yokturben kariyer yapacam diyor ben asgari ucretle calisiyorum ben eger nafaka odersem hayatimi nasil kuracam bu sekilde hayatima devam edemiyorum ve ne yapacagimi bilemiyorum sizlerden yardim bekliyorum eger isterseniz konumu ayrintili bir sekilde dile getirebilirim ilgilenirseniz sevinirim tesekkurler

Cevapla
gamze 31 Mart 2016 - 11:50

Ben 1,30 yillik evliyim ve esimle anlasamadgmz bir cok konu var bn esimden boşanmak istiyorum ama imkanim yok calismiyorum ev hanimiyim hic bir gelirim yok ucretsiz baro avukati verirlermi

Cevapla
nese tektas 26 Nisan 2016 - 09:56

slm ben nese esimden siddet gordugum icin bosaniyorum.7 aylik oglum var onada siddet uyguluyordu esim.ama kanitim yok malesef mahkeme ayda 2 kez iki saat veriyor bebegi babaya.defalarca olumle tehdit etti ikimizide nolur yardim edin ne yapabilirim bir cikar yol gosterin bana tesekkurleer

Cevapla
Mehtap 23 Kasım 2016 - 07:45

Neolur yardım edin ben bir bayanım eşimin ikinci evliligiyim 10 yıllık evliyim eşimin ilk eşinden 17 yaşında oğlu var maddi imkansizliktan nafaka ödenmedi şimdi eşimin maaşından 525 tl nafaka icrasi kesiliyor eşim asgari ucretle calisiyor hiç bir mal varlığımız yok evim kira eşimin sirket değişikliği nedeniyle 2 ay nafaka ödenmemiş karşı taraf şikayetçi oldu 3 ay hapsi istendi ve kabul edildi inanin çok zor durumdayız parasizliktan mahkeme açamıyorum bize bir yol gösterin yalvaririm psikolojim alt üst oldu 2 çocuğum var doğuştan engelliyim karşı tarafa nafaka odenirken bende devletin ve cevremin yardımlariyla gecinmeye çalışıyorum lütfen yol gösterin

Cevapla
arzu atat 07 Temmuz 2017 - 19:16

ben 40 yaşındayım 20 yıllık evliyim eşimin beni bir başkasıyla aldattiğını öğrendim ama kabul etmeyeyip beni başka suçlamalarla bana boşanma davası açtığını söylüyor ben ne yapa bilirim

Cevapla
Feride 30 Ağustos 2017 - 22:20

Merhaba ben 16yıllık evliyim 15 yaşında oğlum 11 yaşında kızım var. eşimle çok sorunlar yaşadık ailesiylede kendisiylede. İşsizlik, çalışmama kumar oynaması tuzu biberi oldu. Ve ben eşimle birlikte olmak istemediğim zamanlarda o istiyor diye beraber oldum iki senedir bu böyle ve ben yatakta ondan memnun değilim biz boşanma kararı aldık. Sonrasında bana dedi ayrılmayalım bu evde ol çocukların başında ol iki yabancı gibi olalım aynı yatakta yatmayalım ama burda dur dedi. Ve biz şimdi onunla aynı evde iki yabancıyız. Bir aydır birlikte olmuyoruz yataklarıda ayırdık. Ne yapacağımı bilmiyorum piskopata bağlamış durumda ve bizim ayrı yatmamız onun hoşuna gidiyormuş dahada çok seviyormuş beni. Bana yardımcı olursanız çok sevinirim ne yapacağımı şaşırdım Nasıl dava açabilirim ve tek celsede boşana bilirmiyim???

Cevapla
1 2

Yorumunuzu Bekliyoruz !