Anasayfa Boşanma Davası 3 Yıldır Ayrı Yaşıyoruz, Nasıl Boşanabiliriz?

3 Yıldır Ayrı Yaşıyoruz, Nasıl Boşanabiliriz?

Yazar: aorhan

Soru: Eşimle ayrıyız 4 yıl önce mahkeme açtı ayrılmak istemediğim
için mahkeme boşamadı ama ayrı yaşıyoruz 3 yıl ayrı
yaşadığımız kanıtlanırsa boşanır mıyız?

Cevap: Sayın okuyucu,
Eğer boşanma davanızın reddedilmesi kararının kesinleştiği tarihten itibaren üç yıl geçmişse ve bu süre zarfında ortak hayat yeniden kurulamamış taraflar bir araya gelememişse evlilik birliği temelden sarsılmış olup boşanma davası açılırsa boşanmaya karar verilecektir.
Her aşamada hak kaybına uğramamanız için bir avukattan hukuki destek almanızı tavsiye ediyoruz. Eğer maddi durumunuz yetersizse bulunduğuz il Adli Yardım bürosundan tarafınıza avukat atanmasını talep edebilirsiniz.

Avukat Selver Olcar

BU YAZILARA DA GÖZ ATABİLİRSİNİZ

64 Yorumlar

Perihan 21 Eylül 2011 - 11:24

Ben 13 Senedir Ayrıyım İki Cocuğum Var İkimizde Farklı Sehirlerde Yasıyoruz Evet Ben Bi Dava Acmıştım Erteledik Ama Olmadı 14 Yasında Oğlum 18 Yasında Kızım Bu Süre İçerisinde Hiç Görüşmedik

Cevapla
mem 05 Ekim 2011 - 11:31

cevabınız kısmen doğru.evet medeni kanunda böyle bir hüküm var!ama hakim boşanma yerine ayrılığa karar verirse ve eşler 3 sene boyunca evlilik birliğini tekrar kuramamışlarsa,taraflardan birinin talebi üzerine hakim boşanmaya karar verebilir.Yani bu durumda açılmış olan boşanma davasının red edilmemiş olması gerekir.hakimin ayrılığa hükmetmiş olması lazım.Eğer daha önceki dava red edilmişse,yeni bir dava açarak şiddetli geçimsizlik üzerine bir dava açmanız ve bunu tanık anlatımlarıylada ispat etmeniz.maddi gücünüzde yoksa bulunduğunu ilin baro adli yarıdm bürosuna başvurunuz…

Cevapla
samsunlu26 03 Kasım 2011 - 12:09

yahu soru nerden soruluyor.

Cevapla
ayla akbaba 23 Kasım 2011 - 09:52

Samsunlu26 hemen alttaki torum bırakın kısmına yazabilirsiniz.

Cevapla
ayla akbaba 23 Kasım 2011 - 10:00

Boşanma hukukunda üç yıl bir araya gelinmezse.. denir.Bun konuyu biraz açalım.Deniyorki,biz beş yıldır ayrıyız. Dava açıp ayrı yaşadığımı belgelersem boşanırmıyız.HAYIR boşanamazsınız.Siz boşanma davası açmadan on yılda biryerlerde yaşayın,karı veya koca bu duruma itiraz etmemişse,mahkeme ne karışırki bu duruma.Bu üç yıl beklemek,dava açıldıktan.sonuçlandıktan sonra halen boşamamışsa mahkeme,davayıda geri almadan,vaz geçmeden kesinleştikten sonra.Ancak daha sonra üzerinden üç yıl geçmelidir.Bu zaman geçince yeni bir boşanma davası daha açıyorsunuz.Evvelden dava açtım.Rededildi diyorsunuz dilekçede.Hakim bakıyorki üç yıl içinde eşler halen ayrı,beraberlikte yok.O zaman KANUNEN boşuyor.

Cevapla
msen63 24 Aralık 2011 - 17:12

Beş buçuk yıldır ayrı yaşıyorum. Daha önce iki kez boşanma davası açtım, reddedildi. 2011 Ocak ayında karşı taraf boşanma açtı. Kendisinin yanında kalmakta olan iki kızımın velayetini, kendisi ve çocuklar için nafaka ile tazminat istiyor. Her ikimiz de boşanma talep ediyor ancak diğer konularda zıt taleplerde bulunuyoruz. Bu durumda mahkemenin öncelikle boşanmayı karara bağlayıp, diğer konuları görüşmeye devam etmesini talep edebilir miyim? Yani boşanma ile velayet, nafaka ve tazminat konularını ayırmak söz konusu olabilir mi?

Cevapla
levo 25 Aralık 2011 - 21:05

acil cevp selam o3 13 2010 tarihinde evlendim 13 günlük evlilik yaptık ama kendisi benim hiç bir sözümü tutmadı bende böyle davranıran istediğiği zaman evden gidebilirsin dedim ve ben sabah işe gidince hemen evi terk etmiş bende boşanmak için mahkameye baş ve vurdum 5 duruşmaya gelmedi ama sonrakinde gelince ağlandı karım ve hakim beni dinlemeden davayı bitirdi toplam 10 ay oldu ve dava bit ti nafaka alıyo ne yapmam lazım şidiye kadar dava açarım dedi ama açmadı şimdi geçen süre ise 19 ay ol ne yaparsa ayrılırım

Cevapla
suheyla 15 Ocak 2012 - 23:30

Ben 2006 mayista evlendim 2007. Yedinci ayinda turkiye geldim dugun oldu 15 gun beraber kaldik ben geri fransaya dondum ama 2008 de bosanma davasi actim mahkeme kabul etti bosadi ama yargitay dan reddedildi turkiyeden dondum tarihten bugune ne gorustuk nede bir araya geldik yaklasik 4 yildir bu durumda ne yapmam gerikiyor bosanmak icin lutfen bilgi istiyorum

Cevapla
metin 11 Mart 2012 - 21:36

Ben 28.01.2010 tarihinde 2 evliliğimi yaptım eşiminde 2 evliliğidir evlenirken sadece bana sinüstüm var demişti ben de önemli değil gerekli muayyenin Ankara’da yaptırım dedim eşim çorumdaydı evlendik Ankara’da dış kapı hastanesinden KBB bölümünden doçent doktordan zorda olsa ameliyat için gün almıştık çünkü doktor ameliyatı gerek yok demişti tam ameliyat günü yaklaşmışken eşim annesi babası geldiler biz burada ameliyat yaptırmayacağı çorumda muayene ettireceğiz diye eşi mide alıp gittiler Yozgat’ta özel bir hastaneye gitmişler 1 ay ilaç tedavisi yapacağız diye 1 ay sonraya gün vermişler 1ay sonra tekrar gidiyor eşim yine 1 ay sonra gel demişler fakat her gidişinde en az 15 gün ailesinin yanında duruyor eve geldiğinde doktor ameliyat yapacak diyordu 3 gidişinde bende gittim Yozgat’ta doktor muayene etti ameliyatlık birse yok dedi
eşim ve ailesi hemen başladı bu doktor iyi değil diye ve bu arda eşimde alerjik astımı olduğunu öğrendim daha önce bana söylememişti doktor söyledi Ankara’ya geldik ve daha sonra eşimin hamile kalmıştı bu arada benim ilk evliliğimden bir çocuğum vardı velayeti bende 2. evliliğimi yaparken eşime söylemişti oda kabul etmişti eşimin doğumu son aylarında astım dolayısıyla sürekli nefesi kesiliyordu ve hemen hemen Ankara’da gitmediğimiz hastane kalmadı hem özel hem devlet hastanesi olarak doğuma 15 gün kala Zekai Tahir kadın hastalıkları hastanesinde 1 hafta kaldı astım dolayısıyla doğumu zor oldu doğumdan sonra yine çeşitli hastanelere gittik fakat hemen hemen hepsi hastalığını tedavisi olmadığını ilaçlarının düzenli kullanmasını söyledi eşim ve ailesi sinüzitten dolayı deyip durdular fakat doktorlar bunun astımdan dolayı olduğunu söyledilerse de inanmadılar ve doğumdan 15 gün sonra yine ailesi eşimi alıp çoruma götürdüler çorumda özel bir hastanede sinüzit ameliyatı oldu ve bu mahanayla kızımı sütten kesti ve tam 3 ay çorumda ailesinin yanında durdu 3 ay sonra Ankara’ya geldik ve geldikten sonra evde sürekli kavgalar başladı ilk evliğimin den olan oğlumu istememeye başladı artık kavgası günümüz geçmiyordu sonra ramazan bayramında çoruma gideceğim dedi ve bu yüzden dolayı kavga ettik yeni geldin dedim bu bayram duruda kurban bayramına gideriz dedim fakat sen bana karışamasın ben istediğim yere giderim gibi laflar söyledi bayramdan 1 hafta sonra ailesi geldi konu açılmadı fakat hastayım diyerek 3 .4 kere daha hastaneye gitti doktorlar yine alerjik astım hastalığın olduğu için yapacak bir şeyleri olamadığını ilaçlarının düzelin kullanılmasını söylediler eşim yine çoruma gideceğim diye kavga ettik kavgadan bir gün sonra oğluma ders çalıştırırken eşim kızma mama vermemi söyledi bende ders çalıştırdığım söyleyip kendisini vermesini söyledi oda ben şuan filime bakıyorum mama vermem dedi ve kavga ettik ailesi Ankara’da abisini yanındalardı ailesine telefon etti ve ailesi geldi ve babası hastaneye götüreceğim deyip çoruma gittiler 1 hafta sonra bende çoruma gittim ailesi muayenesi var muayenesi bitince getireceğiz dediler bu böyle bir ay sürdü her gittiğimde hastane mahanasıyla göndermediler en son gittiğim oğlumu istemediğini söyledi oğlunu gönder öyle gelirim dedi bende ilk başta kabul ettin şimdi niye kabul etmiyorsun dediğim o zaman kabul ettim şimdi etmiyorum dedi ve 1 hafta sonra nafaka davası açtı ve bu arada araştırdığımda nişanlısı c.b dan ayrılmış ziynet eşyalarını vermemiş daha sonra m.y ile 8 ay evli kaldıktan sonra hastane mahanasıyla boşanmış ziynet eşyalarını vermemiş ve benim ziynet eşyalarında götürdü 3 kişi den yaklaşık 70 bin tl ziynet eşyası
boşanma davası açarsam ne haklı olurmuyum

Cevapla
mehmet 11 Mart 2012 - 21:43

Ben 28.01.2010 tarihinde 2 evliliğimi yaptım eşiminde 2 evliliğidir evlenirken sadece bana sinüstüm var demişti ben de önemli değil gerekli muayyenin Ankara’da yaptırım dedim eşim çorumdaydı evlendik Ankara’da dış kapı hastanesinden KBB bölümünden doçent doktordan zorda olsa ameliyat için gün almıştık çünkü doktor ameliyatı gerek yok demişti tam ameliyat günü yaklaşmışken eşim annesi babası geldiler biz burada ameliyat yaptırmayacağı çorumda muayene ettireceğiz diye eşi mide alıp gittiler Yozgat’ta özel bir hastaneye gitmişler 1 ay ilaç tedavisi yapacağız diye 1 ay sonraya gün vermişler 1ay sonra tekrar gidiyor eşim yine 1 ay sonra gel demişler fakat her gidişinde en az 15 gün ailesinin yanında duruyor eve geldiğinde doktor ameliyat yapacak diyordu 3 gidişinde bende gittim Yozgat’ta doktor muayene etti ameliyatlık birse yok dedi
eşim ve ailesi hemen başladı bu doktor iyi değil diye ve bu arda eşimde alerjik astımı olduğunu öğrendim daha önce bana söylememişti doktor söyledi Ankara’ya geldik ve daha sonra eşimin hamile kalmıştı bu arada benim ilk evliliğimden bir çocuğum vardı velayeti bende 2. evliliğimi yaparken eşime söylemişti oda kabul etmişti eşimin doğumu son aylarında astım dolayısıyla sürekli nefesi kesiliyordu ve hemen hemen Ankara’da gitmediğimiz hastane kalmadı hem özel hem devlet hastanesi olarak doğuma 15 gün kala Zekai Tahir kadın hastalıkları hastanesinde 1 hafta kaldı astım dolayısıyla doğumu zor oldu doğumdan sonra yine çeşitli hastanelere gittik fakat hemen hemen hepsi hastalığını tedavisi olmadığını ilaçlarının düzenli kullanmasını söyledi eşim ve ailesi sinüzitten dolayı deyip durdular fakat doktorlar bunun astımdan dolayı olduğunu söyledilerse de inanmadılar ve doğumdan 15 gün sonra yine ailesi eşimi alıp çoruma götürdüler çorumda özel bir hastanede sinüzit ameliyatı oldu ve bu mahanayla kızımı sütten kesti ve tam 3 ay çorumda ailesinin yanında durdu 3 ay sonra Ankara’ya geldik ve geldikten sonra evde sürekli kavgalar başladı ilk evliğimin den olan oğlumu istememeye başladı artık kavgası günümüz geçmiyordu sonra ramazan bayramında çoruma gideceğim dedi ve bu yüzden dolayı kavga ettik yeni geldin dedim bu bayram duruda kurban bayramına gideriz dedim fakat sen bana karışamasın ben istediğim yere giderim gibi laflar söyledi bayramdan 1 hafta sonra ailesi geldi konu açılmadı fakat hastayım diyerek 3 .4 kere daha hastaneye gitti doktorlar yine alerjik astım hastalığın olduğu için yapacak bir şeyleri olamadığını ilaçlarının düzelin kullanılmasını söylediler eşim yine çoruma gideceğim diye kavga ettik kavgadan bir gün sonra oğluma ders çalıştırırken eşim kızma mama vermemi söyledi bende ders çalıştırdığım söyleyip kendisini vermesini söyledi oda ben şuan filime bakıyorum mama vermem dedi ve kavga ettik ailesi Ankara’da abisini yanındalardı ailesine telefon etti ve ailesi geldi ve babası hastaneye götüreceğim deyip çoruma gittiler 1 hafta sonra bende çoruma gittim ailesi muayenesi var muayenesi bitince getireceğiz dediler bu böyle bir ay sürdü her gittiğimde hastane mahanasıyla göndermediler en son gittiğim oğlumu istemediğini söyledi oğlunu gönder öyle gelirim dedi bende ilk başta kabul ettin şimdi niye kabul etmiyorsun dediğim o zaman kabul ettim şimdi etmiyorum dedi ve 1 hafta sonra nafaka davası açtı ve bu arada araştırdığımda nişanlısı cb dan ayrılmış ziynet eşyalarını vermemiş daha sonra m.k ile 8 ay evli kaldıktan sonra hastane mahanasıyla boşanmış ziynet eşyalarını vermemiş ve benim ziynet eşyalarında götürdü 3 kişi den yaklaşık 70 bin tl ziynet eşyası
boşanma davası acarsam kazanırmıyım

Cevapla
SORU 27 Mart 2012 - 13:53

MERHABA 2009 SENESİNDE EVLENDİM GEREK EŞİMİN GEREKSE AİLESİNİN KÖTÜ DAVRANIŞLARINDAN DOLAYI DAYANAMAYIP AYRILIK KARARI ALDIK.2010 SENESİNDE EŞİM BANA BOŞANMA DAVASI AÇTI,AÇTIĞI DAVADA YETERLİ DELİL VE ŞAHİTLERİN İFADELERİDE YETERLİ OLMAYINCA HAKİM BİZİ BOŞAMADI VE MAHKEME RET KARARI VERDİ.BUNLAR DOSYAYI TEMYİZE GÖNDERDİLER.TEMYİZDEN KARARIN ÇIKMASI NE KADAR SÜRER VE TEMYİZDEN KARAR ÇIKMADAN BEN BOŞANMA DAVASI AÇABİLİRMİYİM.AVUKATIM AÇARSAK DAVAYI KAYBEDERİZ DİYEREK BEKLEMEMİ SÖYLEDİ.BİDE EVDEN AYRILDIĞIMDA BÜTÜN TAKILARIMI KAÇIRARAK BANA VERMEDİLER YAKLAŞIK 30 BİN LİRA DEĞERİNDE BUNLARIDA ALMA ŞANSIM VARMI CEVAP YAZARSANIZ SEVİNİRİM.

Cevapla
jankat 16 Nisan 2012 - 11:53

merhabalar.15 yıllık biz evlilğim var.eşimle şiddetli geçimzisliğimiz vardı.bir ay önce yine şiddetli bir kavganın ardından eşimin internetten benim için ölüm büyüsünü araştırdıgını yakaladım.chat siteleri ve evlilik siteerine girmiş.fakat muhabbet yok.bunun akabinde bnde evi terkettim.bir aydır ayrı yaşıyorum .henüz dava acılmadı.bende daha önce birisiyle tanışmıştım.bundan bir hafta önce o kadınla birlikte oteldeki kaydımızı eşim yakalamış.bu durumda cocuklarımın velayetini alabılırmıyım.

Cevapla
AŞKIN 22 Nisan 2012 - 23:20

BEN 5.5 senedir evliyim 10 ay birlikte yasadık sonra ayrıldık 3seneye yakın yasadıkdıktan sonra karar verdık bırlesmek için ama olmadı gene anlasamıyoruz sevgi kalmamıs aramızda karar verdık ayrılmaya anlasmalı dılekce verdık mahkemeye 28.02.2012 de hala mahkemeye cagırmadılar esimde ben anlasmalı istemiyorum dıyor sımdı mahkemeye cıkınca anlasmalı bosanmıcam dıyecegını soyluyor cocugumuz yok saygı sevgı hıcbırsey yok bana yardım edın lutfen ne zaman mahkeme olur birinci durusmada avukat tutmasam 2 durusmada avukat tutabılırmıyım sizce ne yapmam gerekir simdiden yardımınız ıcın tesekkurler

Cevapla
ercan 08 Haziran 2012 - 18:46

eşimle 5 yıllık evliliğimiz cardı ama bu evliliğimiz boyunca eşimin bundan bir buçuk yıl önce başka erkekle telefon görüşme ve mesajlarını yakaladım daha sonra konuşup anlaştık bana söz verdi pişmandıda ama aradan geçen bır buçuk yıl sonunda bu seferde facebook sitesinden başkasıyla msn iletılerıundenmesajlarını çözdüm artık bana güvenmez deyip gidip bana boşanma davası açtı ama su sekılde eşim beni hergün dövuyordu evıne karsı sorumsuzdu kardeslerıde şahit olmus ama ınanın hiç alakası yok söylediklerının benden 100000 tl maddi manevi tazminat her ay 750 tl nafaka istıyor kesınlıkle hiç bir doktor raporu yoktur benım nasıl bir hareket yapmööam lazım bu evlilikten çocuğumuz yok

Cevapla
yasef 09 Haziran 2012 - 08:59

Kesinlikle uzman bir avukata basvurmalisiniz

Cevapla
yasef 09 Haziran 2012 - 09:02

Sahit bulmaniz gerekiyo

Cevapla
fatih polat 10 Haziran 2012 - 18:57

2006 yılında almanyadan gelen bır türk vatandası bayanla evlilik yaptım paralı evlilik almanyaya götürmesi için 6 yıldır kadına ulasamıyorum bosanmak istiyorum ne yapmam gerekiyor arastırdıgıma göre kadın halen almanyada ama adres bılgısı hıc bırseyı yok..benımde maddı durumum ıyı degıl ne yapmam gerekıyor saygılarımla

Cevapla
merve 15 Temmuz 2012 - 16:50

Ben 6 aydır evleiyim çokk severek evlendık yanı 3 kasımda nıkah oldu. ortada hıc sebep yokken esım sureklı psıkolojık baskılar yapmaya basladı. kapıyı uzerıme kıtleyıp benı eve kapatmalar. telefonlarımı kırmalar ve durduk yere ortada hıc sebep yokken evı terk ettı.BANA hıc 1 acıklama yapmadan ustelık .Mobılyaların taksıtlerı benım uzerımeydı . esımde beyaz esyalarının taksıdını ustlendı. ve ortada hıc sevep yokken ayrıldı. akrabaları gelıp esyaları cıkardı benım uzerıme olan esylarıda vermedıgım ıcın alamadılar. annemın yanına yerlestım bosanma davasıda acmıyor. 3 aydır annemın yanındayım BENIM NAPMAM GEREKIYOR. MAĞDUR ETTI 6 ay saka gıbı. BOSANMA davasıda acmıyor. NAPMALIYIMM CALISMIYORMM yasın 22 ve ödemem gereken borclarım var ..Bu durumda ne yapmam gerekir ..

Cevapla
yakamozca 21 Ağustos 2012 - 20:03

Merhaba,
Herşeyi bir kenara koyun, her konuda anlaşmadıktan sonra boşanamazsınız….

Cevapla
selami 29 Ağustos 2012 - 15:55

oglum emes hastası bende oglumun vasisiyim altı yıl once ozurlu bir bayanla evlendirdimbayan sara hastasıymıs vede menencit hastalıgı gecirmiş kısacası ozurlu gelinimize ne anlatıysak anlatalım yola gelmedi altı yıl içersinde koluna taktıgım 12 adet bilezligi copemi atı ne yaptı bilmiyoruz sordugumuzda bilmedigini soyluyor aslında konu bu degil beş adet cocuk dusurdu bebeler hep altı ay olunca ane karnında oluyorlardı doktorlar ikinci cocuktan sonra asla cocuk yapmamasını yaparsan sakat kalırsın dediler beşinci cocuguna hamile kaldıgında gelinin ailesiyle goruserek bir mudet sizn yanınızda kalsın ilaclarını duzenli kulansın yemegini duzenli yesin belki boylece besinci bebeyi kurtarırız dedik her iki aile bu fikirde birleştiler altıncı aya geldiginde bebe ane karnından promatir bebek olarak ameliyatla alındı alındı ama 15 gunsonra bebe oldu anede sakat kaldı yuruyemiyor ancak kendi ihtiyaclarını karsılıyabiliyor gelinin anesini ve babasının durumuda iyi oldugundan bizim kızımız bundan boyle evlilik yapacak konumda degildir dediler olsun biz boylede kabul ediyoruz isterseniz verebilirsiniz dememize ragmen aile kızlarının durumunu goz onunde bulundurarak evliligin filen bittigini bize soylediler zaten bu evlilik bitmesede kim bakacak bunlara her ikisinin beyin sorunları oldugundan saglıklı dusunememelerinden dolayı boşanma sebebidir bunu biliyorum esas sorum su karsı tarafa anlasmalı bosanma yapalım diyorum boşanma protokolerini imzalamıyorlar bizdende hiç bir madi manevi talepleri olmadıgını ima ediyorlar bu durumda bize bizim cocugumuzun ayagına pranga olmaya calısıyorlar sanedersem benim cocugumda ozurlu statusunde calısıyor 750 tl maaş alıyor aldıgı bu parayla kendi giderlerini bile karsılıyamıyor benim destegimle idare ediyor evlilik donemlerinde bile beni bankalardan aldıkları kıredilerle kıredi kartlarıyla telefon paralarıyla cok zor durumda bıraktılar hepsini ben odedim belgeleride elimde kısacası gelin benim oglumdan cok kusurlu benim oglumda saglıklı dusunemediginden elinde cocugu oynatıkısacası ben buna boşanma mahkemesi acarsam hakim boşuyacak ama benim derdim kadının kusurlu oldugunu belgelersem oglumun 750 tl sinden nafaka talep ederse hakim bu duruma neder nafaka alabilirmi yoksa hakim benim cocugumunda durumunu rahatsızlıgını goz onunde bulundurup karsı ailenin durumununda daha iyi oldugunu bildiginde hakim boşar karsı tarafa aile yardımı ozurlu yardımı alıun kızınızın hayatını daim ettirin mi der bizdende nafaka kesmeden bu işi bitirirmi biraz uzun oldu ama ilginc beni rahatlatırsanız ben boşanma davasını acacam saygılarımla umarım benim konumumda baskalarıda vardırda sizn cevabınızdan yararlanırlar saygılar

Cevapla
kemal 30 Ağustos 2012 - 15:38

benim anlamadığım bu sorudaki gibi bir taraf boşanmak istiyorsa karşı taraf neden diretir hakimler neden boşamaz bu arkadaştada 4 sene olmuş bu evlilik fiiliyatta bitmiş zaten kağıt üzerinde sürdürmenin manası ne

Cevapla
zeynep 09 Eylül 2012 - 15:14

ben 2 yıllık evliyim.eşimin ailesi yüzünden evimde geçimsizlik başladı.kayınvalidemle aynı apartmanda oturuyoruz.eşim işten gelince annesinde kalıyor bana ilgi göstermiyor annesiyle dışarı çıkarken sen gelme diyor ve psikolojik baskılarla benim evimi terketmemi istiyorlar ve daha fazlası.eşimden 3 aydır ayrı yaşıyoruz ailemle kalıyorum baba evinde.ve 4 aylık hamileyim eşim geri gelme sakın diyor ama boşanma davasıda açmıyor benim maddi durumum yok dava açmak için ve boşanmada benim kusurumun olduğunu düşünmüyorum.nasıl dava açabilirim ve neler talep edebilirim yardımcı olur musunuz.

Cevapla
mustafa 18 Ekim 2012 - 14:28

mrb ben 5yıl önce korede evlendim ve ardından 7gün sonra geri türkiyeye geldim 5yıldır herangi bir görüşme olmadı adres telefon hiçbiri mevcut deyil dava açtım ama adres olmadı için bi sonuç alamadım ne yapmalıyım hala bi adres yok elimde ve koreye giden arkadaşlarım son adresine gittiler adli merceklerde araştırdım ama sonuç bulamadım ne yapmam gerek mustafa1159@hotmail.com

Cevapla
sevda 21 Ekim 2012 - 00:54

hakımler zevk alıyo galıba boşamıyom dıyerek. bende ayrıyım 4 yıldır boşamıyo…. ayrı evlerde ayrı şehırlerdeyız. ne ıster ne bekler anlamadım gıttı

Cevapla
kadir 24 Ekim 2012 - 10:05

merhaba, ben yaklaşık 3 senedir evliyim 2 aylık bi cocugumuz war ve boşanmak istiyorum fakat nasl olablr merak ettgm bi kac sorum olucakta neler yapmam lazım ?

maddi durumun iyi degil nafaka tazminat vs vericek durumum yok
karşı tarafa nafaka yada tazmnat vermemek için karşı tarafın nafaka vs. talep etmemesimi lazım? yani ben istemiyorum hiç bişey demesimi lazım dilekçede yani istesede bi gelirim yok zaten birşey vericek gücüm yok şu anlık

tşk ederm..

Cevapla
gülgüzeli 31 Ekim 2012 - 09:53

ben eşimden 7 aydır ayrıyım ve 9 ay evlı kaldık sımdı bosanmak ıstıyorum gecınemıyoruz sureklı kavga edıyoruz dava acıldıgı takdırde ne kadar surede bosanabılırım acaba yardım edermısınız rıca etsem

Cevapla
ahmet marin 03 Aralık 2012 - 16:22

1 ay içinde görücü usul yöntemiyle evlendik.birlikte yaşadığımız süre içinde saçma sapan konuşmalar yaparak beni bezdirmeye çalıştı.sabırla dayanmaya çalıştım.en sonunda kendisi sebepsiz nedenle evi terk etti.5 aydır ayrıyız.benim dava açmam için zorluyorlar.anlaşmalı boşanmayı kabul etmiyorlar.ayrı olduğumuzu kanıtlayabilirim.3 yıl beklemekle boşanabilirmiyim. anlaşmalı boşanmayı yapsam zararlı çıkarmıyım.yardımcı olabilirmisiniz.allah razı olsun.

Cevapla
kamil 20 Ocak 2013 - 19:21

selamlar…
eşimle 1 sene evli kaldık eşimle severek kaçarak evlendik ama eşim 5ay önce yatılı olarak ailesinin evine 3 gün yatıya gitti,sonrada dönmedi. boşanma davası açılmış bende döngel ihtarı yaptım. ailesinin hali vaktii iyi benim ise kötü tazminat veya nafaka isterse alabilir mi. bunu engellemek için ne yapmalıyım?

Cevapla
ismimkerim 08 Şubat 2013 - 13:03

slm eşim 9yıl önce eşimin abisi düyününe götürüyorum diyerek benden izin aldı ben abisi diye güvendim gönderdim.9yıldır hiçbirtürlü biraraya gelmedik.ikitane oğlumuz.var biri onda biri bende.kaçdefa geridön tebligatı göndermeme rağmen geriye dönmedi.avkat tuttum davamla ilgilenmeyince dava şuanda tamamen düştü.negeliyor neboşuyor bana diyor ben nasıl olsa imam nikahlı evlendim senin sigortandanda yararlanıyom asla.boşamam diyor ben 9yıldır boştaydım sevgilim dahi yoktu 3ay öncesi memleketimden bir bayan buldum evlenmek istiyoruz fakat 9yıldır biraraya gelmeyen eşim boşamıyor o yüzden evlenemiyoruz biran önce bitmesi için neyapmalıyım.acil cevap bekliyorum kafayı yiyecem

Cevapla
Aydın 22 Mart 2013 - 19:38

merhabalar,yardımcı olursanız şimdiden teşekkür ediyorum,beni babam 16 yaşında iken benim isteğim olmadan bir kızla evlendirdi,18 yaşınakadar ben Almanyada o Türkiyede böyle geçti 18 ime girdiğimde babam benim adıma muamele yaptırdı,benim ne haberim nede imzam olmadan,bu evlilik öyle böyle devam ediyor,iki çocukuğumuz var biri 16 biri 19,şu ana kadar sabretmem hep çocukları düşünmemden dolayı,hiç bir günümüz kavgasız geçmezdi,şuan ben Rusyada gayri resmi çalışıyorum,bana babam tarafından yapılan bu muamelenin geçerlilik durumu nedir,boşanmak için ne yapmam lazım? teşekkür eder cevabınızı beklerim.

Cevapla
kadir 10 Mayıs 2013 - 08:47

ben 3 yıdan beri ayryım bir dava açtım red oldu şimdi bu davanın üzerinden 3 yıl geçmesi mi lazım bir dava açabilmem için ve bu zaman geçer ise kesin boşanırmıyım veya şimdi yeni bir evlilik yapsam ne olur bunun için bana bilgi vermenizi istiyorum iyi günler teşekür ediyorum böyle yardımcı oldugunuz için

Cevapla
sinan 20 Mayıs 2013 - 23:35

Eşim ile haziran 2010 da severek evlendik ama kendi evlendikten kısa bir süre sonra beni hor görmeye küçük görmeye başladı şimdi iyice çığrından çıktı ve ayrılma kararı aldım kendisine bunu istiyormuş ama ben mahkeme bitmeden yüzüne kezzap dokup ayaklarını sakatlanıp sonrada kendimi öldürecek erkeklere tavsiyem kendinizi ettirmeyin adaletin ve halkimizin gözünde herzaman erkekler suçludur ben sadece sunan sadece izliyorum

Cevapla
sinan 20 Mayıs 2013 - 23:38

Eşimi çok seviyorum ama tek taraflı sevgi olmuyormuş size tavsiyem görmemiş cahil kadından uzak durum sonra ne oldum delisi oluyormuş kadın seytandan daha tehlikelidir

Cevapla
arzu 27 Haziran 2013 - 10:33

ben eşime boşanma davası açtım ve tazminat nafaka taleplerim oldu gerekçelerim de eve bakmıyor küfür hakaret ve cinsel konulara dayanan bazı gereekçelerim vardı ama eşim benimle görüşmek barışmak istedi barıştık görüştük mahkemede barıştık diyecektik eşim ve avk girmedi güvenim sarsıldı sonrada haftalarca aylarca feragat etmemi istedi evlilik devam etsin dedi bende hayır feragat etmem iyi niyetliysen hakimin yanında de dedim ama sürekli bu görüşmelerimi kayıt yapmış barışma günlerinden görüntü şahit falan belirlemiş bu ay mahkemem var ve bunları kullanacağını söylüyor davayı kaybedeceksin tazminat ödeyeceksin diyor benim dava kağıdımda oda boşanmak istediğini ve tazminat istediğini söylemişti nasıl bir yoll izleyeceğimi bilmiyorum mahkemeye bir hafta kaldı hakim böyle bi durumda neye karar verir boşanmaya mı yoksa davamı red mi eder yoksa onun tazminat talebini mi kabul eder onunla barıştığım affettiğim için kendi gerekçelerimi kanıtlayamadan affetmiş mi olurum şahitler bile dinlemedi henüz lütfen acil yardım ederseniz sevinirim biri beni duysun………….

Cevapla
kerem mert 01 Eylül 2013 - 02:49

Merhaba,
Arkadaşlar öncelikle boşanma sebeplerini aklınızın bir kenarına kazıyın.
BOŞANMA SEBEPLERİ:
I. Zina
II. Hayata kast, pek kötü veya onur kırıcı davranış
III. Suç işleme ve haysiyetsiz hayat sürme
IV. Terk
VI. Evlilik birliğinin sarsılması
V. Akıl hastalığı
Dilekçenizde sizin yazdığınız yada size gelen kağıtta davanın konusunun boşanma sebeplerinden birisinin olduğuna mutlaka bakın.Şiddetli geçimsizlik diye ucube birşey dolaşıyor ortalıkta boşanma sebeplerinde şiddetli geçimsizlik diye bi şey yoktur.usulsüzlükler en çok bu konuda yapılıyor.
Boşanmada birbirlerinizi yıpratmamaya bakın.nasıl evlendinizse öyle boşanın. anlaşarak evlenildiğine göre anlaşılarakta boşanılabilir.kendinizi boşandırmak için üste para ya da şahit aramakla uğraşmayın.saygılarımla

Cevapla
kerem mert 03 Eylül 2013 - 04:56

Merhaba,
Halk arasında birde görücü usulü diye evlenme diye ucube birşey var.görmeden kimse evlenmez.görücü usulü ile severek evlenmenin arasındaki tek fark eşlerin birbirlerine “seni seviyorum” deyip demedikleri. birbirlerine seni seviyorum demeleri severek yapılan bir evliliktir. bu yoksa görücü usulüdür.aradaki farkı anlatabilmişimdir inşaallah.saygılarımla

Cevapla
kerem mert 03 Eylül 2013 - 11:57

Merhaba,
Ayrı yaşama kararı için hakim ailenin birleşme ihtimali görürse verebilir. Boşanma istenilen davadan da ayrı yaşama kararı verilemez. Eşlerin bu kadar ayrı yaşamlara rağmen neden boşanmaları uzatırlar aylayamıyorum. 21 sene ayrı olup “boşanamıyoruz” diyen kişileri de duymuşluğum var. Medeni hukukta 6 ay ayrı yaşamadan sonda boşanmaya karar verilebilir diyor ama…. Nikahsız yaşam mı özendirilmeye çalışıyor acaba anlayamadım halen.tabi bu arada olan çocuk varsa çocuklara oluyor. toplumun temeli olan aile kurumunun varlığını da unutmamak lazım.saygılarımla

Cevapla
kerem mert 08 Eylül 2013 - 15:19

Merhaba,
Unutmayın arkadaşlar türkiye de halen hukukun üstünlüğü yok.Maalesef üstünlerin hukuku var.hukukun üstünlüğü olması dileğiyle….saygılarımla

Cevapla
kerem mert 19 Eylül 2013 - 00:25

Merhaba,
Unutmayın arkadaşlar türkiye de halen hukukun üstünlüğü yok.Maalesef üstünlerin hukuku var.hukukun üstünlüğü olması dileğiyle….saygılarımla

Cevapla
kerem mert 30 Eylül 2013 - 14:16

Merhaba,
Arzu hanım insan kendi düzenini bozmak için bu kadar uğraşmaz.Hem şikayet edip boşanmak istiyorsun hemde bi sürü isteğin var.kesin hakim geceleri uyuyamıyordur.arzu gelsede şunu nafaka tazminat versem diyordur.
Birbirinizi yıpratmadan anlaşın boşanın.saygılarımla

Cevapla
kerem mert 04 Ekim 2013 - 19:43

Merhaba,
Arkadaşlar hakkınızda herhangi bir dava açıldığında mal varlığına göre hareket edilmektedir. üzerinizde ne varsa boşaltın ondan sonra mahekemeye gidin. Paranın geçmediği bir adalet sisteminin olması dileğiyle…saygılarımla

Cevapla
kerem mert 11 Ekim 2013 - 10:57

Merhaba,
Bazı forumlarda hatta çoğunluğunda evlilik birliğinin temelinden sarsılması diye bir boşanma sebebi yazılıp söylenmektedir. Boşanma sebepleri arasında böyle sebep düzenlenmemiştir. göz göre göre insanları yanıltmanın da bir anlamı yok.bazıları klavyeyi satır zannediyorlar.aldatırsanız aldanırsınız.saygılarımla

Cevapla
cem ay 11 Ekim 2013 - 21:07

ben 3 aylık evliyim eşim evi sebnebsiz yere terketti ve dügünde takılan altınlarıda aldı gitti 20 günden beri haber almıyorum ..boşanma davası actım maddi ve manevi zarar içerisindeyim ve magdurum. bu sonucta eşime nafaka ödemek istemiyorum.. eşim benden nafaka alabilirmi..

Cevapla
kerem mert 27 Ekim 2013 - 20:41

Merhaba,
Cem Ay Kardeş boşanma davasını hangi sebepten açtığın önemli. nafaka ödemeyi kabul edersen alırlar.sen kabul etmedikten sonra o nafaka değil haraç olur.saygılarımla

Cevapla
yilmaz birdal 25 Kasım 2013 - 20:42

Esimden 4 5 yildir ayriyim 2 cocugum var cocuklar annesinin yaninda 3sene once bosanma davasi actik mahkeme bizi bosamadi suan 3 sene doldu geride donmuyor suan dava acsam bosanabilirmiyim ve hic bi hak talep edebilirmi

Cevapla
aslan aslanoglu 21 Mayıs 2014 - 20:15

eşimden 3 aydır haber alamıyorum bi sıgınma evine giriyo bi çıkıyo tuhaf tuhaf şeyler yapıyoo nerde oldunu bulamıyorum kısacası kaçıyo bende eger 6 ay sonra boşanma davası açarsa ben istemezsem boşanmak hakim ne karar verirrr

Cevapla
cansu cakır 19 Ağustos 2014 - 11:13

benim annem ve babam 14 yıldır ayrı yaşıyorlar . devlet tarafından evlilikleri düşermi kanıta ispatada gerek yok herkes biliyo çünkü nasıl olur bu durum boşanmaları falan , lütfen bilgilendirirseniz sevinirim .

Cevapla
Ümran Gül 29 Kasım 2014 - 14:47

16 Senelik Evliyim Eşim 6 Aydır Eve Gelmiyor. Para Göndermiyor Telefonunu Kapattı Kendisine Yeni Bir Hat Aldı Ve No’sunu Bize Vermiyor Yeni Hattıyla Sürekli Bir Kişiyle Konuşuyor. Kendi İş Arkadaşları Da Şahit Biriyle Konuştuğuna.Bir Çocuğum Var 13 Yaşında Ve Diabet(Şeker Hastası) Ve Ben Ev Hanımıyım Maddi Gelirim Yok Ben Çok Zor Durumdayım Mahkemeye Baş Vursam Haklarım Neler….

YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM ! ! ! ! !

Cevapla
Okan 17 Ocak 2015 - 23:15

Merhaba eşimle 3 yıldır ayrıyız ben Istanbul’dayım o Trabzon’da boşanma davası açmadım maddi durumumdan dolayı nafaka da ödemek istemiyorum eşler 5 yıl aynı şehirde yaşamazsa devlet tarafından nikah düşer diyorlar doğru mu acaba

Cevapla
sevda orhan 02 Nisan 2015 - 21:36

Eşim boşanmak için dava açtı ama ben boşanmayı kabul etmediğim için, duruşmada davanın reddine karar verilip ,yargıtaya gönderildi.Aynı günün akşamı eşim arayıp bundan sonra olanlardan ben sorumlu değilim dedi.Ayrıca artık kızlarla da görüşmeyeceğini,büyük kızım üniversite de küçük ortaokul da eşim para vermeyeceğini söylüyor.Ben çalışmıyorum böyle bir durumda ne yapabilirim ,bilgilendirirseniz sevinirim.31 03 2015 tarihinde karar verildi

Cevapla
1 2

Yorumunuzu Bekliyoruz !