Anasayfa Boşanma Davası 3 Yıldır Ayrı Yaşıyoruz, Nasıl Boşanabiliriz?

3 Yıldır Ayrı Yaşıyoruz, Nasıl Boşanabiliriz?

Yazar: aorhan

Soru: Eşimle ayrıyız 4 yıl önce mahkeme açtı ayrılmak istemediğim
için mahkeme boşamadı ama ayrı yaşıyoruz 3 yıl ayrı
yaşadığımız kanıtlanırsa boşanır mıyız?

Cevap: Sayın okuyucu,
Eğer boşanma davanızın reddedilmesi kararının kesinleştiği tarihten itibaren üç yıl geçmişse ve bu süre zarfında ortak hayat yeniden kurulamamış taraflar bir araya gelememişse evlilik birliği temelden sarsılmış olup boşanma davası açılırsa boşanmaya karar verilecektir.
Her aşamada hak kaybına uğramamanız için bir avukattan hukuki destek almanızı tavsiye ediyoruz. Eğer maddi durumunuz yetersizse bulunduğuz il Adli Yardım bürosundan tarafınıza avukat atanmasını talep edebilirsiniz.

Avukat Selver Olcar

BU YAZILARA DA GÖZ ATABİLİRSİNİZ

64 Yorumlar

sevda orhan 09 Nisan 2015 - 21:51

merhaba boşanma davasında hakim eşimin bulunduğu suçlamaları kanıtlayamadığı için davanın reddine karar verdi ,ve kararı yargıtaya gönderdi.3 yıl dava olmayacakmış ,3 yılın sonunda eğer boşanma gerçekleşirse tazminat talep edebilirmiyim .Ayrıca 2 kızım var küçük yanım da büyük ise üniversitede, çalışmadığım için nafaka talep edebilirmiyim yardımcı olursanız sevinirim saygılarımlaaaaaaaaa

Cevapla
ÖZLEM YUVA 16 Nisan 2015 - 15:11

03/2013 yılında hakim boşanmamıza karar verdi fakat eski eşim tebliğatı almayıp imzalamadığı için bu zamana kadar boşanamadım geçen zaman zarfında hiç bir şekilde bir arada yaşamadık 3 yıl geçince boşanabilirmiyim?

Cevapla
ercan atay 04 Haziran 2015 - 18:38

Ben esinden 5 yildir ayri yasiyorum esim kiprista turkiyeye gelmiyor ben nasil bosana bilirim

Cevapla
mesut erkmen 01 Temmuz 2015 - 15:26

Soru: Eşimle ayrıyız 5 yıl önce mahkeme açtı ayrılmak istemediğim
için mahkeme boşama ama ayrı yaşıyoruz 5 yıl ayrı
yaşadığımız kanıtlanırsa boşanır mıyız?

Cevapla
mesut erkmen 01 Temmuz 2015 - 15:27

Soru: Eşimle ayrıyız 5 yıl
mahkeme açtı ayrılmak istemediğim
için mahkeme boşama ama ayrı yaşıyoruz 5 yıl ayrı
yaşadığımız kanıtlanırsa boşanır mıyız?

Cevapla
Onder 08 Ekim 2015 - 10:07

Merhaba avukat bey,

Ben 10 senedir fransada yasiyorum ama turkiyeye gelemiyorum ve turkiyede yasagan esimden bosanmak istiyorum nasil yapmam lazim banda yardimci olurmusunuz. Tesekur ederim

Cevapla
Serkan cetinsav 06 Şubat 2016 - 22:38

Hayirli geceler, esimle tartistik ve karakolluk olduk 3 ay rahatsiz etmeme ve uzaklastirma cezasi aldim gerci istedigimiz zaman gorusuyoruz, sorum su; esim 1.5 aydir antalya da annesinin yaninda ve ben istanbuldayim gelmek ve bosanmak istemiyor fakat ben bosanmak ostiyorum, tek tarafli dava acsam mahkeme bizi bosarm ??? Saygilar kolay gelsin …..

Cevapla
Fatma Postallı 11 Temmuz 2016 - 00:02

iyi geceler
ben almanyada yaşıyorum 3.5 senelik evliliğim oldu ve boşanmak istiyorum ama ben yurt dışında yaşıyorum eşim türkiyede nikah mızda türkiyede oldu bir kızım var alman vatandaşı hasta oda benim yanımda… 1.5 sene içinde sadece 3 ay evliliğimiz oldu kendisiyle ben nasıl boşana bilirim ??
almanyadan dava açıp boşasam türkiyede de boşanmış olurmu yum???

Cevapla
Haluk ŞİMŞİR 14 Ağustos 2016 - 09:14

Merhaba !
Eşim tarafından açılan boşanma davası ile birlikte maddi talepleri de hakim tarafından samimi bulanmadı ve benim isteğim doğrultusunda boşanma talepleri ret oldu.Yargıtayca da aralık 2015 tarıhinde onandı.Devlet memuruyum, eşim çalışmıyor, Ayrı yaşamaya devam edıyoruz ve 4,5 yaşında ki oğlum ve eş için boşanma reddine kadar düzenli ödediğim nafaka düşer düşmez, bir araya gelmenin imkansızlığını belirterek nafaka davası açtılar ve oğluma 300 tl. ödüyorum.Normal yollardan göstemedikleri çocuğumu iki yıl aradan sonra hakimin belirlediği günler de (her zaman olamasa da) icra masraflarını ödeyerek arada bir alıyorum.Öğrenmek istediğim;söz konusu 3 yılı öncesi ve sonrasında, çocuğumun velayetini alabilmem(çocuk erkek ve babayı istiyor) ve görebilmem için ödediğim icra masrafları için yapmam gerekenler. Şimdiden teşekkürler…

Cevapla
Esra Atac 24 Ekim 2016 - 18:30

Merhaba, arkadaşım türkiyede eşi hollandada yasiyor. 3 senedir ayri yasiyorlar. Karsi taraf beni türkiye ilgilendirmiyo ben hollandada bosanirim gerisiyle ugrasmam kendin ugras diyor. Türkiyede bosanmak icin nasil bir yol izlenebilir? 3 yil ayri yasadiklari kanitlanirsa tek celsede bosanabilirler mi ?

Cevapla
Deniz özddemir aygün 15 Ocak 2017 - 12:49

Merhaba ben 2014de evlendim 2015de 1kizimiz oldu ancak evlilik süresince uyumsuz luklar yaşadım eşimle terapist yardımı ile sorunları mı zi çözelim dediğim halde buna yanaşmadı kızıma rağmen bu evliliği sürdürmek artık istemiyorum boşanma sürecini kolay atlatabilir miyim hukuk bu konuda evliliği n devamından yana olabilir ama eve maddi ve manevi katkısı olmayan bencil bir insan la yaşamak istemiyorum.

Cevapla
hulya uzun 20 Şubat 2017 - 13:17

Esimden 4 yildir ayriyim ama kendisi sizofren hastasi oldugu icin bosanmak istemiyo nasil bosanabilirim yardimci olursaniz sevinirim

Cevapla
ümran 18 Ağustos 2017 - 09:20

merhabalar. eşimden bosanmak istiyorum ama o istemiyo 1 bucuk yıldır ayrı yasıyoruz kendisi yurt dısında yasıo ben türkiyede cocugumda bende bosanma davası acıcam cekişmeli olucak bu bosanmayı nasıl hızlandırabilirim beni aldattıgının resimleri de var.bana yardım edermisinz lütfen..

Cevapla
Keriman olgun 27 Eylül 2017 - 22:20

5 yildir ayrı yaşıyorum 4 çocuğum yanimdakaldi alkoliktir evi terk edip gitti ve maddi manevi bir desteği olmadı çalışıp baktım 3 yıldır da imam niikahiyla evliyim 3 çocuğum benimle kalıyordu Ankaraya gittik iki kizimialdi ve gorusturmuyor boşanma davası acsam çocuklarımı geri alabiliemiyim tek yaşayan bir adam ve alkol kullanıyordu lütfen acil cevap

Cevapla
1 2

Yorumunuzu Bekliyoruz !